Karta över administratörskonsolen

Som administratör kan du använda Googles administratörskonsol för att hantera alla dina Google Workspace-tjänster. Använd den för att lägga till eller ta bort användare, hantera fakturering, konfigurera mobila enheter och mycket annat. Du hittar administratörskonsolen på admin.google.com.

Obs! Om du befinner dig i en provperiod på Google Workspace och måste verifiera domänen, ändra MX-poster och konfigurera fakturering besöker du Konfigurera Google Workspace för organisationen.

Börja på startsidan med dessa funktioner

Kom igång genom att logga in på administratörskonsolen.

Obs! Dina administratörsbehörigheter avgör vilka funktioner som är tillgängliga för dig och vilka åtgärder du kan utföra. En administratör med behörigheten Användare kan till exempel enbart utföra åtgärder för användare och ser därför inte alla funktioner, till exempel FaktureringLäs mer

Funktion Vad du kan göra med den
Användare

Lägg till eller ta bort användare, placera användare i organisationsenheter och tilldela administratörsroller till användare som hjälper dig att hantera Google Workspace-tjänsterna.

Öppna Lägg till nya användare eller e-postadresser.

Fakturering

Lägg till betalningsmetoder, skriv ut fakturor, uppgradera Google Workspace-utgåva eller avsluta prenumerationen.

Öppna Fakturering och betalningar.

Produktuppdateringar

Läs de senaste blogginläggen från Google Workspace Updates-bloggen.

Varningar

Visa de senaste varningarna från varningscentret för administratörskonsolen.

Chrome Browser Cloud Management

Konfigurera Chrome Browser Cloud Management, registrera webbläsare, konfigurera webbläsarpolicyer och hantera tillägg.

Öppna Konfigurera Chrome Browser Cloud Management.
Enheter

Hantera mobila enheter och datorer för organisationens Google Workspace-konto.

Öppna Hantera enheter med Googles slutpunktshantering.

Säkerhet

Hantera säkerhetsinställningar i Google Workspace – tillämpa tvåstegsverifiering, övervaka och tillämpa lösenord med mera.

Öppna Säkerhet och dataskydd.

Domäner

Verifiera domänen, lägg till ett domänalias eller andra domäner med mera.

Öppna Lägga till eller ändra domäner.

Directory Sync

Synkroniserar din LDAP-användar- och gruppdata med Google Cloud Directory.

Gå till Kom igång med Directory Sync.

Grupper

Skapa företagsomfattande grupper och e-postlistor för samarbete.

Öppna Kom igång med hantering av grupper för en organisation.

Appar

Hantera inställningar för appar och tjänster för Google Workspace, till exempel Gmail och Kalender.

Öppna Konfigurera tjänster för företaget.

" Datamigrering

Använda Googles migreringsverktyg för att importera e-post, kalenderhändelser och kontakter.

Öppna Om datamigreringstjänsten.

Kontoinställningar

Anpassa organisationens uppgifter och ange kommunikationsinställningar. Granska och godkänn efterlevnadsavtal (GDPR, HIPAA).

Profil

Inställningar

Anpassning

Juridisk information och efterlevnad

Dataregioner

Kontohantering

Anpassade webbadresser

Organisationsenheter

Skapa en struktur för att tillämpa inställningar och appar på grupper eller avdelningar.

Öppna Så här fungerar organisationsstrukturen.

Rapporter

Visa rapporter och granskningsloggar för att undersöka potentiella säkerhetsrisker och analysera användar- och administratörsaktivitet.

Öppna Övervaka användning och säkerhet med rapporter.

Byggnader och resurser

Konfigurera Kalender så att användarna kan boka delade resurser i företaget, som utrustning eller konferensrum.

Öppna Konfigurera byggnader, funktioner och kalenderresurser.

Regler

Skydda organisationens data, filer och enheter.

Öppna Skapa, redigera och visa säkerhetsregler.

" " Administratörsroller

Lägg till andra användare som administratörer och välj deras behörigheter.

Öppna Om administratörsroller.

Lagring

Hantera Google Workspace-lagring för organisationen.

Öppna Granska användning av lagringsutrymme i organisationen.

Support

Få support från Google via chatt, telefon eller e-post och söka efter specifika hjälpämnen.

Öppna Kontakta support för Google Workspace.

Översikt

Visa insikter, aviseringar och rekommendationer om organisationen.

Öppna Administrationsöversikt för Work Insights.