Over doelgroepsegmenten in Doelgroepbeheer

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

Doelgroepsegmenten is een gedeelte in Doelgroepbeheer waar u gegevenssegmenten kunt maken en beheren. Met uw campagnes voor websitegegevens bepaalt u welke doelgroepsegmenten uw advertenties kunnen zien in YouTube, Gmail, Google Zoeken en het Google Display Netwerk. Nadat u een doelgroepbron heeft ingesteld, kunt u advertenties laten zien op basis van een doelgroepsegment dat u heeft gemaakt of op basis van een segment dat Google Ads voor u heeft gemaakt.

Voordelen

• Bekijk al uw gegevenssegmenten op één plaats.
  • Bekijk elk segmenttype, elke status en elke grootte (bereik) in elk actief netwerk.
  • Voeg uw gegevenssegmenten snel toe aan advertentiegroepen en campagnes.
  • Bepaal waar en aan wie u uw advertenties laat zien voor optimaal advertentiebereik.
  • Label uw segmenten om de gegevens te filteren en te rapporteren die voor u interessant zijn.
Als u de Google-tag heeft ingesteld om de bezoekers van uw website bij te houden, ziet u dat deze bestaat uit de Google-tag en een gebeurtenisfragment. Meer informatie over hoe u Conversies bijhouden instelt voor uw website

Hoe doelgroepsegmenten werken

Nadat de Google-tag aan uw site of app is toegevoegd, worden gegevens verzameld en mensen aan relevante segmenten toegevoegd. Een broodjeszaak kan bijvoorbeeld een segment Lunchbezoekers maken en gebruikers die tijdens de lunchpauze hun site bezoeken, toevoegen aan een nieuw gegevenssegment. Het segment kan in een campagne Lunchspecial worden gebruikt om deze gebruikers te targeten en meer verkeer naar de site te halen voor bestellingen van lunchpakketten. Meer informatie over hoe u een bezoekerssegment voor uw website maakt

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Toegang krijgen tot doelgroepsegmenten

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik op Doelgroepbeheer.
  4. U komt standaard uit op de pagina Uw gegevenssegmenten.

Hoe gegevenssegmenten zijn ingedeeld

Doelgroepsegmenten tonen een tabel van maximaal 50 gegevenssegmenten tegelijk. U ziet in één oogopslag de namen van de segmenten, selectievakjes voor bulkacties en andere informatie, waaronder de volgende:

• Type geeft aan welke mensen in het betreffende gegevenssegment zijn opgenomen en hoe het segment is gemaakt.
  • Lidmaatschapsstatus geeft aan of meer gebruikers aan een segment worden toegevoegd of niet.
  • Grootte-kolommen geven aan hoeveel van de mensen in uw websitegegevenssegment u op elk netwerk zou kunnen bereiken (Zoeknetwerk, YouTube, Display Netwerk en Gmail).
  • Labels laten u zoekwoorden, advertenties, advertentiegroepen, campagnes en uw gegevenssegmenten ordenen in groepen, zodat u de gegevens die voor u interessant zijn, kunt filteren en rapporteren.

U kunt op een van de bovenstaande categorieën klikken om de hele tabel rond 1 categorie te ordenen. U kunt bijvoorbeeld de segmenten indelen op Gebruiksstatus om snel te zien welke segmenten momenteel in gebruik zijn en welke niet.

Klik op een selectievakje naast een segmentnaam om het blauwe toolbelt-menu te openen met opties om het segment aan een advertentiegroep of campagne toe te voegen, het segment te bewerken of een label toe te passen. U kunt op meerdere vakjes klikken om de actie op meerdere segmenten toe te passen. Daarnaast kunt u kolommen aan de tabel toevoegen door rechts boven de tabel op het icoon voor optionele kolommen Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon te klikken.

Uw gegevenssegmenten in de tabel met doelgroepsegmenten kunnen ook een aanvullende beschrijving bevatten, zoals van de manier waarop het segment is gemaakt of van de bron waarop het segment is gebaseerd.

Vergeet niet dat u moet voldoen aan de vereisten voor de grootte.

Grootte van uw gegevenssegment

De vereiste voor weergave van uw advertenties is afhankelijk van het doelnetwerk. De nauwkeurigheid van de geschatte segmentgrootte is afhankelijk van de segmentinstellingen, de tijdsduur sinds de tag is geïnstalleerd, de campagne-instellingen en andere factoren.

• Het Google Display Netwerk moet minimaal 100 actieve bezoekers of gebruikers hebben gehad in de afgelopen 30 dagen.
  • Het zoeknetwerk van Google moet minimaal 1000 actieve bezoekers of gebruikers hebben gehad in de afgelopen 30 dagen.
  • YouTube moet minimaal 1000 actieve bezoekers of gebruikers hebben gehad in de afgelopen 30 dagen.
  • Discovery-advertenties moeten minimaal 1000 actieve bezoekers of gebruikers hebben gehad in de afgelopen 30 dagen.

Actieve gebruikers (of alleen Gebruikers) is het aantal mensen dat interactie heeft gehad met uw site of app.

Als u problemen heeft met het beheer van uw gegevenssegmenten:

Typen gegevenssegmenten

Websitebezoekers

Dit is het standaardtype gegevenssegment voor een websitegebaseerde campagne. Met deze segmenten volgt u het gebruikersgedrag op uw website en worden die gebruikers toegevoegd volgens de door uzelf ingestelde criteria of volgens de door Google Ads ingestelde criteria als deze automatisch zijn aangemaakt. Deze criteria kunnen bezoeken zijn, de aankomstbron, de vertreklocatie en de verschillende fasen van een conversie. U kunt dit soort gegevenssegmenten maken wanneer de Google-tag aan uw website is toegevoegd. Sommige doelgroepsegmenten met websitebezoekers worden automatisch voor u gemaakt, zoals Alle bezoekers en Alle geconverteerde bezoekers. Meer informatie over automatisch gemaakte segmenten

Klantsegmenten

Dit zijn segmenten die zijn gebaseerd op de functie Klantenmatch van Google Ads. Met deze segmenten kunt u contactgegevens uploaden die klanten met u hebben gedeeld, zoals e-mailadressen en postcodes, om advertenties aan uw klanten te laten zien terwijl ze browsen in Google-services als Google Zoeken of YouTube. Meer informatie over Klantenmatch

Als u het selectievakje om op conversies gebaseerde klantenlijsten aan te zetten hebt aangevinkt, zie je ook op conversies gebaseerde klantenlijsten. Zodra u zich aanmeldt voor op conversies gebaseerde klantenlijsten, maakt Google automatisch Klantenmatch-lijsten voor elk specifiek conversiedoel (bijvoorbeeld aankopen). Deze lijsten worden in Doelgroepbeheer gecategoriseerd als automatisch gemaakte, op conversies gebaseerde klantenlijsten. Deze lijsten worden in realtime geüpdatet als gehashte, door gebruikers verstrekte gegevens als nieuwe conversies worden vastgelegd. Meer informatie over Klantenmatch

Vergelijkbare segmenten

Dit zijn mensen die niet exact overeenkomen, maar die ander gedrag delen met mensen in uw bestaande gegevenssegmenten. Een bedrijf dat voor schoenen adverteert, kan bijvoorbeeld vaststellen dat kopers van sandalen vaak ook naar badmode zoeken. Het kan dan een goed idee zijn om een vergelijkbaar, op zoekers van badmode getarget segment te maken om advertenties voor zomerschoenen te laten zien. Vergelijkbare segmenten worden automatisch voor u gemaakt als het bronsegment groot genoeg is. Meer informatie over vergelijkbare segmenten.

Opmerking: Als u advertenties weergeeft aan vergelijkbare segmenten, kunnen schattingen van de segmentgrootte op basis van logische combinaties onnauwkeurig zijn.

YouTube-gebruikers

Dit zijn gebruikers die uw videoadvertenties bekijken en/of erop reageren en die aan YouTube-segmenten worden toegevoegd. U kunt deze gegevenssegmenten maken door uw YouTube-kanaal eerst aan uw Google Ads-account te koppelen. Meer informatie over advertenties laten zien aan YouTube-kijkers.

App-gebruikers

Dit zijn de gebruikers die uw app op hun apparaat hebben geïnstalleerd en aan deze segmenten worden toegevoegd. Ze kunnen uw advertenties te zien krijgen terwijl ze andere apps gebruiken in het Google Display Netwerk. Meer informatie over hoe u een advertentiecampagne maakt.

Aangepaste combinatie

Dit is een type segment dat wordt gemaakt wanneer u handmatig 2 of meer bestaande gegevenssegmenten combineert. Als u bijvoorbeeld een segment met waardevolle kopers heeft en een segment met mensen die elektronica bij u hebben gekocht, kunt u potentiële kopers van uw nieuwe elektronica van hoge kwaliteit bereiken door de twee segmenten te combineren. Meer informatie over aangepaste combinaties

Bellers

Dit segment bevat de mensen die uw bedrijf al hebben gebeld. U kunt deze gebruikers opnieuw betrekken door vervolgadvertenties weer te geven of hen uitsluiten van toekomstige advertenties zodat u zich uitsluitend hoeft te richten op nieuwe leads. Daarnaast kunt u specifieke advertentie-indelingen targeten of biedingen aanpassen voor mensen in uw segment. Deze segmenten worden automatisch gemaakt en u kunt geen afzonderlijke leden toevoegen of verwijderen. Je ziet bellers in een segment van websitebezoekers.

Bewerkingen die u op uw segmenten kunt uitvoeren

Segmenten maken

U kunt gegevenssegmenten maken op basis van de gegevens die uit de doelgroepbronnen zijn verzameld. Google Ads maakt automatisch enkele segmenten voor u op basis van de doelgroepbronnen (bijvoorbeeld op conversies gebaseerde klantenlijsten).

Als u een nieuw segment handmatig wilt toevoegen, klikt u op het plusicoon en selecteert u het type segment dat u wilt maken.

Toevoegen aan…

Advertentiegroepen. U kunt de segmenten aan een of meer advertentiegroepen koppelen zodat de personen in de segmenten de advertenties in de groep zien.

Campagnes. Selecteer een of meer campagnes om uw segmenten in op te nemen.

Verwijderen

De geselecteerde segmenten krijgen het label Verwijderd en worden niet meer in de hoofdtabel met doelgroepsegmenten getoond zolang ze dit label hebben.

Pauzeren

Als u een segment onderbreekt, wordt dit opgeschort in de advertentiegroep of campagne waaraan het segment is gekoppeld. Aan een onderbroken segment worden nog steeds gebruikers toegevoegd.

Labels

U kunt labels op uw segmenten toepassen om deze te ordenen. Google Ads heeft een eigen set labels, maar u kunt altijd eigen labels toevoegen om uw segmenten op een voor u logische manier te ordenen.

Meer informatie over hoe u gegevenssegmenten kunt bewerken, onderbreken of verwijderen

Redenen om segmenten te verbeteren

Uw gegevenssegmenten die het Google Display Netwerk targeten, moeten ten minste 100 actieve bezoekers of gebruikers in de afgelopen 30 dagen hebben om uw advertenties te tonen. Segmenten die Google Zoeken targeten, moeten ten minste 1000 actieve bezoekers of gebruikers hebben. Segmenttargeting met Discovery-advertenties moet ten minste 1000 actieve gebruikers of bezoekers hebben. Afhankelijk van het aantal bezoekers dat op elk netwerk kan worden bereikt, kunnen de segmentgrootten variëren.

Bovendien wordt een segment met ten minste 1000 gebruikers getoond in Doelgroepinzichten zodat u makkelijker nieuwe doelgroepen kunt vinden door waardevolle informatie te geven over de mensen in uw segment.