Centrum voor advertentiebeoordeling en blokkeeropties

Advertenties voor app-installatie blokkeren

Opmerking: Deze informatie heeft uitsluitend betrekking op AdMob-gebruikers. AdMob is een advertentieplatform voor mobiele apps dat speciaal is ontworpen voor app-ontwikkelaars.

U kunt met opties voor blokkeren de weergave voorkomen van specifieke advertenties voor app-installatie (ook wel click-to-download-advertenties genoemd) en specifieke advertenties voor hernieuwd app-engagement. Houd er rekening mee dat advertenties voor app-installatie alleen kunnen worden geblokkeerd voor apps in Google Play en de App Store. Dit filter is niet van toepassing op andere typen advertenties, zoals click-to-web-advertenties of click-to-app-advertenties via tracking-URL's van derden.

Het maximum aantal advertenties dat u kunt blokkeren, is een gecombineerd totaal van 500 voor al uw apps en uw account.

Voorbeeld: U blokkeert 5 advertenties voor uw account. Vervolgens blokkeert u nog eens 50 advertenties voor een van uw apps. Nu heeft u 55 advertenties geblokkeerd van de 500 advertenties die u mag blokkeren.

Voer de volgende stappen uit om advertenties voor app-installatie te blokkeren voor specifieke apps.

Blokkeren op app-niveau

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Selecteer de naam van uw app. Als u de app niet ziet staan in de lijst met recente apps, klikt u op Alle apps bekijken om een lijst te doorzoeken met alle apps die u aan AdMob heeft toegevoegd.
  4. Klik onder de naam van uw app in de zijbalk op Opties voor blokkeren.
  5. Klik op het tabblad Advertenties voor app-installatie.
  6. Geef de naam van de app, de ontwikkelaar of de app-ID op die u wilt blokkeren in de zoekbalk. Klik vervolgens op Zoeken.
  7. Klik in het pop-upvenster op de schakelaar 'Toegestaan of geblokkeerd' op de app om deze te wijzigen in geblokkeerd.  De weergave van advertenties voor app-installatie van geblokkeerde apps wordt binnen 24 uur beëindigd.

Blokkeren op accountniveau

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Opties voor blokkeren.
  3. Klik op het tabblad Advertenties voor app-installatie.
  4. Geef de naam van de app, de ontwikkelaar of de app-ID op die u wilt blokkeren in de zoekbalk. Klik vervolgens op Zoeken.
  5. Klik in het pop-upvenster op de schakelaar 'Toegestaan of geblokkeerd' op de app om deze te wijzigen in geblokkeerd.  De weergave van advertenties voor app-installatie van geblokkeerde apps wordt binnen 24 uur beëindigd.