Over productdiagnose

Met diagnostische gegevens over producten kunt u de kwaliteit van uw productgegevens verbeteren doordat u inzichten krijgt in welke producten in advertenties kunnen worden getoond en welke niet. Zo kunt u makkelijker bepalen welke producten uw aandacht vereisen. Deze statussen zijn beschikbaar op account-, campagne-, component- en advertentiegroepniveau. In dit artikel leggen we uit wat de mogelijke productstatussen zijn, wat ze betekenen en welke actie u mogelijk moet ondernemen.

Als u voor een specifieke campagne diagnostische gegevens over producten bekijkt, vindt u alleen informatie over producten die in die campagne zijn opgenomen. Op accountniveau kunt u productinformatie vinden voor al uw Shopping-campagnes en Performance Max-campagnes.

Instructies

Als u wilt nagaan welke van uw producten kunnen worden getoond in advertenties en welke niet, gaat u naar het tabblad Diagnostische gegevens om al uw producten en de status daarvan te controleren. Volg deze stapsgewijze instructies om naar het tabblad Diagnostische gegevens te gaan.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op Producten.
  2. Klik op het tabblad Diagnostische gegevens.
Opmerking: Op de pagina Diagnostische gegevens vindt u een gedetailleerde uitsplitsing van de productstatussen. De kolom Productstatus is ook beschikbaar op het subtabblad Producten.

Over productstatussen en wat ze betekenen

Op de pagina Diagnostische gegevens vindt u een gedetailleerd rapport met de statussen van uw producten, waaronder Geschikt, Geschikt (beperkt) en Niet geschikt. Deze statussen zijn beschikbaar op account-, campagne-, component- en advertentiegroepniveau. Hieronder vindt u meer informatie over elke status en wat u eventueel moet doen. In de kolom Problemen in de tabel Producten kunt u nagaan welke problemen de oorzaak zijn van een bepaalde productstatus.

Geschikt

Producten met deze status zijn actief en worden getoond zoals bedoeld. U hoeft verder niets te doen.

Geschikt (beperkt)

Deze producten voldoen aan ons beleid, maar de prestaties ervan zijn beperkt. Dat kan komen door ontbrekende productkenmerken, campagne-instellingen die kunnen worden verbeterd of beperkte content die beperkt waar en wanneer het product kan worden getoond.

Oplossing: Achterhaal in de productdetails waarom uw product beperkt presteert.

Niet geschikt

De status Niet geschikt kan op account-, campagne-, component- en advertentiegroepniveau voorkomen. Deze status kan op verschillende problemen duiden, afhankelijk van het niveau (account-, campagne-, component- of advertentiegroepniveau) waarop u de kolom Productstatus bekijkt. Bekijk de onderstaande tabellen voor meer informatie over de problemen waarop deze status op account-, campagne-, item- en advertentiegroepniveau kan wijzen.

Problemen die de status Niet geschikt op alle niveaus veroorzaken

Probleem

Oplossing

Het artikel schendt het beleid voor Shopping-advertenties. Producten moeten worden goedgekeurd voordat ze kunnen worden getoond. Ga naar de pagina Diagnostische gegevens in uw Merchant Center-account voor meer informatie over waarom een artikel niet in aanmerking komt en hoe u dit kunt oplossen. Ook vindt u hier meer informatie over afkeuring van artikelen vanwege beleids- en gegevensschendingen.

Het product is onderbroken. Meer informatie over producten met het kenmerk Onderbreken [pause]

Producten met het probleem Onderbroken kunnen worden gecorrigeerd door het kenmerk Onderbreken [pause] uit productgegevens te verwijderen.

Het product is niet op voorraad. Meer informatie over de beschikbaarheid van producten

Producten met het probleem Niet op voorraad kunnen op de volgende manieren worden gecorrigeerd:

Problemen die de status Niet geschikt alleen op accountniveau veroorzaken

Op accountniveau worden sommige problemen gecategoriseerd als Er zijn geen campagnes die dit product promoten. Op campagne-, component- en advertentiegroepniveau worden specifiekere problemen getoond in plaats van Er zijn geen campagnes die dit product promoten.

Problemen die het probleem Er zijn geen campagnes die dit product promoten veroorzaken op accountniveau

Probleem

Oplossing

De campagne is in behandeling.

Wijzig de startdatum van de campagne om producten weer te tonen.

De campagne is beëindigd.

Wijzig de einddatum van deze campagne om producten weer te tonen.

De campagne is onderbroken.

Zet de campagne aan om producten te tonen.

De advertentiegroep waarin deze productgroep is opgenomen, is onderbroken.

Zet de advertentiegroep aan om producten te tonen.

De componentengroep waarin deze productgroep is opgenomen, is onderbroken.

Zet de componentengroep aan om producten te tonen.

De product- of vermeldingsgroep is uitgesloten.

Voeg het product toe aan een product- of vermeldingsgroep die in de campagne is opgenomen.

Er zijn geen product- of vermeldingsgroepen waarin dit product is opgenomen.

Maak een nieuwe advertentiegroep en productgroep om producten weer te geven.

Dit product is op dit moment niet opgenomen in een campagne.

Maak een nieuwe Shopping- of Performance Max-campagne met dit product of bewerk een bestaande campagne om dit product op te nemen.

De advertentiegroep waarin deze productgroep is opgenomen, is onderbroken.

Update het voorraadfilter van uw campagne om dit product toe te voegen.

Dit product is onderdeel van een campagne voor het genereren van vraag of een videocampagne en de productfeeds zijn onderbroken.

Ga naar de campagne-instellingen en zet productfeeds aan om producten te tonen.

Problemen die de status Niet geschikt veroorzaken op campagne-, component- en advertentiegroepniveau

Op campagne-, component- en advertentiegroepniveau vindt u op de pagina Diagnostische gegevens specifieke informatie over het probleem waardoor de status Niet geschikt wordt veroorzaakt. In de onderstaande tabel vindt u mogelijke redenen voor de status Niet geschikt op campagne- en advertentiegroepniveau.

Probleem Oplossing

De campagne is verwijderd.

Deze reden voor de status Niet geschikt doet zich alleen voor op campagne- en advertentiegroepniveau.

Maak een nieuwe Shopping- of Performance Max-campagne om producten te tonen.

De advertentiegroep met dit product is verwijderd.

Deze reden voor de status Niet geschikt doet zich alleen voor op campagne- en advertentiegroepniveau.

Maak een nieuwe advertentiegroep om producten te tonen.

De componentengroep met dit product is verwijderd.

Deze reden voor de status Niet geschikt doet zich alleen voor op campagne- en componentengroepniveau.

Maak een nieuwe componentengroep om producten te tonen.
De campagne is onderbroken. Zet de campagne aan waarin het product zich bevindt.
De advertentiegroep met deze productgroep is onderbroken (advertentiegroepniveau). Zet de advertentiegroep aan om producten te tonen.
De product- of vermeldingsgroep is uitgesloten. Zet de componentengroep aan om producten te tonen.
Het product is niet opgenomen in product- of vermeldingsgroepen. Neem het product op in een productgroep door een handmatig bod op te geven of door Automatisch te selecteren in de kolom Max. CPC.
Het product is niet opgenomen in productgroepen. Maak een nieuwe advertentiegroep en productgroep om producten weer te geven.
Het product is niet opgenomen in campagnes. Maak een nieuwe campagne met deze producten of voeg het product toe aan een bestaande campagne.
De advertentiegroep met deze productgroep is onderbroken (campagneniveau). Update het voorraadfilter van uw campagne om dit product toe te voegen.
Dit product is onderdeel van een campagne voor het genereren van vraag of een videocampagne en de productfeeds zijn onderbroken. Ga naar de campagne-instellingen en zet productfeeds aan om producten te tonen.