Een videocampagne maken

Videoadvertenties zijn een interessant middel om uw doelgroep te bereiken en aan te spreken op YouTube en internet. In Google Ads kunt u uw campagnes maken en beheren met het campagnetype 'Video'.

In dit artikel wordt uitgelegd welke stappen u moet volgen om een videocampagne en advertentiegroep in te stellen.

Voordat u begint

Houd rekening met het volgende voordat u videocampagnes en advertenties maakt:

• Advertenties en -advertentiegroepen worden gemaakt met het campagnetype 'Video'. Afhankelijk van het voor uw campagne geselecteerde doel zijn er specifieke videoadvertentie-indelingen en biedstrategieën beschikbaar.
  • Als u een videoadvertentie wilt maken, moeten uw video's op YouTube worden gehost.
  • Rapporten voor videocampagnes en -advertentiegroepen bevatten statistieken specifiek voor videoadvertenties, waaronder 'Weergaven', 'Weergavepercentage' en 'Alle acties', die niet beschikbaar zijn in alle Google Ads-tools voor campagnebeheer.
  • Als u zowel indelingen voor InStream als voor video discovery in dezelfde videocampagne wilt gebruiken, moet u meerdere advertentiegroepen maken.

Wilt u een videocampagne met slechts één advertentie-indeling maken, voer dan alleen het eerste deel van onderstaande instructies uit. Wilt u een campagne met meerdere advertentie-indelingen maken, ga dan door naar de tweede set instructies hieronder om een extra advertentiegroep te maken.

Gebruik TrueView InStream-advertenties of outstream-advertenties als u advertenties op sites en in apps van partners in het Display Netwerk wilt plaatsen.

• Elke advertentiegroep kan slechts één videoadvertentie-indeling bevatten: InStream-advertentie die kan worden overgeslagen, video discovery, InStream-advertentie die niet kan worden overgeslagen, bumper of outstream.
  • U kunt voor videocampagnes geen portfoliobiedstrategie gebruiken.

Een videocampagne maken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop  en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Maak een keuze uit een van de volgende campagnedoelen:
    • Leads
    • Websiteverkeer
    • Product- en merkoverweging
    • Merkbekendheid en bereik
  5. Selecteer het campagnetype Video.
    • Afhankelijk van uw campagnedoel moet u mogelijk ook een campagnesubtype selecteren. U kunt voor videocampagnes uit de volgende subtypen kiezen: InStream die kan worden overgeslagen, Bumper, InStream die niet kan worden overgeslagen, Outstream of Advertentiereeks.
  6. Geef een naam op voor uw campagne.
  7. Stel in het gedeelte Biedstrategie uw biedstrategie in. Meer informatie over het instellen van een biedstrategie
  8. Stel in het gedeelte 'Budget en datums' het budgettype, de start- en einddatum voor de campagne en de methode voor de besteding van het budget in.
    • Selecteer voor het budgettype Dagelijks (het gemiddelde bedrag dat u elke dag wilt besteden) of Campagne (het totale bedrag dat u tijdens de looptijd van de campagne wilt uitgeven) en geef het bedrag op dat u wilt besteden.
    • Selecteer voor de methode voor de besteding van het budget de optie Standaard (om uw budget in de loop van de tijd gelijkmatig te besteden) of Versneld (om uw budget zo snel mogelijk te besteden). Als u Versneld selecteert, kan uw budget vroegtijdig opraken.
  9. Selecteer onder 'Netwerken' waar u uw videocampagne wilt weergeven. Als uw campagne in aanmerking komt, kunt u een of meer van de volgende netwerken kiezen:
    • Zoekresultaten op YouTube: Advertenties kunnen naast zoekresultaten op YouTube worden weergegeven. U kunt alleen video discovery-advertenties gebruiken.
    • YouTube-video's: Advertenties kunnen worden weergegeven in YouTube-video's, op kanaalpagina's en op de homepage van YouTube. U kunt InStream- en video discovery-advertenties gebruiken.
    • Videopartners in het Display Netwerk: Advertenties kunnen worden weergegeven op sites en in apps van Google-videopartners.
  10. Selecteer de talen en locaties waarop u uw campagne wilt targeten.
  11. Kies de gewenste instellingen voor contentuitsluiting om te bepalen waar we uw campagne laten lopen.
  12. (Optioneel) Klik op Aanvullende instellingen om specifieke apparaten te targeten, een frequentielimiet in te stellen en een planning in te stellen voor de campagne.
  13. Geef een naam op voor de advertentiegroep.
  14. Kies de demografische groepen en typen doelgroepen die u wilt bereiken.
  15. Kies de zoekwoorden, onderwerpen en plaatsingen voor weergave van uw advertenties.
  16. Stel, indien beschikbaar, uw biedingsbedrag in.
  17. Zoek in het gedeelte 'Uw videoadvertentie maken' naar een video die u heeft geüpload of geef de video-URL van YouTube op.
  18. Kies een van de beschikbare videoadvertentie-indelingen. Afhankelijk van het doel dat u heeft geselecteerd, kunt u kiezen uit: InStream-advertentie, video discovery-advertentie, bumperadvertentie, InStream-advertentie die niet kan worden overgeslagen en outstream-advertentie. Als een specifieke advertentie-indeling niet beschikbaar is voor de campagne, wordt er een bericht weergegeven in Google Ads.
  19. Geef de uiteindelijke URL op. Dit is de bestemmingspagina die mensen bereiken wanneer ze op uw advertentie klikken.
  20. Geef de zichtbare URL op. Dit kan de uiteindelijke URL zijn of een kortere versie daarvan.
  21. Geef een aantrekkelijke call-to-action op waarmee mensen worden doorgestuurd naar de website die is opgegeven als uiteindelijke URL.
  22. Geef een kop op die wordt weergegeven als de primaire regel tekst om uw product of service te promoten.
  23. (Optioneel) Klik op URL-opties voor advertenties (geavanceerd) om een trackingtemplate, een achtervoegsel voor de uiteindelijke URL of aangepaste parameters voor de uiteindelijke URL toe te voegen.
  24. Selecteer een afbeelding die automatisch wordt gegenereerd op basis van de video's in uw YouTube-kanaal (aanbevolen) of een afbeelding die u handmatig uploadt als begeleidende banner. Begeleidende banners worden alleen weergegeven op computers.
  25. Geef een naam op voor uw advertentie.
  26. Klik op Opslaan en doorgaan.

Een advertentiegroep maken voor een bestaande campagne

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Selecteer Videocampagnes in het navigatievenster.
  3. Selecteer de campagne die u wilt bewerken.
  4. Klik in het paginamenu op Advertentiegroepen.
  5. Klik op de plusknop om een nieuwe advertentiegroep te maken.
  6. Geef een naam op voor uw advertentiegroep.
  7. Geef een biedingsbedrag op.
  8. Bewerk de targetingmethoden die u wilt gebruiken voor uw advertenties. Standaard worden uw advertenties weergegeven aan alle kijkers.
  9. Kies naast 'Uw YouTube-video' een YouTube-video.
  10. Kies een advertentie-indeling naast 'Videoadvertentie-indeling'. Een advertentiegroep kan slechts één videoadvertentie-indeling bevatten.
  11. Geef de benodigde gegevens op om uw advertentie te maken. U kunt altijd uw advertentiegroep opslaan zonder een advertentie te maken.
  12. Klik op Advertentiegroep opslaan.

Doelen gebruiken in videocampagnes

Een doel kiezen is een eenvoudige manier om een succesvolle videocampagne in te stellen.

U kunt kiezen uit de volgende doelen wanneer u uw campagne instelt:

• Leads
  • Websiteverkeer
  • Merkbekendheid en bereik
  • Product- en merkoverweging

U kunt ook Uw campagne maken zonder doel selecteren als u geen doel in gedachten heeft.

Meer informatie over de indelingen en netwerken die voor elk doel beschikbaar zijn

Over campagnesubtypen

Leads en Websiteverkeer

Met het subtype 'Conversies genereren' kunt u klikken en relevante conversies op uw website genereren.

Merkbekendheid en bereik

Met het subtype 'InStream-videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen' bereikt u kijkers op YouTube en internet met InStream-advertenties die kunnen worden overgeslagen en zijn geoptimaliseerd voor efficiënte vertoningen.

Met het subtype 'InStream die niet kan worden overgeslagen' bereikt u klanten met uw volledige boodschap met InStream-advertenties die niet kunnen worden overgeslagen.

Met het subtype 'Bumper' bereikt u kijkers op YouTube en internet met bumperadvertenties die zijn geoptimaliseerd voor efficiënte vertoningen.

Met het subtype 'Outstream' kunt u bij meer mensen interesse voor uw merk opwekken. U doet dit met videoadvertenties die ontworpen zijn om mensen op hun telefoons en tablets te bereiken.

Met het subtype 'Advertentiereeks' kunt u potentiële klanten het verhaal van uw product of merk vertellen door ze een reeks video's te laten zien in een door u bepaalde volgorde.

Product- en merkoverweging

Met het subtype 'Productoverweging beïnvloeden' verbindt u gebruikers met uw merk door middel van videoadvertenties die zijn ontworpen om meer interacties en engagements te genereren.

Met het subtype 'Shopping' kunt u naast uw videoadvertenties relevante producten promoten om kijkers aan te sporen meer informatie over uw producten te bekijken en te winkelen op uw website (hiervoor is een Google Merchant Center-account vereist).

Met het subtype 'Advertentiereeks' kunt u potentiële klanten het verhaal van uw product of merk vertellen door ze een reeks video's te laten zien in een door u bepaalde volgorde.

Doelen en subtypen voor videocampagnes

Doel

Subtype

Netwerken

Advertentie-indelingen

Leads Conversies genereren

YouTube-video's, videopartners in het Display Netwerk

InStream-videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen
Websiteverkeer Conversies genereren YouTube-video's, videopartners in het Display Netwerk InStream-videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen

Product- en merkoverweging

Productoverweging beïnvloeden

YouTube-zoekopdracht, YouTube-video's en videopartners in het Display Netwerk

InStream-videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen

Video discovery

Shopping

(hiervoor is een Google Merchant Center-account vereist)

YouTube-video's

InStream-videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen

Advertentiereeks

YouTube-video's

InStream-videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen

InStream die niet kan worden overgeslagen

Bumper

Merkbekendheid en bereik

InStream-videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen

YouTube-video's, videopartners in het Display Netwerk

InStream-videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen

InStream die niet kan worden overgeslagen YouTube-video's, videopartners in het Display Netwerk InStream-videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen
Bumper YouTube-video's, videopartners in het Display Netwerk Bumper
Outstream Videopartners in het Display Netwerk Outstream
Advertentiereeks YouTube-video's

InStream-videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen

InStream die niet kan worden overgeslagen

Bumper

Geen doel

Custom videocampagne YouTube-zoekopdracht, YouTube-video's en videopartners in het Display Netwerk

InStream-videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen

Video discovery

Bumper

Advertentiereeks

YouTube-video's

InStream-videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen

InStream die niet kan worden overgeslagen

Bumper