Använda Kundmatchning med Zapier

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

Du kan integrera datakällor för CRM-system med Google Kundmatchning med hjälp av Zapier som integreringspartner. Med Kundmatchning kan du använda din online- och offlinedata för att nå och engagera dina kunder på Sök, Shopping, Gmail, YouTube och i Display-nätverket på nytt. Kundmatchning utgår från information som dina kunder har delat med dig och inriktar dina annonser på dem och andra liknande kunder.

Zapier laddar automatiskt upp nya kontaktuppgifter från ditt CRM-system, e-handelsverktyg eller verktyg för automatiserad marknadsföring till dina kundlistor i Google Ads. Det innebär att du inte behöver ladda upp kontakter manuellt till Google Ads, sortera dem på rätt listor eller ta bort dem från en lista. Du kan automatiskt hålla dina uppladdade kundlistor uppdaterade och synkroniserade med ditt CRM-system.

I den här artikeln beskriver vi fördelarna med denna funktion och hur den fungerar.

Fördelar

Kundmatchning är ett användbart annonseringsverktyg för många verksamhetsmål, allt från att öka varumärkesmedvetenheten till att generera fler konverteringar. När du integrerar data från Kundmatchning med Zapier kan du automatisera dina kundmatchningsuppgifter, vilket kan leda till större avkastning på din investering (ROI).

• Du får en förenklad process för att koppla ditt verktyg för CRM, e-handel eller automatiserad marknadsföring där du samlar in information om användare.
  • Du får en automatisk koppling till ditt befintliga verktyg för CRM, e-handel eller automatiserad marknadsföring där du samlar in information om användare.
  • Annonsörer använder sin befintliga data och sina befintliga segment utan att behöva återskapa dem.
  • Automatisering maximerar matchningsfrekvensen, eliminerar formateringsfel och underlättar automatisk uppdatering av listor i realtid.
  • Du får en automatisk process som lägger till och tar bort kontakter från kundlistan, vilket kan hjälpa dig att få snabbare och bättre återengagemang från kunderna.
  • Duplicera segment som har skapats i andra verktyg, till exempel en app för e-postmarknadsföring.
  • Skapa avancerade arbetsflöden som letar efter rätt kundlista baserat på kontaktuppgifterna.

Så fungerar det

När du har registrerat ett Zapier-konto ska du skapa en Zap, en automatisk process för att flytta kunduppgifter från ditt CRM-system till en kundmatchningslista i Google Ads.

Once your accounts are approved and set up, you can start sending data to Zapier. To use Zapier to upload customer data, you can read Zapier’s guide. You can automate your customer data using several different Zap templates.

Så delar Zapier kundmatchningsdata med Google

Alla kunduppgifter hashas innan de når Google. Ingen personligt identifierande information delas med Google. När hashad data når Google följer den vår befintliga datapolicy för Kundmatchning. Läs mer om Zapiers integritetspolicy

Innan du börjar

Innan du kan ställa in Kundmatchning med Zapier måste du kontrollera att appen som du vill skicka data från stöds av Zapier och är godkänd för Kundmatchning.

Kundmatchning är inte tillgängligt för alla annonsörer. För att kunna använda Kundmatchning måste ditt konto uppfylla följande policykrav för Kundmatchning:

• ha följt våra policyer under lång tid
  • ha god betalningshistorik
  • ha minst 90 dagars historik i Google Ads

Du måste uppfylla följande krav innan du ställer in Kundmatchning med Zapier:

• Ditt Google Ads-konto måste ha godkänts för att använda en datauppladdningstjänst.
  • Du måste kunna logga in på ett Zapier-konto med en inloggning med lämpliga behörigheter.
  • Du måste uppfylla kraven för att använda Kundmatchning.
  • Data som laddas upp till Google Ads måste samlas in i enlighet med policyn för Kundmatchning.

Ställa in Kundmatchning med Zapier

När dina konton har godkänts och ställts in kan du börja skicka data till Zapier. Läs mer om hur du laddar upp kunddata via Zapier i guiden Komma igång med Kundmatchning i Google Ads. Du kan automatisera din kunddata med hjälp av flera olika Zap-mallar.