Een klantenlijst maken

Met Klantenmatch kunt u uw klanten met advertenties targeten met de gegevens die zij met u delen. U maakt een CSV-bestand met klantgegevens en uploadt dit naar Google Ads zodat u deze targeting op kunt nemen in uw campagnes.

Als u het bestand met klantgegevens wilt gebruiken, is het belangrijk dat u het op de juiste manier opmaakt.

Als u problemen ondervindt bij het uploadproces, vindt u meer informatie in het artikel over het oplossen van problemen met klantenlijsten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw gegevensbestanden kunt uploaden om klantenlijsten te maken.

Voordat u begint

Lees het artikel Over Klantenmatch voor een overzicht van hoe Klantenmatch werkt.

Lees het artikel Hoe Google gegevens van Klantenmatch gebruikt voor meer informatie over hoe Google de door u geüploade gegevensbestanden voor Klantenmatch gebruikt.

In de vorige versie van AdWords kunt u alleen e-mailmatching gebruiken voor Klantenmatch.

In het nieuwe, verbeterde Google Ads kunt u alle gegevenstypen gebruiken die zijn gespecificeerd in onderstaande opmaakrichtlijnen. Bepaal welke versie van Google Ads u gebruikt.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Volg onderstaande instructies om een gegevensbestand met e-mailadressen te uploaden wanneer u een nieuwe Klantenmatch-doelgroep maakt.

1. Log in bij AdWords.
  2. Klik op Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik op Doelgroepen.
  4. Als u voor het eerst een remarketinglijst maakt, worden er verschillende remarketingopties weergegeven. Klik bij 'E-mails van klanten' op Lijst maken. Als dit niet de eerste remarketinglijst is die u heeft gemaakt, klikt u op +Remarketinglijst en selecteert u 'E-mails van klanten' in het dropdownmenu.
  5. Geef een naam op.
  6. Selecteer 'E-mailadressen van klanten uploaden'.
  7. Upload een lijst met e-mailadressen in platte tekst. AdWords kan ze voor u hashen met het SHA256-algoritme. Dit algoritme is de branchenorm voor eenrichtingshashing.
  8. Houd rekening met het volgende:
    1. Er geldt een bestandslimiet van 5 GB.
    2. Bij hashing wordt er rekening gehouden met hoofdletter- en spatiegebruik. U moet de e-mailadressen dus voorbereiden om ervoor te zorgen dat ze kunnen worden gematcht. Maak van alle hoofdletters in de e-mailadressen kleine letters en verwijder extra spaties vóór en na de e-mailadressen. U kunt desgewenst een lijst uploaden met e-die u al heeft gehasht met het SHA256-algoritme.
  9. Kies het bestand in AdWords. Zorg ervoor dat het bestand aan de onderstaande vereisten voldoet.
  10. Stel een lidmaatschapsduur in. De standaardduur is onbeperkt, maar u kunt een aangepaste lidmaatschapsduur instellen.
  11. Als u hiermee akkoord gaat, vinkt u het selectievakje 'Deze gegevens zijn verzameld en worden gedeeld met Google in overeenstemming met het beleid van Google' aan.
  12. Klik op Lijst uploaden en opslaan. Onder Doelgroepen ziet u de voortgang van het uploaden van het bestand. Dit proces kan tot 24 uur duren.
  13. Voeg uw Klantenmatch-doelgroep toe aan uw campagne. Het kan tot twaalf uur duren voordat uw campagne wordt weergegeven.
    • Voor YouTube: voeg uw Klantenmatch-doelgroep toe aan een campagne van het type 'Online video'.
    • Voor Gmail: Voeg uw Klantenmatch-doelgroep toe aan een campagne van het type 'Alleen in het Display Netwerk' die Gmail-advertenties in de Advertentiegalerij gebruikt. Dat gaat als volgt:
      1. Open de campagne en klik op het tabblad Display Netwerk.
      2. Klik op + Targeting en kies uw campagne en advertentiegroep.
      3. Klik op Targeting toevoegen en selecteer 'Interesses en remarketing'.
      4. Klik op Remarketinglijsten en selecteer een doelgroep.
    • Voor Zoeken: Voeg uw Klantenmatch-doelgroep toe aan een campagne van het type 'Alleen in het Zoeknetwerk' of 'Zoeknetwerk met Display Select'.