Opmerkingen maken en bewerken

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u opmerkingen maakt en bewerkt, en hoe u de geschiedenis van opmerkingen kunt bekijken. Iedereen met toegang tot uw account kan opmerkingen op de Google Ads-pagina's van uw campagnes of advertentiegroepen toevoegen, bewerken of verwijderen. Lees hieronder verder voor meer informatie.

Opmerkingen maken

Er zijn verschillende manieren om opmerkingen te maken, afhankelijk van waar in Google Ads u zich bevindt. Hieronder vindt u meer informatie over de diverse manieren waarop u opmerkingen kunt maken.

Via het prestatiediagram

De eerste en eenvoudigste manier om een opmerking te maken, is om de muisaanwijzer op een knooppunt in het prestatiediagram te plaatsen. Er wordt dan een informatiekaart weergegeven waarop u een opmerking kunt toevoegen.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes of op Advertentiegroepen.
  3. Selecteer met behulp van de datumkiezer boven het prestatiediagram de periode waarvoor u gegevens wilt bekijken.
  4. Plaats de muisaanwijzer op een rond knooppunt in het prestatiediagram bovenaan de pagina. Vierkante knooppunten duiden bestaande opmerkingen aan die u kunt bewerken.
  5. Klik op Opmerking toevoegen. U kunt ook klikken op Alle opmerkingen bekijken om bestaande opmerkingen in deze campagne of advertentiegroep te bekijken en te bewerken.
    • Wanneer u een opmerking maakt, wordt deze toegevoegd aan de advertentiegroep of campagne die u bekijkt. Als u in het navigatievenster aan de linkerkant geen specifieke campagne of advertentiegroep heeft geselecteerd, wordt de opmerking toegevoegd op Google Ads-accountniveau.
  6. Geef de tekst van uw opmerking op bij 'Voer uw opmerking in'.
  7. Klik op Opslaan.

Via het notitievenster

U kunt ook een opmerking toevoegen aan een datum, zonder dat u eerst een specifiek punt in het prestatiediagram hoeft te selecteren. Deze methode biedt u bovendien de mogelijkheid om alle bestaande opmerkingen te bekijken in het notitievenster.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes of op Advertentiegroepen.
  3. Klik op het pictogram met drie stippen  boven de tabel met resultaten.
  4. Klik op Notitievenster openen. U ziet nu een lijst met alle bestaande opmerkingen.
  5. Klik op Toevoegen.
    • Wanneer u een opmerking maakt, wordt deze toegevoegd aan de advertentiegroep of campagne die u bekijkt. Als u in het navigatievenster aan de linkerkant geen specifieke campagne of advertentiegroep heeft geselecteerd, wordt de opmerking toegevoegd op Google Ads-accountniveau.
  6. Selecteer een datum.
  7. Geef de tekst van uw opmerking op bij 'Voer uw opmerking in'.
  8. Klik op Opslaan.

Via de rapporttabel

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes of op Advertentiegroepen.
  3. Selecteer de gewenste campagnes of advertentiegroepen in de lijst. Boven de lijst wordt nu een blauwe menubalk weergegeven.
  4. Klik op Opmerking toevoegen.
    • De opmerking wordt alleen toegevoegd aan de geselecteerde campagnes of advertentiegroepen.
  5. Selecteer een datum.
  6. Geef de tekst van uw opmerking op bij 'Voer uw opmerking in'.
  7. Klik op Opslaan.

Opmerkingen bewerken

U kunt elke bestaande opmerking bewerken via het notitievenster of rechtstreeks in het prestatiediagram. Er zijn twee manieren om een bestaande opmerking te vinden:

Via het prestatiediagram

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes of op Advertentiegroepen.
  3. Plaats de muisaanwijzer op een vierkant knooppunt in het prestatiediagram om een opmerking te bekijken. Op één pop-upkaart worden alle opmerkingen van een bepaalde datum weergegeven.
  4. Klik op het potloodpictogram om de betreffende opmerking te bewerken of klik op Alle opmerkingen bekijken om het notitievenster te openen. In het notitievenster wordt u automatisch naar de locatie van de opmerking in de lijst gebracht.
  5. U kunt omhoog of omlaag scrollen naar de opmerking die u wilt bewerken.
  6. Klik op het potloodpictogram om de gewenste opmerking te bewerken.
  7. Voer uw wijzigingen door.
  8. Klik op Opslaan.

Via het notitievenster

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes of op Advertentiegroepen.
  3. Klik op het pictogram met drie stippen  net onder het prestatiediagram.
  4. Klik op Notitievenster openen. U ziet nu een lijst met alle bestaande opmerkingen.
  5. Scrol omlaag naar de opmerking die u wilt bewerken.
  6. Klik op het potloodpictogram om de opmerking te bewerken of klik op het prullenbakpictogram om de opmerking te verwijderen.
  7. Voer uw wijzigingen door.
  8. Klik op Opslaan.

Geschiedenis van opmerkingen bekijken

U kunt bekijken wanneer en door wie een opmerking is gemaakt of voor het laatst is bewerkt.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes of op Advertentiegroepen.
  3. Plaats de muisaanwijzer op een vierkant knooppunt in het prestatiediagram om een specifieke opmerking te bekijken of klik op het pictogram met drie stippen  onder het prestatiediagram en vervolgens op Notitievenster openen om alle opmerkingen te bekijken.
    • Onderaan elke opmerking ziet u wanneer deze is gemaakt of voor het laatst is bewerkt. Deze informatie is ook beschikbaar in Wijzigingsgeschiedenis.

Gerelateerde links

Over opmerkingen