Offline conversies bijhouden

Soms leidt een advertentie niet rechtstreeks tot een online verkoop, maar leidt deze de klant naar een pad dat uiteindelijk een offline verkoop genereert, zoals in uw winkel of via de telefoon. Door offline conversies te importeren, kunt u meten wat er in de offline wereld gebeurt nadat iemand op uw advertentie heeft geklikt of met uw bedrijf heeft gebeld.

Voordelen

Als u offline conversiegebeurtenissen importeert, krijgt u een uitgebreider inzicht in de zoekwoorden en targetingcriteria (bijvoorbeeld geografie, tijdstip) die de meest rendabele conversies genereren. Op basis van deze gegevens kunt u uw campagnes targeten en optimaliseren voor meer winst.

Als u online leads en/of kopers aantrekt, wilt u in de volgende gevallen mogelijk een conversie registreren:

• Wanneer u offline een verkoop sluit (bijvoorbeeld via de telefoon of persoonlijk) en deze verkoop bijhoudt in een CRM-systeem.
  • Dertig dagen na de online verkoop, zodat u transacties die tot een retourzending hebben geleid, kunt uitsluiten.
  • Alleen als de verkoop is gesloten met een nieuwe klant.
  • Alleen als dit de tweede aankoop van een klant is.
  • Wanneer u online een verkoop sluit, maar u onze op JavaScript gebaseerde standaardoplossing voor het bijhouden van conversies niet kunt gebruiken.

Hier volgt een kort overzicht van deze functie.

Verschillende manieren om offline conversies bij te houden

Google Ads biedt twee opties om na te gaan hoe uw Google Ads-campagnes offline verkopen en leads genereren:

• Met 'Conversies importeren' van Google Ads kunt u conversies die u in een ander systeem bijhoudt, importeren in Google Ads. Dit is de breedst inzetbare optie. 'Conversies importeren' is geschikt voor een groot aantal manieren voor het bijhouden van offline conversies. U kunt er bovendien conversies mee importeren die beginnen met een klik op uw advertentie of met een oproep vanuit uw advertentie
  • Met Google Ads Conversion Import for Salesforce® kunt u automatisch zien wanneer verkoopgebeurtenissen die u bijhoudt in Salesforce, zijn gestart met een klik op een advertentie. Dit is de aangewezen optie als u Sales Cloud® van Salesforce gebruikt om uw verkoopgegevens bij te houden. Lees voor meer informatie over deze oplossing het artikel Google Ads-conversies importeren voor Salesforce.

Hoe het werkt

Hoe het bijhouden van offline conversies werkt, is afhankelijk van de vraag of u conversies bijhoudt die beginnen met een klik op een advertentie of met een oproep vanuit uw advertentie.

Conversies via klikken

Google Ads geeft u een unieke ID, Google-klik-ID (GCLID) genaamd, voor elke klik naar uw website via een advertentie. Als u offline conversies wilt bijhouden, slaat u deze ID op samen met alle leadgegevens die u heeft verzameld over degene die op uw advertentie heeft geklikt.

Op een later tijdstip, wanneer de persoon 'offline converteert', bijvoorbeeld door een overeenkomst te tekenen, retourneert u de Google-klik-ID aan Google Ads met enkele gegevens over het type conversie en wanneer deze tot stand is gekomen. Vervolgens legt Google Ads deze conversie vast, samen met de overige gegevens die relevant zijn voor het bijhouden van conversies.

Voorbeeld

U ontwerpt, maakt en verkoopt op maat gemaakte vergadertafels. U gebruikt Google Ads om potentiële klanten naar uw website te halen. Daar kunnen ze contactgegevens achterlaten en een verzoek indienen om te worden teruggebeld door een verkoper. Als een klik op een advertentie resulteert in een lead, omvatten de contactgegevens van de lead ook een Google-klik-ID.

Eén keer per week bekijken uw verkopers de verkopen van die week en sturen ze u de potentiële klanten (en de bijbehorende Google-klik-ID's) die daadwerkelijk klant zijn geworden, samen met de datum en de tijd van elke verkoop. Vervolgens voegt u deze gegevens samen in een spreadsheet met vijf kolommen, die u uploadt naar uw Google Ads-account. Binnen enkele uren kunt u niet alleen zien welke zoekwoorden en zoekopdrachten bijdragen aan het ontvangen van nieuwe inzendingen van leads, maar ook aan feitelijke verkopen, wat natuurlijk nog veel belangrijker is.

Met deze nieuwe gegevens bespaart u tijd en kunt u uw investering in Google Ads eenvoudiger optimaliseren.

Conversies via oproepen

Door oproepconversiegegevens in Google Ads te importeren, kunt u bijhouden welke van uw advertenties en zoekwoorden leiden tot de meeste verkoopoproepen voor uw bedrijf.

Anders dan bij conversies via klikken gebruikt u nu echter geen klik-ID. In plaats daarvan houdt u gegevens bij over telefoongesprekken die hebben geleid tot verkopen of andere waardevolle acties van klanten. Wanneer u deze gegevens in Google Ads importeert, worden deze conversies gekoppeld aan oproepen vanuit uw advertenties.

Lees voor meer informatie over hoe deze optie werkt, ons artikel Over het importeren van oproepconversies.

Automatisch bieden gebruiken met offline conversies

U kunt Google Ads-biedstrategieën gebruiken voor het optimaliseren van offline conversies. Als u hiervoor kiest, adviseren we u het volgende te doen:

• Importeer regelmatig offline conversiegegevens. (We raden aan dit dagelijks te doen.)
  • Begin met het uploaden van conversies en wacht totdat uw conversieperiode is verstreken voordat u automatisch bieden inschakelt.
  • Als u een combinatie van online en offline conversies bijhoudt, probeer dan eens de biedstrategie 'doel-ROAS'. Met 'doel-ROAS' kunt u online en offline conversies beter optimaliseren door verschillende waarden toe te kennen aan verschillende conversieacties, zoals leads en offline verkopen.

Voorbeeld

Stel dat u leads wilt bijhouden via een online conversieactie en de uiteindelijke verkoop wilt bijhouden via een offline conversieactie. U kunt verschillende waarden aan elke conversieactie toewijzen zodat deze overeenkomt met de waarde van elke conversieactie voor uw bedrijf. De waarde van een lead is bijvoorbeeld € 10 en die van een verkoop is bijvoorbeeld € 500. Hierdoor krijgt Google Ads meer insight in uw verkooptrechter. En hoe meer inzicht Google Ads in uw verkooptrechter heeft, hoe beter uw biedingen kunnen worden geoptimaliseerd.

'Slim bieden' voor winkelbezoeken

Conversies via winkelbezoeken zijn beschikbaar voor bepaalde adverteerders Met dergelijke conversies kunt u bijhouden hoe uw advertentieklikken en zichtbare vertoningen van invloed zijn op bezoeken aan uw fysieke locaties. In tegenstelling tot andere offline conversies, hoeven conversies via winkelbezoeken niet te worden geïmporteerd en zijn ze onmiddellijk beschikbaar voor gekwalificeerde adverteerders. Winkelbezoeken kunnen ook worden gebruikt in 'Slim bieden'-strategieën voor campagnes in het zoeknetwerk en Shopping-campagnes. Meer informatie over 'Slim bieden' voor winkelbezoeken.

Beveiliging en privacy voor het bijhouden van websites

Google hanteert strenge veiligheidsnormen. Alleen pagina's met de Google-conversietag worden bijgehouden via dit programma. We maken gebruik van gegevensversleuteling en beveiligde servers.

Zorg ervoor dat u gebruikers duidelijke en uitgebreide informatie geeft over de gegevens die u verzamelt op uw websites en toestemming krijgt voor die verzameling als dat wettelijk verplicht is.