Tuotediagnostiikka

Tuotediagnostiikka parantaa tuotetietojen laatua, sillä se tarjoaa vinkkejä siitä, mitkä tuotteet voivat näkyä mainoksissa ja mitkä eivät. Samalla se auttaa löytämään toimenpiteitä vaativat tuotteet. Tilat ovat saatavilla tili-, kampanja-, elementti ja mainosryhmätasolla. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tuotetiloja voi näkyä, mitä ne tarkoittavat ja miten voit reagoida niihin.

Kun katsot tietyn kampanjan tuotediagnostiikkaa, näet tietoja vain kyseiseen kampanjaan sisältyvistä tuotteista. Tilitasolla löydät tuotetietoja kaikista Shopping- ja Maksimitulokset-kampanjoistasi.

Ohjeet

Voit katsoa, mitkä tuotteistasi voivat näkyä mainoksissa ja mitkä eivät, siirtymällä Diagnostiikka-välilehdelle, jossa voit tarkistaa kaikki tuotteet ja niiden tilat. Näin pääset Diagnostiikka-välilehdelle:

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tuotteet.
  2. Klikkaa Diagnostiikka-välilehteä.
Huom. Diagnostiikka-sivulta näet erittelyn tuotteiden tiloista. Tuotteen tila ‐sarake löytyy kuitenkin myös Tuotteet-alavälilehdeltä.

Tuotteiden tilat ja niiden selitykset

Diagnostiikka-sivulla näet yksityiskohtaisen raportin, joka sisältää tuotteiden kaikki tilat, esimerkiksi "Hyväksyttävä", "Hyväksyttävä (rajoitettu)" ja "Ei hyväksyttävä". Tilat ovat saatavilla tili-, kampanja-, elementti ja mainosryhmätasolla. Katso alta, mitä kukin tila tarkoittaa ja miten voit reagoida siihen. Tuotteet-taulukon Ongelmat-sarakkeesta voit tarkistaa, mitkä tekijät aiheuttavat tuotteen tietyn tilan.

Hyväksyttävä

Tuotteet ovat aktiivisia ja näkyvät odotetulla tavalla. Lisätoimia ei tarvita.

Hyväksyttävä (rajoitettu)

Tuotteet ovat käytäntöjemme mukaisia, mutta niiden näkymispaikkaa ja ‐aikaa on rajoitettu. Tämä voi johtua puuttuvista tuotemääritteistä, epäoptimaalisista kampanja-asetuksista tai sisällön rajoituksista, eli missä ja milloin tuote voi näkyä.

Ratkaisu: Katso tuotetiedoista, miksi tuotteen tulokset ovat rajallisia.

Ei hyväksyttävä

"Ei hyväksyttävä" ‑tila voi esiintyä tili-, kampanja-, elementti- ja mainosryhmätasolla. Tila voi kuitenkin tarkoittaa eri asioita sen mukaan, katsotko Tuotteen tila ‐saraketta tilitasolla vai kampanja-, elementti- tai mainosryhmätasolla. Alla olevissa taulukoissa on lisätietoa ongelmista, joihin tämä tila voi viitata tili-, kampanja-, elementti- ja mainosryhmätasolla.

Ongelmat, jotka aiheuttavat "Ei hyväksyttävä" ‑tilan kaikilla tasoilla

Ongelma

Ratkaisu

Tuote rikkoo Shopping-mainosten käytäntöjä. Tuotteet on hyväksyttävä, ennen kuin ne voivat näkyä. Siirry Kauppiaskeskus-tilin Diagnostiikka-sivulle ja katso, miksi tuote on hylätty ja miten voit korjata asian. Tutustu myös tuotteiden hylkäyksiin käytäntö- ja datarikkomusten vuoksi.

Tuote on keskeytetty. Lue lisää Keskeytys [pause] ‑tuotteista.

Tuotteen "keskeytys"-ongelman voi ratkaista poistamalla Keskeytys [pause] ‐määritteen tuotetiedoista.

Tuote on loppu. Lue lisää tuotteen saatavuudesta.

"Tuote loppu" ‑ongelman voi ratkaista

• asettamalla tuotteen [availability]-määritteen arvoksi varastossa [in_stock], kun tuote on ostettavissa.

Ongelmat, jotka aiheuttavat "Ei hyväksyttävä" ‑tilan vain tilitasoilla

Tilitasolla joidenkin ongelmien luokitteluna on "Tuotetta ei mainosteta kampanjoissa". Kampanja-, elementti- ja mainosryhmätasolla ongelmat luokitellaan tarkemmin.

Ongelmat, jotka aiheuttavat "Tuotetta ei mainosteta kampanjoissa" ‑ongelman tilitasoilla

Ongelma

Ratkaisu

Kampanja odottaa.

Muuta kampanjan alkamispäivää, jotta tuotteet voivat taas näkyä.

Kampanja on päättynyt.

Muuta kampanjan päättymispäivää, jotta tuotteet voivat taas näkyä.

Kampanja on keskeytetty.

Ota kampanja käyttöön, jotta voit alkaa esitellä tuotteita.

Tuoteryhmän sisältävä mainosryhmä on keskeytetty.

Ota mainosryhmä käyttöön, jotta voit alkaa esitellä tuotteita.

Tuoteryhmän sisältävä elementtiryhmä on keskeytetty.

Ota elementtiryhmä käyttöön, jotta voit alkaa esitellä tuotteita.

Tuote tai listausryhmä on poissuljettu.

Lisää tuote kampanjaan sisältyvään tuote- tai listausryhmään.

Tuote ei sisälly mihinkään tuote- tai listausryhmiin.

Luo uusi mainos- ja tuoteryhmä, jotta voit alkaa esitellä tuotteita.

Tuote ei tällä hetkellä sisälly yhteenkään kampanjaan.

Luo uusi Shopping- tai Maksimitulokset-kampanja, joka sisältää tämän tuotteen, tai muokkaa aiemmin luotua kampanjaa siten, että se sisältää tuotteen.

Tuoteryhmän sisältävä mainosryhmä on keskeytetty.

Päivitä kampanjasi inventaarisuodatin siten, ettei tätä tuotetta suljeta pois.

Tuote sisältyy Kysynnän kasvatus- tai Videokampanjaan, ja tuotesyötteet on keskeytetty.

Siirry kampanja-asetuksiin ja laita tuotesyötteet päälle, jotta voit alkaa esitellä tuotteita.

Ongelmat, jotka aiheuttavat "Ei hyväksyttävä" ‑tilan kampanja-, elementti ja mainosryhmätasoilla

Kampanja-, elementti- ja mainosryhmätason Diagnostiikka-sivulta näet yksityiskohtaista tietoa siitä, minkä vuoksi tila on "Ei hyväksyttävä". Alla olevasta taulukosta näet mahdolliset syyt "Ei hyväksyttävä" ‑tilalle kampanja- ja mainosryhmätasolla.

Ongelma Ratkaisu

Kampanja on poistettu.

Huomaathan, että tämä voi näkyä "Ei hyväksyttävä" ‑tilan syynä vain kampanja- ja mainosryhmätasolla.

Luo uusi Shopping- tai Maksimitulokset-kampanja, jotta voit alkaa esitellä tuotteita.

Tämä tuotteen sisältävä mainosryhmä on poistettu.

Huomaathan, että tämä voi näkyä "Ei hyväksyttävä" ‑tilan syynä vain kampanja- ja mainosryhmätasolla.

Luo uusi mainosryhmä, jotta voit alkaa esitellä tuotteita.

Tämä tuotteen sisältävä elementtiryhmä on poistettu.

Huomaathan, että tämä voi näkyä "Ei hyväksyttävä" ‑tilan syynä vain kampanja- ja elementtiryhmätasolla.

Luo uusi elementtiryhmä, jotta voit alkaa esitellä tuotteita.
Kampanja on keskeytetty. Ota käyttöön kampanja, joka sisältää tuotteen.
Tuoteryhmän sisältävä mainosryhmä on keskeytetty (mainosryhmätasolla). Ota mainosryhmä käyttöön, jotta voit alkaa esitellä tuotteita.
Tuote tai listausryhmä on poissuljettu. Ota elementtiryhmä käyttöön, jotta voit alkaa esitellä tuotteita.
Tuote ei sisälly yhteenkään tuote- tai listausryhmään. Sisällytä tuote tuoteryhmään lisäämällä manuaalinen hintatarjous tai valitsemalla Korkein klikkauskohtainen hinta ‑sarakkeesta Automaattinen.
Tuote ei sisälly yhteenkään tuoteryhmään. Luo uusi mainos- ja tuoteryhmä, jotta voit alkaa esitellä tuotteita.
Tuote ei sisälly yhteenkään kampanjaan. Luo uusi kampanja, joka sisältää nämä tuotteet, tai lisää tuote aiemmin luotuun kampanjaan.
Tuoteryhmän sisältävä mainosryhmä on keskeytetty (kampanjatasolla). Päivitä kampanjasi inventaarisuodatin siten, ettei tätä tuotetta suljeta pois.
Tuote sisältyy Kysynnän kasvatus- tai Videokampanjaan, ja tuotesyötteet on keskeytetty. Siirry kampanja-asetuksiin ja laita tuotesyötteet päälle, jotta voit alkaa esitellä tuotteita.