Uppdatering av innehåll som är avsett för barn på YouTube och i annonser (mars 2021)

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Den 16 mars 2021 uppdaterar Google annonspolicyn för annonser som visas i innehåll avsett för barn på YouTube.

Följande typer av annonser för innehåll som är avsett för barn begränsas:

• Köpuppmaning: Kampanjer eller innehåll som uppmanar barn att köpa en produkt eller tjänst eller får dem att uppmana föräldrar eller andra att köpa den.
  • Missvisande och bedrägliga påståenden
    • Betalannonser får inte vara vilseledande för barn eller innehålla bedrägliga eller grundlösa påståenden. Alla påståenden måste styrkas i den aktuella videon.
    • Betalannonser får inte antyda att en produkt kan förbättra användarens sociala status.
    • Betalannonser får inte innehålla funktioner eller uppmaningar som inte fungerar eller för vilka den önskade åtgärden inte går att utföra.

(Upplagt i januari 2021)