Asiakaslistan luominen

Linkitetyt tilit ‑sivu on siirretty Järjestelmänvalvoja‑osiosta Admin Icon Työkalut‑osion Tools Icon Data Manager ‑kohtaan. Google Ads Data Manager on datan tuonti- ja hallintatyökalu, jonka avulla voit tuoda asiakasdataa Googlen ulkopuolelta ja ottaa sen käyttöön Google Adsissa. Työkalussa on helppokäyttöinen osoita ja klikkaa ‑toiminto. Lue lisää Data Managerista.

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat muun muassa omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.

Asiakaskohdistusta käyttämällä voit kohdistaa asiakkaillesi mainoksia hyödyntämällä heiltä saamaasi dataa. Jos haluat lisätä kampanjoihisi asiakaskohdistuksen, luo asiakasdataa sisältävä CSV-tiedosto ja lataa se Google Adsiin tai yhdistä uusi datalähde. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ladata datatiedostoja ja luoda niiden avulla asiakaslistoja.

Asiakasdatatiedosto on muotoiltava oikein, jotta se toimii. Jos latauksen aikana esiintyy ongelmia, katso ohjeet niiden ratkaisemiseen.

Ennen kuin aloitat

Jos haluat perustietoa asiakaskohdistuksen toiminnasta, lue tämä artikkeli.

Jos haluat lisätietoa siitä, miten Google käyttää lataamiasi datatiedostoja ja miten kohdistaminen tapahtuu, tutustu artikkeliin Miten Google käyttää asiakaskohdistusdataa?

Ohjeet

Alla olevia ohjeita seuraamalla voit yhdistää uuden datalähteen ja luoda uuden asiakaslistan.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Valitse Yleisön hallinnointi.
  4. Aloita uuden segmentin luominen klikkaamalla pluspainiketta .
  5. Valitse avattavasta valikosta Asiakaslista.
Huom. Jos olet jo luonut segmentin ja ohittanut datalähteen lisäämisen, klikkaa Työkalut > Data Manager > Yhdistetyt tuotteet > + Yhdistä tuote.
  1. Valitse Datalähde-kohdasta Yhdistä uusi datalähde ja valitse datalähde listasta.

Amazon Redshift

1. Valitse Suora yhteys ja klikkaa Jatka.
  2. Valitse datatyyppi ja klikkaa Seuraava.
  3. Lisää Redshift-tietokannan sijainti, portti, käyttäjätunnus, salasana ja tietokanta ja klikkaa "Yhdistä". Redshift käyttää oletuksena seuraavan mallin mukaisia tietokantasijaintien URL-osoitteita:

cluster-identifier.account-number.aws-region.redshift.amazonaws.com.

1. Lisää haluamasi Redshift-malli ja ‑taulukko (tai ‑näkymä) ja klikkaa Seuraava.

Amazon S3

1. Valitse Suora yhteys ja klikkaa Jatka.
  2. Lisää Amazon S3:n salainen pääsyavain ja klikkaa Yhdistä.
  3. Valitse Seuraava.
  4. Valitse datatyyppi ja klikkaa Seuraava.
  5. Lisää ladattavan tiedoston URI suhteessa isäntäosoitteeseen ja klikkaa Seuraava. Katso tuetut tiedostotyypit yltä kohdasta Vaatimukset.

BigQuery

1. Valitse Suora yhteys ja klikkaa Jatka.
    • Huom. Jos olet aiemmin linkittänyt Data Manager ‑näkymästä datalähteen, jota haluat käyttää, klikkaa Valitse nykyinen lähde.
  2. Tee valintasi Valitse datatyyppi ‑kohdasta ja klikkaa Jatka.
  3. Valitse haluamasi BigQuery-projekti, ‑datajoukko ja ‑taulukko. Näkyviin tulee ilmoitus.
  4. Myönnä pääsy klikkaamalla Käytä ja sitten Seuraava.

Google Cloud Storage

1. Valitse datatyyppi ja klikkaa Seuraava.
  2. Lisää ladattavan tiedoston polku ja klikkaa Seuraava. Lue lisää asiakasdatatiedoston muotoilemisesta.
  3. Näet ilmoituksen, jos yhdistät tätä datalähdettä ensimmäistä kertaa. Myönnä pääsy klikkaamalla Käytä ja klikkaa sitten Seuraava.
    • Huom. Sinulla on oltava rooli, jolla on lupa myöntää storage.bucket.setIamPolicy oikealle ryhmälle.

MySQL

1. Valitse datatyyppi ja klikkaa Seuraava.
  2. Valitse haluamasi MySQL-tietokanta ja ‐taulukko ja klikkaa Seuraava. Lue lisää asiakasdatatiedoston muotoilemisesta.

PostgreSQL

1. Valitse Suora yhteys ja klikkaa Jatka.
  2. Valitse datatyyppi ja klikkaa Seuraava.
  3. Lisää PostgreSQL-tietokannan sijainti, portti, käyttäjätunnus, salasana ja tietokanta ja klikkaa Yhdistä.
  4. Lisää haluamasi PostgreSQL-malli ja ‑taulukko (tai ‑näkymä) ja klikkaa Seuraava. Lue lisää asiakasdatatiedoston muotoilemisesta.

Salesforce

SFTP

1. Lisää SFTP-kirjautumistiedot.
  2. Valitse Testaa yhteys varmistaaksesi, että yhteys on määritetty oikein. Klikkaa sitten Seuraava.
  3. Lisää polku ladattavaan tiedostoon suhteessa isäntäosoitteeseen ja klikkaa Seuraava.
    • Huomaa, että oletuksena käytössä on portti 21. Jos haluat määrittää eri portin, lisää polkuun kaksoispiste ja portin numero. Esimerkki: sftp://example.com/path/file.csv:2222.

Snowflake

1. Valitse Suora yhteys ja klikkaa Jatka.
  2. Valitse datatyyppi ja klikkaa Seuraava.
  3. Lisää Snowflake-tilin tunniste, käyttäjätunnus ja salasana ja klikkaa Yhdistä.
  4. Lisää haluamasi Snowflake-tietokanta, ‑malli ja ‑taulukko (tai ‑näkymä) ja klikkaa Seuraava. Lue lisää asiakasdatatiedoston muotoilemisesta.
  5. Valitse haluamasi MySQL-varasto, ‑tietokanta ja ‐taulukko ja klikkaa Seuraava.
  1. Jos haluat mäpätä kenttiä, valitse pudotusvalikoista kohdekenttiä vastaavat datalähdekentät. Klikkaa sitten Jatka.
    • Valinnainen: Jos haluat ottaa muunnoksia käyttöön, klikkaa 3 dot icon ja Muunna.
  2. Valitse Seuraava.
  3. Lisää yhteydelle nimi.
  4. Klikkaa Valmis.
  5. Lisää segmentille nimi, vahvista käytäntöjenmukaisuus ja klikkaa Tallenna ja jatka.

Hyvä muistaa

Jäsenyyden kesto

Asiakaskohdistussegmentit eivät vanhene, joten jäsenyyden kesto on oletuksena rajaton. Voit valita, kuinka kauan asiakkaat pysyvät segmentin jäseninä, mutta segmentti kannattaa silti päivittää säännöllisesti. Saat Google Adsista sähköpostiviestin, jos segmenttejäsi ei ole päivitetty vähään aikaan.

Datan jakaminen tilien välillä

Voit jakaa yleisösegmenttejä hallinnoitujen tilien välillä, jos

• hallinnoijan tililläsi on asiakaskohdistussegmentti tai samantyyppinen segmentti tai jos
  • asiakastililtä jaetaan asiakaskohdistussegmentti tai samantyyppinen segmentti hallinnoijan tilillesi.

Kaikkien asiakaskohdistussegmenttejä käyttävien tilien on noudatettava asiakaskohdistuskäytäntöjä. Google ei salli tämän datan käyttämistä hallinnoidun tilisi ulkopuolella tai jakamista sen ulkopuolelle. Vain tilin omistajat ja järjestelmänvalvojat voivat lisätä asiakaskohdistussegmenttiin asiakasdataa tai poistaa sitä.

Samantyyppiset segmentit

Kohdistus samantyyppisille segmenteille, jotka perustuvat asiakaskohdistussegmentteihin, on käytettävissä Haussa, YouTubessa, Gmailissa ja Display-verkostossa. Samantyyppiset segmentit luodaan, jos asiakaskohdistussegmenttisi täyttävät kelpoisuusehtojen vähimmäisvaatimukset. Voit käyttää samantyyppisiä segmenttejä samalla tavalla kuin asiakaskohdistusta tai omia datasegmenttejäsi eli lisäämällä segmentin kampanjaan tai mainosryhmään.

Kun samantyyppinen segmentti on käytettävissä, segmentin koko näkyy Yleisöt-taulukossa jokaisen saatavilla olevan verkoston kohdalla. Kun samantyyppisten segmenttien lista on aktiivinen, voit lisätä sen kohdistusasetuksiisi. Jos segmentin kohdalla lukee jossain sarakkeessa "Yhteensopimaton", segmenttiä ei voi käyttää mainosten kohdistamiseen kyseiseen mittauskokonaisuuteen.

Huom. Kampanjan mainokset alkavat näkyä 48 tunnin kuluessa.

Integrointi asiakaskohdistukseen Zapierin avulla

Voit integroida CRM-järjestelmäsi datalähteet asiakaskohdistukseen käyttämällä integrointikumppanina Zapieria.

Zapier noutaa automaattisesti uudet yhteystiedot käyttämästäsi CRM-järjestelmästä, verkkokaupasta tai markkinoinnin automaatiotyökalusta ja lataa ne Google Adsin asiakaslistoihin. Näin sinun ei tarvitse ladata yhteystietoja manuaalisesti Google Adsiin, lajitella niitä oikeisiin listoihin tai poistaa niitä listoista. Ladatut asiakaslistasi pysyvät automaattisesti ajan tasalla ja synkronoituina CRM-järjestelmäsi kanssa.

Google Ads APIn käyttö

Tilien omistajat ja järjestelmänvalvojat voivat käyttää Google Ads APIa myös datatiedostojen lataamiseen ja asiakaskohdistussegmenttien ylläpitoon. Mainostajat voivat ladata datatiedoston, lisätä tai poistaa asiakasdataa sekä muokata määrityksiä APIn kautta. Lue lisää Google Developers ‑sivustolla olevasta Google Ads APIn dataosiosta.

Konversioihin perustuvat asiakaslistat

Jos haluat ottaa konversioihin perustuvat asiakaslistat käyttöön tilitasolla Google Adsissa, siirry tiliasetuksiin ja merkitse "Laita konversioihin perustuvat asiakaslistat päälle" ‐ruutu valituksi. Tämän jälkeen Google luo jokaisen konversiotavoitteen (esim. ostokset) pohjalta asiakaskohdistuslistan. Nämä listat luokitellaan automaattisesti luoduiksi konversioihin perustuviksi asiakaslistoiksi Yleisön hallinnoinnissa. Kun uusia konversioita kirjataan, listat päivittyvät reaaliaikaisesti tiivistetyn käyttäjiltä saadun datan perusteella.

Asiakasdatatiedoston lataaminen

Näin lataat asiakasdatatiedoston ja luot uuden asiakaslistan:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Valitse Yleisön hallinnointi.
  4. Klikkaa sivun yläreunasta Omat datasegmenttisi ‑välilehteä.
    • Huom. Jos valitset tiliasetuksista "Laita konversioihin perustuvat asiakaslistat päälle", Google luo jokaisen konversiotavoitteen pohjalta asiakaslistan.
  5. Aloita uuden segmentin luominen klikkaamalla pluspainiketta .
  6. Valitse avattavasta valikosta Asiakaslista.
  7. Valitse uudelle segmentille nimi.
  8. Lataa uusi CSV-tiedosto.
Huom. Google tunnistaa latauksen yhteydessä, onko data tiivistetty.
  1. Valitse "Tämä data on kerätty ja se jaetaan Googlelle Googlen asiakaskohdistuskäytäntöjen mukaisesti" ‑valintaruutu, jos tämä pitää paikkansa.
  2. Valitse jäsenyyden kesto. Kesto on oletuksena rajaton, mutta voit valita haluamasi aikarajan.
  3. Klikkaa Lataa ja luo.
  4. Voit seurata latauksen edistymistä "Yleisölistat"-kohdasta. Lataukseen menee enintään 48 tuntia.
  5. Kun data on ladattu, siirryt latauksen onnistumisesta kertovalle sivulle. Sieltä näet, kuinka monta riviä on ladattu ja mikä on osuvuusprosenttisi.

Asiakaskohdistuskumppaneiden linkittäminen asiakaslistan luomisen yhteydessä

Voit yhdistää asiakaskohdistuskumppaneita luodessasi asiakaslistaa. Ohjeet löytyvät täältä.

Onko sinulla asiakaskohdistusluetteloihin liittyviä ongelmia?

Ota yhteyttä