Uppdatering av policyn för politiskt innehåll (maj 2020)

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Den 26 maj 2020 uppdaterar Google policyn för politiskt innehåll för Nya Zeeland. Detta inbegriper följande ändringar:

Valannonser i Nya Zeeland är annonser som innehåller något av följande:

• Ett politiskt parti, en nuvarande vald befattningshavare eller kandidat till Nya Zeelands parlament eller
  • En folkomröstningsfråga för omröstning, en förespråkare av folkomröstningsalternativ eller en uppmaning om att rösta när en nationell folkomröstning officiellt har deklarerats genom en lag eller domstolsbeslut.

Alla annonsörer som visar valannonser i Nya Zeeland måste verifieras av Google. Verifiering för att visa valannonser i Nya Zeeland blir tillgänglig från den 19 maj 2020. Information om verifieringskraven hittar du här

Den 26 maj 2020 uppdaterar Google även policyn för politiskt innehåll för att ange att verifiering för att visa valannonser måste göras av slutannonsören, inte av en byrå eller mellanhand som agerar åt dem. En byrå som annonserar på uppdrag av ett politiskt parti måste till exempel verifieras som det politiska partiet.

(Upplagt i april 2020)