Om målretting for videokampanjer

Videokampanjer kan kjøres på YouTube og overalt på nettet via Google Ads. Hvis du målretter videokampanjene dine mot YouTube og Google-videopartnere, kan du nå ut til forbrukerne i de avgjørende øyeblikkene. Med det brede utvalget av målrettingsmetoder du kan velge mellom, for eksempel demografiske grupper, interesser, plasseringer og remarketinglister, kan du nå ut til bestemte målgrupper eller nisjemålgrupper ut fra hvem de er, hva de er interessert i, og hvilket innhold de ser på.

Målrettingsmetoder du kan bruke med videokampanjer

Metoder for publikumsmålretting

Med publikumsmålretting kan du selv definere hvem du vil nå ut til. Målgrupper er grupper av personer som ifølge Googles beregninger deler bestemte interesser, intensjoner og demografiske trekk.Disse omfatter blant annet

• Demografiske grupper: Velg alder, kjønn, foreldrestatus og husstandens inntekt for målgruppen du ønsker å nå ut til.
  • Detaljert demografisk informasjon: Nå ut til brukere som deler flere brede kjennetegn, for eksempel at de er studenter, huseiere eller nybakte foreldre.
  • Interesser: Velg kategorier for å nå ut til folk som er interessert i bestemte emner, også når de besøker sider som omhandler andre emner. Finn ut mer om målgrupper.
    • Interessemålgrupper: Med videoannonser kan du oppnå økt merkevarebevissthet og flere kjøpsvurderinger ved å nå ut til folk som allerede er svært interessert i relevante emner.
    • Tilpassede interessemålgrupper: Med tilpassede interessemålgrupper kan du sette sammen målgrupper som er mer skreddersydd for merkevarene dine, sammenlignet med de brede, TV-seerlignende interessemålgruppene våre. For eksempel kan en bedrift som produserer joggesko, ha nytte av å nå ut til ivrige maratonløpere fremfor folk fra interessemålgruppen for sportsinteresserte.
    • Livsbegivenheter: Nå ut til potensielle kunder på YouTube og Gmail når kjøpsatferden og merkevarepreferansene deres endres ved viktige livsbegivenheter som flytting, uteksaminering eller giftermål.
    • Intensjonsmålgrupper: Velg en av disse målgruppene for å finne kunder som gjør undersøkelser og aktivt vurderer å kjøpe produkter eller tjenester av samme type som dem du selv tilbyr.
    • Tilpassede intensjonsmålgrupper: Tilpassede intensjonsmålgrupper er utviklet for resultatorienterte annonsører, og med denne funksjonen kan du nå ut til folk i det øyeblikket de tar kjøpsbeslutninger, basert på søkeordene de nylig har brukt på Google.com.
  • Videoremarketing: Nå ut til seere på bakgrunn av tidligere interaksjon med videoene dine, TrueView-annonsene dine eller YouTube-kanalen din. Hvis du allerede har knyttet Google-kontoen din sammen med Google Ads-kontoen din, blir det automatisk opprettet tilpassede lister for deg i Google Ads. Finn ut mer om remarketinglister for YouTube-seere.
  • Remarketing for nettsteder og apper: Du kan vise annonser til folk som har hatt interaksjon med nettstedet ditt eller mobilappen din og allerede er interessert i produktene eller tjenestene du tilbyr. Finn ut mer om remarketing.
  • Kundematch: Med Kundematch kan du gjenopprette kommunikasjonen med kundene dine via YouTube og Google-videopartnere med utgangspunkt i førstepartsdata samlet inn både på og utenfor internett. Finn ut mer om Kundematch.
  • Lignende målgrupper: Lignende målgrupper er en målrettingsfunksjon basert på lister over førstepartsdata (vanligvis remarketinglister eller Kundematch-lister). Du kan bruke funksjonen for å utvide rekkevidden til de mest effektive målgruppene dine ved å målrette mot nye brukere med lignende egenskaper som personene på remarketing- eller Kundematch-listene dine.

Metoder for innholdsmålretting

Hvis du målretter mot eller ekskluderer bestemte YouTube-kanaler for musikkartister, må du bekrefte hvilke videoer de skal inneholde. Finn ut mer

Med metodene for innholdsmålretting kan du definere hvor du vil at annonsene dine skal vises. Disse omfatter blant annet

• Plasseringer: Målrett annonser mot apper, kanaler, videoer, nettsteder eller plasseringer på nettsteder. Du kan for eksempel målrette mot startsiden på et populært nyhetsnettsted eller en blogg som får mye trafikk. Plasseringer omfatter blant annet
    • YouTube-kanaler
    • YouTube-videoer
    • nettsteder i Google Displaynettverk
    • apper i Google Displaynettverk

Merk

Hvis du legger til plasseringer i Google Displaynettverk, kan annonsen din fortsatt vises i alle kvalifiserte annonseplasser på YouTube. Likeledes kan annonsen fortsatt vises på alle kvalifiserte annonseplasser i Google Displaynettverk om du legger til YouTube-plasseringer.

Vær oppmerksom på følgende: Hvis du har valgt «Videopartnere i Google Displaynettverk» under «Nettverk» og du bare legger til plasseringer i Google Displaynettverk, kan annonsene dine fortsatt vises på YouTube.

• Emner: Målrett videoannonsene dine mot bestemte emner på YouTube og i Google Displaynettverk. Med emnemålretting omfatter rekkevidden din et bredt spekter av videoer, kanaler og nettsteder som er relatert til emnene du velger. Hvis du for eksempel målretter annonsene dine mot «Motor»-emnet, blir annonsene vist på YouTube for folk som ser på videoer om biler.
  • Søkeord: Avhengig av formatet du velger for videoannonsene dine, kan du vise videoannonser basert på ord eller uttrykk – søkeord – knyttet til YouTube-videoer, YouTube-kanaler eller nettstedstyper målgruppen din er interessert i.
  • Enheter: Målrett annonser mot folk som bruker datamaskiner, smarttelefoner, mobilenheter og TV-skjermenheter som Chromecast.

For videoannonsegrupper der du bare bruker plasseringsmålretting: Hvis du bare målretter mot plasseringer på YouTube eller i Displaynettverket, er annonsene dine nå kvalifisert til å kjøres begge steder.
Eksisterende annonsegrupper uten målretting settes automatisk på pause for å holde tilbake annonser du kanskje ikke ønsker å vise. Dette skjer bare én gang. Etter dette må du selv sørge for at annonsegrupper som ikke er klare for annonsevisning, settes på pause. Du kan finne ut mer i artikkelen Sett annonsegrupper på pause – eller gjenoppta kjøringen av dem.