Förtydligande av policyn för spekulativ och experimentell medicinsk behandling (april 2021)

Google Ads-policyn för spekulativ och experimentell medicinsk behandling har uppdaterats för att förtydliga att annonser om cell- eller genterapi inte är tillåtna oavsett om annonsen har godkänts eller inte. Innebörden i policyn har inte ändrats.

Här är den uppdaterade policyn:

Spekulativ och experimentell medicinsk behandling, cellterapi och genterapi

Följande är inte tillåtet:

Marknadsföring av spekulativa och/eller experimentella medicinska behandlingar.

Exempel (inte uttömmande): biohacking, gör-det-själv-produkter för genteknik, genterapisatser

Marknadsföring av cell- eller genterapi oberoende av godkännande från tillståndsmyndighet.

Exempel (inte uttömmande): stamcellsbehandling, cellterapi, genterapi och liknande former av regenerativ medicin, blodplättrik plasma

Överträdelser av denna policy resulterar inte i att kontot stängs av omedelbart utan föregående varning. En varning utfärdas minst sju dagar innan kontot stängs av.

(Upplagt den XX april 2021)