Over Google Ads Conversion Import for Salesforce®

Als u Sales Cloud® van Salesforce gebruikt om leads of mogelijkheden (of beide) bij te houden, kunt u uw offline conversies van Salesforce Sales Cloud importeren in Google Ads. Hierdoor kunt u beter meten hoe uw online Google Ads-investeringen offline waarde genereren.

In dit artikel leest u over de voordelen van deze functie en de basisbeginselen van het proces. Wanneer u klaar bent, volgt u de instructies om te beginnen met het importeren van conversies vanuit Salesforce.

Waarom dit gebruiken?

U gebruikt Google Ads om nieuwe klanten binnen te halen voor uw bedrijf. U kunt ook Sales Cloud van Salesforce gebruiken om bij te houden wanneer nieuwe leads betalende klanten worden. Maar hoe brengt u deze twee bij elkaar? Hoe ziet u welke Google Ads-zoekwoorden, -advertenties en -campagnes de beste gekwalificeerde leads en nieuwe verkopen genereren die u in Salesforce bijhoudt?

Met Google Ads Conversion Import for Salesforce kunt u automatisch Google Ads-conversies tellen voor alle leadstatussen en mogelijkheidsstadia (zogenaamde 'mijlpalen') die u al bijhoudt in Salesforce. Hiermee krijgt u meer inzicht in hoe uw Google Ads-investering resulteert in de belangrijkste mijlpalen in uw verkooptrechter. Met de informatie die u verkrijgt, kunt u vervolgens uw Google Ads-account aanpassen om ervoor te zorgen dat u het juiste type verkeer stimuleert.

Voorbeeld

U heeft Google Ads-advertenties gemaakt om potentiële klanten naar een contactformulier op uw website te sturen. Als mensen het formulier invullen, worden ze in Salesforce als nieuwe leads ingevoerd en kunt u Salesforce gebruiken om elke fase in het verkoopproces bij te houden.

U houdt al conversies bij om te zien wanneer potentiële klanten die op uw advertenties klikken, het contactformulier verzenden. U heeft gemerkt dat met name twee van uw zoekwoorden goed presteren bij het stimuleren van deze leads. Maar u weet dat niet alle leads gelijk zijn: resulteren beide zoekwoorden ook in verkopen?

U linkt uw Salesforce-account aan uw Google Ads-account en besluit om twee Salesforce-mijlpalen als conversies bij te houden: het moment waarop een lead overgaat in een mogelijkheid en het moment waarop de mogelijkheid resulteert in een verkoop.

Nadat u bent begonnen met het importeren van deze conversies, merkt u dat beide zoekwoorden goed zijn in het stimuleren van formulierverzendingen op uw website maar dat het ene zoekwoord veel beter is dan het andere in het stimuleren van leads die uiteindelijk tot mogelijkheden en verkopen leiden. Daarom besluit u uw biedingen voor het meest succesvolle zoekwoord te verhogen en te experimenteren met het toevoegen van nieuwe zoekwoorden die vergelijkbaar zijn met het meest succesvolle zoekwoord.

Hoe het werkt

Nadat u Google Ads Conversion Import for Salesforce heeft ingesteld, werkt het proces als volgt:

Wanneer iemand op uw advertentie klikt en uw website bezoekt, registreert uw website een unieke ID, een 'Google klik-ID' (of 'GCLID'), waaruit blijkt op welke advertentie de bezoeker heeft geklikt. Google Ads gebruikt deze ID om te bepalen aan welke klik op welke advertentie eventuele toekomstige conversies worden toegeschreven.

Wanneer de klant een leadformulier op uw website invult en verzendt, wordt de Google GCLID doorgegeven aan Salesforce en daar opgeslagen met de overeenkomstige lead en eventuele afgeleide toekomstige mogelijkheden.

Google Ads controleert uw Salesforce-account regelmatig om te zien of u nieuwe belangrijke mijlpalen heeft geregistreerd die het gevolg zijn van Google Ads-advertenties. (In het configuratieproces kunt u kiezen welke leadstatussen en mogelijkheidsstadia u als conversies wilt bijhouden.) Google Ads weet of deze mijlpaal afkomstig is uit een lead uit een Google Ads-advertentie, want als dat zo is, heeft deze die unieke ID die uw website heeft opgeslagen en doorgegeven aan Salesforce. In dat geval telt Google Ads de mijlpaal als een Google Ads-conversie.

Wat u moet doen

U moet een aantal updates op uw website, in uw Salesforce-account en in uw Google Ads-account doorvoeren om ervoor te zorgen dat het proces werkt zoals hierboven beschreven. Als iemand anders het Salesforce-account voor uw bedrijf beheert, vraagt u die persoon om hulp bij bepaalde aspecten van deze configuratie. Als uw website door een webmaster wordt onderhouden, heeft u ook zijn hulp nodig.

Hieronder geven we u een overzicht van de configuratieprocedure. Raadpleeg Conversies importeren vanuit Salesforce voor de volledige instructies, of klik hieronder op de links voor elke stap om direct naar dat deel van de configuratie te gaan. Zorg er ook voor dat u de vereisten leest om zeker te weten dat u klaar bent om uw accounts te linken.

1. Configureer uw Salesforce-account. Maak een aangepast GCLID-veld in uw lead- en mogelijkheidsobjecten. Zonder deze ID weet Google Ads niet aan welke klikken de conversie moet worden toegeschreven. Als iemand anders het Salesforce-account voor uw bedrijf beheert, heeft u de hulp van die persoon nodig bij deze stap.
  2. Bewerk uw website om de klik-ID in een cookie op te slaan. Google Ads geeft u een codefragment om toe te voegen aan uw website, zodat u de klik-ID kunt verzamelen en opslaan. Als u een webmaster heeft, kan hij u hierbij helpen.
  3. Pas uw Web-To-Lead formulier van Salesforce aan. Wijzig het Web-To-Lead-formulier op uw website om de klik-ID (samen met de overige de gegevens op het formulier) naar Salesforce te uploaden. De beheerder van uw Salesforce-account kan u bij deze stap helpen.
  4. Test of uw systeem werkt. Voeg de ID-parameter toe aan de URL van uw website, verzend een testlead en controleer of de ID ook wordt doorgegeven aan Salesforce.
  5. Link uw Google Ads-account aan uw Salesforce-account. U moet een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren voor uw Salesforce-account. Als iemand anders de accountbeheerder is, vraagt u deze persoon om u een gebruikersnaam en wachtwoord te geven, of samen met u dit deel van het proces door te nemen.
  6. Bepaal welke Salesforce-mijlpalen u als conversies wilt bijhouden en hoe vaak Google Ads dit moet controleren.
  7. Importeer uw conversies. U bent nu klaar met de configuratie. Uw Google Ads-accounts importeren vanaf nu regelmatig uw conversies vanuit Salesforce.

Wat telt als een conversie?

U kunt uw Google Ads-account zo configureren dat er een conversie wordt geregistreerd voor één of voor alle leadstatussen en mogelijkheidsstadia die u in uw Salesforce-account bijhoudt. Google Ads registreert een conversie elke keer dat er een lead of mogelijkheid op de betreffende status of het betreffende stadium wordt ingesteld. Opmerking: Als een Salesforce-gebruiker een status (of stadium) overslaat en deze op de volgende of laatste instelt, registreert Google Ads geen conversie voor de overgeslagen stadia.

Voorbeeld

Uw Salesforce-account heeft de volgende mogelijkheidsstadia: 1. 'Sales Qualified', 2. 'Needs Analysis', 3. 'Proposal', 4. 'Negotiation', 5. 'Closed Won', en 6. 'Closed Lost'.

In Google Ads kiest u ervoor een conversie te registreren elke keer dat de volgende stadia worden bereikt: 3. 'Proposal', 4. 'Negotiation', en 5. 'Closed Won'.

In Salesforce verplaatst een gebruiker de mogelijkheid van 1. 'Sales Qualified' naar 3. 'Proposal', en markeert deze later als 5. 'Closed Won'.

In Google Ads ziet u conversies voor 'Proposal' en 'Closed Won' maar niet voor 'Negotiation' (omdat de gebruiker de mogelijkheid nooit op 'Negotiation' heeft ingesteld).

Als een Salesforce-gebruiker de leadstatus of het mogelijkheidsstadium terugzet op een eerdere waarde (van B naar A), telt Google Ads geen conversie voor de stap waarnaar is teruggegaan (A), maar worden er wel conversies geteld als de stap weer vooruit gaat. De stap waarnaar is teruggegaan (B), wordt ook meegeteld.

Over Salesforce-gegevens in Google Ads

Google Ads importeert regelmatig de Google Klik-ID, relevante leadstatussen en mogelijkheidsstadia en relevante metadata vanuit Salesforce naar Google Ads. Salesforce is niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen van die gegevens die voortkomen uit de overdracht.

Voor meer informatie over Salesforce-gegevens in Google Ads klikt u op de onderstaande links.

Welke gegevens Google Ads ophaalt en opslaat uit uw Salesforce-account

Google Ads moet regelmatig een aantal gegevens met betrekking tot uw leadstatussen en mogelijkheidsstadia ophalen en opslaan om ervoor te zorgen dat uw Google Ads-conversiegegevens overeenkomen met de offline conversies die worden bijgehouden in uw Salesforce Sales Cloud-account(s).

Wanneer u deze oplossing gaat gebruiken, moet Google Ads bepaalde gegevens uit uw Salesforce-account opslaan om consistent inzicht te houden in de mijlpalen die u als conversies wilt behandelen. De gegevens die we opslaan, omvatten de organisatienaam en organisatie-ID van uw account en kopieën van de waarden voor leadstatus en mogelijkheidsstadium van uw account (zoals respectievelijk 'qualified' en 'deal won').

Naast deze informatie haalt Google Ads regelmatig de volgende velden van uw Sales Cloud-account op om te bepalen welke conversies in Google Ads moeten worden geregistreerd.  Houd er rekening mee dat Google Ads deze gegevens alleen ophaalt voor leads en mogelijkheden die een waarde in het veld GCLID hebben.

• Lead: aangepast veld GCLID
  • Lead: statusgeschiedenis
  • Mogelijkheid: bedrag
  • Mogelijkheid: aangepast veld GCLID
  • Mogelijkheden: stadiumgeschiedenis

Deze regelmatig gedownloade informatie wordt na enkele dagen verwijderd, met uitzondering van de logboeken met uw uploadgeschiedenis.  Deze logboeken zijn gedurende 90 dagen voor u beschikbaar, zodat u kunt zien welke conversies en conversiewaarden voor welke GCLID's op welke dagen zijn geüpload.  De logboeken worden na 90 dagen verwijderd.

Dit betekent dat we niet kijken naar informatie die kan worden gebruikt om de mensen of bedrijven te identificeren waarmee u zaken doet (zoals lead- of mogelijkheidsnaam) of deze informatie op andere wijze ophalen.

Hoe Google Ads met uw gegevens omgaat

We begrijpen dat uw gegevens belangrijk en privacygevoelig zijn. Daarom beschermen we de vertrouwelijkheid van de gegevens die u met ons deelt en beveiligen we deze.

We gaan als volgt om met uw Salesforce-gegevens:

• Beperkt gebruik van gegevens. We gebruiken uw gegevensbestanden niet voor andere doeleinden dan het updaten van uw conversiestatistieken.
  • Beperkte toegang tot gegevens. We delen uw gegevensbestanden niet met andere Google-teams, behalve voor het updaten van uw conversiestatistieken. We gebruiken toegangsbeheeropties voor medewerkers om uw gegevensbestanden te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.
  • Beperkt delen van gegevens. We delen uw gegevensbestanden niet met derden, ook niet met andere adverteerders. We kunnen deze gegevens delen om te voldoen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, juridische procedures of verzoeken van overheidsinstanties.

We zetten ons ook in om ervoor te zorgen dat de systemen die we voor de opslag van uw bestanden gebruiken, veilig en betrouwbaar blijven. We hebben speciale beveiligingsteams om onze systemen te beschermen tegen externe dreigingen en slaan al uw gegevensbestanden versleuteld op om ze te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.