Opprett en kundeliste

Med Kundematch kan du målrette annonser mot kundene dine basert på data de har delt med deg. Du oppretter en CSV-fil som inneholder kundedata, og laster den opp i Google Ads for å ta med dataene i målrettingen for kampanjene dine.

For å kunne bruke kundedatafilen din er det viktig at du formaterer den på riktig måte.

Hvis du får problemer under opplastingen, kan du lese mer om hvordan du løser problemer med kundelister.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du laster opp datafiler for å opprette kundelister.

Før du begynner

Les om Kundematch for å få en oversikt over hvordan Kundematch fungerer.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan Google bruker datafilene du laster opp, og hvordan matchingen foregår, kan du lese artikkelen Slik bruker Google Kundematch-data.

Veiledning

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

Veiledningen nedenfor leder deg gjennom hele prosessen med å laste opp en kundedatafil med e-postadresser for å opprette en ny Kundematch-målgruppe.

1. Logg på AdWords.
  2. Klikk på Delt bibliotek.
  3. Klikk på Målgrupper.
  4. Hvis du oppretter en remarketingliste for første gang, får du se flere alternativer for remarketing. Klikk på Opprett liste under «E-postadresser til kunder». Hvis dette ikke er den første remarketinglisten du har opprettet, klikker du på +Remarketingliste og velger «E-postadresser til kunder» på rullegardinmenyen.
  5. Skriv inn et navn.
  6. Velg «Last opp kunders e-postadresser».
  7. Last opp en liste over e-postadresser i ren tekst, så hash-koder AdWords dem for deg med SHA256-algoritmen, som er bransjestandarden for enveis hash-koding.
  8. Vær oppmerksom på følgende:
    1. Den maksimale filstørrelsen er 5 GB.
    2. Hash-koding tar hensyn til små og store bokstaver og mellomrom, så du må gå gjennom og klargjøre e-postadressene for at samsvar skal fungere. Sørg for at e-postadressene ikke inneholder store bokstaver, og at det ikke forekommer mellomrom før og etter adressene. Du kan også laste opp en liste med e-postadresser som du allerede har hash-kodet med SHA256-algoritmen.
  9. Velg filen i AdWords. Kontrollér at den oppfyller kravene nedenfor.
  10. Angi varigheten av inkluderingen. Varigheten er satt til uendelig som standard, men du kan angi en egendefinert tidsgrense.
  11. Hvis du samtykker, merker du av for «Disse dataene er samlet inn og deles med Google i tråd med Googles retningslinjer».
  12. Klikk på Last opp og lagre listen. Du kan se fremdriften for opplastingen av datafilen under «Målgrupper». Det kan ta opptil et døgn før denne prosessen er fullført.
  13. Legg til Kundematch-målgruppen i kampanjen din. Det kan ta opptil tolv timer før det vises annonser fra kampanjen.
    • For YouTube: Legg Kundematch-målgruppen til i en «Nettbasert video»-kampanje.
    • For Gmail: Legg Kundematch-målgruppen din til i en «Bare Displaynettverket»-kampanje der du bruker Gmail-annonser fra annonsegalleriet. Slik gjør du det:
      1. Åpne kampanjen, og klikk på Displaynettverket-fanen.
      2. Klikk på + Målretting, og velg kampanje og annonsegruppe.
      3. Klikk på Legg til målretting, og velg «Interesser og remarketing».
      4. Klikk på «Remarketinglister», og velg en målgruppe.
    • For Søk: Legg til Kundematch-målgruppen i en «Bare Søkenettverket»- eller «Søk med utvalgt display»-kampanje.