I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Gratisannonser för produkter

En anpassad ikon för Merchant Center Next-artiklar
Klicka här om du letar efter information om gratisannonser i klassiska Merchant Center.

Gratisannonser är ett utmärkt sätt att generera trafik till din onlinebutik och marknadsföra ditt företag utan att behöva betala för annonsering.

På den här sidan

Så fungerar det

Med en gratisannons kan produkterna du säljer visas kostnadsfritt på Google Sök, Google Maps, YouTube, Shopping-fliken, Google Bilder och Google Lens. Gratisannonser för produkter bidrar till att dina produktsidor visas i sökresultat, inte andra sidor som startsidor, frakt- och returpolicyer eller produktkategorisidor.

I de flesta fall är funktionen för gratisannonser aktiverad som standard för dig, och du kan se och ändrar statusen på sidan Gratisannonser i Merchant Center Next. Gratisannonser gäller för produkter både online och i butik.

Om du har ett Marketplace MCA kan du aktivera gratisannonser för alla dina underkonton på fliken Gratisannonser. Alla ändringar du gör påverkar alla dina underkonton. Om inställningen redigeras på underkontonivå har den företräde framför den som valts i Marketplace MCA.

Obs! Statusen på sidan Gratisannonser styr behörigheten att visa produkter kostnadsfritt på Google, men garanterar inte att dina produkter visas för kunderna. Vi förlitar oss på att den data du tillhandahåller matchar dina produkter med det som kunderna söker efter.

Kvalificering

Krav

• Följ våra policyer för att visa produkter utan kostnad på Google.
  • Lägg till information om returpolicyn på din webbplats om du vill visa information om returer bredvid dina produkter. Returpolicyn kan avgöra om en kund väljer att köpa en produkt av dig eller inte.
    • Vi rekommenderar också att du lägger till din returpolicy i Merchant Center.
  • Ställ in inställningar för Frakt eller lägg till fraktkostnader med attributet frakt [shipping] i produktdatan. Det ger kunderna viktig information om frakt för produkterna de kanske vill köpa av dig.

Obs! Du behöver bara ställa in fraktinställningar eller lägga till fraktkostnader via attributet frakt [shipping] i följande länder: Australien, Belgien, Frankrike, Förenade kungariket, Irland, Israel, Italien, Japan, Kanada, Nederländerna, Polen, Schweiz, Spanien, Sydkorea, Tjeckien, Tyskland, USA och Österrike.

Rekommendationer

Det är viktigt att ditt Merchant Center-konto är aktuellt och ger information av hög kvalitet så att dina kunder får en positiv upplevelse. Detta kan påverka om dina produkter visas kostnadsfritt på Google.

• Den viktigaste faktorn i gratisannonser är att skapa innehåll av hög kvalitet som kunderna har nytta av. Skapa innehåll som är informativt, engagerande och relevant för målgruppen.
  • Använd relevanta sökord och fraser i hela innehållet så att chansen blir högre att det visas i sökresultaten. Följ våra riktlinjer för SEO för att förbättra synligheten för din webbplats på Google och för att ge en bra kundupplevelse.
  • Om du använder en plattform från tredje part för att visa, marknadsföra eller sälja dina produkter på Google länkar du ditt Merchant Center-konto till tredjepartsplattformen.
  • Länka ditt Merchant Center-konto till din befintliga företagsprofil om tillämpligt.
  • Matcha produktdatan i Merchant Center med onlinebutiken så att kunderna ser samma information, till exempel priser, på båda ställena.
Obs! Vi garanterar inte att dina produkter visas på Google. Det krävs att den data du tillhandahåller matchar det kunderna söker efter.

Lägg till din produktinformation

Nya konton

När du skapar ett nytt Merchant Center-konto aktiveras gratisannonser som standard. Se avsnittet nedan om hur du anger de obligatoriska produktattributen.

Befintliga konton

Om du redan har ett Merchant Center-konto med uppladdad produktdata kanske du redan visar produkter utan kostnad på Google. Du kan kontrollera detta genom att ta en titt på sidan Gratisannonser i Merchant Center:

1. Öppna ditt Merchant Center-konto och klicka på Gratisannonser i den vänstra navigeringsmenyn under avsnittet Marknadsföringsmetod.
  2. Kontrollera aktuell status.

Partners

Om kontot skapades via en partner lades din produktdata till i Merchant Center med Content API. Eventuella ändringar i din produktdata måste göras via partnerportalen eller diskuteras med din partner.

Andra sätt som produktinformationen används på när du visar dina produkter gratis på Google

Google kan fortfarande visa följande information på Google, även om du inaktiverar en gratisannons:

• Innehåll från din onlinebutik: Produkter och information om dem som har genomsökts i din onlinebutik kan visas på Google. Detta kan hända även om informationen inte har kodats med schema.org eller lagts till i Merchant Center. Syftet är att se till att kunder kan se ett brett utbud av produkter från en stor grupp återförsäljare när de söker efter information på Google. Du kan kontrollera hur dina produkter visas och sluta visa dem när som helst genom att implementera kontroller för genomsökning och indexering.
  • Innehåll från Merchant Center: Google kan fortfarande använda och visa vissa produkter och detaljer om dem som du lägger till, till exempel titlar och bilder, enligt beskrivningen i användarvillkoren för Merchant Center.

Ange de obligatoriska produktattributen

Produktinformationen du lägger till med de här attributen är vårt underlag när vi visar dina produkter kostnadsfritt på Google. Gå till fliken Åtgärd krävs på sidan Produkter i Merchant Center för att identifiera eventuella problem med produktinformationen du lägger till. Läs mer om produktdataspecifikationen.

Obs! Om du använder uppmärkning av strukturerad data i din onlinebutik klickar du på varje attribut i tabellen nedan för att hitta det motsvarande attributnamnet för schema.org. Om du behöver felsöka kontrollerar du felen i Search Console, så att du ser att du har lagt till uppmärkningen på rätt sätt.

De flesta av följande attribut krävs för att visa dina produkter kostnadsfritt på Google:

Attribut Ytterligare information
id [id]

Obligatoriskt

För alla produkter.
titel [title]

Obligatoriskt

För alla produkter.
länk [link]

Obligatoriskt

För alla produkter.
bildlänk [image_link]

Obligatoriskt

För alla produkter.

Se till att bilden är tillräckligt stor och inte innehåller reklaminnehåll för att se till att den blir godkänd.

pris [price]

Obligatoriskt

För alla produkter.

Om du anger specifika priser för attributet pris kan eventuella prissänkningar som baseras på det tidigare genomsnittet för produktpriset visas i dina annonser. Läs mer om attributet pris [price].

beskrivning [description]

Obligatoriskt

För alla produkter.
tillgänglighet [availability]

Obligatoriskt

För alla produkter.
skick [condition]

Obligatoriskt

För alla begagnade och restaurerade produkter.
varumärke [brand]

Obligatoriskt

Obligatoriskt för produkter med tydlig koppling till ett varumärke eller en tillverkare.
GTIN [gtin]

Obligatoriskt

För alla produkter som tilldelats GTIN-nummer av tillverkaren.

Matcha produktinformationen med de mest relevanta sökfrågorna. Läs mer om unika produktkoder.

artikelnummer [mpn]

Obligatoriskt

För alla produkter utan GTIN.

Matcha produktinformationen med de mest relevanta sökfrågorna. Läs mer om unika produktkoder.
flerpack [multipack]

Obligatoriskt

Om produkten är ett flerpack.

Ange om produkten består av flera identiska produkter grupperade som en produkt (”tio par vita bomullsstrumpor”).

grupp [is_bundle]

Obligatoriskt

Om produkten är ett paket.
färg [color]

Obligatoriskt

För kläder och accessoarer

Ange produktens huvudfärg. Om produkten har varianter med olika färger kan du använda attributet varugrupp-id [item_group_id] för att skicka in alla varianter efter färg.
storlek [size]

Obligatoriskt

För kläder och accessoarer

Ange produktens standardstorlek. Om produkten har varianter med olika storlekar kan du använda attributet varugrupp-id [item_group_id] för att skicka in alla varianter efter storlek.
åldersgrupp [age_group]

Obligatoriskt

För kläder och accessoarer

Ange vilken demografi produkten är avsedd för. Attributet används i kombination med attributet kön [gender] för att se till att kunderna ser rätt storlek.
kön [gender]

Obligatoriskt

För kläder och accessoarer

Ange vilket kön produkten är avsedd för eller ange unisex om den är avsedd för alla kön. Vi använder kön i kombination med attributen storlek [size] och åldersgrupp [age_group] för att standardisera storlekar och avdelningar som visas för kunderna. Exempelvis kan en t-shirt med ”herr” och ”barn” angivet för kön respektive åldersgrupp visas som en t-shirt för pojkar.
varugrupp-id [item_group_id]

Obligatoriskt

För produktvarianter.

Använd det här attributet när du vill gruppera produktvarianter i din data.

frakt [shipping]

Obligatoriskt

Åsidosätta kontots fraktinställningar i Merchant Center.

Läs mer om hur du hanterar fraktinställningarna.
skatt [tax]

Obligatoriskt

Åsidosätta kontots skatteinställningar i Merchant Center.
mönster [pattern]

Rekommenderas endast för Kläder och accessoarer

Beskriv produktens mönster eller grafiska tryck med det här attributet. Om produkten har varianter med olika mönster kan du skicka in varje variant efter mönster med attributet varugrupp-id.

material [material]

Rekommenderas endast för Kläder och accessoarer

Ange de huvudsakliga material som används i produkten. Kunder söker ofta efter produkter per material (till exempel ”skinnjackor”).

ytterligare bildlänk [additional_image_link]

Rekommenderas

Ange upp till tio ytterligare bilder per produkt för att visa produkten ur olika vinklar, utöver det obligatoriska attributet bildlänk [image_link].
storlekstyp [size_type]

storlekssystem [size_system]

Rekommenderas endast för Kläder och accessoarer

Ange produktens standardstorlek utöver storlek [size].
länk i index för Google Sök [canonical_link] Rekommenderas för alla produkter
Hjälp Google att matcha din produktdata med användares sökfrågor genom att koppla dina produkter till rätt webbadress i Googles sökindex. Om detta inte används kan webbadressen som anges i flödesattributet länk [link] eller mobillänk [mobile_link] indexeras.

Följ upp dina resultat

Det är viktigt att följa upp resultaten för gratisannonserna så att du kan kontrollera vad som fungerar eller inte gör det. Det gör du enkelt på sidan Resultat i Merchant Center genom att filtrera resultaten efter gratisannonser. Läs om hur du följer upp resultat i Merchant Center.