Centrum voor advertentiebeoordeling en blokkeeropties

Advertenties zoeken in het Centrum voor advertentiebeoordeling

Het Centrum voor advertentiebeoordeling biedt verschillende functies waarmee u specifieke advertenties kunt vinden om te beoordelen en te blokkeren.

Ad review center search bar

Filteren of zoeken

Met behulp van het zoekvak boven in het Centrum voor advertentiebeoordeling kunt u bepalen welke advertenties u wilt bekijken, bijvoorbeeld op basis van taal, advertentietype, advertentieformaat enzovoort.

Advertenties filteren of zoeken:

• Typ een zoekopdracht in het zoekvak of klik op het zoekvak en selecteer een filter.

U kunt kiezen uit de volgende filteropties:

• Tekst: Zoek advertenties met overeenkomende advertentietekst of bestemmings-URL's.
    • Uitgeversdomein: Filter advertenties op basis van de sites waarop ze zijn weergegeven.
    • Nieuwste advertenties: Zoek naar advertenties die de afgelopen één, drie of zeven dagen op uw site zijn weergegeven.
    • Advertentienetwerk: Zoek naar advertenties van een bepaald advertentienetwerk.
    • Taal: Filter op basis van de taal die is gedetecteerd voor advertenties. We bepalen de taal van de advertentie aan de hand van verschillende factoren, waaronder de bestemmingspagina en de content van de advertentie. Dit betekent dat er wellicht advertenties worden weergegeven in andere talen dan de taal waarvoor u een filter heeft ingesteld. De lijst wordt gerangschikt op volgorde van het percentage advertenties per taal.
      ​Stel dat u advertenties in vijf talen heeft (Engels, Spaans, Italiaans, Portugees en Japans) en dat de verdeling van uw advertenties over deze talen als volgt is: Engels (20), Spaans (40), Italiaans (25), Portugees (5) en Japans (10). De talen worden dan in de volgende (aflopende) volgorde weergegeven: Spaans, Italiaans, Engels, Japans en Portugees.
    • Grootte: Filter op basis van de grootte van de advertenties die op uw site worden weergegeven. De lijst wordt gerangschikt op volgorde van het percentage advertenties per grootte.
    • Advertentietype: Filter op beeld-, tekst- of rich media-advertenties.
    • Tekenreeks voor klik: Zoek naar advertenties op basis van hun tracking-URL.

Opmerking: Sommige filteropties zijn verborgen totdat u begint te typen in het zoekvak en we kunnen vaststellen wat u zoekt.

Afbeeldingen zoeken

Met de zoekfunctie van het Centrum voor advertentiebeoordeling kunt u beeldadvertenties, waaronder Flash-gebaseerd advertentiemateriaal, vinden en vervolgens beoordelen. U kunt bijvoorbeeld een foto van het logo van een concurrent uploaden en deze foto gebruiken om beeldadvertenties met dit logo te vinden.

Zoeken naar advertenties die overeenkomen met een afbeelding:

1. Klik op 'Zoeken op afbeelding Afbeelding zoeken'.
  2. Sleep de gewenste afbeelding naar de juiste plek of upload de afbeelding.
    Uw afbeelding mag maximaal 2 MB groot zijn, en de hoogte en de breedte mogen geen van beide groter zijn dan 1024 pixels. De ondersteunde indelingen voor afbeeldingsbestanden zijn: JPEG, GIF en PNG.
  3. Klik op Zoeken.

Het Centrum voor advertentiebeoordeling vindt alle advertenties die visueel overeenkomen met uw afbeelding.

Opmerking: Hoewel zoeken op afbeelding de meeste bestands- en advertentietypen ondersteunt, worden mogelijk niet altijd alle beschikbare beeldadvertenties gevonden.

Gerelateerde advertenties

Via het Centrum voor advertentiebeoordeling kunt u ook naar gerelateerde advertenties zoeken. Advertenties worden beschouwd als gerelateerd als ze een soortgelijke bestemmingspagina hebben of als ze zijn verbonden door een vergelijkbaar onderwerp (zoals een merk, persoon, voorwerp enzovoort).

Gerelateerde advertenties bekijken:

• Plaats de muisaanwijzer op een advertentie en klik op Gerelateerde advertenties zoeken.

Eventuele gerelateerde advertenties worden weergegeven op de gefilterde pagina 'Gerelateerde advertenties'. Hier kunt u klikken op Alles blokkeren of Alles markeren als beoordeeld.