Opret en kundeliste

Siden "Tilknyttede konti" under Administrator Admin Icon er blevet flyttet til "Data Manager" under Værktøjer Tools Icon. Google Ads Data Manager er et værktøj til import og administration af data via en brugerflade med "peg og klik", der giver dig mulighed for at hente kundedata fra andre steder end Google og aktivere dem i Google Ads. Få flere oplysninger om Data Manager.

Der er indført følgende forbedringer i Google Ads for at give en omfattende og samlet visning af dine målgrupper og gøre målgruppeadministration og -optimering lettere:

• Ny målgrupperapportering
    Detaljeret rapportering om målgruppedemografi, segmenter og ekskluderinger er nu samlet på ét sted. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon, åbn fanen "Målgrupper, søgeord og indhold", og klik på Målgrupper for at få flere oplysninger. Du kan også nemt administrere dine målgrupper fra denne rapportside. Få flere oplysninger om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruger nye termer i din målgrupperapport og overalt i Google Ads. Eksempelvis kaldes "målgruppetyper" (disse omfatter tilpassede målgrupper, målgrupper i markedet og interessebaserede målgrupper) nu målgruppesegmenter, og "remarketing" kaldes nu "dine data". Få flere oplysninger om opdateringerne af målgrupperelaterede termer og udtryk.

Med Kundematch kan du målrette annoncer mod dine kunder ved hjælp af de data, de deler med dig. Du kan oprette en CSV-fil med kundedata og uploade den til Google Ads, eller du kan tilknytte en ny datakilde for at indarbejde målretningen i dine kampagner. I denne artikel kan du læse om, hvordan du uploader dine datafiler, så du kan oprette kundelister.

For at du kan bruge din fil med kundedata, er det vigtigt, at du formaterer filen korrekt. Du kan få oplysninger om, hvordan du løser problemer med kundelister, hvis der opstår problemer i forbindelse med uploadprocessen.

Før du begynder

Læs Om Kundematch for at få en oversigt over, hvordan Kundematch fungerer.

Se Sådan bruger Google data fra Kundematch for at få flere oplysninger om, hvordan Google bruger de datafiler, du uploader, og hvordan matchningsprocessen forløber.

Vejledning

I nedenstående vejledning forklares det, hvordan du tilknytter en ny datakilde for at oprette en ny kundeliste.

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Delt samling på sektionsmenuen.
  3. Klik på Målgruppeadministrator.
  4. Klik på plusknappen for at oprette et nyt segment.
  5. Vælg Kundeliste på rullemenuen.
Bemærk! Hvis du allerede har oprettet et segment og ikke har tilføjet en datakilde, skal du klikke på Værktøjer > Data Manager > Tilknyttede produkter > + Tilknyt produkt.
  1. Vælg Tilknyt en ny datakilde under Datakilde, og vælg en datakilde på listen over datakilder.

Amazon Redshift

1. Vælg Direkte tilknytning, og klik på Fortsæt.
  2. Vælg datatypen, og klik derefter på Næste.
  3. Angiv placeringen af din Redshift-database, porten, dit brugernavn, din adgangskode og databasen, og klik på Tilknyt. Redshift bruger som standard webadresser for databaseplaceringer i henhold til denne skabelon:

cluster-identifier.account-number.aws-region.redshift.amazonaws.com.

1. Angiv, hvilket Redshift-skema og hvilken Redshift-tabel (eller Redshift-visning) du vil bruge, og klik på Næste.

Amazon S3

1. Vælg Direkte tilknytning, og klik på Fortsæt.
  2. Angiv din hemmelige adgangsnøgle til Amazon S3, og klik på Tilknyt.
  3. Klik på Næste.
  4. Vælg datatypen, og klik derefter på Næste.
  5. Angiv URI'en til den fil, du vil uploade, i forhold til host-adressen, og klik på Næste. Du kan se de understøttede filtyper under Krav tidligere i denne artikel.

BigQuery

1. Vælg Direkte tilknytning, og klik på Fortsæt.
    • Bemærk! Hvis du tidligere har tilknyttet en datakilde fra skærmen Data Manager, som du vil bruge, skal du vælge Vælg en eksisterende kilde.
  2. Vælg datatype under Vælg en datatype, og klik på Fortsæt.
  3. Vælg det BigQuery-projekt, det datasæt og den tabel, du vil bruge. Der vises en underretning.
  4. Klik på Anvend for at give adgang, og klik derefter på Næste.

Google Cloud Storage

1. Vælg datatypen, og klik derefter på Næste.
  2. Angiv stien til den fil, du vil uploade, og klik derefter på Næste. Se, hvordan du formaterer din fil med kundedata.
  3. Hvis det er første gang, du opretter forbindelse til denne ressource, vises der en underretning. Klik på Anvend for at give adgang, og klik derefter på Næste.
    • Bemærk! Du skal have en rolle med tilladelse til at delegere storage.bucket.setIamPolicy for den relevante samling.

MySQL

1. Vælg datatypen, og klik derefter på Næste.
  2. Vælg den MySQL-database og -tabel, du vil bruge, og klik derefter på Næste.  Se, hvordan du formaterer din fil med kundedata.

PostgreSQL

1. Vælg Direkte tilknytning, og klik på Fortsæt.
  2. Vælg datatypen, og klik derefter på Næste.
  3. Angiv placeringen af din PostgreSQL-database, porten, dit brugernavn, din adgangskode og databasen, og klik på Tilknyt.
  4. Angiv det PostgreSQL-skema og den PostgreSQL-tabel (eller -visning), du vil bruge, og klik på Næste. Se, hvordan du formaterer din fil med kundedata.

Salesforce

SFTP

1. Angiv dine SFTP-loginoplysninger.
  2. Klik på Test tilknytningen for at sikre dig, at tilknytningen er konfigureret korrekt, og klik på Næste.
  3. Angiv stien til den fil, du vil uploade, i forhold til host-adressen, og klik på Næste.
    • Bemærk! Port 21 bruges som standard. Hvis du vil angive en anden port, skal du føje et kolon og portnummeret til stien. Eksempel: sftp://example.com/path/file.csv:2222.

Snowflake

1. Vælg Direkte tilknytning, og klik på Fortsæt.
  2. Vælg datatypen, og klik derefter på Næste.
  3. Angiv Snowflake-konto-id, -brugernavn og -adgangskode, og klik på Tilknyt.
  4. Angiv den Snowflake-database, det Snowflake-skema og den Snowflake-tabel (eller Snowflake-visning), du vil bruge, og klik på Næste. Se, hvordan du formaterer din fil med kundedata.
  5. Vælg det MySQL-lager, den MySQL-database og den MySQL-tabel, du vil bruge, og klik på Næste.
  1. Tilknyt felter ved at vælge de datakildefelter, der matcher destinationsfelterne, på rullelisterne, og klik på Fortsæt.
  2. Klik på Næste.
  3. Navngiv tilknytningen.
  4. Klik på Udfør.
  5. Navngiv segmentet, verificer, at politikken overholdes, og klik derefter på Gem og fortsæt.

Husk!

Varighed af medlemskab

Kundematch-segmenter udløber ikke, så varigheden af medlemskabet er som standard ubegrænset. Du styrer selv, hvor længe du vil beholde kunder i et Kundematch-segment, men det er bedst at opdatere segmentet med jævne mellemrum. Google Ads sender dig en mail, hvis dine segmenter ikke er blevet opdateret i et stykke tid.

Datadeling på tværs af konti

Du kan dele målgruppesegmenter på tværs af managerstyrede konti, hvis:

• Du har et Kundematch-segment eller et tilsvarende segment på din managerkonto, eller
  • En kundekonto deler sit Kundematch-segment eller tilsvarende segment med din managerkonto.

Alle konti, hvor der bruges et Kundematch-segment, skal overholde politikken vedrørende Kundematch. Google tillader ikke deling eller brug af disse data uden for den managerstyrede konto. Det er kun kontoejere og -administratorer med administratoradgang, der kan tilføje eller fjerne kundedata fra Kundematch-segmenter.

Tilsvarende segmenter

I Gmail og på Søgning, YouTube og Displaynetværket er der mulighed for målretning mod tilsvarende segmenter baseret på dine Kundematch-segmenter. Disse tilsvarende segmenter oprettes, hvis Kundematch-segmenterne opfylder minimumskriterierne for kvalifikation. Du kan bruge et tilsvarende segment på samme måde, som du ville bruge et Kundematch-segment eller dine datasegmenter, dvs. ved at føje det til en annoncegruppe eller kampagne.

Hvis der findes et tilsvarende segment, vises segmentstørrelsen for hvert tilgængeligt netværk i tabellen "Målgrupper". Du kan føje listen med tilsvarende segmenter til din målretning, så snart listen er aktiv. Hvis der står "Ikke kompatibel" i en af kolonnerne for et segment, betyder det, at segmentet ikke kan bruges til målretning mod den pågældende ejendom.

Bemærk! Der kan gå op til 48 timer, før der vises annoncer fra din kampagne.

Dataintegration i Kundematch via Zapier

Du kan integrere datakilder fra dit kundestyringssystem (CRM, customer relationship management) i Kundematch ved at bruge Zapier som integrationspartner.

Zapier uploader automatisk nye kontaktoplysninger fra dit CRM-system, e-handelsværktøj eller et andet værktøj til automatisering af marketing, hvor du indsamler brugeroplysninger, til dine kundelister i Google Ads. Det betyder med andre ord, at du ikke selv behøver at uploade kontakter til Google Ads, sortere dem på de rigtige lister og/eller fjerne dem fra en liste. Dine uploadede kundelister opdateres automatisk, så de altid er synkroniserede med dit CRM-system.

Brug af Google Ads API

Kontoejere eller -administratorer kan også uploade datafiler og administrere Kundematch-segmenter ved hjælp af Google Ads API. Annoncører kan uploade en datafil, tilføje eller fjerne kundedata og redigere konfigurationer via API'en. Gå til sektionen om data i Google Ads API på Google Developers-websitet for at få flere oplysninger.

Konverteringsbaserede kundelister

Du kan tilvælge konverteringsbaserede kundelister på kontoniveau i Google Ads ved at gå til Kontoindstillinger og markere afkrydsningsfeltet ud for "Aktivér konverteringsbaserede kundelister". Når du har tilvalgt konverteringsbaserede kundelister, bliver der genereret Kundematch-lister for hvert konverteringsmål (f.eks. køb). Disse lister kategoriseres som automatisk oprettede konverteringsbaserede kundelister i Målgruppeadministrator. Disse lister opdateres i realtid som hashkrypterede brugergenererede data, efterhånden som der registreres nye konverteringer.

Upload en fil med kundedata

I nedenstående vejledning forklares det, hvordan du uploader en fil med kundedata, så du kan oprette en ny kundeliste.

1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Delt samling på sektionsmenuen.
  3. Klik på Målgruppeadministrator.
  4. Klik på fanen Dine datasegmenter øverst på siden.
    • Bemærk! Hvis du vælger "Aktivér konverteringsbaserede lister" under kontoindstillingerne, vises der Google-genererede kundelister for hvert konverteringsmål her.
  5. Klik på plusknappen for at oprette et nyt segment.
  6. Vælg Kundeliste på rullemenuen.
  7. Navngiv dit nye segment.
  8. Upload din nye CSV-fil.
Bemærk! Når du uploader data, identificerer Google, om dine data er hashkrypterede eller ej.
  1. Markér afkrydsningsfeltet "Disse data blev indsamlet og deles med Google i overensstemmelse med Googles politikker vedrørende Kundematch", hvis du accepterer dette.
  2. Angiv en varighed af medlemskab. Standardvarigheden af medlemskab er ubegrænset, men du kan selv angive en tidsbegrænsning.
  3. Klik på Upload og opret.
  4. Du kan vurdere uploadstatussen for din datafil under "Målgruppelister". Dette kan tage op til 48 timer.
  5. Når dine data er blevet uploadet, bliver du sendt videre til en side, der bekræfter dette. Den indeholder oplysninger om antallet af rækker, der blev uploadet, og om matchprocenten.

Tilknyt Kundematch-partnere, når du opretter en kundeliste

Du kan tilknytte dine Kundematch-partnere, når du opretter en kundeliste. Se følgende vejledning for at få oplysninger om, hvordan du tilknytter en Kundematch-partner, når du opretter en ny kundeliste.

Har du problemer med dine Kundematch-lister?

Kontakt os