Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Advertenties beheren

Advertenties zoeken in het Centrum voor advertentiebeoordeling van AdMob

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u advertenties kunt vinden in het Centrum voor advertentiebeoordeling van AdMob. Ook wordt uitgelegd met welke opties in de instellingen 'Filteren of zoeken' u kunt beperken welke advertenties u wilt beoordelen.

Voorbeeld van de zoek- en filteropties in AdMob

In dit artikel

Filteropties

Optie Beschrijving
Mijn app Advertenties filteren op basis van de apps waarin ze zijn getoond.
Nieuwste advertenties Advertenties filteren die de afgelopen 1, 3 of 7 dagen in uw apps zijn getoond.
Advertentienetwerk Advertenties uit een specifiek advertentienetwerk filteren.

Houd er rekening mee dat dit filter alleen advertenties toont van realtime bieden (RTB) en daarom niet kan worden gecombineerd met het filter Taal.

Taal

Filteren op basis van de taal die voor advertenties is vastgesteld.

Deze taal wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren, waaronder de landingspagina en de content van de advertentie. Hierdoor worden er mogelijk advertenties getoond met afbeeldingen of tekst in andere talen dan de taal waarvoor u een filter heeft ingesteld. De lijst wordt gerangschikt op volgorde van het percentage advertenties per taal.

Houd er rekening mee dat dit filter alleen advertenties uit het Google Display Netwerk (GDN) toont en daarom niet kan worden gecombineerd met het filter Advertentienetwerk.

Formaat Filteren op basis van het formaat van de advertenties die in uw apps zijn weergegeven. De lijst wordt gerangschikt op volgorde van het percentage advertenties per formaat.
Advertentietype Filteren op beeld-, tekst- of richmedia-advertenties.
Algemene advertentiecategorie Advertenties filteren op basis van hun algemene categorie of subcategorie.
Advertenties worden automatisch geclassificeerd. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de categorisatie die adverteerders aanleveren. We proberen advertenties zo goed mogelijk te filteren uit de mogelijke categorieën, maar kunnen niet garanderen dat elke gerelateerde advertentie wordt gefilterd.

Zoekopties

Optie Beschrijving
Tekst Zoeken naar advertenties met overeenkomende advertentietekst of bestemmings-URL's.
advertentiereactie-ID

Zoeken naar advertenties met een advertentiereactie-ID. De advertentiereactie-ID is de waarde in het veld responseIdentifier. Dit is de unieke ID van een advertentiereactie. Het veld responseIdentifier is beschikbaar voor een advertentie of een bemiddelingsreactie.

Advertentiereactie-ID's kunnen gedurende 7 dagen worden opgezocht in het Centrum voor advertentiebeoordeling.

Op de Google Developers-site (voor Android en iOS) staat meer informatie over hoe u advertentiereactie-ID's ophaalt.

Kliktekenreeks Zoeken naar advertenties op basis van de tracking-URL of kliktekenreeks.
Advertentiemateriaal-ID Zoeken naar een advertentie op basis van de unieke ID.

Zoeken op afbeelding

Met Zoeken op afbeelding in het Centrum voor advertentiebeoordeling kunt u beeldadvertenties zoeken en beoordelen. U kunt bijvoorbeeld een foto van het logo van een concurrent uploaden om beeldadvertenties met dat logo te vinden.

Zoek zo naar advertenties die overeenkomen met een afbeelding:

1. Klik op  Zoeken met afbeelding.
  2. Klik op Afbeelding kiezen en upload de afbeelding.

De afbeelding moet een png-bestand zijn dat kleiner is dan 3 MB en mag maximaal 1 advertentie bevatten. Advertentieovereenkomsten kunnen alleen worden gevonden met een origineel png-bestand.

Vertekening van de afbeelding heeft gevolgen voor de zoekresultaten. Controleer of u het beeld niet heeft vervormd door in of uit te zoomen. Als u een afbeelding gebruikt die per e-mail is gestuurd, moet u de afbeelding downloaden naar uw computer, in plaats van de afbeelding kopiëren, om vertekening te voorkomen.

Met uw zoekopdracht in het Centrum voor advertentiebeoordeling vindt u mogelijk advertentieovereenkomsten en visuele overeenkomsten voor de advertentie waarnaar u zoekt. Advertenties worden in de zoekresultaten gelabeld als advertentieovereenkomsten of visuele overeenkomsten.

• Een advertentieovereenkomst is de instantie van de advertentie die u heeft geüpload. Met 'Zoeken' vindt u de advertentie die u heeft geüpload op basis van de advertentie en de weergavetijd. In AdMob kunt u de advertentie daarna blokkeren of de bron van de advertentie achterhalen.

Een advertentieovereenkomst kan wel of niet visueel exact overeenkomen met de geüploade advertentie. Als u de advertentieovereenkomst blokkeert, wordt deze mogelijk niet getoond in uw app, maar wel via uw andere advertentiebronnen.

• Een visuele overeenkomst is een advertentie die visueel exact hetzelfde is of sterk lijkt op de geüploade advertentie waarnaar u zoekt, maar die niet per se een exacte advertentieovereenkomst is.
Zoeken op afbeelding retourneert mogelijk niet altijd alle beschikbare beeldadvertenties.

U kunt ook zoeken op afbeelding om een advertentiebron te bepalen.

Vergelijkbare advertenties zoeken

In het Centrum voor advertentiebeoordeling kunt u ook naar gerelateerde advertenties zoeken. Advertenties worden als gerelateerd beschouwd als ze een soortgelijke landingspagina hebben of als ze zijn verbonden door een vergelijkbaar onderwerp, zoals een merk, persoon of voorwerp.

Als u vergelijkbare advertenties wilt bekijken, plaatst u de cursor op een advertentie, klikt u op Meer en daarna op Vergelijkbare advertenties zoeken op en selecteert u een optie.

Vergelijkbare advertenties verschijnen op een nieuwe gefilterde pagina. Hier kunt u advertenties blokkeren of markeren als beoordeeld.