Centrum voor advertentiebeoordeling en blokkeeropties

Advertenties uit gevoelige categorieën blokkeren

Het blokkeren van gevoelige categorieën is momenteel alleen beschikbaar voor advertenties in een beperkt aantal talen. De taal van de app is hierop niet van invloed.

U kunt voorkomen dat advertenties uit bepaalde gevoelige categorieën in uw app worden weergegeven.

Advertenties worden door ons systeem automatisch ingedeeld in categorieën. We letten hierbij niet op de categorisering die adverteerders meeleveren. We doen ons best om met onze technologie advertenties uit bovenstaande categorieën te filteren, maar kunnen niet garanderen dat elke gerelateerde advertentie wordt geblokkeerd. Als u een ongewenste advertentie in uw app ziet, kunt u die advertentie per URL blokkeren.

U kunt maximaal 50 categorieën blokkeren. Bepaalde algemene categorieën kunnen overlappen met sommige gevoelige categorieën.

Volg de onderstaande stappen om advertenties uit gevoelige categorieën te blokkeren.

Blokkeren op app-niveau

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Selecteer de naam van uw app. Als u de app niet ziet staan in de lijst met recente apps, klikt u op Alle apps bekijken om een lijst te doorzoeken met alle apps die u aan AdMob heeft toegevoegd.
  4. Klik onder de naam van uw app in de zijbalk op Opties voor blokkeren.
  5. Klik op Gevoelige categorieën.
  6. Gebruik de besturingselementen op de pagina om categorieën toe te staan of te blokkeren. De wijzigingen worden automatisch opgeslagen zodra u een categorie selecteert.

Blokkeren op accountniveau

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Opties voor blokkeren.
  3. Klik op Gevoelige categorieën.
  4. Gebruik de besturingselementen op de pagina om categorieën toe te staan of te blokkeren. De wijzigingen worden automatisch opgeslagen zodra u een categorie selecteert.