Google Adsin hyödyt toimialallasi

Mitä hyötyä Google Adsista voi olla toimialallasi [hero image]

Google Ads tarjoaa tehokkaita mainontaratkaisuja kaikkien alojen yrityksille, ja eri kampanjatyyppejä hyödyntämällä voit käyttää sellaisia mainoksia, jotka vastaavat sitä, miten ihmiset kohdemarkkinoillasi kuluttavat sisältöä. Tarkan kohdistuksen avulla voit tavoittaa potentiaalisia asiakkaita, jotka ovat kiinnostuneita siitä, mitä yritykselläsi on tarjota.

Tämä artikkeli perustuu Google Adsin avulla toimialansa asiakkaita houkuttelevien merkittävien mainostajien neuvoihin. Tämä ei ole kattava opas, mutta tästä on hyvä aloittaa mainontastrategian suunnittelu ainutlaatuiselle yrityksellesi.

Vähittäiskauppa

Vähittäiskauppa [pääbanneri]

Vähittäiskauppiaille sopivia kampanjatyyppejä

Shopping-mainokset | Tuotelistausmainokset

Shopping: Mainosta tuotteitasi interaktiivisilla tuotelistausmainoksilla hakutuloksissa ja Googlen Ostokset-välilehdellä.

• Vakiotyyppisten Shopping-kampanjoiden avulla mainostat verkkokaupan tuotevalikoimaa ja paikallista varastoa, jotta saat enemmän liikennettä ja myyntivalmiita liidejä sivustollesi ja kivijalkakauppoihisi. Shopping-kampanjoiden avulla voit esitellä hyödyllisiä tuotetietoja ja tuotekuvia suoraan mainoksissa.
  • Älykkäissä Shopping-kampanjoissa käytetään nykyistä tuotesyötettäsi ja sisältöäsi yhdessä Googlen koneoppimisen kanssa konversioarvon maksimoimiseksi ja monenlaisten tuotemainosten tarjoamiseksi eri paikoissa. Näissä kampanjoissa kampanjanhallinta on helpompaa ja tulokset ovat usein parempia.

LUO SHOPPING-KAMPANJA

Ennen kuin voit luoda Shopping-kampanjan, sinun on luotava kauppiastili ja ladattava tuotetietosi tuotesyötteen avulla.

Kauppiaskeskuksen tuotesyötteen luominen

Kauppiaskeskuksen tuotesyötteen avulla voit automaattisesti ladata tuotetiedot ja luoda niiden perusteella Shopping-kampanjoiden mainoksia. Tuotetietoja hyödynnetään myös kohdistuksessa, joten mainoksesi näkyvät käyttäjille, joita juuri kyseiset tuotteet kiinnostavat, juuri silloin, kun he etsivät näitä tietoja.

Vinkki: Mitä tarkemmat tuotetiedot lisäät, sitä paremmin mainoksesi voivat vastata nykyisten ja potentiaalisten asiakkaiden laajoihin ja yksityiskohtaisiin tarpeisiin.

LUO TUOTESYÖTE

Rahoitus, kiinteistönvälitys ja muut asiantuntijapalvelut

Finance, Real Estate & Other Professional Services industry vertical [hero image]

Rahoitukseen, kiinteistönvälitykseen ja asiantuntijapalveluihin sopivia kampanjatyyppejä

Esimerkki hakuverkoston tekstimainoksesta

Hakukampanjoiden avulla voit kohdistaa mainokset erittäin tarkasti, sillä voit tavoittaa käyttäjät, jotka etsivät aktiivisesti palvelujasi hakukoneista ja aiheeseen liittyviltä sivustoilta.

Tämä lähestymistapa sopii hyvin asiantuntijapalvelujen spesifiin tarjontaan.

LUO HAKUKAMPANJA

Esimerkki Display-kuvamainoksesta

Display-kampanjoiden mainokset näkyvät Google Display ‑verkostossa, joten voit tavoittaa käyttäjät, kun he selaavat suosikkisivujaan, tarkistavat Gmail-tilinsä, käyttävät mobiililaitteita ja sovelluksia tai katsovat ja jakavat videoita YouTubessa.

LUO DISPLAY-VERKOSTON KAMPANJA

Paikalliset mainokset | Teksti- ja kuvamainokset

Paikallisten palvelujen mainokset ovat hyvä vaihtoehto, jos tarjoat sijaintiin perustuvia palveluja, kuten taloussuunnittelua, lakineuvontaa, kodin korjauspalveluja tai muita kunnossapitoon, kiinteistönvälitykseen ja tapahtumiin liittyviä palveluja.

Nämä mainokset näkyvät Google Haun yläosassa, ja niiden avulla voit saada suoria liidejä puhelujen tai viestien kautta. (Tämä mainostyyppi on käytettävissä vain Yhdysvalloissa.)

Kohdistaminen

Audience targeting [icon] Yleisöön kohdistamisen avulla saat mainoksesi näkymään tietyille segmenteille, esimerkiksi niille, jotka sopivat kategorioihin Pankki‑ ja raha-asiat, Sijoittajat, Koti ja puutarha, Kauneus ja hyvinvointi tai Elämäntavat ja harrastukset.

Käytä bisnesdatasyötteitä yhdessä Display-verkoston kampanjoiden kanssa, niin voit luoda osuviksi muokattuja dynaamisia uudelleenmarkkinointimainoksia, jotka sisältävät käyttäjien sivustollasi tai sovelluksessasi katsomia tuotteita tai palveluja.

Jos esimerkiksi olet kiinteistöalalla, voit luoda syötteen, jossa käytetään kiinteistöjen bisnesdatamallia ja sen avulla näytetään mainoksissa kiinteistöjen kuvia ja hintoja.

Business data feeds [icon]

Media ja viihde

Media vertical [hero image]

Media‑ ja viihdealalle sopivia kampanjatyyppejä

Esimerkki videomainoksesta

Videokampanjoiden avulla videomainokset näkyvät itsenäisesti tai muun suoratoistovideosisällön joukossa YouTubessa ja kaikkialla Google Display ‑verkostossa.

Ne ovat loistava vaihtoehto media‑ ja viihdealan yrityksille, sillä ne sisältävät aktivointiin tähtääviä videomainoksia, jotka näkyvät YouTubessa ja Google videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa.

LUO VIDEOKAMPANJA

Sovellusmainokset | Automaattisesti luodut usean mainosmuodon mainokset

Sovelluskampanjoiden avulla voit helposti mainostaa sovelluksiasi Google Haussa, Google Playssa, YouTubessa, Google Haun Discoverissa ja Google Display ‑verkostossa.

Sinun ei tarvitse suunnitella yksittäisiä mainoksia. Riittää, kun lisäät muutaman rivin tekstiä, hintatarjouksen ja mainosmateriaalia, niin automaattisesti suunnitellut mainokset näkyvät monissa verkostoissa eri mainosmuodoissa.

Sovelluskampanjat sopivat hyvin peliyrityksille ja muille yrityksille, jotka haluavat mainostaa videopeliä tai muuta sovellusta tavoitteena saada asennuksia, sovellustoimintaa tai ennakkorekisteröintejä.

LUO SOVELLUSKAMPANJA

Kohdistaminen

Audience targeting [icon]

Yleisöön kohdistamisen avulla saat mainoksesi näkymään tietyille yleisöille, esimerkiksi niille, jotka sopivat kategorioihin Toimintapeliharrastajat, Media ja viihde, Pelaajat, Uutiset ja politiikka, Kissoista pitävät ja Koirista pitävät.

Videomainosten kanssa kannattaa käyttää laajaa kohdistusta, kuten tuhannen impression hintatarjouksia (CPM) sekä TrueView for Reach ‑kampanjoita ja YouTube Masthead ‑mainoksia, jotta saat mahdollisimman monta katselukertaa ja lisäät tietoisuutta esimerkiksi tulevasta sarjasta tai elokuvasta.

Jos haluat kohdistaa mainokset tietylle ryhmälle, käytä yleisökohdistusta yllä olevassa kappaleessa kuvatulla tavalla tai sisältökohdistusta.

Käytä bisnesdatasyötteitä yhdessä Display-verkoston kampanjoiden kanssa, niin voit luoda osuviksi muokattuja dynaamisia uudelleenmarkkinointimainoksia, jotka sisältävät käyttäjien sivustollasi tai sovelluksessasi katsomia tuotteita tai palveluja.

Jos esimerkiksi edustat media-alan yritystä, voit luoda oman syötteen, joka näyttää räätälöityjä mainoksia todennäköisimmin ohjelmatarjonnastasi kiinnostuneille käyttäjille.

Business data feeds [icon]

Koulutus

Education vertical [hero image]

Hyödyllisiä mainostyyppejä

Esimerkki videomainoksesta

Videosarjat: Käyttämällä videomainossarjoja Videokampanjoissa voit luoda sarjan videoita, jotka kertovat kukin oman tarinansa koulutuslaitoksestasi tai palvelustasi.

Voit halutessasi myös luoda YouTube-kanavan, jossa on opetussisältöä. Tähän voi mukavasti yhdistää mainossisältöä, joka tuo potentiaalisia ja nykyisiä asiakkaita kanavalle tutustumaan brändiisi tarkemmin.

LUO VIDEOSARJAKAMPANJA

Esimerkki hakuverkoston tekstimainoksesta

Dynaamiset hakumainokset: Dynaamisten hakumainosten avulla voit esitellä kurssejasi yksinkertaisessa, helposti katsottavassa mainoksessa käyttäjille, jotka tekevät Google-hakuja sivustollasi usein käytettyihin otsikoihin ja ilmauksiin liittyvillä hakusanoilla.

LUO DYNAAMISIA HAKUMAINOKSIA

Kohdistaminen

Audience targeting [icon] Yleisöön kohdistamisen avulla saat mainoksesi näkymään tietyille yleisöille, esimerkiksi niille, jotka sopivat kategorioihin Koulutus, Teknologia ja koulutus, Peruskoulut ja lukiot, Kaupallinen koulutus, Kolmannen asteen koulutus, Varhaiskasvatus, Taide‑ ja muotoilualan koulutus ja Kosmetiikka-alan koulutus.

Käytä bisnesdatasyötteitä yhdessä Display-verkoston kampanjoiden kanssa, niin voit luoda osuviksi muokattuja dynaamisia uudelleenmarkkinointimainoksia, jotka sisältävät käyttäjien sivustollasi tai sovelluksessasi katsomia tuotteita tai palveluja.

Jos esimerkiksi edustat koulutusalan yritystä, voit luoda oman Koulutus-bisnesdatamallin, joka näyttää räätälöityjä mainoksia todennäköisimmin kursseistasi kiinnostuneille käyttäjille.

Business data feeds [icon]

Terveydenhuolto ja biotieteet

Healthcare & Life Sciences vertical [hero image]

Terveydenhuollon ja biotieteiden yrityksille sopivia kampanjatyyppejä

Paikalliset mainokset | Teksti- ja kuvamainokset

Paikalliset kampanjat on suunniteltu tuomaan asiakkaita paikalliseen toimipisteeseesi – olipa kyseessä sitten lääkärin tai hammaslääkärin klinikka, sairausvakuutusyhtiö tai muu terveydenhuoltoalan yritys.

LUO PAIKALLINEN KAMPANJA

Kohdistaminen

Audience targeting [icon] Yleisöön kohdistamisen avulla saat mainoksesi näkymään tietyille yleisöille, esimerkiksi niille, jotka sopivat kategorioihin Sairausvakuutus tai Sairausvakuutuspaketit.

Käytä bisnesdatasyötteitä yhdessä Display-verkoston kampanjoiden kanssa, niin voit luoda osuviksi muokattuja dynaamisia uudelleenmarkkinointimainoksia, jotka sisältävät käyttäjien sivustollasi tai sovelluksessasi katsomia tuotteita tai palveluja.

Jos esimerkiksi edustat terveydenhuoltoalan yritystä, voit luoda oman bisnesdatamallin, joka näyttää räätälöityjä mainoksia todennäköisimmin tuotteistasi tai palveluistasi kiinnostuneille käyttäjille.

Business data feeds [icon]

Matkailu, majoitus ja ravintolapalvelut

Travel, Lodging & Dining vertical [hero image]

Hotel ads example

Hotellikampanjoiden avulla voit luoda dynaamisia mainoksia, jotka näkyvät, kun käyttäjä hakee hotellia Haussa, Mapsissa tai Assistantilla.

Mainokset näkyvät hotellivarausmoduulissa, joka voi sisältää hotellin kuvia ja tietoja, kuten, hintoja, mukavuuksia ja varaussivulle vieviä linkkejä.

LUO HOTELLIKAMPANJA

Esimerkki Display-kuvamainoksesta

Display-kampanjoiden mainokset näkyvät Google Display ‑verkostossa, joten voit tavoittaa käyttäjät, kun he selaavat suosikkisivujaan, tarkistavat Gmail-tilinsä, käyttävät mobiililaitteita ja sovelluksia tai katsovat ja jakavat videoita YouTubessa.

Kilpailu matkailupalvelujen mainostajien välillä on kovaa, joten kannattaa julkaista Display-verkostossa bannereita miljoonilla sivustoilla ympäri maailmaa ja kohdistaa mainokset käyttäjiin, jotka ovat kiinnostuneita tietyistä kaupungeista ja alueista.

LUO DISPLAY-VERKOSTON KAMPANJA

Discovery-mainokset | esimerkki useita kuvia sisältävästä karusellimainoksesta

Discovery-kampanjoissa näytetään Googlen yleisö‑ ja asiakassignaalien perusteella räätälöityjä ja erittäin visuaalisia mainoksia käyttäjille, jotka ovat valmiita tutustumaan brändiisi.

Mainosmuodoissa hyödynnetään koneoppimista, jotta sisältö näkyy hienosti eri laitteilla, kun käyttäjät selaavat suosikkisisältöään ja syötteisiin perustuvia kokemuksia.

LUO DISCOVERY-KAMPANJA

Esimerkki videomainoksesta

Videokampanjoiden avulla videomainokset näkyvät itsenäisesti tai muun suoratoistovideosisällön joukossa YouTubessa ja kaikkialla Google Display ‑verkostossa.

Videomainokset ovat loistava vaihtoehto matkailu- ja majoituspalvelujen mainostajille, sillä niiden avulla voidaan esitellä kauniita paikkoja ja nähtävyyksiä sekä etuja ja mukavuuksia yksityiskohtaisella ja visuaalisesti houkuttelevalla tavalla.

LUO VIDEOKAMPANJA

Kohdistaminen

Audience targeting [icon] Yleisöön kohdistamisen avulla saat mainoksesi näkymään tietyille yleisöille, esimerkiksi niille, jotka sopivat kategorioihin Matkailu, Perhelomat, Vesiurheiluharrastajat, Lentomatkailu tai Hotellit ja majoitus.

Käytä bisnesdatasyötteitä yhdessä Display-verkoston kampanjoiden kanssa, niin voit luoda osuviksi muokattuja dynaamisia uudelleenmarkkinointimainoksia, jotka sisältävät käyttäjien sivustollasi tai sovelluksessasi katsomia tuotteita tai palveluja.

Jos esimerkiksi mainostat lentoja, hotelleja ja vuokra-asuntoja tai matkailupalveluja, voit käyttää sopivaa bisnesdatamallia, joka näyttää räätälöityjä mainoksia todennäköisimmin tuotteistasi tai palveluistasi kiinnostuneille käyttäjille.

Business data feeds [icon]