Startveiledning for Shopping-annonser

Denne startveiledningen viser hva du må gjøre for å komme i gang med markedsføring av produktene dine på Google – alt fra hvordan du laster opp produktinformasjon til Google Merchant Center, til hvordan du lager og overvåker Shopping-annonser i Google Ads.

På denne siden

Før du begynner

Du må gjøre følgende før du kan lage Shopping-annonser:

Hvis du bruker Google Merchant Center og Google Ads sammen, kan du markedsføre produktene ved å gi kundene detaljert informasjon om hva du selger, før de i det hele tatt klikker på annonsen din. I tillegg kan du nå ut til en større målgruppe av potensielle kunder og spore produktresultatene over tid via rapporteringsverktøy tilpasset forhandlere.

Denne infografikken viser hvordan du konfigurerer Shopping-annonsene dine.

Merk:

Registrer deg for Google Merchant Center

1. Registrer deg for Google Merchant Center, hvor du legger til informasjon om bedriften din og produktene dine.
  2. Bekreft nettbutikken din. Hvis det oppstår problemer, kan du finne ut hvordan du løser bekreftelsesproblemer.
  3. Last opp produktinformasjonen din – enten automatisk fra nettbutikken eller ved å laste opp en fil med den detaljerte produktinformasjonen, blant annet pris, bilde og tittel. Se mer om dette i produktspesifikasjonene. Hvis det oppstår problemer, kan du lese om feilsøking av datakilder.
  4. Produktene dine gjennomgås for å sjekke at de er i tråd med Googles regler og retningslinjer. Hvis problemer oppdages, listes de opp på «Handling kreves»-fanen.
  5. Valgfritt: Du kan forbedre produktinformasjonen ved å oppgi tilleggsinformasjon, for eksempel om frakt, promoteringer og anslåtte leveringsdatoer. Finn ut mer om merker og annoteringer i Shopping-annonser og hvordan produkter vises etter organiske søk på Google.

Registrer deg for Google Ads

1. Opprett en Google Ads-konto.
  2. Når du har opprettet en Google Ads-konto, må du oppgi faktureringsinformasjonen. Hvis du får problemer, kan du lese om problemer med fakturering og betalinger.
  3. Deretter knytter du Google Ads-kontoen sammen med Google Merchant Center-kontoen din. Det er slik kampanjene dine får produktinformasjonen som brukes til å generere Shopping-annonser.
  4. Konfigurer konverteringssporing på nettstedet ditt. Hvis konverteringssporingen ikke er aktiv, kan Google Ads begrense kostnadene som kan påløpe i kampanjene dine. Hvis det oppstår problemer, kan du finne svar på disse i denne artikkelen.
Tips: Hvis du er en avansert annonsør, bør du vurdere å konfigurere konverteringer med handlekurvdata, som tar konverteringssporingen på nettstedet et skritt videre. Med denne funksjonen kan du se informasjon om produktene som selges. Ut fra disse tilleggsopplysningene kan du danne deg et bedre bilde av annonseresultatene og optimalisere oppsettet videre.
  1. Valgfritt, men anbefalt: Konfigurer datasegmenter for å skape nytt engasjement hos kundene dine, ved å legge til brukere av appen din og besøkende på nettstedet ditt. I tillegg kan du bruke dynamisk remarketing for å vise annonser til tidligere besøkende på nettstedet og tilpasse disse annonsene ut fra hvilken del av nettstedet som er mest populær.
  2. Før du oppretter den første kampanjen, må du påse at du innfrir kravene til Shopping-annonser. Hvis problemer oppstår, kan du lese om problemer knyttet til retningslinjene.
  3. Opprett kampanjen. Shopping-annonser kan vises via både Performance Max- og Shopping-kampanjer. Performance Max-kampanjer er den beste løsningen hvis du vil maksimere antallet nettsalg, da de dekker en større målgruppe i og med at produktene dine vises i all Google Ads-beholdning via bare én kampanje. Finn ut mer om forskjellene mellom Performance Max-kampanjer og standard Shopping-kampanjer – og om hvordan du oppretter Performance Max-kampanjer og standard Shopping-kampanjer.
Merk: Det tar 1–2 dager før vi får evaluert om kampanjer som opprettes, innfrir kravene i retningslinjene.

Overvåk annonseresultater

Merk: Nye kampanjer har en innlæringsfase på opptil 2 uker. I denne perioden kan kampanjeresultatene svinge, frem til budstrategien får «satt seg». Finn ut mer om varigheten av kampanjers innlæringsfase og hva som påvirker den.
  1. Hvis kampanjen har lite trafikk eller ikke vises, kan du se vanlige årsaker til dette og finne ut hvordan du feilsøker slike problemer, i artiklene Slik løser du problemer som fører til at Performance Max-kampanjer i Google Ads får lav trafikk eller ikke kjøres og Slik løser du problemer som fører til at Shopping-kampanjer i Google Ads får lav trafikk eller ikke kjøres.
  2. Hvis ingen av kampanjene med en Merchant Center-feed i Google Ads-kontoen din vises, kan du se etter problemer i Google Merchant Center-kontoen din.
  3. Hvis kampanjeresultatene svinger, kan du se mulige årsaker til dette. Finn ut mer om resultatsvingninger i Performance Max-kampanjer og resultatsvingninger i standard Shopping-kampanjer.
  4. Du kan få bedre annonseresultater ved å følge anbefalte fremgangsmåter for å optimalisere Performance Max-kampanjer og overvåke og optimalisere standard Shopping-kampanjer.
  5. Det er viktig at du måler kampanjeresultatene du oppnår, for å finne ut om markedsføringstiltakene er effektive og du får avkastning på pengene du bruker. Du kan måle kampanjeresultater på en rekke måter. Hvis du har konfigurert konverteringer med handlekurvdata, kan du lese gjennom rapporter for å danne deg et tydelig bilde av inntektene og fortjenesten du har fra kampanjene. Men hvis du bruker konverteringssporing, kan du måle suksess gjennom disse beregningene.

Vanlige spørsmål

Google Ads-oppsett

Kan jeg markedsføre de samme produktene gjennom standard Shopping-kampanjer og Performance Max-kampanjer samtidig?

Du kan markedsføre de samme produktene via både standard Shopping-kampanjer og Performance Max-kampanjer. Men hvis begge kampanjene markedsfører de samme produktene, er målrettet mot de samme stedene, språkene og tidspunktene og i tillegg har annen overlappende målretting, prioriteres alltid Performance Max fremfor standard Shopping-kampanjen. Dette innebærer at bare Performance Max-annonser vises frem til kampanjebudsjettet er brukt opp den aktuelle dagen. Men hvis budmålet i Performance Max-kampanjen er for høyt, er det kanskje ikke mulig å skaffe deg konverteringer, og da blir annonsene fra standard Shopping-kampanjen vist i stedet. Hvis du vil sammenligne resultatene fra en standard Shopping-kampanje med resultatene fra en Performance Max-kampanje som markedsfører de samme produktene, anbefaler vi at du kjører eksperimenter i form av A/B-testing. Finn ut hvordan du konfigurerer Performance Max-eksperimenter på Eksperimenter-siden.

Hvordan kan jeg legge til negative søkeord i kampanjer?

Med negative søkeord kan du forhindre at annonsene dine vises sammen med innhold som kanskje ikke er egnet for merkevaren din, eller som ikke er i tråd med annonseringsmålene dine. Merk deg at negative søkeord ikke er tilgjengelige på kampanjenivå for Performance Max-kampanjer. Men du kan legge til negative søkeord på kontonivå for Performance Max-kampanjer. Du kan opprette negative søkeord på kampanjenivå for standard Shopping-kampanjer ved å følge fremgangsmåten i denne artikkelen.

Hvordan lager jeg annonser tilpasset bestemte land eller regioner?

Nedenfor finner du fremgangsmåten for å målrette annonser mot bestemte geografiske steder.

Hva er ventetiden etter at jeg knytter sammen Merchant Center- og Google Ads-kontoen min?

Det er ingen ventetid etter at du har knyttet sammen Google Ads- og Merchant Center-kontoen. Du kan begynne å bruke Google Ads-kontoen umiddelbart etter at du har knyttet sammen de to kontoene, men det kan ta noe tid før produktene dine vises i Google Ads-kontoen. Det er fordi Google Ads må gjennomsøke Merchant Center-kontoen og indeksere produktene. Gjennomsøkings- og indekseringsprosessen kan ta alt fra et par timer til et par dager.

Optimalisering

Hvorfor blir kampanjeresultatene påvirket av endringer i budsjettet, målrettingen eller budstrategien jeg bruker?

Kampanjeresultatene kan svinge av en rekke årsaker. Du kan spore og forstå endringer ved å sjekke resultatsvingninger i Performance Max-kampanjer og standard Shopping-kampanjer. Merk deg at hyppige endringer i Google Ads-kontoen kan gjøre det vanskelig å spore kampanjeresultater. Endringer du har behov for å gjøre i kontoen, bør gjøres gradvis og litt om gangen. Da får Google Ads tid til å justere budene dine og samle inn data, og det blir enklere å feilsøke eventuelle problemer som oppstår. Finn ut mer om varigheten av kampanjers innlæringsfase og hva som påvirker den.

Feilsøking

Hvorfor vises ikke produktene mine på Google?

Det kan være flere årsaker til at produktene dine ikke vises på Google. Sjekk kampanjen din etter å ha lest artikkelen Slik løser du problemer som fører til at Performance Max-kampanjer i Google Ads får lav trafikk eller ikke kjøres eller Slik løser du problemer som fører til at Shopping-kampanjer i Google Ads får lav trafikk eller ikke kjøres. Du kan finne ut hvorfor produktene ikke vises, ved å gå til siden med produktdiagnostikk i Google Ads. Finn ut mer om produktdiagnostikk.

Linker til relatert innhold