In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Gratis vermeldingen voor producten

Een eigen icoon voor Merchant Center Next-artikelen
Klik hier voor informatie over gratis vermeldingen in de klassieke versie van Merchant Center.

Met gratis vermeldingen kunt u verkeer naar uw online winkel leiden en uw bedrijf promoten zonder te hoeven betalen voor reclame.

Op deze pagina

Hoe het werkt

Met een gratis vermelding worden de producten die u verkoopt kosteloos weergegeven op Google Zoeken, Google Maps, YouTube, het tabblad Shopping, Google Afbeeldingen en Google Lens. Met gratis vermeldingen voor producten worden uw productpagina's weergegeven in de zoekresultaten, niet op andere pagina's zoals homepages, pagina's met verzend- en retourbeleid of pagina's met productcategorieën.

In de meeste gevallen staat de functie Gratis vermeldingen standaard aan. U kunt de status ervan bekijken en wijzigen op de pagina Gratis vermeldingen in Merchant Center Next. Gratis vermeldingen gelden voor zowel online producten als producten in de winkel.

Als u een marktplaats-MCA bent, kunt u gratis vermeldingen voor al uw subaccounts aanzetten op het tabblad Gratis vermeldingen. Wijzigingen die u aanbrengt, hebben invloed op al uw subaccounts. Als de instelling wordt bewerkt op subaccountniveau, heeft deze instelling voorrang op de instelling die is gekozen in het marktplaats-MCA.

Opmerking: De status op de pagina Gratis vermeldingen bepaalt of producten gratis op Google mogen worden weergegeven, maar biedt geen garantie dat uw producten daadwerkelijk aan klanten worden getoond. We vertrouwen op de gegevens die u aan ons verstrekt om uw producten te koppelen aan wat klanten mogelijk zoeken.

Criteria

Vereisten

• Houd u aan ons beleid voor de weergave van producten in gratis vermeldingen op Google.
  • Voeg informatie over uw retourbeleid toe aan uw website zodat naast uw producten informatie over retourzendingen wordt weergegeven. Uw retourbeleid kan een klant over de streep trekken om een productaankoop bij u te doen.
    • We raden u ook aan uw retourbeleid toe te voegen in Merchant Center.
  • Configureer de verzendinstellingen of voeg verzendkosten toe aan productgegevens via het kenmerk verzending [shipping]. Zo geeft u klanten belangrijke informatie over verzending van de producten die ze misschien bij u willen kopen.

Opmerking: U moet verzendinstellingen configureren of verzendkosten toevoegen via het kenmerk verzending [shipping] in de volgende landen: Australië, België, Canada, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Israël, Italië, Japan, Nederland, Oostenrijk, Polen, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Zwitserland.

Aanbevelingen

Het is belangrijk dat u uw Merchant Center-account up-to-date houdt en informatie van hoge kwaliteit verstrekt, zodat alles duidelijk is voor uw klanten. Dit kan namelijk bepalen of uw producten gratis worden vermeld op Google.

• De belangrijkste factor voor gratis vermelding is hoogwaardige content maken, want dat is precies wat belangrijk is voor uw doelgroep. Maak dus content die informatief, interessant en relevant is voor uw doelgroep.
  • Gebruik relevante zoekwoorden en zinnen in al uw content, zodat de kans groter is dat die worden meegenomen in de zoekresultaten. Volg onze SEO-richtlijnen om de zichtbaarheid van uw website op Google te verbeteren en een goede klantervaring te bieden.
  • Als u een platform van derden gebruikt om uw producten te tonen, promoten en verkopen via Google, koppelt u uw Merchant Center-account aan dat platform van derden.
  • Koppel uw Merchant Center-account aan uw bestaande bedrijfsprofiel, indien van toepassing.
  • Koppel uw productgegevens in Merchant Center aan uw online winkel zodat klanten op beide plekken dezelfde informatie krijgen (zoals prijzen).
Opmerking: We kunnen niet garanderen dat uw producten op Google worden getoond. We zijn afhankelijk van de gegevens die u aan ons verstrekt en proberen uw producten te koppelen aan wat klanten zoeken.

Uw productdetails toevoegen

Nieuwe accounts

Als u een nieuw Merchant Center-account maakt, bent u standaard aangemeld voor gratis vermeldingen. Hieronder leest u hoe u de vereiste productkenmerken invoert.

Bestaande accounts

Als u al een Merchant Center-account heeft waarvoor productgegevens zijn geüpload, worden uw producten mogelijk al gratis weergegeven op Google. U kunt dit nagaan op de pagina Gratis vermeldingen in Merchant Center:

1. Klik in uw Merchant Center-account in het gedeelte Marketingmethode in het linkernavigatiemenu op Gratis vermeldingen.
  2. Controleer uw huidige status.

Partners

Als uw account is gemaakt via een partner, zijn uw productgegevens bij Merchant Center ingediend met de Content API. Wijzigingen in uw productgegevens moeten worden aangebracht via de partnerportal of worden besproken met uw partner.

Andere manieren waarop uw producten gratis op Google worden weergegeven aan de hand van productdetails

Ook als u gratis vermelding uitzet, kan de volgende informatie nog steeds op Google worden getoond:

• Content uit uw online winkel: Producten en de bijbehorende gegevens die in uw online winkel zijn gecrawld, kunnen op Google worden getoond. Dit kan ook gebeuren als de informatie niet is opgemaakt met schema.org of niet is toegevoegd in Merchant Center. Zo zorgen wij dat klanten veel verschillende producten van een brede groep verkopers kunnen vinden als zij op Google naar informatie zoeken. U kunt instellen hoe uw producten worden getoond en zich altijd hiervoor afmelden door opties voor crawlen en indexeren te implementeren.
  • Content uit Merchant Center: Google kan bepaalde producten en de gegevens die u toevoegt (zoals titels en afbeeldingen) nog steeds gebruiken en tonen, zoals beschreven in de servicevoorwaarden van Merchant Center.

De vereiste productkenmerken invoeren

Op basis van de productdetails die u met deze kenmerken toevoegt, worden uw producten gratis getoond op Google. U kunt problemen met de toegevoegde productdetails controleren op het tabblad Vereist aandacht op de pagina Producten in Merchant Center. Meer informatie over productspecificaties

Opmerking: Als u gestructureerde gegevensopmaak in uw online winkel toepast, klikt u op de kenmerken in de onderstaande tabel om de bijbehorende kenmerknaam voor schema.org te vinden. Controleer de fouten in Search Console om eventuele fouten op te lossen en er zeker van te zijn dat u de opmaak correct heeft toegevoegd.

De meeste van de volgende kenmerken zijn vereist om uw producten gratis te tonen op Google:

Kenmerk Aanvullende informatie
Id [id]

Vereist

Voor alle producten.
Titel [title]

Vereist

Voor alle producten.
Link [link]

Vereist

Voor alle producten.
Afbeeldingslink [image_link]

Vereist

Voor alle producten.

Zorg dat de afbeelding groot genoeg is en geen promotiecontent bevat om afkeuring te voorkomen.

Prijs [price]

Vereist

Voor alle producten.

Als u specifieke prijzen opneemt voor het kenmerk prijs, kan de prijsdaling op basis van het lopende historische gemiddelde van de prijs van uw product worden weergegeven in uw vermeldingen. Meer informatie over het kenmerk prijs [price]

Beschrijving [description]

Vereist

Voor alle producten.
Beschikbaarheid [availability]

Vereist

Voor alle producten.
Staat [condition]

Vereist

Voor elk gebruikt of refurbished product.
Merk [brand]

Vereist

Voor alle producten met een duidelijk merk of een duidelijke fabrikant.
GTIN [gtin]

Vereist

Voor alle producten met een GTIN dat door de fabrikant is toegewezen.

Koppel uw productinformatie aan de meest relevante zoekopdrachten. Meer informatie over unieke product-ID's

MPN [mpn]

Vereist

Voor alle producten zonder een GTIN.

Koppel uw productinformatie aan de meest relevante zoekopdrachten. Meer informatie over unieke product-ID's
Multipack [multipack]

Vereist

Als uw product een multipack is.

Geef aan of uw product uit meerdere, identieke producten bestaat die als één product zijn gegroepeerd (bijvoorbeeld 10 paar witte katoenen sokken).

Pakket [is_bundle]

Vereist

Als uw product een pakket is.
Kleur [color]

Vereist

Voor kleding en accessoires

Voer de kleur van uw product in. Als uw product varianten met verschillende kleuren heeft, gebruikt u het kenmerk productgroep-id [item_group_id] om de kleuren van de varianten op te geven.
Maat [size]

Vereist

Voor kleding en accessoires

Vul de standaardmaat van uw product in. Als uw product varianten met verschillende maten heeft, gebruikt u het kenmerk productgroep-id [item_group_id] om de maten van de varianten op te geven.
Leeftijdsgroep [age_group]

Vereist

Voor kleding en accessoires

Geef aan voor welke demografische groep uw product is bedoeld. U kunt dit kenmerk gebruiken in combinatie met het kenmerk gender [gender] om ervoor te zorgen dat gebruikers de juiste maatgegevens te zien krijgen.
Gender [gender]

Vereist

Voor kleding en accessoires

Geef aan voor welk gender uw product is bedoeld of vul unisex in als dit niet voor een specifiek gender bedoeld is. We gebruiken gender in combinatie met de kenmerken maat [size] en leeftijdsgroep [age_group] om de maat en afdelingen te standaardiseren die aan klanten worden getoond (een T-shirt met de waarden man en kinderen voor de kenmerken gender en leeftijdsgroep kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een T-shirt voor jongens aan te duiden).
Productgroep-id [item_group_id]

Vereist

Voor productvarianten.

Gebruik dit kenmerk om productvarianten in uw gegevens te groeperen.

Verzending [shipping]

Vereist

Voor het overschrijven van de verzendinstellingen van uw account in Merchant Center.

Meer informatie over hoe u uw verzendinstellingen kunt beheren
Belastingen [tax]

Vereist

Voor het overschrijven van de belastinginstellingen van uw account in Merchant Center.
Patroon [pattern]

Alleen aanbevolen voor Kleding en accessoires

Gebruik dit kenmerk om het patroon of de grafische print op uw product te beschrijven. Als uw product varianten met verschillende patronen heeft, gebruikt u het kenmerk productgroep-id om de patronen van de varianten op te geven.

Materiaal [material]

Alleen aanbevolen voor Kleding en accessoires

Geef de primaire materialen aan die in uw product zijn gebruikt, omdat klanten vaak naar producten zoeken op materiaal (bijvoorbeeld leren jassen).

Extra afbeeldingslink [additional_image_link]

Aanbevolen

Dien naast het vereiste kenmerk afbeeldingslink [image_link] maximaal 10 afbeeldingen per product in, zodat klanten verschillende weergaven van uw product kunnen zien.
Maattype [size_type]

Matensysteem [size_system]

Alleen aanbevolen voor Kleding en accessoires

Dien naast de maat [size] de standaardmaat in van uw product.
Link in de index van Google Zoeken [canonical_link] Aanbevolen voor alle producten
Help Google uw productgegevens te koppelen aan zoekopdrachten van gebruikers door uw producten te koppelen aan de juiste URL in de Google Zoeken-index. Als u dit kenmerk niet gebruikt, kan de URL worden geïndexeerd die in het feedkenmerk link [link] of mobiele link [mobile_link] is ingevoerd.

Uw resultaten bijhouden

Het is belangrijk om de resultaten van uw gratis vermeldingen bij te houden, zodat u kunt nagaan wat wel en wat niet werkt. Dit kunt u eenvoudig doen op de pagina Prestaties in Merchant Center. Daar kunt u de resultaten van gratis vermeldingen namelijk filteren. Meer informatie over hoe u uw prestaties kunt bijhouden in Merchant Center