Uppdatering av vår policy om begränsningar gällande munskydd (augusti 2021)

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Under 2020 blockerade vi annonser för och försäljning av andningsskydd på våra egendomar och nätverk, för att förhindra missbruk och skydda tillgången för vårdpersonal där det tidigare förekommit brister. Så som situationen kring covid-19 har utvecklats bedömer vi nu att det är lämpligt att godkänna att N95-munskydd i USA samt ett urval av godkända munskydd som är närliggande N95-modellen (KN95, FFP2 och KF94) globalt läggs upp till försäljning i våra Shopping-annonser och gratisannonser.

Med start den 31 augusti 2021 tillåter Google att godkända säljare och leverantörer lägger upp N95 och närliggande munskydd för försäljning i våra Shopping-annonser och gratisannonser för att göra dem tillgängliga för icke-medicinsk vårdpersonal och andra sårbara konsumenter som inte har åtkomst till dem via den medicinska distributionskedjan. Project N95 godkänner erbjudanden för N95-munskydd för försäljning enbart i USA. Annonser för godkända N95-munskydd placeras direkt av Project N95 på uppdrag av N95-säljare. LegitScript godkänner erbjudanden för N95-närliggande munskydd (KN95, FFP2 och KF94) för annonsering globalt. Godkända säljare kan lägga upp annonser för godkända munskydd av typerna KN95, FFP2 och KF94 direkt i Merchant Center.

Säljare och leverantörer måste ansöka om godkännande innan de kan marknadsföra sina produkter, för att minska risken för försäljning av förfalskade munskydd. Ansökningsprocessen för båda vägar kräver att säljare och leverantörer tillhandahåller företags- och produktinformation för granskning. Ansök här för godkännande av annonser för N95-munskydd via Project N95 och ansök här för godkännande av annonser för N95-närliggande munskydd via LegitScript. Denna uppdatering gäller Shopping-annonser och gratisannonser.

(Upplagt den 31 augusti 2021)