Varumärken – landsspecifika krav

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Under de senaste åren har vi arbetat med att anpassa våra Google Ads-policyer för varumärken. 2009 uppdaterade vi policyerna i fler än 100 länder och under 2010 införde vi liknande ändringar i hela Europa. I alla dessa länder har policyerna gett användarna större valmöjlighet och hjälpt små och stora företag att hantera sina kampanjer på ett enklare sätt och att nå fler kunder.

Inom kort kommer flera varumärkespolicyer att slås ihop till en enda policy som annonsörerna måste följa när de väljer sökord till sina Google Ads-kampanjer. Vi kommer att samordna policyerna i följande länder så att de överensstämmer med våra globala policyer: Australien, Brasilien, Hongkong, Kina, Macau, Nya Zeeland, Sydkorea och Taiwan. Ändringen kommer att träda i kraft den 21 april 2013.

Vår varumärkespolicy är avsedd att ge användarna större valmöjlighet via Google-annonser. Det är ungefär samma sak som att det är mer fördelaktigt för konsumenterna när produkter av flera olika märken samsas på butikshyllan. Även om kunderna exempelvis letar efter löparskor av ett visst märke kan de lättare jämföra egenskaper och priser om de får fler valmöjligheter, så att de kan köpa de skor som är bäst för dem. Samma utgångspunkt gäller på webben. Personer som söker efter en produkt av ett visst märke ska enkelt kunna hitta information om liknande produkter av andra märken så att de kan fatta välgrundade beslut.

Mer information om Google Ads-policyn för varumärken finns i vårt Hjälpcenter.