Advertenties beheren

Gids voor het toestaan en blokkeren van advertenties in uw app

Deze informatie is alleen bedoeld voor AdMob-gebruikers. AdMob is een advertentieplatform voor mobiele apps voor app-ontwikkelaars. Als u geen AdMob-account heeft, raden we u het volgende aan:

Met de opties voor blokkeren van AdMob heeft u verschillende mogelijkheden om de advertenties die in uw apps worden weergegeven, te beoordelen en beheren.De opties voor blokkeren kunnen worden toegepast op één app of op uw volledige account.

Zo vindt u de opties voor blokkeren in AdMob:

• Opties voor blokkering op app-niveau: Klik op Apps en selecteer de naam van uw app in de lijst. Klik in de zijbalk onder de naam van uw app op Opties voor blokkeren.
  • Opties voor blokkering op accountniveau: Klik in de AdMob-gebruikersinterface onderaan de zijbalk op Opties voor blokkeren.

U heeft de volgende opties voor advertentieblokkering:

• Algemene categorieën: U kunt advertenties blokkeren uit algemene categorieën, zoals kleding, internet, onroerend goed en voertuigen.
  • Gevoelige advertentiecategorieën: U kunt advertenties blokkeren uit categorieën die zijn gerelateerd aan gevoelige onderwerpen, zoals religie, politiek, en verwijzingen naar seks en seksualiteit. Het blokkeren van gevoelige categorieën is momenteel alleen beschikbaar voor advertenties in een beperkt aantal talen. De taal van de app is hierop niet van invloed.
  • App-advertenties: U kunt app-advertenties (ook wel click-to-download-advertenties genoemd) voor specifieke apps blokkeren door de app-ID te blokkeren.
  • URL's van adverteerders: U kunt advertenties blokkeren die afkomstig zijn van URL's van bepaalde adverteerders. Dit kunt u bijvoorbeeld doen als u geen advertenties van uw concurrenten wilt weergeven in uw apps.
  • Advertentienetwerken: U kunt advertenties van specifieke advertentienetwerken blokkeren. (Alleen opties voor blokkering op app-niveau)
  • Centrum voor advertentiebeoordeling: Schakel het Centrum voor advertentiebeoordeling in om afzonderlijke advertenties te bekijken (zowel voor als na weergave hiervan) en te beoordelen of u ze in uw apps wilt blijven weergeven. (Alleen opties voor blokkering op app-niveau)
  • Andere instellingen: U kunt andere instellingen voor blokkeeropties wijzigen in AdMob. Zo kunt u bijvoorbeeld extra leveranciers van advertentietechnologie toestaan in uw account.
Houd er rekening mee dat het een negatieve invloed op uw potentiële inkomsten heeft als u een advertentie blokkeert. Als er biedingen van adverteerders uit de veiling worden verwijderd, is er immers minder concurrentie voor uw advertentieruimte. We raden u aan alleen advertenties te blokkeren die u ongeschikt vindt voor uw gebruikers.