Overzicht van de Beheerdersconsole

Als beheerder kunt u al uw Google Workspace-services beheren in de Google Beheerdersconsole. Hier kunt u onder andere gebruikers toevoegen of verwijderen, de facturering beheren en mobiele apparaten instellen. U vindt de Beheerdersconsole via admin.google.com.

Opmerking: Als u zich in een proefperiode van Google Workspace bevindt en u uw domeineigendom moet bevestigen, uw MX-records moet wijzigen en de facturering moet instellen, bekijkt u Google Workspace instellen voor uw organisatie.

Beginnen op de homepage met deze functies

Log in bij de Beheerdersconsole om aan de slag te gaan.

Opmerking: Uw beheerdersrechten bepalen welke functies u ziet en welke taken u kunt uitvoeren. Een beheerder met het recht Gebruikers kan bijvoorbeeld alleen acties uitvoeren op gebruikers. Deze beheerder ziet geen andere functies, zoals FactureringMeer informatie

Functie Wat u ermee kunt doen
Gebruikers

Gebruikers toevoegen of verwijderen, gebruikers in organisatie-eenheden plaatsen en andere gebruikers beheerdersrechten geven om uw Google Workspace-services beheren.

Zie Nieuwe gebruikers of e-mailadressen toevoegen.

Facturering

Betaalmethoden toevoegen, facturen afdrukken, uw Google Workspace-versie upgraden of uw abonnement opzeggen.

Zie Facturering en betalingen.

Productupdates

Bekijk de nieuwste blogposts in de Updateblog over Google Workspace.

Meldingen

Bekijk de nieuwste meldingen in het Meldingencentrum van de Beheerdersconsole.

Cloudbeheer voor de Chrome-browser

Stel Cloudbeheer voor de Chrome-browser in, schrijf browsers in, stel browserbeleid in en beheer de extensies.

Ga naar Cloudbeheer voor de Chrome-browser instellen.
Apparaten

Mobiele apparaten en computers beheren voor het Google Workspace-account van uw organisatie.

Zie Apparaten beheren met Google-eindpuntbeheer.

Beveiliging

Beveiligingsinstellingen in Google Workspace beheren, zoals verificatie in 2 stappen afdwingen, en wachtwoorden controleren en afdwingen.

Zie Beveiliging en gegevensbescherming.

Domeinen

Uw domeineigendom bevestigen en een domeinalias of andere domeinen toevoegen.

Zie Domeinen toevoegen of wijzigen.

Cloud Directory Sync

Uw LDAP-gebruikers- en groepsgegevens synchroniseren met uw Google Cloud-directory.

Zie Aan de slag met Directory Sync.

Groepen

Bedrijfsbrede groepen en mailinglijsten maken waarin uw gebruikers kunnen samenwerken.

Zie Aan de slag met het beheer van groepen voor een organisatie.

Apps

Instellingen beheren voor Google Workspace-apps en -services, zoals Gmail en Agenda.

Zie Services instellen voor uw bedrijf.

" Gegevensmigratie

E-mails, agenda-afspraken en contacten importeren met de migratietools van Google.

Zie Over de gegevensmigratieservice.

Accountinstellingen

De gegevens van uw organisatie aanpassen en uw communicatievoorkeuren instellen. Nalevingsovereenkomsten (AVG, HIPAA) bekijken en accepteren.

Profiel

Voorkeuren

Personalisatie

Juridisch en naleving

Gegevensregio's

Accountbeheer

Aangepaste URL's

Organisatie-eenheden

Een structuur maken om instellingen en apps toe te passen op bepaalde groepen of afdelingen.

Zie Hoe werkt de organisatiestructuur.

Rapporten

Rapporten en controlelogboeken bekijken om mogelijke beveiligingsrisico's te onderzoeken en gebruikers- en beheerdersactiviteit te analyseren.

Zie Gebruik en beveiliging controleren met rapporten.

Gebouwen en bronnen

Agenda zo instellen dat gebruikers gedeelde faciliteiten in uw bedrijf kunnen boeken, zoals apparatuur of vergaderruimtes.

Zie Gebouwen, functies en agendafaciliteiten instellen.

Regels

De gegevens, bestanden en apparaten van uw organisatie beveiligen.

Zie Beveiligingsregels maken, bewerken en bekijken.

" " Beheerdersrollen

Andere gebruikers toevoegen als beheerders en hun rechten selecteren.

Zie Over beheerdersrollen.

Opslag

Google Workspace-opslag beheren voor uw organisatie.

Zie Het opslaggebruik in uw organisatie bekijken.

Support

Support van Google krijgen via chat, telefoon of e-mail, of zoeken naar specifieke Help-onderwerpen.

Zie Contact opnemen met Google Workspace-support.

Dashboard

Inzichten, meldingen en aanbevelingen over uw organisatie bekijken.

Zie Overzicht van Work Insights-beheer.