Veelgestelde vragen over wijzigingen in iOS 14

In dit artikel komen veelgestelde vragen aan bod over wijzigingen van het Beleid voor app-trackingtransparantie (ATT) van Apple en wordt beschreven welke gevolgen productwijzigingen kunnen hebben voor u als Google Ads-adverteerder. Voor de meeste adverteerders verandert er niets. Meer informatie over updates van campagnemetingen voor iOS 14

Rapportage

Wat is het verschil tussen de rapportage die ik zie voor app-campagnes en het SKAdNetwork-rapport? En welke gegevens zijn er beschikbaar in de rapportage voor app-attributiepartners?

SKAdNetwork-rapporten zijn vanaf 30 april 2021 beschikbaar voor alle adverteerders die gebruikmaken van app-campagnes. SKAdNetwork-rapporten vormen een van de vele gegevensbronnen die u kunt gebruiken voor campagnerapportage. Meer informatie

App-attributiepartners (AAP's) krijgen toegang tot dezelfde informatie over conversies van SKAdNetwork-conversies en conversies voor app-campagnes. AAP's krijgen echter geen attributieclaims voor gemodelleerde conversies. U ziet dus verschillen tussen de rapportage voor app-campagnes, SKAdNetwork en AAP's.

Welke rapportagegegevens kan ik verwachten voor conversiegegevens die via de nieuwe URL-parameters worden vastgelegd?

Conversiegegevens die worden gemeten met de nieuwe parameters, worden op hetzelfde detailniveau gerapporteerd als gegevens die met de GCLID-parameter voor de afzonderlijke niveaus zijn gemeten. Hiervoor worden technieken voor conversiemodellering gebruikt. Meer informatie

Is het mogelijk dat conversiemodellering zorgt voor langere vertragingen voor bepaalde app-campagnes op iOS?

Ja, het kan tot 5 dagen duren voordat gemodelleerde conversies voor app-campagnes worden weergegeven. Dit is normaal. Deze vertraging door modellering komt bovenop de bestaande conversievertragingen. Vertragingen door modellering blijven ook invloed hebben op rapportage voor recente campagneprestaties. U moet dus nog steeds rekening houden met schommelingen in de prestaties.

Conversies bijhouden

Hoe werken de nieuwe URL-parameters als de advertentie-interactie plaatsvindt op een site die niet van Google is? Moeten adverteerders de parameter zelf naar Google sturen?

Als een van de first-party tags van Google op een website wordt geïmplementeerd, geven de tags de betreffende parameter door wanneer wordt vastgesteld dat de advertentie-interactie afkomstig is van iOS 14-verkeer. Meer informatie

Hoe test ik of de nieuwe URL-parameter werkt?

Klik in een Google-app op een advertentie die u naar een website leidt. Controleer of de parameter '?wbraid=' in de website-URL wordt weergegeven.

Hoe werken SKAdNetwork-conversiewaarden in combinatie met app-campagnes?

Met behulp van SKAdNetwork-conversiewaarden kunt u de prestaties van campagnes meten. In de komende maanden worden er extra functies toegevoegd om conversiewaarden op te nemen in campagneoptimalisatie.

Wat zijn, behalve de SKAdNetwork-integratie, de voordelen als ik de Google Analytics voor Firebase-SDK in mijn iOS-app opneem?

Behalve de registratie van uw apps voor SKAdNetwork-attributie biedt Google Analytics voor Firebase ook de volgende voordelen:

• Voor gebruikers die toestemming hebben gegeven, kunt u automatisch belangrijke interacties meten, zoals het aantal keren dat de app voor het eerst is geopend en het aantal in-app-aankopen. Meer informatie
  • U kunt experimenteren met informatieberichten om uw gebruikers te laten weten waarom ze gepersonaliseerde advertenties moeten toestaan.
  • Het zorgt ervoor dat uw campagnes meekunnen met de aanstaande innovaties voor metingen van Google waarbij de privacy wordt gewaarborgd.
  • U kunt gegevens van uw app en website samenvoegen. Meer informatie

Prestaties

Wat gebeurt er als ik meer dan de aanbevolen 8 app-campagnes voor installaties laat lopen?

We raden u aan 8 of minder app-campagnes voor installaties te consolideren voor elke iOS-app, omdat u zo optimale prestaties kunt behalen binnen de beperkingen die SKAdnetwork hanteert voor het aantal campagnes. Als u 8 of minder campagnes laat lopen, betekent dit dat elke campagne voldoende conversiesignalen heeft. Hoewel deze limiet niet hard is, zal het gebruik van meer dan 8 campagnes per app leiden tot slechtere prestaties en SKAdNetwork-rapportage. Meer informatie

Conversiemodellering

Hoe modelleert Google conversies wanneer advertentie-interacties en conversies geen gemeenschappelijke ID hebben of wanneer conversies niet kunnen worden gemeten?

We brengen een onderscheid tussen advertentie-interacties aan op basis van het feit of we wel of geen verband tussen de advertentie en de conversie hebben vastgesteld.

Vervolgens identificeren we in de set interacties waarvoor dat verband is vastgesteld een groep gebruikers die zich op dezelfde manier gedragen. Ook analyseren we andere factoren, waaronder het apparaattype, het tijdstip en het besturingssysteem, om de mate van vergelijkbaarheid te bepalen.

We trainen ons machine learning-model om de conversiekans te bepalen voor alle gebruikers die interactie hebben gehad met de advertentie, zelfs voor gebruikers die niet rechtstreeks zijn gemeten vanwege beperkingen van de browser of het besturingssysteem. We passen deze trainingstechnieken uitsluitend toe om te voldoen aan de specifieke zakelijke behoeften van elke adverteerder.

Vervolgens controleren we of onze modellen representatief zijn, door gegevens van andere kalibratiesignalen te gebruiken, zoals historische conversietrends. Meer informatie

Welke signalen worden gebruikt voor de conversiemodellering van Google?

Elk model verschilt enigszins, maar voorbeelden van signalen die worden gebruikt, zijn Apparaattype, Conversietype, Tijd van de dag, Land en Browser. Meer informatie

Bieden

Welke gevolgen hebben deze nieuwe meetoplossingen voor iOS voor mijn biedingen?

Onze biedingssystemen zijn afhankelijk van de meetoplossingen die worden gebruikt om gegevens te verzamelen, zoals de algemene sitetag (gtag.js), Google Tag Manager (gtm.js) en Google Analytics voor Firebase. Bij de ontwikkeling van nieuwe meetoplossingen, zoals conversiemodellering en nieuwe URL-parameters, houden we nauwlettend in de gaten welke effecten deze hebben op onze biedingssystemen en voeren we aanpassingen door als dat nodig is.

Campagnes die gebruikmaken van Slim bieden, blijven biedingen instellen op basis van de nauwkeurigste meting die beschikbaar is. We raden u echter aan u op de bovenstaande wijzigingen voor te bereiden door de prestaties en weergave van alle campagnes in iOS-verkeer nauwlettend in de gaten te houden. Pas indien nodig budgetten en CPA- of ROAS-doelen in Slim bieden aan om uw doelstellingen te behalen. Als u bijvoorbeeld uitgaven wilt verhogen, kunt u naar behoefte CPA-doelen verhogen of ROAS-doelen verlagen.

Als u app-campagnes laat lopen met de biedstrategie Doel-ROAS, moet u meteen overschakelen naar Doel-CPA. Meer informatie

Aanvullende bronnen