Conversies via advertentieklikken importeren in Google Ads met bestanden (verouderd)

De pagina Gekoppelde accounts onder Beheerder Admin Icon is verplaatst naar Gegevensbeheer onder Tools Tools Icon. Google Ads-gegevensbeheer is een tool voor gegevensimport en -beheer met een point-and-click-functionaliteit waarmee u klantgegevens van buiten Google ophaalt en activeert in Google Ads. Meer informatie over Gegevensbeheer

Wanneer u conversies importeert, kunt u zien hoe uw online advertenties offline verkopen en andere waardevolle acties beïnvloeden. In dit artikel wordt beschreven hoe u een bestand kunt voorbereiden om de conversies die u krijgt via klikken op uw advertenties, te importeren in Google Ads.

U kunt ook integraties met derden gebruiken om de import van conversies uit uw CRM-systemen te automatiseren door uw Google Ads-account te integreren met:

Ontdek meer informatie over hoe u belconversies importeert.

Voordat u begint

Voordat u conversies importeert, zorgt u ervoor dat u alle instructies voor 'Offline conversies bijhouden' met GCLID instellen of verbeterde conversies voor leads instellen heeft gevolgd.

U importeert uw gegevens in Google Ads door een bestand te uploaden of te koppelen via de Google Ads-interface, door een CRM-integratie te gebruiken of door de gegevens te versturen via de Google Ads API. In dit artikel leggen we uit hoe u conversies importeert door een bestand te uploaden of te koppelen, en een CRM-integratie te gebruiken. Als u de gegevens wilt versturen via de Google Ads API, gaat u voor meer informatie naar het gedeelte over conversiebeheer in onze API-handleiding voor ontwikkelaars.

Opmerking: Vanaf juni 2021 kunt u geen offline conversies meer uploaden vanuit een klantaccount waarvoor conversiemeting op manageraccountniveau aanstaat. U krijgt een foutmelding te zien voor conversies die u uploadt vanuit uw klantaccount. U moet naar het manageraccount gaan en de conversies daar uploaden. Ontdek meer informatie over de wijzigingen in uploads van offline conversies vanuit klantaccounts.

Instructies

Volg de onderstaande instructies om uw conversiegegevens voor te bereiden en te importeren.

Opmerking: Ga voor conversies via hotelcampagnes naar Uw gegevens voorbereiden voor import (hotelcampagnes).

1. Uw gegevens voorbereiden op de import

1. Download een template op basis van het type conversies dat u wilt uploaden (download: Excel, csv, Google Spreadsheets of spreadsheets voor verbeterde conversies voor leads). U kunt ook templates downloaden in de Google Ads-interface:
    Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
    1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
    2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Conversies.
    3. Klik op Uploads.
    4. Klik op de plusknop .
    5. Klik op Templates bekijken.
    6. Selecteer de juiste template op basis van de methode die u gebruikt: 'Conversies via klikken (Verbeterde conversies voor leads)' of 'Conversies via klikken (met Google-klik-ID)'.
  2. Houd rekening met de volgende richtlijnen wanneer u spreadsheets uploadt:

Als u conversies importeert die binnen 1 dag na de klik hebben plaatsgevonden, kan Google Ads deze mogelijk nog niet registreren. Als praktische tip raden we u aan een extra dag aan gegevens te uploaden bij elke import. Google Ads telt geen dubbele conversies en u krijgt een foutmelding waarin staat wat de dubbele conversies zijn. Dubbele conversies werden eerder genegeerd, maar er werd geen fout weergegeven. Als u regelmatig duplicaten uploadt, ziet u dus mogelijk meer fouten dan voorheen. Google Ads gebruikt de naam van de conversieactie, het tijdstip van de conversie en de relevante unieke ID die aan de conversie is gekoppeld om te bepalen of een conversie uniek is.

Opmerking: Als u conversies met externe attributie importeert, gaat u naar Conversies met externe attributie importeren verderop voor informatie over de juiste uploadtemplate en aanvullende functies.
    • Als u conversies via klikken importeert met de Google-klik-ID (GCLID), moet u het veld Google Click ID niet verwijderen, anders mislukt de import.
    • Check of uw gegevens geen extra kolommen en geen persoonlijke informatie bevatten, zoals telefoonnummers en e-mailadressen.
    • Als u wilt dat Google Ads uw conversies automatisch importeert op basis van een vaste planning (zie Stap 2: Importeer uw conversies), moet u Google Spreadsheets gebruiken of koppelen aan een bestand via HTTPS of SFTP.
  3. Gebruik een van de volgende notaties om de tijdzone in te vullen (plaats de tijdzone niet tussen aanhalingstekens of andere speciale tekens):
    • Voer uw tijdzone-ID in. Het voordeel van deze methode is dat u fouten vermijdt die te maken hebben met de overgang naar zomertijd of wintertijd. Voorbeeld: Parameters:TimeZone=America/Chicago
    • Geef de afwijking ten opzichte van GMT op. Voer hiervoor een + of - in, gevolgd door het tijdsverschil (bestaande uit 4 cijfers). De afwijking voor Amsterdam is bijvoorbeeld +0100 en voor New York -0500. Als u Greenwich Mean Time gebruikt, voert u +0000 in. Voorbeeld: Parameters:TimeZone=-0500
  4. Voeg een nieuwe rij toe voor elke offline conversie en vul de kolommen als volgt in:
    • Als u verbeterde conversies voor leads importeert:
      • E-mailadres of telefoonnummer dat is verzameld via uw leadformulier: U moet een van de velden uit het leadformulier op uw website opnemen die u eerder heeft ingesteld in de algemene sitetag of in Google Tag Manager. We raden u aan e-mailadressen te gebruiken. Ontdek meer informatie over hoe u verbeterde conversies voor leads instelt met de Google-tag.
    • Als u conversies via klikken importeert met Google-klik-ID:
    • Conversion Name: De naam van de conversieactie (bijvoorbeeld 'hoogwaardige lead' of 'overeenkomst ondertekend') waarvoor u deze conversie wilt importeren. Zorg ervoor dat u dezelfde spelling en hoofdletters gebruikt als voor de conversieactie in uw Google Ads-account.
    • Conversion Time: De datum en het tijdstip waarop de conversie heeft plaatsgevonden. De tabel hieronder bevat een lijst van toegestane datumnotaties (bijv. MM/dd/jjjj UU:mm:ss). U kunt een tijdzone aan de conversietijd toevoegen met een van de 4 laatstgenoemde notaties. Vervang hierbij +z door het aantal uren verschil met GMT. U geeft dat aan met + of - en het tijdsverschil in 4 cijfers (de afwijking voor Amsterdam is bijvoorbeeld +0100 en voor New York -0500.). U kunt zzzz ook vervangen door de tijdzone-ID van de lijst codes en indeling.
    • Bestellings-ID (optioneel veld): Een unieke ID voor elke transactie, zoals een bevestigingsnummer van een bestelling. Ontdek meer informatie over hoe u een transactie-ID gebruikt om het aantal dubbele conversies te beperken.
    • Conversion value: (optioneel veld) Een getal voor de waarde die u aan de conversie verleent. Dat kan een valutawaarde zijn, maar ook een relatieve waarde (bijvoorbeeld 1-10). Als u dit veld leeg laat, past Google Ads automatisch de 'conversiewaarde' toe die u bij stap 2.8 heeft ingesteld toen u de nieuwe offline conversieactie maakte.
    • Conversion Currency: (optioneel veld) De valuta van uw conversiewaarde. U gebruikt dit veld als u conversiewaarden in meer dan 1 valuta rapporteert of wanneer u meerdere accounts heeft die worden gefactureerd in verschillende valuta's. Gebruik ISO 4217-valutacodes van 3 tekens, zoals USD voor Amerikaanse dollar en JPY voor Japanse yen.
  5. Als u verbeterde conversies voor leads gebruikt met een geplande upload, moet u de velden voor telefoonnummers en e-mailadressen hashen met SHA256. Hashing is niet vereist voor een handmatige, eenmalige upload met verbeterde conversies voor leads.

Voorbeeld

Voorbeeld: U kunt de onderstaande voorbeeldmethode gebruiken om uw gegevens te hashen voor verbeterde conversies voor leads via Google Spreadsheets:

1. Maak een kopie van de spreadsheettemplate.
  2. Klik in de menubalk op Extensies en selecteer Apps Script.
  3. Klik in het linkerdeelvenster op Triggers.
  4. Selecteer Nieuwe trigger maken of + Trigger toevoegen.
  5. Selecteer in het menu de functie autoHash en stel het gebeurtenistype in op Bij bewerken.
  6. Klik op Opslaan.

De gegevens die u in de velden voor e-mailadres en telefoonnummer opgeeft, worden automatisch gehasht.

Indeling Voorbeelden
MM/dd/jjjj uu:mm:ss aa 08/14/2012 5:01:54 PM
MMM dd,jjjj uu:mm:ss aa Aug 14, 2012 5:01:54 PM
MM/dd/jjjj UU:mm:ss 08/14/2012 17:01:54
jjjj-MM-dd UU:mm:ss 2012-08-14 13:00:00
jjjj-MM-ddTUU:mm:ss 2012-08-14T13:00:00
jjjj-MM-dd UU:mm:ss+z 2012-08-14 13:00:00+0500
jjjj-MM-ddTUU:mm:ss+z 2012-08-14T13:00:00-0100
jjjj-MM-dd UU:mm:ss zzzz 2012-08-14 13:00:00 America/Los_Angeles
jjjj-MM-ddTUU:mm:ss zzzz 2012-08-14T13:00:00 America/Los_Angeles
Conversies met externe attributie

Als u uw externe attributiesysteem gebruikt om uw conversies aan meerdere klikken toe te schrijven, is het mogelijk een goed idee om externe attributie te gebruiken als u conversies importeert. Met extern toegeschreven conversieacties kunt u voor elke klik conversiekrediet met breukgetallen importeren.

Als u externe attributie wilt gebruiken bij uw imports, als u conversies importeert, zorgt u ervoor dat u 'Externe attributie gebruiken' selecteert als u in Google Ads een conversieactie maakt (zoals uitgelegd bij item 14 van stap 1 in deze instructies). Als u conversies met een gedeeltelijk krediet wilt uploaden, downloadt u onze template voor externe attributie bij de import van conversies (download: Excel, csv of Google Spreadsheets). Houd ook rekening met het volgende:

• Zorg ervoor dat u de kolom die begint met Google Click ID, niet verwijdert, anders mislukt de import.
  • Controleer of uw gegevens geen extra kolommen en geen persoonlijke informatie bevatten.
  • Vergeet niet de tijdzonewaarde in te stellen in de rij Parameters, de kolom Tijd van conversie of beide. Bekijk meer informatie over uw instellingen voor taal, getalnotatie, tijdzone en valuta.
  • Geef de naam op van het attributiemodel dat u gebruikt om gedeeltelijk conversiekrediet toe te wijzen. Dit kan bijvoorbeeld Linear of Data-driven zijn.
  • Als u ervoor kiest om de conversiewaarde op te nemen, moet dit de gedeeltelijke waarde zijn die overeenkomt met het toegewezen conversiekrediet (zie het voorbeeld hieronder).
  • Het bedrag dat u in de kolom Attributed Credit invult, moet groter zijn dan 0 en kleiner dan of gelijk aan 1.
  • De kolommen 'Conversion Value' en 'Conversion Currency' zijn beide optioneel.

Laten we nu eens kijken hoe u de template 'Conversies importeren' met externe attributie kunt gebruiken. Stel dat u aankopen bijhoudt en voor elke klik van een klant de GCLID verzamelt. Misschien kost het 3 klikken voordat een bepaalde klant op uw website een artikel van $ 100 koopt. Bijvoorbeeld één klik op een display-advertentie van Google Ads, een tweede klik op een advertentie van een ander advertentienetwerk en een laatste klik op een Google Ads-zoekadvertentie. Als u een lineair attributiemodel gebruikt, ziet uw upload er zo uit:

Parameters:Attribution Model = linear
Parameters:TimeZone=-0800 # Toegeschreven krediet moet tussen 0 en 1 zijn # # Optioneel # # Optioneel #
Google Click ID Conversion Name Conversion Time Attributed credit Conversion Value Conversion Currency
googleclickid1 Naam van conversieactie met externe attributie 01-05-2017 15:42:01 uur 0,33 33,33 USD
googleclickid2 Naam van conversieactie met externe attributie 01-05-2017 15:42:01 uur 0,33 33,33 USD
Uw gegevens voorbereiden voor import (hotelcampagnes)

Als u hotelcampagnes gebruikt, moet u specifieke parameters gebruiken voor uw conversies (zoals een hotel-ID en reisdatums). U kunt een template met de vereiste parameters downloaden (download: Excel, Csv) of de parameters toevoegen aan een bestaande template. Gebruik de onderstaande tabel voor meer informatie over de indeling van elke parameter.

Naam van kolom Geaccepteerde indeling Voorbeeld
Google Click ID Alfanumerieke tekenreeks

EAIaIQobChMIlLfH1KqK9AI
VvEocAh3BowKiEAoYAyAAEgKZSPD_BwE

Conversion Name Alfanumerieke tekenreeks In-app-hotelboeking
Conversion Time jjjj-MM-dd UU:mm:ss 2022-11-10 5:00:00
Conversion Value Numerieke waarde met maximaal 2 decimalen 20
Conversion Currency ISO 4217-valutacodes USD
Check-in Date

jjjj-MM-dd+z

Vervang hierbij +z door het aantal uren verschil met GMT. U geeft dit aan met + of - en het tijdsverschil in 4 cijfers in de indeling uu:mm (de afwijking voor Amsterdam is bijvoorbeeld +01:00 en voor New York -05:00)

2022-12-01+05:00
Check-out Date

jjjj-MM-dd+z

Vervang hierbij +z door het aantal uren verschil met GMT. U geeft dit aan met + of - en het tijdsverschil in 4 cijfers in de indeling uu:mm (de afwijking voor Amsterdam is bijvoorbeeld +01:00 en voor New York -05:00)

2022-12-04+05:00
Hotel ID Alfanumerieke tekenreeks Hotel123
Order ID Alfanumerieke tekenreeks BestellingABC123

2. Uw conversies importeren

Als u offline conversies in Google Ads wilt importeren, moet u uw conversiebestand uploaden naar het Google Ads-account waarmee u uw conversies beheert. Als u conversies voor meerdere accounts bijhoudt, moet u de conversies op manageraccountniveau uploaden. U kunt een bestand 1 keer uploaden of een planning maken om een bestand dat u online bewaart regelmatig te uploaden. Volg de onderstaande instructies voor een eenmalige upload of geplande uploads, afhankelijk van hoe u de conversies wilt importeren.

U kunt een vrije variabele maken door tags voor het bijhouden van conversies te gebruiken of offline conversies te uploaden.

Nadat u een nieuwe conversieactie heeft gemaakt, wacht u 4 tot 6 uur voordat u conversies voor die conversieactie uploadt.
Uw conversies eenmalig uploaden
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Uploads.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Selecteer de bron van uw bestand in het dropdownmenu Bron. U kunt een bestand uploaden vanaf uw computer of vanuit Google Spreadsheets, of het bestand verzenden via HTTPS of SFTP.
  6. Afhankelijk van de door u geselecteerde bron kunt u kiezen uit de onderstaande opties:
    • Als u 'Een bestand uploaden' of 'Google Spreadsheets' heeft geselecteerd, klikt u op Bestand kiezen om het bestand met de gegevens van uw offline conversies te selecteren.
    • Als u HTTPS of SFTP heeft geselecteerd, geeft u de URL voor het bestand op en de gebruikersnaam en het wachtwoord voor toegang tot het bestand.
      Opmerking: Als u SFTP selecteert en de foutmelding 'Bestand niet gevonden' wordt weergegeven, plaatst u een dubbele schuine streep ('//') tussen het bestandspad en de naam. Bijvoorbeeld: SFTP://sftp.mysite.com/conversions//conv.csv.
  7. Geef aan of uw gebruikersgegevens wel of niet zijn gehasht (niet gehasht heeft de voorkeur). Niet-gehashte gegevens hasht Google op uw computer voordat de gebruikersgegevens worden geüpload. Gehashte gegevens duiden aan dat u uw bestand vooraf heeft opgemaakt en de privégegevens van gebruikers heeft gehasht via het SHA256-algoritme. Dat algoritme is de branchenorm voor eenrichtingshashing.
    • Opmerking: Als u gegevens zelf hasht, zorgt u dat uw first-party gegevens niet opnieuw zijn opgemaakt voordat u ze hasht. De gegevens verzameld van eigen klanten moeten exact overeenkomen met de in het leadformulier verstrekte gegevens toen ze werden verzameld voordat ze werden gehasht.
  8. Als u de content van een bestand wilt importeren zonder eerst de uploadresultaten te bekijken, klikt u op Toepassen en slaat u de resterende stappen over. Klik op Voorbeeld als u de uploadresultaten wel wilt bekijken. Het bestandsvoorbeeld toont het aantal conversies dat in uw account wordt geïmporteerd. Het voorbeeld toont ook fouten (indien van toepassing) in uw bestand. Corrigeer de fouten in het bestand en uploadt het opnieuw, of negeer de fouten.
    • Als het voorbeeld klaar is, klikt u op Details om de content van het bestand te bekijken. Als er fouten zijn, verschijnen die als eerste.
    • Klik op Meer om de complete content van het bestand te bekijken.
    • Klik op Bestand toepassen. De voortgangsbalk onderaan de pagina geeft aan wanneer de conversies in uw bestand zijn geïmporteerd. Klik in de voortgangsbalk op Details om alle conversies te bekijken die zijn geïmporteerd.

U kunt bestanden bekijken die u heeft geüpload maar niet heeft toegepast, en ook bestanden die u heeft geüpload en toegepast. Ontdek meer informatie over hoe u uw geüploade bestanden bekijkt.

Uw conversies volgens een planning uploaden

Google Ads kan uw conversies automatisch importeren via een vaste planning. Maak een bestand met uw conversies in Google Spreadsheets of sla het bestand online op met HTTPS of SFTP. Hash de gegevens in uw bestand voordat u ze uploadt als u verbeterde conversies voor leads gebruikt. Zo plant u bestandsuploads:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Uploads.
  4. Klik bovenaan de pagina op Planningen.
  5. Klik op de plusknop .
  6. Selecteer de bron van uw bestand in het dropdownmenu Bron. U kunt een bestand uploaden vanuit Google Spreadsheets of het versturen via HTTPS of SFTP.
  7. Afhankelijk van de door u geselecteerde bron heeft u deze opties:
    • Als u Google Spreadsheets heeft geselecteerd, klikt u op Een bestaande Google-spreadsheet koppelen om het bestand met de gegevens van uw offline conversies op te zoeken en te selecteren.
    • Als u HTTPS of SFTP heeft geselecteerd, vult u de URL voor het bestand in, en de gebruikersnaam en het wachtwoord voor toegang tot het bestand.
      Opmerking: Als u SFTP selecteert en de foutmelding 'Bestand niet gevonden' wordt weergegeven, plaatst u een dubbele schuine streep ('//') tussen het bestandspad en de naam. Bijvoorbeeld: SFTP://sftp.mysite.com/conversions//conv.csv.
  8. Klik op het dropdownmenu Frequentie en selecteer hoe vaak uw bestand moet worden geïmporteerd.
  9. Klik op het dropdownmenu Tijd en selecteer wanneer uw bestand moet worden geïmporteerd.
  10. Klik op Opslaan en voorbeeld tonen. Het voorbeeld geeft aan of de planning goed is opgeslagen of niet. Een planning wordt mogelijk niet opgeslagen als Google Ads de bestandsbron niet kan bereiken door een onjuiste gebruikersnaam of een onjuist wachtwoord, of als het bestand niet correct is opgemaakt.
  11. Klik op OK om terug te gaan naar de pagina Planningen. Op de pagina Planningen staan al uw geplande uploads.
    Opmerking: Als er een probleem is met de geplande upload, krijgt u een melding in uw account en een e-mail. Controleer uw online bestand om het probleem op te lossen.
  12. Als u de geplande upload wilt wijzigen, klikt u in de kolom Acties op Opties en kiest u een van de onderstaande opties:
    • Klik op Bewerken om de instellingen voor een geplande upload te wijzigen.
    • Klik op Onderbreken om geplande uploads voor een bestand tijdelijk niet uit te voeren.
    • Klik op Hervatten als geplande uploads voor een bestand zijn onderbroken en u de geplande uploads wilt hervatten.
    • Klik op Verwijderen als u de conversies in het bestand niet meer wilt uploaden.

U kunt de opties voor geplande uploads niet wijzigen als uw Google Ads-account alleen-lezen toegang heeft.

3. Uw resultaten bekijken en problemen oplossen

Uploadbestanden bevatten vaak fouten, vooral als u het importproces voor conversies net heeft ingesteld. We raden elke adverteerder aan de resultaten van de uploads te controleren. Ontdek meer informatie over hoe u verschillen en fouten oplost als u offline conversies importeert.

Uw geüploade bestanden bekijken

Als uw conversiebestand is geüpload, verschijnt er een nieuwe vermelding voor dat bestand op de uploadpagina. Het kan enkele minuten duren voordat een bestand is geüpload en toegepast.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Uploads.
  4. Bestanden waarvan u een voorbeeld heeft gemaakt, maar die u nog niet heeft toegepast, vindt u in de tabel Acties in behandeling. Klik in de kolom Acties op Toepassen om de conversies in het bestand te importeren of op Verwijderen om het geüploade bestand te verwijderen.
  5. Onder de tabel Acties in behandeling vindt u een lijst van de bestanden die u heeft geüpload en toegepast. In de volgende kolommen vindt u meer informatie over de bestanden:
    • In de kolom Status ziet u snel of de conversies in het bestand zijn geïmporteerd.
    • In de kolom Resultaten vindt u meer informatie over de importstatus. Als het niet is gelukt om het bestand te importeren, vindt u in deze kolom de reden daarvan. De kolom bevat ook links om na te gaan welke conversies zijn geïmporteerd en welke niet (als gevolg van bestandsfouten).
    • De kolom 'Acties' bevat de volgende links:
      • Resultaten downloaden: Download een kopie van het geüploade bestand. U ziet deze link als alle conversies in het bestand zijn geïmporteerd.
      • Alles downloaden: Download een kopie van het geüploade bestand, waaronder conversies die niet konden worden geïmporteerd.
      • Fouten downloaden: download een spreadsheet met de conversies uit uw bestand die niet zijn geïmporteerd, samen met de foutmeldingen.
      Welke van de 3 bovenstaande links u ook selecteert, het gedownloade bestand bevat altijd de kolom Resultaten met de bevestiging dat een conversie goed is geïmporteerd of met een uitleg waarom deze niet kan worden geïmporteerd. Deze links worden 30-60 dagen na uw eerste upload verwijderd.
Problemen met importeren oplossen
  1. Bekijk uw geüploade bestanden en zoek het bestand met de fout.
  2. Klik in de kolom 'Acties' op Fouten downloaden om een spreadsheet te downloaden met daarin de conversies uit uw bestand die niet konden worden geïmporteerd.
  3. Bekijk de foutmeldingen in de kolom Resultaten van de spreadsheet om te bepalen waarom Google Ads de conversies niet kon importeren.
  4. Breng de benodigde correcties in uw spreadsheet aan, sla deze op en probeer de spreadsheet opnieuw te uploaden.
  5. Soms treedt er een probleem op waardoor het bestand niet volledig wordt verwerkt. In dat geval wordt de foutmelding weergegeven in de eerste rij (als het een csv- of tsv-bestand is) of in een nieuw werkblad Algemene fouten (als het een Excel-bestand is).

Richtlijnen voor het importeren van conversies

Uw uploads timen

Offline conversies die u meer dan 90 dagen na de bijbehorende laatste klik heeft geüpload, worden niet in Google Ads geïmporteerd. Daarom verschijnen ze niet in uw conversiestatistieken.

Meerdere conversies voor dezelfde klik uploaden

Dezelfde conversie wordt maar één keer geïmporteerd. Als u dus een conversie uploadt met dezelfde combinatie van unieke ID (GCLID of door de gebruiker verstrekte gegevens in een leadformulier), ConversionName, datum, tijd of conversieaanpassing, telt die maar één keer en krijgt u een foutmelding voor dubbele uploads.

Als u voor dezelfde klik meerdere conversies van hetzelfde type wilt uploaden (bijvoorbeeld verschillende offline aankoopconversies), is dat wel mogelijk. Google Ads registreert die als aparte conversies, zolang de tijdstippen verschillend zijn (de unieke ID's en conversienamen mogen wel identiek zijn) en uw instelling voor conversies tellen staat op Elke.

Tip: Als u eerder geüploade gebeurtenissen opnieuw uploadt, verwijdert Google automatisch dubbele items in uw gegevens om te voorkomen dat gegevens dubbel worden geteld.

Uw geïmporteerde conversies bekijken in Google Ads

Het duurt ongeveer 3 uur voordat de statistieken voor geïmporteerde conversies in uw Google Ads-account staan. Ze verschijnen in de kolommen Conversies. In Inzicht krijgen in uw gegevens voor het bijhouden van conversies vindt u meer informatie over de conversiekolommen en hoe u ze toevoegt aan uw rapporten. Als u wilt zien hoe de prestaties variëren per conversieactie, segmenteert u de kolom Conversies op Naam van conversieactie.

Als u wilt nagaan of uw conversie-import werkt, gebruikt u de kolom Alle conv. (op conv.tijd). In tegenstelling tot de andere conversiekolommen rapporteert deze kolom het totale aantal conversies op de conversiedatum omdat uw uploadbestand een tijd van conversie registreert.

Hoe langer de vertraging is tussen uw klikken en conversies (online of geïmporteerde conversies), hoe langer u moet wachten totdat de meest complete conversiestatistieken te zien zijn.

Voorbeeld

Als u de conversiestatistieken voor maandag wilt bekijken, duurt het 3 dagen voordat uw klikken converteren. Als u de conversies 's nachts uploadt, kunt u vanaf vrijdagochtend de nauwkeurige conversiestatistieken voor maandag bekijken.

Uw SFTP-URL instellen

'Bestand niet gevonden. Controleer of de URL, de naam en/of het wachtwoord correct zijn.'

Als deze uploadfout optreedt en u al heeft vastgesteld dat u de gebruikersnaam en het wachtwoord correct heeft ingevuld, moet u waarschijnlijk uw URL aanpassen om te verduidelijken of het bestand zich in uw thuismap bevindt.

Elke gebruiker (bijvoorbeeld Jon) op een SFTP-server (bijvoorbeeld ftp.example.com) heeft een thuismap (bijvoorbeeld /home/Jon/). Sommige SFTP-servers gaan ervanuit dat het bestand dat u aanvraagt (bijv. upload.csv), zich altijd ergens in uw thuismap bevindt. Als u in deze gevallen de thuismap opneemt in de URL, zoekt de FTP-server naar het bestand op de verkeerde locatie.

Uploadfouten corrigeren

Hier vindt u een aantal voorbeelden van uploadfouten en hoe u deze kunt verhelpen.

Als het bestand is opgeslagen in de thuismap (/home/Jon/)

Status URL Reden
Slecht ftp.example.com/home/Jon/upload.csv Dat lijkt de logische URL die moet worden gebruikt, maar de FTP-server gaat ervan uit dat het bestand is opgeslagen in uw thuismap. Het bestandspad wordt dus geïnterpreteerd als /home/Jon/home/Jon/
Goed ftp.example.com/upload.csv Als u het pad naar uw thuismap verwijdert (/home/Jon/), ontstaat er geen verwarring.
Goed ftp.example.com//home/Jon/upload.csv Als u // tussen het domein en het bestandspad plaatst, weet de FTP-server niet dat het bestand zich in uw thuismap bevindt.

Als het bestand is opgeslagen in een map binnen de thuismap (/home/Jon/data/)

Status URL Reden
Slecht ftp.example.com/home/Jon/data/upload.csv

Omdat de FTP-server ervan uitgaat dat het bestand is opgeslagen in de thuismap, wordt het bestandspad geïnterpreteerd als /home/Jon/home/Jon/data/

Goed ftp.example.com/data/upload.csv Als u het pad naar uw thuismap verwijdert (/home/Jon/), ontstaat er geen verwarring.
Goed ftp.example.com//home/Jon/upload.csv Als u // tussen het domein en het bestandspad plaatst, weet de FTP-server niet dat het bestand zich in uw thuismap bevindt.

Als het bestand niet is opgeslagen in de thuismap (in plaats daarvan in /foo/bar/)

Status URL Reden
Slecht ftp.example.com/foo/bar/upload.csv Dat lijkt de logische URL die moet worden gebruikt, maar de FTP-server gaat ervan uit dat het bestand is opgeslagen in uw thuismap. Het bestandspad wordt dus geïnterpreteerd als /home/Jon/foo/bar/
Goed ftp.example.com//foo/bar/upload.csv Als u // tussen het domein en het bestandspad plaatst, weet de FTP-server niet dat het bestand zich in uw thuismap bevindt.