Updates van campagnemetingen voor iOS 14

Als gevolg van de wijzigingen in het Apple-beleid voor app-trackingtransparantie (ATT), zijn er updates in de manier waarop we conversiegegevens rapporteren en meten voor advertenties die worden getoond in iOS 14-verkeer. In dit artikel leggen we uit welke invloed productwijzigingen kunnen hebben op u als Google Ads-adverteerder. Voor de meeste adverteerders verandert er niets.

Lees hoe we onze partners voorbereiden op de beleidsupdates van Apple voor iOS 14.

De impact van ATT op Google Click ID, websiteconversies en offline conversies

Sinds het ATT-beleid van Apple op 26 april 2021 van kracht is geworden, sturen we geen Google Click ID (GCLID) meer voor iOS 14-verkeer dat afkomstig is van advertenties in een aantal Google-apps. Voor verkeer van andere Google-bronnen blijven we gewoon GCLID's gebruiken.

Welke gevolgen heeft dit voor mij?

Sommige Google iOS-apps gebruiken momenteel informatie die ATT vereist (zoals IDFA van Apple). Volgens het ATT-beleid van Apple mag Google deze informatie niet meer gebruiken en daarom wordt de bijbehorende melding niet getoond in de betreffende apps, in overeenstemming met de richtlijnen van Apple.

Mogelijk constateert u daarom een afname van het aantal GCLID's in URL's van landingspagina's voor verkeer dat afkomstig is van de betreffende iOS-apps. Alleen voor verkeer waarop dit van invloed is:

• De &gclid={GCLID} wordt niet toegevoegd aan advertentieklikken en de ValueTrack-parameter {gclid} wordt ingesteld op lege tekst.
  • Misschien is er een daling in het aantal gerapporteerde websiteconversies.
  • Misschien is er een daling in het aantal gerapporteerde offline conversies (geïmporteerd uit klikken).

Wat Google doet om te helpen

Vanaf maart 2021 is er een nieuwe URL-parameter om te voldoen aan het beleid van Apple. Hiermee kunt u de resultaten van uw advertenties in iOS meten.

Met deze nieuwe parameter &wbraid={WBRAID} kunt u conversies aan uw advertentiecampagnes toeschrijven en conversiemodellen gebruiken om uw conversies in iOS nauwkeuriger te meten.

Ter ondersteuning van deze nieuwe parameter wordt standaard een nieuwe first-party cookie ingesteld voor uw domeinen via de Google-tag (gtag.js), Google Tag Manager (gtm.js) en Google Analytics (analytics.js) met een gekoppeld Google Ads-account. Conversies worden dan toegeschreven aan advertenties die onder het ATT-beleid vallen.

U kunt zich op elk moment afmelden voor het bijhouden van first-party cookies door Conversies koppelen uit te zetten in uw configuratie.

Voorbereiden op iOS 14-wijzigingen

We raden u aan om zich zo op deze wijzigingen voor te bereiden:

• Zorg ervoor dat u de Google-tag (gTag.js en/of Google Tag Manager) correct heeft geïmplementeerd op uw site.
  • De meeste adverteerders hoeven hun website niet te wijzigen. Een klein percentage moet willekeurige URL-parameters toestaan op hun website om de continuïteit van de campagnemeting te waarborgen.
  • Voor video- en Discovery-campagnes moet u doelgroepuitbreiding aanzetten voor remarketing- of Klantenmatch-campagnes. Ook moet u vergelijkbare doelgroepen opnemen in alle advertentiegroepen.
Opmerking: Dit artikel wordt geüpdatet om u up-to-date te houden van best practices die verband houden met iOS 14-wijzigingen. Blijf deze pagina de komende weken bezoeken voor de nieuwste informatie. Dit artikel is voor het laatst geüpdatet op 29 maart 2023.

Biedingsoverwegingen voor campagnes waarop dit van invloed is

Campagnes die gebruikmaken van Slim bieden, blijven biedingen instellen op basis van de nauwkeurigste meting die beschikbaar is. We raden u wel aan om zich op de bovenstaande wijzigingen voor te bereiden door de prestaties en weergave van alle campagnes in iOS-verkeer nauwlettend in de gaten te houden. Pas zo nodig budgetten en CPA- of ROAS-doelen in Slim bieden aan om uw doelstellingen te behalen. Als u bijvoorbeeld de uitgaven wilt verhogen, kunt u naar behoefte CPA-doelen verhogen of ROAS-doelen verlagen.

De impact van ATT op deeplink-conversies voor apps

Opmerking: Als u Google Ads gebruikt om uw iOS-app te promoten, leest u Best practices voor iOS-app-campagnes.

Als uw advertenties gebruikers via een deep link naar uw apps op iOS 14 sturen, krijgt u misschien minder in-app conversies wanneer het ATT-beleid van Apple van kracht wordt. We werken aan rapportage-oplossingen waarmee u in-app conversies in iOS zo nauwkeurig mogelijk kunt blijven meten.

Wat Google doet om te helpen

In mei 2021 heeft Google een nieuwe URL-parameter geïntroduceerd waarmee u, in overeenstemming met het Apple-beleid, de resultaten van uw advertenties in iOS kunt meten.

gbraid is de nieuwe parameter waarmee u app-conversies meet die het resultaat zijn van advertentiecampagnes in iOS. Deze nieuwe parameter wordt toegevoegd aan URL's van landingspagina's wanneer autotagging is aangezet voor alle klikken in iOS 14.5+.

Voordelen van het gebruik van gBraid

• Ontdek belangrijke inzichten: krijg inzicht in de resultaten van uw Google-advertentiecampagnes en app-conversies in iOS.
  • Verbeter de campagneprestaties: leg niet-getelde iOS-conversies vast met gBraid zodat biedingsmodellen beter werken en advertenties efficiënter worden weergegeven.

gBraid instellen

1. Doe het volgende op uw website:
  2. Zet autotagging aan in de instellingen van uw Google Ads-account.
  3. Ga naar de meetinstellingen en volg de instructies. Meer informatie over hoe u app-conversies bijhoudt met een app-attributiepartner

Firebase

• U moet de nieuwste versie van de Firebase SDK (v6.32.2 of hoger) gebruiken. Gebruik de installatiehandleiding voor Google Analytics 4.
  • Als u scenedelegateUI of swiftUI gebruikt met de Firebase SDK, neemt u contact op met uw Google-accountmanager voor meer hulp (indien van toepassing).

Adjust SDK of S2S

Volg de instructies om de Google Ads-integratie met Adjust in te stellen en te activeren.

Airbridge SDK

Als u de Google Ads-integratie met Airbridge wilt instellen en activeren, gebruikt u de Airbridge-handleiding voor partnerintegratie met Google Ads.

AppsFlyer SDK of S2S

Als u de Google Ads-integratie met AppsFlyer wilt instellen en activeren, gebruikt u de instructies in de integratiegids voor AppsFlyer en Google Ads. Zorg dat re-engagement aanstaat en dat alle app-gebeurtenissen zijn ingesteld in AppsFlyer.
  • Optie 1: SDK
  • Zo zet u attributie voor re-engagement aan:
    1. Ga in AppsFlyer naar App-instellingen.
    2. Scroll op het tabblad Integratie omlaag.
    3. Zet de schakelaar 'Attributie voor re-engagement' aan.
    4. Selecteer onder 'Terugkijkperiode voor doorklikken naar re-engagement' een overzichtsperiode in uren of dagen en stel de schuifregelaar in op de gewenste waarde.
      • Dat is de periode waarin u de app moet lanceren, anders wordt de klik niet geregistreerd als re-engagement. Het begint met een advertentieklik.
    5. Klik op Opslaan.
  • Voer deze stappen uit om in te stellen dat alle app-gebeurtenissen worden gestuurd:
    1. Ga in AppsFlyer naar App-instellingen.
    2. Scroll op het tabblad Integratie omlaag.
    3. Zet de schakelaar 'Postbacks voor in-app gebeurtenissen' aan.
    4. Klik op Gebeurtenis toevoegen om een SDK of een server-naar-server-gebeurtenis toe te voegen aan de lijst.
    5. Selecteer onder Verzendoptie Alle mediabronnen, inclusief organisch in het dropdownmenu.
    6. Selecteer onder Opbrengst sturen de optie Waarden en opbrengst in het dropdownmenu.
    7. Klik op Integratie opslaan.
  • Optie 2: S2S

Branch SDK of S2S

Als u de Google Ads-integratie met Branch wilt instellen en activeren, gebruikt u de instructies in de integratiegids voor Branch en Google Ads.

Kochava SDK of S2S

Als u de Google Ads-integratie met Kochava wilt instellen en activeren, gebruikt u de instructies in de integratiegids voor Kochava en Google Ads.

Singular SDK of S2S

Als u de Google Ads-integratie met Singular wilt instellen en activeren, gebruikt u de instructies om de integratie van Singular en Google Ads-attributie in te stellen. Selecteer ook onder 'Postbacks voor gebeurtenissen' de optie 'Alle gebeurtenissen sturen, ongeacht de toegeschreven partner' in het dropdownmenu.

Offline conversies importeren (OCI)

• U heeft toestemming nodig om conversiegegevens te verzamelen en beheren. Voordat u uw conversiegegevens importeert in uw Google Ads-account, zorgt u dat u de beveiligingsnormen van Google voor gegevensverzameling volgt. Meer informatie over offline conversies importeren
  • Zorg dat alle klikparameters correct worden doorgegeven. Meer informatie over klikconversies uploaden
Opmerking: gbraid is alleen van toepassing op campagnes in het zoeknetwerk en Shopping-, display- en Performance Max-campagnes. Neem contact op met uw Google-accountmanager als u op de toelatingslijst voor deze oplossing wilt worden gezet. Dat is afhankelijk van uw configuratie- en meetinstellingen.

Voorbereiden op iOS 14-wijzigingen

We raden u aan om zich zo op deze wijzigingen voor te bereiden:

• Blijf up-to-date van de nieuwste iOS 14-gerelateerde informatie van uw app-attributiepartner of upgrade naar de nieuwste versie van Google Analytics voor Firebase om te zorgen dat uw SDK conversiemetingen van Google in iOS ondersteunt via de toegevoegde parameter gbraid.
  • De meeste adverteerders hoeven hun website niet te wijzigen. Wel moet een klein percentage willekeurige URL-parameters toestaan op hun website (in dit geval gbraid=) om de continuïteit van de campagnemeting te waarborgen.
  • Als u handmatige CPC-biedingen gebruikt, voert u pas CPC-bodaanpassingen door (om rekening te houden met de gerapporteerde conversiedaling voor iOS) als in-app conversies in iOS weer normaal worden gerapporteerd.
Opmerking: Dit artikel wordt geüpdatet om u up-to-date te houden van best practices die verband houden met iOS 14-wijzigingen. Blijf deze pagina de komende weken bezoeken voor de nieuwste informatie. U kunt ook de veelgestelde vragen over wijzigingen in iOS 14 lezen. Dit artikel is voor het laatst geüpdatet op 29 maart 2023.