Locatie- en afstandsrapporten weergeven

Er zijn drie typen rapporten in Google Ads die u meer inzicht bieden in de prestaties van uw advertenties op verschillende locaties: geografische rapporten, rapporten over gebruikerslocaties en afstandsrapporten.

Voordat u begint

Dit zijn de beschikbare rapporttypen:

• Geografisch rapport: hierin ziet u de fysieke locaties van potentiële klanten of locaties waarin zij geïnteresseerd zijn.
  • Gebruikerslocaties: hierin ziet u alleen de fysieke locaties van uw potentiële klanten, niet de locaties waarin zij geïnteresseerd zijn.
  • Afstandsrapport: de afstand tussen de locatie die uw advertentie heeft geactiveerd en uw dichtstbijzijnde bedrijfslocatie.

Rapporten over geografische locaties en gebruikerslocaties in Google Ads kunnen de plaatsen weergeven waar uw potentiële klanten zich waarschijnlijk bevinden of regelmatig bevinden, evenals de locaties waar ze interesse in hebben getoond. Als u locatie-extensies gebruikt, kunt u het afstandsrapport gebruiken om na te gaan hoe uw advertenties presteren op verschillende afstanden van uw bedrijf. Afstandsrapporten zijn beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk en voor Shopping-campagnes.

In dit artikel wordt beschreven hoe u de locatie- en afstandsrapporten voor uw campagne kunt weergeven. Als u meer achtergrondinformatie wilt over deze rapporten, leest u dit artikel. Hierin wordt beschreven hoe u in Google Ads geografische prestaties meet.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Locatierapporten weergeven

1. Klik op het tabblad Campagnes.
  2. Selecteer de campagne of advertentiegroep die u in het zijvenster wilt weergeven. U kunt ook statistieken voor uw gehele account bekijken door op Alle campagnes in het venster te klikken.
    Multiple Campaigns
  3. Klik op het periodemenu rechtsboven op de pagina en selecteer de periode die u wilt evalueren.
    See the date range drop down menu
  4. Klik op het tabblad Instellingen.
  5. Klik op Locaties (onder het tabblad Instellingen).
  6. Klik op Locatierapporten weergeven en selecteer Waardoor uw advertentie werd geactiveerd of De fysieke locatie van uw gebruikers in het dropdownmenu. De gegevens worden per locatie weergegeven.
  7. Als u wilt inzoomen op een ander geografisch niveau, vinkt u het selectievakje aan naast een of meer locaties in de tabel en klikt u op Weergave selecteren voor...locatie(s). U kunt gegevens weergeven voor de typen voor targeting op locatie die beschikbaar zijn voor alle geselecteerde locaties. U kunt uw rapport steeds verder verfijnen door locaties te selecteren en op Weergave voor...locaties selecteren te klikken.
  8. U downloadt de gegevens in een rapport door op de downloadknop boven de tabel te klikken.
Uitproberen