Veelgestelde vragen over wijzigingen in iOS 14

In dit artikel komen veelgestelde vragen aan bod over wijzigingen van het beleid voor app-trackingtransparantie (ATT) van Apple en wordt beschreven welke gevolgen productwijzigingen kunnen hebben voor u als Google Ads-adverteerder. Dat is op de meeste adverteerders niet van invloed. Meer informatie over updates voor campagnemeting in iOS 14

Rapportage

Wat is het verschil tussen de rapportage die ik zie voor app-campagnes en het SKAdNetwork-rapport, en wat er beschikbaar is in rapporten van App-attributiepartners?

Sinds 30 april 2021 zijn SKAdNetwork-rapporten beschikbaar voor alle adverteerders van app-campagnes. SKAdNetwork-rapporten vormen een van de vele gegevensbronnen die u kunt gebruiken voor campagnerapportage. Vergeleken met de conversiemodellering van Google heeft SKAdNetwork kernverschillen in onderliggende logica en instellingen. Dat kan leiden tot rapportageverschillen tussen de 2 methoden.

We verbeteren onze integraties met SKAdNetwork-gegevens om de kwaliteit en consistentie van onze gemodelleerde rapportage in de Google Ads-UI te verbeteren. Er is wel wat verschil tussen beide. Bekijk meer informatie over deze 2 methoden en best practices voor iOS-app-campagnes.

App-attributiepartners (AAP's) hebben daarnaast toegang tot dezelfde informatie over conversies van SKAdNetwork-conversies en conversies voor app-campagnes. AAP's krijgen alleen geen attributieclaims voor gemodelleerde conversies. U ziet dus verschillen tussen de rapportage voor app-campagnes, SKAdNetwork en AAP's.

Welke rapportagegegevens kan ik verwachten voor conversiegegevens die via de nieuwe URL-parameters worden vastgelegd?

Conversiegegevens gemeten met de nieuwe parameters, worden op hetzelfde detailniveau gerapporteerd als gegevens die met de GCLID-parameter voor de afzonderlijke niveaus zijn gemeten. Daarvoor worden technieken voor conversiemodellering gebruikt. Meer informatie over updates voor campagnemeting in iOS 14

Is het mogelijk dat conversiemodellering leidt tot langere vertragingen voor mijn app-campagnes op iOS?

Ja, het kan tot 5 dagen duren voordat gemodelleerde conversies voor app-campagnes worden weergegeven. Dit is normaal. Deze vertraging door modellering komt bovenop de bestaande conversievertragingen. Vertragingen door modellering blijven ook invloed hebben op rapportage voor recente campagneprestaties. De prestaties kunnen dus blijven schommelen.

Conversies bijhouden

Hoe werken de nieuwe URL-parameters als de advertentie-interactie plaatsvindt op een site die niet van Google is? Moeten adverteerders de parameter zelf naar Google sturen?

Als een van de first-party tags van Google op een website wordt geïmplementeerd, geven de tags de betreffende parameter door als wordt vastgesteld dat de advertentie-interactie van iOS 14-verkeer komt. Meer informatie over updates voor campagnemeting in iOS 14

In welke gevallen worden deze nieuwe URL-parameters gebruikt?

De nieuwe URL-parameters verschijnen mogelijk als een advertentie van een betrokken iOS-platform komt en er daarna een conversie plaatsvindt op het web. De nieuwe URL-parameters kunnen ook verschijnen als een advertentie van het web komt en er daarna een conversie plaatsvindt in een app, zoals bij deep links.

Hoe test ik of de nieuwe URL-parameter werkt?

Klik in een Google-app op een advertentie die u naar een website leidt. Ga na of de parameter ?wbraid= in de website-URL wordt weergegeven.

Hoe werken SKAdNetwork-conversiewaarden in combinatie met app-campagnes?

Als u een schema voor de conversiewaarde van SKAdNetwork instelt, kunt u de prestaties van in-app gebeurtenissen meten en uw campagnes effectiever optimaliseren voor acties na de installatie of een doelrendement op uw uitgaven aan advertenties.

U kunt uw schema voor conversiewaarde instellen via Google Analytics 4, een door Google goedgekeurde app-attributiepartner of de Google Ads API. We raden adverteerders ten zeerste aan één plek te kiezen om hun schema voor conversiewaarde in te stellen. Conversiewaardeschema's die zijn ingesteld via Google Analytics 4, kunnen worden geëxporteerd met de Admin API. We willen ook de mogelijkheid introduceren om uw schema te gebruiken om uw app-campagnes met een doel-CPA en doel-ROAS te optimaliseren. Deze functie is momenteel beschikbaar als beperkte bèta.

Ontdek meer informatie over hoe u het SKAdNetwork-conversiewaardeschema instelt en over best practices voor iOS-app-campagnes.

Hoe verhoudt de conversiemeting van Google op het apparaat zich tot SKAN?

Onze conversiemeting op het apparaat biedt conversie-informatie die vergelijkbaar is met SKAdNetwork, met gegevens die zijn gestructureerd voor de best mogelijke optimalisatie van campagnes. De conversiemeting op het apparaat zorgt er ook voor dat eventuele matching op het apparaat plaatsvindt en dat er geen informatie waaraan een gebruiker kan worden herkend vanaf het apparaat wordt gestuurd. Meer informatie over conversiemeting op het apparaat

Welke statistieken worden verzameld met conversiemeting op het apparaat?

Met conversiemeting op het apparaat kunt u app-installaties en in-app acties uit uw iOS-app-campagnes meten terwijl u gebruikersgegevens privé houdt. Attributie op het apparaat maakt gebruik van e-mailadressen die u opgeeft, bijvoorbeeld uit de inlogfunctionaliteit van uw app via Google Analytics voor Firebase (GA4F). De GA4F-SDK zorgt dat alleen geanonimiseerde conversiegegevens vanaf het apparaat naar de servers van Google worden gestuurd. Er wordt geen informatie waaraan een gebruiker kan worden herkend op een herkenbare manier vanaf het apparaat gestuurd.

Wat zijn, behalve de SKAdNetwork-integratie, de voordelen als ik de Google Analytics voor Firebase SDK in mijn iOS-app opneem?

Behalve de registratie van uw apps voor SKAdNetwork-attributie biedt Google Analytics voor Firebase ook de volgende voordelen:
  • Voor gebruikers die toestemming hebben gegeven, kunt u automatisch belangrijke interacties meten, zoals het aantal keren dat de app voor het eerst is geopend en het aantal in-app-aankopen. Meer informatie over automatisch verzamelde gebeurtenissen
  • Daarmee kunt u de Google-tool voor conversiemeting op het apparaat voor iOS gebruiken en de conversiemodellering en -rapportage voor uw iOS-app-campagnes verbeteren.
  • U kunt experimenteren met informatieberichten om gebruikers te laten weten waarom ze gepersonaliseerde advertenties moeten toestaan.
  • Hierdoor werken uw campagnes met de aanstaande innovaties voor metingen van Google waarbij de privacy wordt gewaarborgd.
  • U kunt gegevens van uw app en website samenvoegen. Meer informatie over hoe u Analytics instelt voor een website en/of app

Optreden

Wat gebeurt er als ik meer dan de aanbevolen 8 app-campagnes voor installaties laat lopen?

We raden u aan 8 of minder app-campagnes voor installaties te consolideren voor elke iOS-app, omdat u zo optimale prestaties kunt behalen binnen de beperkingen die SKAdnetwork hanteert voor het aantal campagnes. Als u 8 of minder campagnes laat lopen, betekent dit dat elke campagne voldoende conversiesignalen heeft. Het is geen harde limiet, maar het gebruik van meer dan 8 campagnes per app leidt tot slechtere prestaties en SKAdNetwork-rapportage. Meer informatie over Google-hulp voor app-ontwikkelaars om zich voor te bereiden op ATT-beleidsupdates van Apple voor iOS 14

Conversiemodellering

Hoe modelleert Google conversies als advertentie-interacties en conversies geen gemeenschappelijke ID hebben of als conversies niet kunnen worden gemeten?

We brengen een onderscheid tussen advertentie-interacties aan op basis van het feit of een verband tussen de advertentie en de conversie hebben vastgesteld.

Vervolgens bepalen we in de set interacties waarvoor dat verband is vastgesteld, een groep gebruikers die zich op dezelfde manier gedragen en berekenen hun conversiepercentages. Ook analyseren we andere factoren, waaronder het apparaattype, het tijdstip en het besturingssysteem, om de mate van vergelijkbaarheid te bepalen.

AI van Google is getraind om de conversiekans te bepalen voor alle gebruikers die interactie hebben gehad met de advertentie, zelfs voor gebruikers die niet rechtstreeks zijn bekeken vanwege beperkingen van de browser of het besturingssysteem. We passen deze trainingstechnieken uitsluitend toe om te voldoen aan de specifieke zakelijke behoeften van elke adverteerder.

Daarna checken we of onze modellen representatief zijn, door gegevens van andere kalibratiesignalen te gebruiken, zoals historische conversietrends. Meer informatie over gemodelleerde online conversies

Welke signalen worden gebruikt voor de conversiemodellering van Google?

Elk model verschilt iets, maar voorbeelden van gebruikte signalen zijn Apparaattype, Conversietype, Tijd van de dag, Land en Browser. Meer informatie over gemodelleerde online conversies

Bieden

Welke gevolgen hebben deze nieuwe meetoplossingen voor iOS voor mijn biedingen?

Onze biedingssystemen zijn afhankelijk van de meetoplossingen die worden gebruikt om gegevens te verzamelen, zoals de Google-tag (gtag.js), Google Tag Manager (gtm.js) en Google Analytics voor Firebase. Bij de ontwikkeling van nieuwe meetoplossingen, zoals conversiemodellering en nieuwe URL-parameters, houden we nauwlettend in de gaten welke effecten die hebben op onze biedingssystemen en voeren we aanpassingen door als dat nodig is.

Campagnes die gebruikmaken van Slim bieden, blijven biedingen instellen op basis van de nauwkeurigste meting die beschikbaar is. We raden u wel aan u op de bovenstaande wijzigingen voor te bereiden door de prestaties en weergave van alle campagnes in iOS-verkeer nauwlettend in de gaten te houden. Pas zo nodig budgetten en CPA- of ROAS-doelen in Slim bieden aan om uw doelstellingen te behalen. Als u bijvoorbeeld de uitgaven wilt verhogen, kunt u naar behoefte CPA-doelen verhogen of ROAS-doelen verlagen.

Als u app-campagnes laat lopen met de biedstrategie Doel-ROAS, moet u meteen overschakelen naar Doel-CPA. Meer informatie over Google-hulp voor app-ontwikkelaars om zich voor te bereiden op ATT-beleidsupdates van Apple voor iOS 14