Raporttien pikanäkymä

Yleiskatsaus Search Consolen raporteista ja työkaluista

Alle on koottu nykyiset Search Console ‑raportit sekä joitakin vanhempia mutta hyödyllisiä raportteja ja työkaluja.

Raportti tai työkalu Kuvaus

Yleiskatsaussivu

Näet yhteenvedon verkko-omaisuuden eheydestä (mukaan lukien sivustoon mahdollisesti kohdistuvat manuaaliset toimenpiteet tai tietoturvauhat), kaaviot klikkausten kokonaismäärästä ja virheellisistä/hyväksytyistä hakemistoon lisätyistä sivuista sekä yhteenvedot sivuston virheellisistä/hyväksytyistä parannuksista (mobiiliystävälliset URL-osoitteet, AMP-sivut, sivustolta löytynyt strukturoitu data).

Suositeltu käyttö: Jos tarkastat tilanteen vain ajoittain, katso mahdolliset manuaaliset toimenpiteet ja tietoturvaongelmat. Kiinnitä huomiota kattavuuspiikkeihin tai parannusvirheisiin. Jos niitä löytyy, avaa raportti vianetsintää varten. Jos klikkausmäärässä on merkittäviä pudotuksia, avaa raportti tutkiaksesi asiaa.

Hyödyllinen: Kaikille

Tehokkuusraportti

Katso, kuinka moni näki sivustosi ja klikkasi sitä Google Haussa, mitkä hakukyselyt näyttivät sivustosi Haussa ja mikä on keskimääräinen sijoituksesi hakutuloksissa.

Data sisältää sivuston klikkaukset, impressiot, klikkausprosentin ja sijoituksen sekä hakuihin käytetyt kyselyt.

Dataa voi ryhmitellä sivun URL-osoitteen, kyselymaan tai laitetyypin perusteella.

Suositeltu käyttö: Tarkasta ajoittain klikkaus- tai impressiopiikkien tai ‑pudotusten varalta. Tutki sivustosi näyttäviä kyselyjä ja katso, ovatko ne odottamiasi. Lue lisää sivuston liikenteen vähenemisestä.

Hyödyllinen: Hakukoneoptimoijille, sivustojen omistajille [dokumentaatio]

URL-tarkastustyökalu

Katso Googlen hakemiston sisältämät tiedot tietystä sivustosi URL-osoitteesta tai testaa live-sivu. Tiedot ovat varsin kattavat, ja ne sisältävät esimerkiksi sivujen HTML-koodin ja ‑virheet, AMP-/mobiilikäytettävyysvirheet ja ‑koodin, JavaScript-koodin tuloksen ja sivun renderöinnin aikana havaitut virheet sekä sivujen ensisijaisiksi valitut versiot. Käytä työkalua kirjoittamalla URL-osoite Search Consolen yläreunassa olevaan palkkiin.

Suositeltu käyttö: Käytä tätä raporttia Googlen sivustoltasi löytämien indeksointivirheiden vianetsintään. Löydät sen klikkaamalla jotakin URL-osoitetta kattavuusraportista. Tämä raportti auttaa myös korjaamaan sivun ja testaamaan sen uudelleen ennen sen lähettämistä uudelleen hakemistoon lisättäväksi.

Hyödyllinen: Hakukoneoptimoijille, kehittäjille [dokumentaatio]

Kattavuusraportti

Näet kaikkien sivuston sivujen hakemistotilan. Sivut on ryhmitelty sen mukaan, onko ne lisätty tai voidaanko ne lisätä hakemistoon. Myös syy mainitaan.

Suositeltu käyttö: Tarkasta ajoittain virhepiikkien tai hakemistoon lisättyjen sivujen määrän laskun varalta, jotta voit tunnistaa sivustosi indeksointiongelmat.

Hyödyllinen:Hakukoneoptimoijille, kehittäjille / sivustojen ylläpitäjille [dokumentaatio]

Sivustokarttaraportti

Näet, mitkä sivustosi sivustokartat on lähetetty ja voit katsella sivustokarttatilastoja sekä virheitä, jotka Google havaitsi sivustokarttojen käsittelyn aikana.

Suositeltu käyttö: Tarkasta ajoittain, onko Google voinut käsitellä sivustokartat. Voit myös käyttää tätä virheenkorjaukseen, jos Google ei näytä löytävän sivustosi uusia sivuja.

Hyödyllinen: Hakukoneoptimoijille [dokumentaatio]

Mobiilikäytettävyysraportti

Näet mobiilikäytettävyysarvion kaikista sivuston hakemistoon lisätyistä sivuista.

Suositeltu käyttö: Tarkasta ajoittain sivuston mobiilikäytettävyyden ongelmien varalta.

Hyödyllinen: Hakukoneoptimoijille, kehittäjille [dokumentaatio]

AMP-raportti

Katso, mitkä sivuston AMP-sivuista voitiin tai mitä ei voitu lisätä hakemistoon.

Suositeltu käyttö: Tarkasta ajoittain kaikkiin AMP-sivuihin vaikuttavien virheiden varalta. Voit myös nähdä odottamattomat virhepiikit tai pudotukset hakemistoon lisättyjen AMP-sivujen määrässä.

Hyödyllinen: Hakukoneoptimoijille, kehittäjille [dokumentaatio]

Rich-tulosten tilaraportit

Katso, mitkä rich-tulokset Google pystyi indeksoimaan ja mitä ei. Tämä raportti tukee vain osaa rich-tulostyypeistä. Katso tuetut tyypit dokumentaatiosta. Tietty raporttityyppi näkyy vain, jos Google on havainnut kyseisen tyyppisiä kohteita sivustollasi.

Suositeltu käyttö: Tarkasta ajoittain virheiden varalta ja korjaa ongelmat. Tällä voit myös selvittää, kuinka monta tietyn tyyppistä rich-tulosta Google voi käsitellä.

Hyödyllinen: Hakukoneoptimoijille, kehittäjille [dokumentaatio]

Manuaalisten toimenpiteiden raportti

Näet sivustoon kohdistuvat manuaaliset toimenpiteet.

Suositeltu käyttö: Jos yleiskatsaussivulla näkyy manuaalinen toimenpide, katso raportista sen tiedot ja ongelman korjausohjeet. Lähetä uudelleenarviointipyyntö korjattuasi ongelman.

Hyödyllinen: Kaikille [dokumentaatio]

Tietoturvaongelmien raportti

Näet Googlen sivustoltasi löytämät tietoturvaongelmat.

Suositeltu käyttö: Jos yleiskatsaussivulla näkyy tietoturvaongelma tai jos sivustollasi näkyy selainvaroituksia vaarallisesta tai hakkeroidusta sisällöstä, katso raportista sen tiedot ja ongelman korjausohjeet. Lähetä uudelleenarviointipyyntö korjattuasi ongelman.

Hyödyllinen: Kaikille [dokumentaatio]

Linkkiraportti

Näet sivustoosi linkittävät muut sivustot, niiden käyttämät linkkitekstit ja sivustosi sisäiset linkkikohteet.

Suositeltu käyttö: Voit selvittää, onko sivustosi linkitetty roskasisältöisille vai hyödyllisille sivuille.

Hyödyllinen: Hakukoneoptimoijille [dokumentaatio]

AMP-testaustyökalu

Testaa AMP-sivun kelvollisuus.

Hyödyllinen: Kehittäjille, teknisille hakukoneoptimoijille [dokumentaatio]

Mobiiliystävällisyystesti

Testaa tietyn sivun mobiiliystävällisyys.

Hyödyllinen: Kehittäjille, teknisille hakukoneoptimoijille [dokumentaatio]

Osoitteenmuutos

Kerro Googlelle, kun siirrät sivustosi uudelle verkkotunnukselle.

Hyödyllinen: Sivustojen omistajille, sivustojen kehittäjille [dokumentaatio ja linkki työkaluun]

Vanhat työkalut ja raportit

Näille työkaluille ja raporteille ei vielä ole täysin korvaavaa versiota uudessa Search Consolessa, mutta ne löytyvät edelleen alla olevien linkkien kautta. Search Console ‑tiimi pyrkii korvaamaan nämä kohteet.

Raportti tai työkalu Kuvaus
Poista URL-osoitteita ‑työkalu

Tämä työkalu poistaa URL-osoitteen Googlen hakutuloksista väliaikaisesti. Poiston pituus riippuu monista tekijöistä. Työkalun avulla voit kätevästi poistaa URL-osoitteen saman tien Googlesta, minkä jälkeen sinun on tehtävä lisätoimenpiteitä estääksesi URL-osoitteen näkyminen uudelleen. Näitä ovat esimerkiksi sivun poistaminen sivustolta tai sen suojaaminen salasanalla.

Sinun on oltava URL-osoitteeseen liittyvän omaisuuden omistaja Search Consolessa. Muussa tapauksessa lue Tietojen poistaminen Googlen hakutuloksista > En hallinnoi verkkosivua.

Hyödyllinen: Search Consolen sivustojen omistajille [dokumentaatio]

Indeksointitilastot

Näet, miten usein Google indeksoi sivustosi ja kuinka monta pyyntöä se tekee.

Suositeltu käyttö: Jos Googlen indeksointipyynnöt ylikuormittavat sivustoasi, täällä voit seurata ongelmaa ja pyytää indeksointinopeuden alentamista.

Hyödyllinen: Edistyneille hakukoneoptimoijille, verkkosivustojen ylläpitäjille [dokumentaatio]

Robots.txt-tiedoston testaustyökalu

Testaa robots.txt-tiedoston syntaksia ja sitä, estääkö se tietyn URL-osoitteen.

Suositeltu käyttö: Sopii hyvin robots.txt-tiedostojen syntaksin testaamiseen sekä sivuston estettyjen resurssien tai sivujen virheenkorjaukseen.

Hyödyllinen: Hakukoneoptimoijille, kehittäjille [dokumentaatio]

URL-parametrityökalu

Kerro Googlelle mahdollisista erityisparametreista, joita käytät tärkeisiin sivu- tai sivustomuutoksiin, kuten maaparametrit, jotka muuttavat sivuston sisältöä auttaakseen Googlea indeksoimaan sen.

Suositeltu käyttö: Vain edistyneille käyttäjille. Virheellinen käyttö voi haitata sivuston indeksointia.

Hyödyllinen: Edistyneille hakukoneoptimoijille, kehittäjille [dokumentaatio]

Kansainvälinen kohdistaminen

Korjaa hreflang-asetusten virheet monikielisillä sivuilla tai määritä hakutuloksiin maakohdistus.

Suositeltu käyttö: Käytä tätä lisätessäsi hreflang-tageja sivustolle, jotta eri kieli- ja alueversiot indeksoidaan oikein. Määritä tällä yksi ylätason kohdemaa koko sivustolle, jos se ei käy ilmi sivuston sisällöstä.

Hyödyllinen: Hakukoneoptimoijille [dokumentaatio]

Google Analytics ‑yhteys

Muut yhteydet

Tuo verkko-omaisuutesi Search Console ‑analytiikkadataa Google Analytics ‑tilillesi. Hyväksy tai hylkää muiden omaisuustyyppien (YouTube-kanava, Android-sovellus jne.) yhteyspyynnöt.

Hyödyllinen: Sivustojen omistajille [Google Analytics ‑yhteyksien dokumentaatio

Data Highlighter ‑työkalu

Tämän yksinkertaisen työkalun avulla Google voi poimia dataa sivustosi mallisivuilta.

Suositeltu käyttö: Jos sivustolla on useita sivuja, joilla on mallidataa (esimerkiksi bussireittejä tai tapahtumien aikatauluja), etkä voi jostain syystä käyttää strukturoitua dataa, tämän työkalun avulla Google voi poimia vastaavaa dataa täysin samalla tavalla koodatuilta sivuilta. Sinun on koulutettava Google uudelleen aina muuttaessasi sivun rakennetta.

Hyödyllinen: Sivustojen omistajille, jotka käyttävät tavallisia hosting-palveluja [dokumentaatio]

Viestiraportti Katso omaisuuksiisi lähetetyt viestit.
Indeksointinopeuden asetukset

Vähennä Googlen indeksointiliikennettä sivustollesi.

Suositeltu käyttö: Käytä vain, jos Google tuntuu ylirasittavan sivustoasi indeksointipyynnöillä.

Hyödyllinen: Verkkosivustojen omistajille, edistyneille hakukoneoptimoijille [dokumentaatio]

Sähköpostiasetukset Määritä, haluatko Search Consolen lähettävän tiedote- tai ilmoitussähköposteja omaisuuksistasi. [dokumentaatio]
Web Tools Muita työkaluja, joista voi olla hyötyä sivustollasi