Hasardspel – Storbritannien

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Eftersom Gambling (Licensing and Advertising) Act 2014 nu har trätt i kraft uppdaterar vi kraven för annonsörer som ansöker om godkännande från Google att visa spelannonser i Storbritannien.

Vi arbetar hårt för att minimera störningar och ber därför alla annonsörer som för närvarande visar spelannonser i Storbritannien att läsa anvisningarna nedan.

Vad kommer att ändras?

Från och med den 1 november kan annonsörer endast ansöka om brittisk spelcertifiering om de har någon av dessa licenser:

• En giltig spellicens utfärdad av UK Gambling Commission
  • En giltig fortsättningslicens för spel utfärdad av UK Gambling Commission

Från och med november 2014 har bara annonsörer som har lämnat in antingen en brittisk licens eller en brittisk fortsättningslicens (och har fått sin ansökan godkänd) tillåtelse att inrikta spelannonser på Storbritannien.

Från och med juni 2015 har bara annonsörer som har lämnat in en full licens utfärdad av UK Gambling Commission tillåtelse att inrikta spelannonser på Storbritannien.

Vad du kan göra

Om du redan har godkänts av Google för att inrikta in spelannonser på Storbritannien, ska du göra följande:

• Annonsörer som har ansökt med en licens utfärdad av UK Gambling Commission behöver inte vidta några ytterligare åtgärder.
  • Annonsörer som har ansökt med en licens som utfärdats av någon annan jurisdiktion måste ansöka på nytt senast den 1 november 2014 och skicka in antingen
    • en spellicens utfärdad av UK Gambling Commission, eller
    • en fortsättningslicens från UK Gambling Commission

Google kräver att annonsörer uppfyller alla tillämpliga lagar och förordningar i alla länder som deras annonser är inriktade på.

(Upplagt i oktober 2014)