Uppdatering av policyn för samtalsannonser (november 2018)

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

I december uppdaterar Google policyn för samtalsannonser med följande ändringar:

• Tjänsteleverantörer måste nu använda sina faktiska företagsnamn i samtalsannonser. Tjänsteleverantörer kan inte längre annonsera med ett företagsnamn som inte representerar det specifika företaget eller särskiljer det från liknande företag på ett tydligt sätt. Till exempel får tjänsteleverantörer som faktiskt har ett annat företagsnamn inte använda allmänna eller platsbaserade företagsnamn som ”Södertälje rörmokare” eller ”Taxi Göteborg” i samtalsannonser.
  • När annonsörer besvarar telefonsamtal från användare som har klickat på samtalsannonsen måste man inleda samtalet med att uppge företagsnamnet på det sätt som det visas i samtalsannonsen.

(Upplagt i november 2018)