Om kolumnerna i statistiktabellen

Kolumnerna i statistiktabellerna innehåller en mängd information om ditt konto. Kolumnalternativen varierar beroende på vilken statistiktabell du använder. Du kan välja vilka kolumner du vill se och flytta och spara dem i den ordning du föredrar. På så sätt ser du snabbt och enkelt den viktigaste informationen i statistiktabellen.
I den här artikeln får du en översikt över vanliga kolumner och kolumner som bara är tillgängliga när du visar en viss uppsättning data.

Tips

Du kan jämföra resultat för olika datumintervall och se resultaten i kolumnerna i statistiktabellen. Läs om hur du jämför resultat för två tidsperioder.

Utöka alla

Vanliga kolumner

Vissa kolumner finns på de flesta sidor i ditt Google Ads-konto.

Rekommenderade kolumner
Google Ads kan ibland rekommendera kolumner som läggs till i statistiktabellerna baserat på dina kampanjinställningar. Dessa kolumner väljs utifrån olika faktorer, som konverteringar, språk eller platsinställningar, budstrategi och annat. Du kan lägga till och ta bort rekommenderade kolumner som du själv vill, eller välja bort funktionen helt från kampanjen. Läs om hur du lägger till och tar bort rekommenderade kolumner i statistiktabellen.
Ofta visat
Kolumnen Ofta visat innehåller andra kolumner som du har använt ofta under de senaste 91 dagarna och eventuella kolumner som har tillkommit nyligen. Du kan använda kolumnen Ofta visat för att snabbt gå till särskilda kolumner som du har tittat på.
Kolumnen Status

I kolumnen Status på sidorna Kampanjer och Annonsgrupper visas aktuell status för enskilda kampanjer eller annonsgrupper och om de är pausade, borttagna, begränsade av budget eller annat.

• I kolumnen Status på sidan Tillgångar ser du om din annons visas eller inte. Om den inte visas anges om den är pausad, borttagen eller avvisad.
  • I Kolumnen Status på sidan Sökord ser du om enskilda sökord kan leda till att annonser visas eller om kampanjen eller annonsen är pausad, borttagen, avvisad eller något annat.

Läs mer om status för kampanjer, annonsgrupper, annonser och sökord.

Resultatkolumner

Statistiktabellen innehåller följande resultatkolumner som standard:

• Klick: När någon klickar på din annons, till exempel på den blå rubriken i en textannons, räknas det som ett klick.
  • Exponeringar: En exponering räknas varje gång din annons visas på en sökresultatsida eller på annan webbplats i Googles nätverk. Exponeringar förkortas Exp.
  • CTR: Hur ofta personer som ser din annons också klickar på den. CTR (klickfrekvens) kan användas som mått på hur effektiva dina sökord och annonser är.
  • Gen. CPC: Beloppet du betalar för dina annonser dividerat med totalt antal klick.
  • Gen. CPM: Det genomsnittliga belopp du debiteras per tusen exponeringar av din annons (om du använder CPM-budgivning).
  • Kostnad: Dina totala utgifter för alla interaktioner, som klick på textannonser och visningar av videoannonser.
Resultat
  • I kolumnen Resultat ser du antalet konverteringar för dina primära konverteringsåtgärder för samtliga standardmål i ditt konto.
    • Konverteringar för mål som kampanjen optimerar för visas med normal teckenfärg. Konverteringar för mål som kampanjen inte optimerar för men som genererar konverteringar visas grå (nedtonade). Läs mer om konverteringsmål.
    • Kolumnen Resultat visar inte konverteringar grupperade efter ett anpassat mål. Om vissa av dessa konverteringar också utgör primära konverteringsåtgärder i standardmål i ditt konto visas de i kolumnen Resultat. Observera att detta inte gäller sekundära åtgärder, som aldrig visas i kolumnen Resultat. Läs mer om konverteringsmål.
  • I kolumnen Resultatvärde ser du de beräknade konverteringsvärdena för dina primära konverteringsåtgärder för samtliga standardmål i ditt konto.
  • I kolumnen Konverteringsmål ser du de mål som du har angett på kampanjnivå och som syftar till att förbättra kampanjresultatet.
    • Du kan åsidosätta standardmålen på kontonivå och ange vilka mål du vill spåra i konverteringsrapporterna och använda för budgivning i en specifik kampanj.
    • De standardmål du anger för kontot bör gälla de flesta kampanjer, men det kan finnas specifika situationer då du vill ha detaljerad kontroll över vilka konverteringsmål som används för budgivning och rapportering i en kampanj. Läs mer om kampanjspecifika konverteringsmål

Kolumnerna för resultatrapportering visas bara på kampanjnivå.

Du kan även lägga till standardmål som du har definierat i ditt konto som enskilda kolumner (till exempel för telefonsamtal eller inskickade formulär för potentiella kunder). Dessa kolumner visar antalet konverteringar för dina primära konverteringsåtgärder för samtliga standardmål.

Läs mer om resultatrapportering.

Ställa in kolumner
  • Antal avvisade annonser
    • Dessa annonser visas inte eftersom de strider mot Google Ads-policyerna. Du kan se efter varför annonsen underkändes i kolumnen Status. Läs mer om Google Ads-policyerna.
    • Om du åtgärdar annonsen granskas den på nytt och kan sedan bli kvalificerad om vi bedömer att den följer våra policyer. Läs om hur du åtgärdar en inte godkänd annons.
    • Den kan läggas till i både tabellen Kampanjer och tabellen Annonsgrupper.
  • Antal avvisade sökord
    • Dessa sökord visar inte dina annonser eftersom de strider mot Google Ads-policyerna. Läs mer om Google Ads-policyerna.
    • Du kan se efter varför annonsen underkändes i kolumnen Status. Om du åtgärdar annonsen granskas den på nytt och kan sedan bli kvalificerad om vi bedömer att den följer våra policyer. Läs om hur du åtgärdar en inte godkänd annons.
    • Den kan läggas till i både tabellen Kampanjer och tabellen Annonsgrupper.
  • Antal kvalificerade annonser
    • Dessa annonser har granskats och godkänts för att visas. De följer Google Ads-policyerna och får visas för alla målgrupper. Läs mer om processen för annonsgranskning.
    • Den kan läggas till i både tabellen Kampanjer och tabellen Annonsgrupper.
  • Antal kvalificerade sökord
    • Dessa sökord har granskats och godkänts för att visa alla dina annonser. Läs mer om processen för annonsgranskning.
    • Den kan läggas till i både tabellen Kampanjer och tabellen Annonsgrupper.
  • Antal kvalificerade responsiva sökannonser
    • Dessa annonser har granskats och godkänts för att visas. De följer Google Ads-policyerna och får visas för alla målgrupper. Läs mer om processen för annonsgranskning.
    • Den kan läggas till i både tabellen Kampanjer och tabellen Annonsgrupper.
  • Antal kvalificerade annonsgrupper
  • Information om annonsstyrka för responsiva sökannonser
    • Den här kolumnen visar annonsstyrkan hos dina responsiva sökannonser. Läs mer om annonsstyrka.
    • Kolumnerna beskriver antalet responsiva sökannonser, segmenterade efter annonsstyrka.
    • Den kan läggas till i både tabellen Kampanjer och tabellen Annonsgrupper.
  • Antal kvalificerade webbplatslänktillgångar
    • I denna kolumn ser du antalet webbplatslänktillgångar.
    • Den kan läggas till i både tabellen Kampanjer och tabellen Annonsgrupper.
  • Antal kvalificerade webbplatslänktillgångar (uppgraderade)
    • I denna kolumn ser du antalet uppgraderade webbplatslänktillgångar.
    • Den kan läggas till i både tabellen Kampanjer och tabellen Annonsgrupper.
  • Antal kvalificerade bildtillgångar
    • I denna kolumn ser du antalet bildtillgångar.
    • Den kan läggas till i både tabellen Kampanjer och tabellen Annonsgrupper.

Läs om hur du skapar effektiva sökannonser.

Resultatkolumner för alla kampanjer
När du visar flera kampanjtyper samtidigt ser du ytterligare rapportkolumner för flera kampanjer: Interaktioner, Interaktionsfrekvens och Genomsnittlig kostnad. I de här kolumnerna visas de viktigaste mätvärdena som är relevanta för varje kampanjtyp, så att du snabbt kan mäta hur effektivt dina annonser eller produkter uppfyller dina annonseringsmål. I kolumnen Interaktioner visas till exempel antalet klick för en sökkampanj, antalet videovisningar för en videokampanj och så vidare. Läs mer om interaktioner.
Konverteringskolumner
Om du har ställt in konverteringsspårning på din webbplats hittar du information om konverteringsresultatet i denna kolumn. Håll muspekaren över frågetecknet högst upp i varje kolumn för att se en definition.
Attributionskolumner
De här kolumnerna kan hjälpa dig att förstå sökordens roll i sökningarna på Google.com som leder till konverteringar. Ofta tillskrivs det ”senaste klicket” före en konvertering hela konverteringsvärdet, eftersom det är det klicket som direkt leder till den önskade försäljningen, förvärvet eller registreringen. Men det finns också bidragande sökord som kan ha väglett kunderna till konverteringen. Data om assisterade konverteringar från attributionsrapporterna kan ge dig en mer fullständig bild av hur de enskilda sökorden bidrog till konverteringarna. Precis som när det gäller konverteringskolumnerna måste du ha aktiverat konverteringsspårning på din webbplats för att kunna se information om assisterade konverteringar.
Attributkolumner
Statistiktabellen innehåller följande attributkolumner som standard:
  • Budstrategi: Budstrategin som du har valt för dina sökord, annonsgrupper och kampanjer. Om din kampanj till exempel använder manuell CPC-budgivning visas CPC i denna kolumn. Om kampanjen körs med automatisk budgivning visas Automatiskt i kolumnen. Statusen (förbättrad) innebär att Google Ads justerar ditt högsta CPC-bud för att nå ditt mål, till exempel maximering av antalet konverteringar.
  • Budstrategi: Den automatiska portföljbudstrategi som du har valt för dina sökord, annonsgrupper och kampanjer. Kolumnen visar ditt namn på den flexibla budstrategin. Om du inte använder en flexibel budstrategi visas ett streck (–).
  • Utrymme för kontooptimering:
    • Detta är den förbättringsandel i procent som du kan göra för att få ett kontooptimeringsresultat på 100 %. Läs mer om optimering i förvaltarkonton.
    • Dessa kan endast läggas till i tabellen Kampanjer.
Kolumner med samtalsinformation
Dessa kolumner innehåller rapportinformation om samtal från annonser och produkter som visar Googles vidarekopplingsnummer på stationära datorer, bärbara datorer, surfplattor och telefoner. Du hittar dessa kolumner på sidorna Annonsgrupper och Kampanjer. Ta reda på vilken statistik som kan visas i kolumnen Samtalsuppgifter.

Kolumner som endast visas på särskilda sidor

Vissa kolumner finns bara på särskilda sidor i ditt Google Ads-konto. Där kan du se följande information om ditt resultat:

% visade

Denna kolumn anger hur stor procentandel av tiden som din annons har visats i förhållande till de övriga aktiva annonserna i samma annonsgrupp. Kolumnen finns bara på sidan Annonser och tillgångar.

Tips

När du jämför % visade annonser för två annonser måste du ändra datumintervallet till en tidsperiod då båda annonserna visades så att du får en korrekt jämförelse.

Det är normalt att procentandelen visade annonser eller antalet exponeringar av varje annons i annonsgruppen skiljer sig åt. Följande faktorer påverkar hur ofta en viss annons visas:

• Annonsväxling

Som standard är alla kampanjer inställda för optimerad annonsvisning. Det innebär att en annons med högre klickfrekvens (CTR) visas oftare än de övriga annonserna i annonsgruppen. Detta system gynnar automatiskt annonser med bättre resultat som leder mer trafik till din webbplats.

Du kan välja bort optimerad annonsvisning om du vill att Google Ads-systemet ska växla mellan annonserna mer jämnt fördelat. Kom i så fall ihåg att annonserna ändå kan få olika annonsvisningsprocent eller antal exponeringar. Det beror på att Google Ads-systemet tar hänsyn till annonsens kvalitetsresultat när annonsen rankas på en sökresultatsida. En annons med högt kvalitetsresultat kan visas på den första sidan med sökresultat, där den registreras som en exponering varje gång den visas. En annons med lågt kvalitetsresultat kan å andra sidan visas på den andra sidan med sökresultat, där den bara registreras som en exponering om användaren klickar sig vidare till den sidan.

• Tid

Om en annons skapas sent på dagen har den lägre annonsvisningsprocent vid slutet av dagen än de befintliga annonserna. Skillnaden minskar över tid.

• Godkännandestatus

Om en annons inte har granskats och godkänts visas den bara på Google. Om annonsen inte har börjat få exponeringar i Googles nätverk får den en lägre annonsvisningsprocent.

Aktiv budjust.

Aktiv budjustering är den typ av budjustering du använder. Om du till exempel använder mobilbudsjustering visas ”Enhet”. Du kan höja eller sänka dina bud för att lägga mer eller mindre konkurrenskraftiga bud utifrån bland annat enhet, plats och tidpunkt. Budjusteringarna ger dig större kontroll över var och när din annons visas.

Annons-id

Den enskilda annonsens id-nummer.

Annonstyp

I denna kolumn anges vilken typ av annons som visas: text, bild, mobil eller video.

Budsimulator

Denna kolumn visar en uppskattning av hur olika budändringar kan påverka din trafik i söknätverket varje vecka. Uppskattningarna uppdateras vanligtvis en gång om dagen och visar aktiviteten i ditt konto under de senaste sju dagarna, från och med dagen då beräkningen gjordes. Budsimulatorkolumner finns på sökords- och kampanjnivå för enhetsbudjusteringar. Du hittar mer information om dem i avsnitten nedan.

Om det står ”--” i kolumnen innebär det att det inte fanns tillräckligt med data för att beräkna en uppskattning under de senaste sju dagarna.

Budsimulatorkolumnerna visar uppskattningar av hur dina tidigare annonsresultat kunde ha påverkats om du hade valt andra bud. De är inte avsedda som förslag eller garantier för framtida annonsresultat. Kolumnerna visar inga uppskattningar för kampanjer som använder automatisk CPC-budgivning eller Mål-CPA, eller för kampanjer som regelbundet förbrukar hela sin dagliga budget.

Kolumner i budsimulatorn för sökord

Kolumnerna för budsimulatorer med kampanjer i söknätverket och Display-nätverket finns på sidan Sökord.

I kolumnen Högsta CPC-basbud visas de bud som Google Ads använde för att göra klick- och kostnadsuppskattningar för de andra budsimulatorkolumnerna. Titta i denna kolumn i stället för i kolumnen Högsta CPC-bud när du utvärderar resultaten i budsimulatorn. Ditt befintliga högsta CPC-bud kan ha ändrats sedan Google Ads gjorde beräkningarna.

Kolumner för enhetsbudjustering på kampanjnivå

Du kan också se budsimulatorkolumner för enhetsbudjusteringar på kampanjnivå. Du hittar kolumnerna på fliken Enheter på fliken Inställningar.

Kolumnen Basbudjust. visar budjusteringen som Google Ads använde för att beräkna uppskattningarna i de övriga budsimulatorkolumnerna. Titta i denna kolumn när du utvärderar resultaten från budsimulatorn. Din befintliga budjustering kan ha ändrats sedan Google Ads gjorde beräkningarna.

Beräkningarna i dessa budsimulatorkolumner utgår från att alla budjusteringar på annonsgruppsnivå har tagits bort.

Läs om hur du uppskattar dina resultat med bud-, budget- och målsimulatorer.

Klickandel

Klickandel är de klick du har fått i söknätverket dividerat med det uppskattade högsta antal klick du hade kunnat få.

Det högsta antal klick du kan få beror på hur synliga dina annonser är och hur många annonser du visar för en sökfråga. Dessa två faktorer påverkas av flera andra faktorer, bland annat ditt bud, den totala annonskvaliteten och hur relevanta annonserna är.

Denna kolumn finns på sidan Produktgrupper. Läs mer om klickandel.

Kostnad

I denna kolumn visas de totala kostnader som en kampanj har samlat på sig under den valda tidsperioden.

Kolumnen finns bara på sidan Kampanjer.

Högsta CPC som standard

Standardvärdet för högsta kostnad per klick (högsta CPC) är det högsta belopp du är villig att betala för ett klick. Ditt högsta CPC-bud anges på annonsgruppsnivå, men du kan åsidosätta det genom att ange specifika högsta CPC-bud för enskilda sökord. Observera att du aldrig betalar mer än ditt högsta CPC och ofta betalar du mindre. Du kan se det genomsnittliga beloppet du betalar för klick i kolumnen Gen. CPC.

Du kanske ser tillägget ”automatiskt” eller ”(förbättrad)” bredvid dina bud. De betyder följande:

• Automatiskt: Budet som visas i kolumnen anges automatiskt i Google Ads. Texten ”Automatiskt” visas om kampanjen körs med exempelvis automatisk budgivning eller portföljbudstrategin Mål-ROAS. Observera att dessa budbelopp inte kan redigeras.
  • Förbättrad: Detta innebär att Google Ads-systemet justerar budet som visas i varje enskild auktion för att du ska nå målet för den aktuella budstrategin, till exempel få så många konverteringar som möjligt för Förbättrad CPC, eller få största möjliga konverteringsvärde för Mål-ROAS. För varje sökord i annonsgruppen som använder standardbudet försöker Google Ads ange bud som motsvarar ett genomsnitt av budet som visas.

Tänk på att buden kan vara både automatiska och förbättrade för vissa budstrategier, som Mål-ROAS. Med Mål-ROAS används inte budet som visas vid auktioner i Display-nätverket.

Kolumnen Högsta CPC finns som standard bara på sidan Annonsgrupper.

Effektiv högsta CPC (endast Shopping)

I Shopping-kampanjer använder du produktgrupper för att lägga bud på dina produkter. Du kan kontrollera budet för varje produkt i kolumnen Effektiv högsta CPC på sidan Produkter. Effektiv högsta CPC är det bud som används i annonsauktionen för att ranka dina produkter. Det är det högsta budet för en enskild produkt i den kampanj eller annonsgrupp du har valt, där även kampanjprioriteringar ingår i bedömningen.

Beskrivning

Effektiv högsta kostnad per klick (CPC) är det högsta bud som du är villig att lägga på en enskild produkt i annonsgruppen. Om en produkt utesluts eller om kampanjen eller annonsgrupperna inte är aktiverade visas ”--” i stället för ett högsta CPC-budbelopp.

Värdet som visas innefattar inte följande kampanjinställningar:

• Budjusteringar. Detta innebär att du kan höja budet utifrån de budjusteringar du har angett. Om du till exempel har lagt en mobilbudsjustering på 300 % kan ditt effektiva högsta CPC på tio kronor öka till 30 kronor när du lägger bud på mobilannonser. Läs mer om budjusteringar.

Exempel

Du har kampanjen Skor med produkten Sportskor i två annonsgrupper. En annonsgrupp använder ett högsta CPC-bud på 12 kronor för ”snabba gympaskor” medan den andra annonsgruppen använder ett bud på 30 kronor. När du tittar på ”Snabba gympaskor” på sidan Produkter i kampanjen visas ett effektivt högsta CPC på 30 kronor, eftersom det är det högsta bud som du är villig att lägga på alla annonsgrupper som innehåller ”Snabba gympaskor”.

Uppsk. förstasidesbud/Uppsk. bud för visning överst på sidan/Ber. förstapositionsbud

Mätvärdena Uppsk. förstasidesbud, Uppsk. bud för visning överst på sidan och Ber. förstapositionsbud motsvarar ungefär det CPC-bud (kostnad per klick) som krävs för att annonsen ska visas på den första sidan, högst upp på sidan eller på den första annonspositionen i Googles sökresultat när en sökterm matchar ditt sökord exakt. Uppskattningarna baseras på kvalitetsresultatet och den aktuella konkurrensen om sökordet bland annonsörerna.

I undantagsfall kan det hända att Uppsk. bud för visning högst upp överstiger 100 USD. Sådana bud visas som >=US$100. Om du använder en annan valuta än dollar när du visar Uppsk. bud för visning högst upp och Ber. förstapositionsbud visas en liknande kommentar med motsvarande belopp i den valda valutan.

Observera att uppskattningarna inte innebär en garanterad placering. Annonsens position påverkas av många faktorer, som andra annonsörers aktivitet, användarnas sökaktivitet, dina kontoinställningar och din kontoaktivitet, till exempel budgetändringar. Det innebär att din annons kanske inte visas på första sidan eller högst upp på sidan trots att du uppfyller kriterierna.

Dessa kolumner finns bara på sidan Sökord.

Slutlig webbadress

Denna kolumn finns bland annat på sidan Sökord. Om du anger en slutlig webbadress på sökordsnivå får den högre prioritet än den slutliga webbadress du har angett för varje annons. Anta att du väljer följande:

• Annonsens slutliga webbadress: www.example.com
  • Sökordets slutliga webbadress: www.example.com/fruits

Om sökordet ”banan” leder till att din annons visas används www.example.com/banan i stället för www.example.com som slutlig webbadress i annonsen.

Webbadress till bild

Om du har valt att visa bildannonser i Display-nätverket lagras bilderna på Googles servrar och refereras från den här webbadressen.

Exponeringsandel/Förlorad exponeringsandel (rankning)/Förlorad exponeringsandel (budget)/Exponeringsandel vid exakt matchning

Exponeringsandelen är procentandelen annonsexponeringar dividerat med det uppskattade antalet exponeringar som annonsen var kvalificerad för. Kvalificeringen baseras på annonsens inriktningsinställningar, godkännandestatus, bud och kvalitetsresultat. Läs om hur du visar data om exponeringsandel.

Denna kolumn finns på sidorna Kampanjer och Annonsgrupper.

Ogiltiga klick/ogiltig klickfrekvens

Dessa kolumner visar antalet och procentandelen klick som klassificerades som ogiltiga och automatiskt filtrerades bort från ditt konto. Du debiteras inte för sådana klick och de påverkar inte heller kontostatistiken. Läs mer om ogiltig trafik.

Kolumnen finns bara på sidan Kampanjer.

Matchningstyp

För kampanjer som fokuserar på Googles söknätverk kan du använda följande matchningstyper för sökord: bred matchning, frasmatchning eller exakt matchning. Med dessa alternativ för sökordsmatchning kan du styra vilka som ser dina annonser. Med vissa matchningstyper visas annonserna oftare och du får fler klick och konverteringar. Med andra får du färre exponeringar och snävare urval. I kolumnen Matchningstyp ser du vilken inställning du har valt för varje sökord. Du kan även ändra inställningen här. Denna kolumn finns på fliken Sökord. Läs mer om alternativ för sökordsmatchning.

Det finns även mer statistik om matchningstyp i Google Ads:

Segmentera efter söktermernas matchningstyp: Du kan segmentera sökordsdata utifrån söktermernas matchningstyp, det vill säga söktermerna som ledde till att din annons visades grupperade efter bred matchning, frasmatchning och exakt matchning. På så sätt kan du jämföra statistik som klick, exponeringar, klickfrekvens och konverteringsfrekvens för söktermer som ledde till att din annons visades. Använd detta segmenteringsalternativ om du vill ta reda på vilka sökord som ger bäst resultat för en viss matchningstyp.

Kolumnen Matchningstyp i rapporten Söktermer: Den här kolumnen i rapporten Söktermer visar vilken matchningstyp som medförde att användarna såg din annons när de sökte med en viss term. Använd denna information för att förbättra din sökordslista.

Högsta CPC

Högsta kostnad per klick (högsta CPC) är det högsta belopp du är villig att betala för ett klick. Du kan ange specifika högsta CPC-bud för enskilda sökord om du vill ange högre eller lägre bud för enskilda sökord baserat på deras resultat. Observera att du aldrig betalar mer än ditt högsta CPC och ofta betalar du mindre. Du kan se det genomsnittliga beloppet du betalar för klick i kolumnen Gen. CPC.

Du kanske ser tillägget ”automatiskt” eller ”(förbättrad)” bredvid dina bud. De betyder följande:

• Automatiskt: Budet som visas i kolumnen anges automatiskt i Google Ads. Texten ”Automatiskt” visas om kampanjen körs med exempelvis automatisk budgivning eller den flexibla budstrategin Mål-ROAS. Observera att dessa budbelopp inte kan redigeras.
  • Förbättrad: Detta innebär att Google Ads-systemet justerar budet som visas i varje enskild auktion för att du ska nå målet för den aktuella budstrategin, till exempel få så många konverteringar som möjligt för Förbättrad CPC, eller få största möjliga konverteringsvärde för Mål-ROAS. För varje sökord i annonsgruppen som använder standardbudet försöker Google Ads ange bud som motsvarar ett genomsnitt av budet som visas.

Tänk på att buden kan vara både automatiska och förbättrade för vissa budstrategier, som Mål-ROAS. Med Mål-ROAS används inte budet som visas vid auktioner i Display-nätverket.

Kolumnen Högsta CPC finns bara på sidorna Produktgrupper, Sökord och Dynamiska annonsinriktningar.

Mobilanpassad klickfrekvens

Mobilanpassad klickfrekvens är procentandelen klick från mobila enheter som leder till en sida som har bedömts vara mobilanpassad i Googles mobilvänlighetstest. Kolumnen finns på fliken Målsida.

Om en målsida inte har analyserats ännu eller om det inte finns tillräckligt med data visas ”--” i denna kolumn.

Informationen om mobilanpassning kan vara upp till 14 dagar gammal. Om du nyligen har gjort ändringar på en av dina sidor kan du behöva vänta i upp till 14 dagar innan ändringarna syns i kolumnen.

Lista över negativa sökord

I den här kolumnen kan du snabbt lägga till och ta bort listor över negativa sökord från dina kampanjer.

När du håller pekaren över en lista över negativa sökord visas sökorden i den. Om du klickar på en lista kommer du till informationssidan där du kan uppdatera den.

Produktstatus (endast Shopping)

Kolumnen Produktstatus visar aktuell status för en enskild produkt i din kampanj. Den kan ge dig en uppfattning om huruvida produkten är klar att visas. Läs mer om produktdiagnostik och vad produktstatusvärdena betyder.

Läs mer om produktproblem.

Kvalitetsresultat

Denna kolumn visar sökordets kvalitetsresultat, ett mått på hur relevanta och användbara dina annonser och din målsida är för personer som ser annonsen.

Denna kolumn finns på sidan Sökord.

Relativ CTR

Relativ CTR är ett mått på hur det går för dina annonser i Display-nätverket jämfört med andra annonsörers annonser som visas på samma webbplatser.

Relativ CTR beräknas genom att din klickfrekvens divideras med alla annonsörers genomsnittliga klickfrekvens på de placeringar där dina annonser visas. Eftersom det här mätvärdet är konkurrensbaserat är det inte statiskt. Det ändras beroende på webbplatserna där dina annonser visas och på de andra annonsörernas åtgärder.

Exempel

Anta att en annonsör som säljer digitalkameror får en CTR på 0,05 % för Display-nätverket. Annonsen visas på en enstaka webbsida om fotografering i Display-nätverket tillsammans med annonser från tre andra annonsörer. De andra annonsörerna har en CTR på 0,005 %.

Den första annonsören har tio gånger högre CTR än konkurrenterna (0,05 %/0,005 % = 10). Eftersom användarna är mer intresserade av denna annonsörs produkter får annonsören en mycket hög relativ CTR (10).