Vanliga frågor och svar för administratörer av Google Grupper

Använda grupper med Google Workspace

Öppna alla  |  Stäng alla

Översikt

Vem kan skapa grupper?

Administratörer med behörigheten grupper kan skapa grupper.

Om du aktiverar Groups for Business kan du även ge användarna behörighet att skapa grupper. Mer information: Ange organisationsomfattande policyer för användning av grupper.

Hur och var skapar jag en grupp?

Det finns flera sätt att skapa grupper för användning i Google Workspace.

I vissa fall kan platsen där du skapar en grupp begränsa vad den kan användas till:

• Kommunikations- och samarbetsgrupper (e-postlistor, gemensamma inkorgar) kan användas på alla platser.
  • Grupper kan även användas för policyer i Google Cloud oavsett var de har skapats.
  • Konfigurationsgrupper och dynamiska grupper måste skapas på administratörskonsolen eller i API:t.

I följande tabell visas var olika typer av grupper kan skapas

Var du skapar en grupp E-postlista, delning, kalenderinbjudningar Gemensam inkorg eller modererad grupp Konfigurationsgrupp Dynamisk grupp Google Cloud IAM-policyer
Administratörskonsol
Startföljt avGrupper
✔*
Directory API ✔*
Cloud Identity API ✔*
Google Grupper* ✔*
Google Cloud Console ✔*
Synkroniseras från LDAP eller Active Directory-servern ✔*

Kräver att du aktiverar Groups for Business.

Kan jag lägga till personer utanför mitt Google Workspace-konto i grupper?

Ja. Som administratör kan du lägga till externa leverantörer, klienter, kunder och andra i dina grupper. Du kan göra detta på Googles administratörskonsol. Andra personer kan lägga till externa medlemmar i grupper om du tillåter externa medlemmar i delningsinställningarna för Google Groups for Business

Visas grupper på en användares kontaktsida?

Ja, men bara efter att en användare har skickat ett meddelande till gruppen. Grupper som en användare har skickat meddelanden till visas under Alla kontakter.

Läs mer: Vad kan du göra med Google Kontakter?

Hur skiljer sig grupper du skapar i Google Grupper från gruppfunktionerna i Google Kontakter?

Både Grupper och Google Kontakter gör det enkelt att skicka e-post till personer med e-postlistor. Skillnaden är att du inte kan dela e-postlistor som du skapar i Kontakter. E-postlistor i Kontakter är till för individuell användning. Grupper har e-postadresser som kan användas av alla.

Läs mer: Vad kan du göra med Google Kontakter?

Kan meddelanden till en grupp modereras?

Ja, du kan granska meddelanden innan du tillåter att de läggs upp i gruppen.

Mer information: Godkänn eller blockera nya meddelanden

Kan jag migrera grupper från mitt befintliga e-postsystem?

Ja, du kan använda Google Cloud Directory Sync (GCDS) för att synkronisera grupper (e-postlistor) från din LDAP-server till Google Workspace.

Mer information: Synkronisera grupper från LDAP- eller Active Directory-servern

Finns det ett API för att skapa och hantera grupper?

Ja, du kan använda Google Work Policy Admin SDK API och Groups Settings API för att skapa och hantera grupper.

Mer information: Hantera grupper med API:er

Google Groups for Business

Vad är Google Groups for Business?

Groups for Business är en tjänst i Googles administratörskonsol som styr hur organisationens grupper kan användas i Google Grupper-användarappen på groups.google.com.

Information: Detta får du med Groups for Business

Vilka utgåvor har tjänsten Google Groups for Business?

Google Groups for Business är tillgängligt för alla utgåvor av Google Workspace, inklusive den äldre kostnadsfria utgåvan av G Suite.

I den äldre kostnadsfria utgåvan av G Suite kan du inte

• lägga upp meddelanden i Grupper
  • moderera gruppmeddelanden
  • spara gruppmeddelanden i en konversationshistorik
Hur skiljer sig Groups for Business från den kostnadsfria versionen av Grupper?

Här är de huvudsakliga skillnaderna för Google Groups for Business:

• Delningsalternativ: Som administratör kan du ställa in delningsalternativ för tjänsten Groups for Business för att begränsa vad användarna kan göra. Du kan exempelvis förhindra att användarna lägger till medlemmar som befinner sig utanför organisationen och hindra personer utanför organisationen från att skicka e-post till grupper.
  • Gruppkatalogen: – i tjänsten Google Groups for Business finns en företagskatalog för grupper där enbart grupper för din organisation listas.
  • API:er – API:er är endast tillgängliga för Google Workspace-kunder.
På vilket sätt skiljer sig tjänsten Groups for Business från gruppfunktionen i Kontakter?

Kontaktgrupper i Google Kontakter är listor med e-postadresser som gör det möjligt för användarna att snabbt ange flera adresser samtidigt i sina e-postmeddelanden, mötesinbjudningar osv. Grupper som skapas i Groups for Business är också listor med e-postadresser, men de har en egen e-postadress för gruppen, vilket innebär att alla med behörighet kan skicka meddelanden till denna adress.

Användarna kan även dela innehåll, som dokument och webbplatser från Google, med gruppadresser. Till skillnad från kontaktgrupper finns det avancerade funktioner i Groups for Business, t.ex. spara meddelanden i en konversationshistorik och modereringskontroller.

Hur skiljer sig grupper som skapas på administratörskonsolen från grupper som har skapats i Google Grupper-appen?

Grupper som har skapats via administratörskonsolen kan användas som:

• E-postlistor
  • Gemensamma inkorgar*
  • Konfigurationsgrupper
  • Dynamiska grupper

Grupper som skapas i Google Grupper-appen kan användas som:

• E-postlistor*
  • Gemensamma inkorgar*

Kräver att du aktiverar Groups for Business.

Mer information: Se var administratörer hanterar interna grupper

Visas annonser i Google Grupper?

Nej.

Vilka språk stöds i Google Grupper?

För administratörer är administratörskonsolen, där du får åtkomst till Groups for Business-tjänsten och Grupper-listan, för närvarande tillgänglig på 18 språk.

För alla användare kan Google Grupper-appen (groups.google.com) för närvarande visas på 38 språk. Gruppägare och gruppansvariga kan ange ett specifikt språk för systemgenererad text som ingår i en grupps e-postmeddelanden.

Mer information: Ställ in e-postspråk för gruppen

Vad händer om jag aktiverar eller inaktiverar Groups for Business?
När du slår på och stänger av Groups for Business-tjänsten styr du vilka användare som har åtkomst till organisationens interna grupper i Google Grupper-appen som finns i Appstartaren "" och på groups.google.com. När du slår på Groups for Business läggs även funktioner till, exempelvis för modererade konversationer och gemensamma inkorgar.

Information: Detta får du med Groups for Business

Kan jag aktivera Google Groups for Business för specifika användare? Kan jag använda Google Groups for Business utan att aktivera Gmail?

Ja. Om organisationen inte använder Gmail och Groups for Business-inställningen tillåter det kan användarna fortfarande

• skicka och ta emot meddelanden till gruppen med andra e-postklienter, som Microsoft Outlook
  • publicera meddelanden i Google Grupper-appen
  • dela innehåll, till exempel Google Dokument, Kalkylark, Presentationer, Kalender och videor, med gruppadresser.

Det finns flera fördelar med att använda Grupper med Gmail. Du kan till exempel konfigurera regler och filter i Grupper för att organisera inkorgen i Gmail.

Kontroller

Kan jag styra hur personer i organisationen använder grupper?

Ja. Som administratör behåller du full kontroll övergrupperna i organisationen. Du kan förhindra att användarna lägger till externa medlemmar i sina grupper, redigerar eller tar bort användares grupper, eller till och med hindra användare från att skapa egna grupper.

Mer information: Alternativ för att begränsa gruppåtkomst och aktivitet

Kan jag styra över en användares medlemskap i en grupp?

Du kan styra om användarna kan lägga till sig själva i en viss grupp. Du kan dock inte förhindra att användarna tar bort sig själva från grupper om du inte lägger till alla organisationens anställda i en grupp som en medlem.

Mer information: Lägga till alla användare i organisationen i en grupp

Säkerställ att användarna förblir medlemmar i specifika grupper (exempelvis gruppen ”alla medarbetare”) genom att behålla gruppen på en LDAP-server och regelbundet synkronisera dessa grupper med Google Workspace.

Mer information: Synkronisera grupper från LDAP- eller Active Directory-servern

Modereras meddelanden som läggs upp av administratörer?

Nej, meddelanden som en administratör skickar till en modererad grupp modereras inte, oavsett om administratören är medlem i gruppen eller inte. Denna policy gäller också för modererade grupper som skapas av andra administratörer.

De enda undantagen är meddelanden som markerats som skräppost. Systemet skickar inte dessa meddelanden.

Vad händer om en gruppägare lämnar företaget?

Gruppen fortsätter att fungera normalt. Som administratör kan du hantera gruppen eller överlåta äganderätten till en annan användare.

Mer information: Tilldela roller till en grupps medlemmar

Flera domäner

Kan jag skapa en gruppadress på någon av organisationens domäner?

Ja. Om ditt Google Workspace-konto har flera domäner kan du välja vilken domän som ska användas för gruppens e-postadress när du skapar gruppen.

Mer information finns i Lägg till flera domäner eller domänalias.

Kan en grupp ha medlemmar från flera domäner?

Ja. Om ditt Google Workspace-konto har flera domäner kan du blanda medlemmar från olika domäner i en grupp.

Mer information finns i Lägg till flera domäner eller domänalias.

Kan användare på alla domäner använda Google Grupper?

Ja, om Google Workspace-kontot har flera domäner och du aktiverar Groups for Business kan användare på alla dina domäner använda Google Grupper-appen.

Mer information finns i Lägg till flera domäner eller domänalias.

Gränser

Finns det gränser för gruppmedlemskap eller meddelanden som skickas till grupper?

Ja. För att bekämpa skräppost och otillåten användning av e-post sätter Google gränser, däribland maxgränser för:

• Grupper per ägare
  • Meddelanden som skickas till en grupp under en kort tidsperiod
  • Meddelanden som skickas samtidigt till externa gruppmedlemmar

Mer information finns i Policyer och gränser för grupper.

Finns det en gräns för hur många grupper en användare kan skapa?

Du kan skapa upp till 500 dynamiska grupper per kund.Denna gräns kan höjas från fall till fall – kontakta support för Google Workspace med ditt specifika ärende för att begära en höjning.

Det finns ingen gräns för andra typer av grupper, men en användare kan vara ägare till högst 1 000 grupper. Om en användare skapar en grupp blir användaren automatiskt ägare till gruppen. Användarna kan dock redigera sina grupper och ta bort ägandet när som helst. Det innebär att en användare kan skapa ett oändligt antal grupper.

Mer information finns i Policyer och gränser för grupper.

Hur många medlemmar kan en grupp maximalt ha?

Grupper i Google Workspace-utgåvor kan ha ett obegränsat antal medlemmar.

Finns det en storleksgräns för meddelanden som skickas till en grupp?

Ja, den maximala gränsen för meddelanden som skickas till en grupp är 25 MB, inklusive bilagor (den normala gränsen i Gmail).

Finns det någon typ av meddelanden som inte kan skickas till en grupp?

Du kan inte skicka eller vidarebefordra kvitton på misslyckad leverans (”studsmeddelanden”) till en grupp. Meddelanden som liknar så kallade studsmeddelanden är inte heller tillåtna.

Gäller servicenivåavtalet för Google Grupper?

Ja, servicenivåavtalet för Google Workspace gäller för Grupper-komponenten i din Google Workspace-tjänst.

Säkerhet

Hur säkra är användarhanterade grupper?

Med Groups for Business kan du och användarna begränsa åtkomsten till och aktiviteten i användarhanterade grupper. Som administratör kan du exempelvis förhindra användare från att lägga till externa adresser i sina grupper och du kan redigera eller ta bort grupper som användarna skapar.

Mer information: Alternativ för att begränsa gruppåtkomst och aktivitet

Är gruppkonversationshistorik tillgängliga för omvärlden?

Med Groups for Business kan du ställa in delningsalternativ för att förhindra att personer utanför organisationen från att få åtkomst till någon av organisationens grupper, inklusive deras konversationshistorik. Om du tillåter extern åtkomst kan gruppägarna och de ansvariga fortfarande förhindra extern åtkomst till sina specifika gruppers konversationshistorik.

Mer information: Ange organisationsomfattande policyer för användning av grupper

Kommer jag att få mer skräppost om jag använder grupper?

Du kan välja att låta personer utanför organisationen skicka meddelanden till en grupp. Om en avsändare med skadligt uppsåt känner till gruppens adress kan medlemmarna i gruppen få mer skräppost. Vi rekommenderar starkt att du noga överväger alternativen för grupper som du skapar.

Om du vill förbättra skräppostfiltreringen för en viss grupp, kan du ändra gruppens inställningar för meddelandehantering. Mer information: Uppdatera en grupps inställningar

Kan jag se alla gruppmedlemmar i inbjudan om jag skickar en mötesinbjudan till en grupp?

Om du bjuder in en grupp till ett möte visas gruppens alla medlemmar i inbjudan i din kalender enbart om du har relevant åtkomstbehörighet för gruppen. Denna begränsning skyddar integritetsinställningarna för en grupp och den gäller för både användare och administratörer.

Mer information: Bjud in grupper till kalenderhändelser

Lagring av grupper och meddelanden

Hur länge sparas e-postmeddelanden i en grupps konversationshistorik?

En grupps konversationshistorik löper aldrig ut och därför finns meddelandena kvar där tills gruppen tas bort.

Om jag ställer in en tid för lagring av e-postmeddelanden, raderas gruppmeddelanden efter denna tidsperiod?

Nej, funktionen för lagring av e-post påverkar inte meddelanden i en grupps konversationshistorik. Meddelanden finns kvar i historiken tills gruppen har raderats.

Vad händer med mina grupper om jag inaktiverar Google Groups for Business?

Om du inaktiverar Groups for Business förblir alla grupper som du eller användarna har skapat aktiva, men grupperna har inga av de avancerade funktioner som är tillgängliga i tjänsten Google Groups for Business. Om du återaktiverar Google Groups for Business återställs alla gruppens inställningar.

Mer information: Slå på eller av Groups for Business