Over lokale conversieacties

Lokale conversieacties worden geteld wanneer mensen een actie voltooien die specifiek is voor de fysieke locatie van een adverteerder (zoals een winkel), tijdens of na interactie met een advertentie voor die adverteerder. Aangezien lokale conversieacties plaatsvinden op de producten en services van Google (bijvoorbeeld Google Maps), worden lokale conversieacties automatisch door Google Ads gedefinieerd. Gegevens voor lokale conversieacties worden verzameld en zijn anoniem.

Als uw account conversies bijhoudt die zijn gekoppeld aan deze lokale acties, ziet u deze in de tabel 'Conversieacties', samen met eventuele andere conversieacties die u heeft gedefinieerd. U kunt ze ook bekijken in elk van uw Google Ads-rapporten door de kolom 'Alle conversies' te segmenteren op conversieactie. Conversies die zijn gekoppeld aan lokale conversieacties, worden standaard niet opgenomen in de kolom 'Conversies'.

Dit zijn de zes lokale acties:

1. Klikken om te bellen: klikken op de knop Bellen in een op locatie gebaseerde Google-advertentie of -service na een interactie met een advertentie.
  2. Lokale acties - routebeschrijving: klikken op de knop Routebeschrijving in een op locatie gebaseerde Google-advertentie of -service na een interactie met een advertentie.
  3. Lokale acties - websitebezoeken: klikken op de websitelink in een op locatie gebaseerde Google-advertentie of -service na een interactie met een advertentie.
  4. Lokale acties - ander engagement: klikken op andere bijgehouden gebruikersacties (bijvoorbeeld: locatie delen, opslaan, enz.) in een op locatie gebaseerde Google-advertentie of -service na een interactie met een advertentie.
  5. Lokale acties - bestellingen: (specifiek voor een branche) klikken op de knop Bestellen in een op locatie gebaseerde Google-advertentie of -service na een interactie met een advertentie.
  6. Lokale acties - menuweergaven: (specifiek voor een branche) klikken op de menulink in een op locatie gebaseerde Google-advertentie of -service na een interactie met een advertentie.