Een klantenlijst maken

We hebben de volgende verbeteringen aangebracht in Google Ads om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats: het tabblad Doelgroepen in het navigatiemenu aan de linkerkant van de pagina. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Meer informatie over doelgroeprapportage
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder vergelijkbare, aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de nieuwe updates voor termen en woordgroepen in doelgroepen.

Met Klantenmatch kunt u uw klanten targeten met advertenties op basis van de gegevens die zij met u delen. U maakt een csv-bestand met klantgegevens en uploadt dit naar Google Ads zodat u deze targeting op kunt nemen in uw campagnes.

Als u het bestand met klantgegevens wilt gebruiken, is het belangrijk dat u het op de juiste manier opmaakt.

Als u problemen ondervindt tijdens het uploadproces, kunt u hierover meer informatie vinden in het artikel over problemen met klantenlijsten oplossen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw gegevensbestanden kunt uploaden om klantenlijsten te maken.

Voordat u begint

Lees het artikel Over Klantenmatch voor een overzicht van hoe Klantenmatch werkt.

Lees het artikel Hoe Google gegevens van Klantenmatch gebruikt voor meer informatie over hoe Google de door u geüploade gegevensbestanden voor Klantenmatch gebruikt.

Instructies

Volg de onderstaande instructies om een bestand met klantgegevens te uploaden wanneer u een nieuwe klantenlijst maakt.

1. Klik rechtsboven in het scherm op het gereedschapsicoon Google Ads | Gereedschap [icoon].
  2. Klik onder Gedeelde bibliotheek op Doelgroepbeheer.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Doelgroeplijsten.
  4. Klik op de plusknop  om een nieuwe doelgroeplijst te maken.
  5. Kies Klantenlijst.
  6. Kies of u een gegevensbestand met platte tekst wilt uploaden of een gehasht gegevensbestand.
    • Als u ervoor kiest klantgegevens als platte tekst te uploaden, worden de privégegevens van uw klanten in het bestand (E-mailadres, Telefoon, Voornaam en Achternaam) op uw computer gehasht met het SHA256-algoritme. Vervolgens worden ze veilig verstuurd naar de Google-servers. Land- en postcodegegevens worden niet gehasht.
    • Als u uw gegevens wilt hashen, zorgt u ervoor dat deze voldoen aan de vereisten die zijn beschreven in het gedeelte Opmaakrichtlijnen voor Klantenlijst-gegevensbestanden van dit artikel.
  7. Kies uw nieuwe bestand.
  8. Als u hiermee akkoord gaat, vinkt u het selectievakje 'Deze gegevens zijn verzameld en worden gedeeld met Google in overeenstemming met het beleid van Google' aan.
  9. Stel een lidmaatschapsduur in. De standaardduur is onbeperkt, maar u kunt een aangepaste lidmaatschapsduur instellen.
  10. Klik op Uploaden en lijst maken.
  11. Onder Doelgroeplijsten ziet u de voortgang van de upload van het gegevensbestand. Dit proces kan tot 48 uur duren.
  12. Zodra uw gegevens zijn geüpload, ziet u een pagina waarop staat dat uw bestandsupload is geslaagd. Er wordt informatie weergegeven over het aantal rijen dat is geüpload en uw overeenkomstpercentage.

Aandachtspunten

Lidmaatschapsduur

Klantenmatch-segmenten verlopen niet, dus de lidmaatschapsduur is standaard onbeperkt. U kunt bepalen hoelang uw klanten deel blijven uitmaken van een Klantenmatch-segment, maar het is een goed idee om het segment regelmatig te vernieuwen. U krijgt een e-mail van Google Ads als uw segmenten al een tijd niet zijn vernieuwd.

Gegevens delen tussen accounts

In de volgende gevallen kunt u doelgroepsegmenten via meerdere beheerde accounts delen:

• Als u een Klantenmatch-segment of een vergelijkbaar segment in uw manageraccount heeft.
  • Als een klantaccount het Klantenmatch-segment of een vergelijkbaar segment deelt met uw manageraccount.

Alle accounts die gebruikmaken van een Klantenmatch-segment, moeten voldoen aan het Klantenmatch-beleid. Google staat niet toe dat deze gegevens buiten uw beheerde account worden gedeeld of gebruikt. Alleen accounteigenaren en -beheerders met beheerderstoegang kunnen klantgegevens toevoegen aan of verwijderen uit Klantenmatch-segmenten.

Vergelijkbare segmenten

U kunt gebruikmaken van targeting op vergelijkbare segmenten op basis van uw Klantenmatch-segmenten voor Zoeken, YouTube, Gmail en het Display Netwerk. Deze vergelijkbare segmenten worden automatisch samengesteld als de Klantenmatch-segmenten aan de minimum deelnamecriteria voldoen. U kunt een vergelijkbaar segment gebruiken op de manier waarop u een Klantenmatch-segment of uw gegevenssegmenten ook gebruikt, namelijk door het segment toe te voegen aan een advertentiegroep of campagne.

Als er een vergelijkbaar segment beschikbaar is, wordt de segmentgrootte voor elk beschikbaar netwerk weergegeven in de tabel Doelgroepen. Als een segment actief is, kunt u een lijst van vergelijkbare segmenten aan de targeting toevoegen. Als de waarde Incompatibel wordt weergegeven in een van de kolommen in een segment, kunt u de betreffende property niet targeten met het segment.

Opmerking: Het kan tot 48 uur duren voordat uw campagne wordt weergegeven.

Zapier-integratie voor Klantenmatch

U kunt de gegevensbronnen voor uw CRM-systeem (systeem voor klantrelatiebeheer) integreren met Klantenmatch door Zapier als integratiepartner te gebruiken.

Zapier uploadt automatisch nieuwe contactgegevens vanuit uw CRM-systeem, tool voor e-commerce of tool voor automatische marketing waarmee u gebruikersgegevens verzamelt, naar uw Google Ads-klantenlijsten. Dit betekent dat u contacten niet handmatig naar Google Ads hoeft te uploaden, in de juiste lijsten hoeft op te nemen of uit lijsten hoeft te verwijderen. U kunt uw geüploade klantenlijsten automatisch vernieuwen en synchroniseren met uw CRM.

De Google Ads API gebruiken

Accounteigenaren of -beheerders kunnen met de Google Ads API ook gegevensbestanden uploaden en Klantenmatch-segmenten beheren. Adverteerders kunnen een gegevensbestand uploaden, klantgegevens toevoegen of verwijderen, of configuraties bewerken via de API. Ga voor meer informatie naar het gedeelte over uw gegevens van de Google Ads API op de website van Google Developers.

Ondervindt u problemen met uw Klantenmatch-lijsten?

Contact opnemen