De prestaties van uw advertenties in de loop van de tijd vergelijken en volgen

Bent u nieuwsgierig of er op vrijdag vaker op uw advertentie wordt geklikt dan op zondag? Wilt u eenvoudig per kwartaal het aantal vertoningen voor uw advertentiegroep kunnen vergelijken? Met Google Ads kunt u de prestaties in de loop van de tijd op meerdere manieren vergelijken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u prestaties van twee perioden kunt vergelijken. Ook wordt uitgelegd hoe u segmenten kunt gebruiken voor details over specifieke datasets.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Prestaties in twee verschillende perioden vergelijken

Stel dat u wilt weten hoe uw campagnes in de afgelopen week hebben gepresteerd in vergelijking met de week daarvoor. Of wellicht wilt u gegevens van de huidige maand vergelijken met dezelfde maand een jaar eerder. U kunt dit allemaal bekijken met behulp van de optie 'Datums vergelijken' in het dropdownmenu 'Periode'.

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op de pijl-omlaag in het dropdownmenu 'Periode' rechtsboven in het scherm.
    Date range box
  4. Zorg ervoor dat de optie 'Datums vergelijken' is ingesteld op AAN.
  5. Selecteer de gewenste periode bovenaan in het menu. Selecteer vervolgens in het gedeelte onder 'Datums vergelijken' of u de Vorige periode of Dezelfde periode vorig jaar wilt vergelijken of een custom vergelijking wilt maken. (Als u Custom selecteert, wordt u gevraagd een specifieke periode op te geven.)
    Custom date range
  6. Klik op Toepassen. U krijgt resultaten voor beide perioden te zien in uw grafiek met prestaties.

Als u de vergelijkingsstatistieken wilt bekijken in uw tabel met statistieken, klikt u op het pictogram + dat in elk van uw kolomkoppen wordt weergegeven. Hiermee vouwt u een kolom uit in vier kolommen: de huidige periode, de vorige periode, de numerieke verandering tussen de twee perioden, en de procentuele verandering.
Expanded columns

Wanneer u een periode kiest, op zichzelf of als onderdeel van een vergelijking, worden deze datums toegepast in uw gehele account (totdat u de datums wijzigt).

Met de functie 'Datums vergelijken' kunt u de prestaties van twee verschillende perioden vergelijken, maar niet meer dan twee. Als u bijvoorbeeld de prestaties per dag van de afgelopen maand wilt bekijken, kunt u het beste segmenten gebruiken. Hoe u dit doet wordt hieronder beschreven.

Uw gegevens segmenteren op basis van tijd

Met behulp van segmenten kunt uw gegevens gedetailleerder weergeven. U heeft bijvoorbeeld het periodevak gebruikt en u heeft 'Vorige week' geselecteerd om de algehele prestaties van de afgelopen week te bekijken. Maar vervolgens besloot u dat u de gegevens van de afgelopen week per dag wilt bekijken. Hiervoor kunt u segmenten gebruiken.

Als u een segment 'Dag van de week' maakt, verandert één rij met gegevens in acht rijen met gegevens: de oorspronkelijke rij plus één nieuwe rij voor elke dag van de week.

Day of week segments

Klik op de knop Segmenteren boven de tabel met statistieken en selecteer Tijd in het dropdownmenu. Uw tabel met statistieken wordt in rijen gesplitst, op basis van de periode die u selecteert.

Beschikbare opties:

• Dag van de week (bijvoorbeeld maandag, dinsdag, woensdag)
  • Dag (bijvoorbeeld woensdag 21 december 2011)
  • Week
  • Maand
  • Kwartaal
  • Jaar
  • Uur van de dag

Prestaties per periode bekijken met de Rapporteditor

Met de Rapporteditor kunt u uw gegevens per periode segmenteren en analyseren voor een advertentiegroep, een campagne of uw gehele account. Misschien wilt u bijvoorbeeld de prestaties van een advertentiegroep per uur bijhouden om te zien hoe goed de advertentiegroep op verschillende tijdstippen gedurende de dag presteert. U kunt deze insights vervolgens gebruiken om uw advertenties te plannen op de tijden waarop ze hoogstwaarschijnlijk de meeste vertoningen en klikken genereren.

U kunt bijvoorbeeld een rapport uitvoeren om het totale aantal klikken te vergelijken dat de advertentiegroepen in de maand januari hebben gegenereerd, om te achterhalen of de CTR voor een bepaalde campagne beter is om tien uur 's morgens of twee uur 's middags. Hoe u deze gegevens weergeeft, is geheel aan u.

Prestaties per periode weergeven in de Rapporteditor:

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Rapporten.
  3. Klik op de knop + Rapport en klik op Tabel in het dropdownmenu.
  4. Selecteer een periode in de datumkiezer boven het canvas.
  5. Sleep de volgende tegels uit de zijbalk naar het canvas:

• Een item dat u wilt meten, zoals Advertentiegroep
    • Een statistiek, zoals CTR
    • Een tijdseenheid, zoals Dag van de week
  6. U kunt hier uw gegevens verder aanpassen met filters.

• U kunt uw advertentiegroepen bijvoorbeeld filteren om één advertentiegroep te bekijken, of de dagen van de week filteren om uitsluitend uw gegevens voor weekdagen weer te geven.
  7. Klik ten slotte op Opslaan als om uw rapport op te slaan voor later gebruik. U kunt uw rapport ook downloaden met de knop Downloaden Downloaden.

Meer informatie over de Rapporteditor.