Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Advertenties beheren

Advertenties beoordelen in het Centrum voor advertentiebeoordeling van AdMob

Deze informatie is alleen bedoeld voor AdMob-gebruikers. AdMob is een advertentieplatform voor mobiele apps voor app-ontwikkelaars. Als u geen AdMob-account heeft, raden we u het volgende aan:

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u advertenties kunt beoordelen in het Centrum voor advertentiebeoordeling van AdMob. Er wordt besproken hoe u advertenties kunt vinden en beoordelen die in uw apps zijn getoond.

In dit artikel

Advertenties beoordelen

Zorg dat in het Centrum voor advertentiebeoordeling het filter Status is ingesteld op Toegestaan. U heeft nu een lijst van de niet-beoordeelde advertenties die in de afgelopen 30 dagen op uw site zijn getoond. Advertenties moeten minstens een klein aantal vertoningen hebben gekregen om in aanmerking te komen voor beoordeling.

U kunt uw niet-beoordeelde advertenties op verschillende manieren sorteren. Klik op Sorteren op en selecteer een optie:

• Meeste vertoningen: Advertenties worden gerangschikt op basis van het aantal ontvangen vertoningen. Als u deze optie gebruikt, beoordeelt u eerst de advertenties die het vaakst zijn getoond. Het kan even duren voordat zeer recente vertoningen in deze rangschikking zijn opgenomen.
  • Prioriteit toegekend voor beoordeling: Advertenties krijgen voorrang op basis van potentieel gevoelige content of omdat we voorspellen dat ze in de toekomst een groot aantal vertoningen opleveren. Als u deze optie gebruikt, beoordeelt u eerst de belangrijkste advertenties.

Beoordeel de advertenties op de pagina. Controleer het aantal vertoningen voor elke advertentie om inzicht te krijgen in de impact als u de advertentie blokkeert.

U kunt voor meer informatie ook op een advertentie klikken. In de detailweergave staat een voorbeeld van de advertentie op heel formaat, samen met informatie over het formaat, het type, de bestemmings-URL en het Google Ads-account.

Meer informatie over hoe u advertenties beoordeelt in de detailweergave

Als u op zoek bent naar specifieke advertenties, kunt u een zoekopdracht invoeren in de zoekbalk of de filteropties gebruiken om advertenties te vinden in het Centrum voor advertentiebeoordeling. U kunt bijvoorbeeld zoeken naar advertenties op basis van tekst, bestemmings-URL, afbeelding of het domein waarop ze zijn getoond.

Advertenties markeren als beoordeeld

Als u een advertentie wilt blijven tonen in uw apps, kunt u deze markeren als beoordeeld. De status van de beoordeelde advertentie wordt gewijzigd in Beoordeeld, dus u hoeft deze niet opnieuw te beoordelen.

Afzonderlijke advertenties markeren als beoordeeld:

1. Plaats de cursor op de advertentie en klik op Meer.
  2. Klik op Markeren als beoordeeld.

Een pagina met advertenties markeren als beoordeeld:

1. Vink Alles selecteren aan.
  2. Klik op Markeren als beoordeeld.

Advertenties blokkeren

Als u een advertentie niet meer in uw apps wilt tonen, kunt u deze blokkeren. Als u een advertentie blokkeert, verandert de status in Geblokkeerd.

Als u een advertentie wilt blokkeren, plaatst u de cursor op de advertentie en klikt u op Advertentie blokkeren Blokkeren.

Een pagina met advertenties blokkeren:

1. Vink Alles selecteren aan en klik op Blokkeren Blokkeren.
  2. Beoordeel het aantal advertenties, de geschatte opbrengst en de vertoningsgegevens om te achterhalen wat de impact is als u de advertentie blokkeert.
  3. (Optioneel) Vink het selectievakje aan als u deze advertenties ook wilt melden omdat ze een of meer beleidsregels van Google Ads schenden.
  4. Klik op Bevestigen.

Wijzigingen die u in advertenties aanbrengt, worden binnen enkele uren doorgevoerd in uw apps.

Wijzigingen ongedaan maken

Nadat u actie heeft ondernomen voor een advertentie, kunt u onmiddellijk op Ongedaan maken klikken. U kunt uw wijzigingen ook later ongedaan maken.

Zo staat u een geblokkeerde advertentie toe:

1. Stel het filter Status in op Geblokkeerd om een lijst van geblokkeerde advertenties te krijgen.
  2. Zoek de advertentie die u wilt toestaan en klik op Advertentie toestaan Toestaan.

Zo staat u een pagina met geblokkeerde advertenties toe:

1. Stel het filter Status in op Geblokkeerd om een lijst van geblokkeerde advertenties te krijgen.
  2. Vink Alles selecteren aan en klik op Toestaan Toestaan.

Wijzigingen in advertenties waarvoor u eerder actie heeft ondernomen, worden na maximaal een dag van kracht in uw apps.