Bruk skjermlesere med Classroom på datamaskiner (for lærere)

Denne artikkelen er for lærere.

Svaksynte lærere kan bruke Classroom ved hjelp av skjermlesere på datamaskiner og mobilenheter. Denne artikkelen handler mest om skjermlesere for datamaskiner, men mobilskjermlesere støttes også.

Denne artikkelen inneholder avsnitt om anbefalte nettlesere for skjermlesere, navigering i Classroom, fullføring av vanlige oppgaver for lærere i Classroom samt beslektede ressurser

Velg et alternativ for å hoppe til en bestemt læreroppgave nedenfor:

Anbefalte nettlesere og skjermlesere

Avhengig av hvilken enhet du bruker, anbefaler vi disse skjermleserne og nettleserne:

• ChromeVox på ChromeOS-enheter
  • NVDA eller JAWS med Firefox- eller Chrome-nettleseren på Windows-enheter
  • VoiceOver med Chrome-nettleseren på Mac-enheter

Naviger i Classroom

Når du åpner Classroom, er du på Classroom-startsiden – som også kalles Kurs-siden. På Kurs-siden finner du tre hovedområder:

• Hovednavigasjonsområdet: Her finner du kursene dine, kalenderen din, varselinnstillinger og arkiverte kurs. Du kan også åpne hovednavigasjonsområdet fra et kurs for å gå tilbake til Kurs-siden.
  • Banner: Her finner du generelle innstillinger og kontroller, blant annet Google-raden, der du kan bytte til andre apper og brukerkontoer.
  • En liste over kursene dine: Her finner du alle kursene du underviser i eller er invitert til å undervise i. For hvert kurs ser du et kurskort med knapper og linker.

For hvert kurs finner du fire hovedområder:

• Strøm-siden: Legg ut kunngjøringer til kurset ditt og gå til kursinnstillingene.
  • Kursarbeid-siden: Opprett og legg ut spørsmål, oppgaver og quizoppgaver. Du kan også legge ut materiell, for eksempel en undervisningsplan for kurset. Du kan opprette emner for å organisere innleggene dine.
  • Personer-siden: Inviter elever eller medlærere til å bli med på kurset ditt, og send e-post til elever, foresatte eller medlærere.
  • Karakterer-siden: Du kan angi, gjennomgå og returnere elevkarakterer fra Karakterer-siden. Hvis du retter en elevs arbeid i et annet område i Classroom, for eksempel retteverktøyet i Classroom, oppdateres karakteren automatisk på Karakterer-siden.

Utfør læreroppgaver i Classroom ved hjelp av skjermlesere

Opprett kurs

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Sørg for at du logger på med kontoen du bruker på skolen. Hvis du allerede er logget på med en annen e-postkonto, og derfor må bytte konto, går du til Google-konto-knappen i banneret på Kurs-siden, og trykker på Enter. Deretter velger eller legger du til kontoen din.
  3. I banneret på Kurs-siden går du til knappen Lag eller bli med på et kurs og trykker på Enter.
  4. Velg menyelementet Lag et kurs og trykk på Enter.
    Vinduet Lag et kurs åpnes, slik at du kan skrive inn kursdetaljer.
  5. Angi kursnavn (obligatorisk), del, emne og rom. Gå deretter til Opprett-knappen og trykk på Enter. Nå er du i det nye kurset ditt, på Strøm-sidefanen.

Finn ut mer ved å gå til Opprett kurs.

Inviter elever eller medlærere til kurs

Du kan invitere elever eller medlærere til å bli med på kurs på to måter: med en invitasjon eller med kurskoden. Hvis du sender en invitasjon, får de inviterte en e-post, og kurset vises på Kurs-siden deres. Hvis du deler kurskoden, logger deltakerne på Classroom og skriver inn koden for å bli med på kurset.

Velg et alternativ for å hoppe til en veiledning nedenfor:

Slik inviterer du elever eller medlærere med en invitasjon:

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Sørg for at du logger på med kontoen du bruker på skolen.
  3. Kurs-siden går du til kurset ditt, og når du hører navnet på kurset, trykker du på Enter
    Nå er du i kurset, på Strøm-sidefanen.
  4. Gå til Personer-sidefanen og trykk på Enter.
  5. Personer-siden går du til Inviter lærere-knappen eller Inviter elever-knappen og trykker på Enter. Basert på valget ditt åpnes enten Inviter lærere eller Inviter elever.
    Tips: Sørg for å kun invitere elever via Inviter elever-knappen, og kun lærere via Inviter lærere-knappen.
  6. Skriv inn navnene eller e-postadressene til personene du vil invitere.
    Tips: Når du skriver inn navn eller e-postadresser, vises en liste over foreslåtte personer i Søkeresultater. Du kan velge personer fra listen.
  7. Når du er ferdig med å legge til folk i invitasjonen, går du til Inviter-knappen og trykker på Enter.
    Personene du inviterte, mottar en e-post med invitasjonen din.

Slik inviterer du elever eller medlærere med kurskoden:

Du kan dele kurskoden på ulike måter. Du kan for eksempel dele den i en e-post eller vise den via en prosjektør.

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Sørg for at du logger på med kontoen du bruker på skolen.
  3. Kurs-siden går du til kurset ditt, og når du hører navnet på kurset, trykker du på Enter.
    Nå er du i kurset, på Strøm-sidefanen.
  4. (Valgfritt) For å vise kurskoden med en prosjektør, gå til Vis-knappen og trykk på Enter. Koden vises forstørret i et vindu. For å gjøre koden enda større, gå til Fullskjerm-knappen og trykk på Enter
  5. (Valgfritt) For å dele kurskoden i en e-post, gå til Strøm-siden, gå til Kursinnstillinger-knappen og trykk på Enter. I Kursinnstillinger gjør du følgende:
    1. Gå til menyelementet Kode for kurspåmelding og trykk på Enter
    2. Velg Kopiér fra listen over menyelementer.
      Koden kopieres til utklippstavlen. Du kan lukke Kursinnstillinger-siden.
    3. Lim inn koden i en e-post til elevene eller medlærerne dine.

Finn ut mer ved å gå til Inviter elevene dine til kurs eller Legg til medlærere for kurs

Opprett oppgaver

Oppgaver du oppretter, legges ut på Kursarbeid -siden. Du kan også vise eller skjule Kursarbeid-innlegg på Strøm-siden. Når du oppretter en oppgave, kan du legge den ut umiddelbart eller planlegge at den skal legges ut senere.

Du kan legge til filer og vedlegg i oppgaver. Når du legger ved filer i oppgaver, kan du angi tillatelser for elevene knyttet til vedlegget, for eksempel Elevene kan se på filen, Elevene kan endre filen eller Lag en kopi til hver elev. Hvis du velger Lag en kopi til hver elev, får hver enkelt elev en egen kopi av filen å jobbe med.

Trinn 1 av 3: Lag oppgaven

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Sørg for at du logger på med kontoen du bruker på skolen.
  3. Kurs-siden går du til kurset ditt, og når du hører navnet på kurset, trykker du på Enter.
    Nå er du i kurset, på Strøm-sidefanen.
  4. Gå til Kursarbeid-sidefanen og trykk på Enter.
  5. Kursarbeid-siden går du til Opprett-knappen og trykker på Enter.
    En liste med elementer på Opprett-menyen åpnes.
  6. I listen over elementer på Opprett-menyen velger du Oppgave.
    Et vindu åpnes, slik at du kan skrive inn oppgavedetaljene.
  7. I Tittel-tekstfeltet skriver du inn en oppgavetittel (obligatorisk).
    Merk: Når du har skrevet inn en tittel, lagres oppgaven som et utkast på Kursarbeid-siden. Elevene kan ikke se utkastene dine.
  8. For å legge til oppgavedetaljer, fortsett til Trinn 2: Legg til oppgavedetaljer.

Trinn 2 av 3: Legg til oppgavedetaljer

Når du har skrevet inn en oppgavetittel, kan du legge til andre detaljer for oppgaven.

Velg et alternativ for å hoppe til en veiledning nedenfor: Legg til instruksjoner, legg til vedlegg, legg ut innlegg i flere kurs, legg ut innlegg til bestemte elever, legg til karakterkategorier, endre poengverdier, angi frister, legg til emner, legg til rubrikker, slå på plagiatrapporter.

1. (Valgfritt) For å legge til instruksjoner for elevene, gå til vinduet med oppgavedetaljer. Etter Tittel-tekstfeltet går du til Instruksjoner-tekstfeltet og skriver inn instruksjonene.
  2. (Valgfritt) For å legge til eller opprette vedlegg, gå til Legg til vedlegg i innlegg nedenfor.
  3. (Valgfritt) For å legge ut oppgaven i mer enn ett kurs, gå til vinduet med oppgavedetaljer, gå til menyelementet Legg ut i og trykk på Enter. En liste over kursene dine åpnes. For å legge ut innlegg i et kurs, merk av for kurset i listen.
    Merk: Hvis du legger ut oppgaven i flere kurs, må du legge den ut til alle elevene i disse kursene.
  4. (Valgfritt) For å legge ut oppgaven til bestemte elever på kurset, gå til vinduet med oppgavedetaljer, gå til menyelementet For alle elevene og trykk på Enter. En liste over elevene på kurset åpnes. Standardvalget er at innlegget legges ut til alle elevene. Hvis du vil velge bort en elev slik at vedkommende ikke får innlegget, fjerner du merket i boksen ved siden av elevens navn i listen.
  5. (Valgfritt) For å legge til en karakterkategori, gå til vinduet med oppgavedetaljer og deretter til Karakterkategori-menyen. Som standard er Ingen kategori valgt. Velg en karakterkategori fra listen og trykk på Enter
    Merk: For å opprette karakterkategorier må du konfigurere karaktersettingen. Gå til Konfigurer karaktersettingen for å finne ut mer.
  6. (Valgfritt) For å endre poengverdien, gå til vinduet med oppgavedetaljer og naviger til du hører Største poengverdi. Standardverdien er 100. Skriv inn en ny verdi, eller velg Ingen karakter og trykk på Enter
    Merk: Når du returnerer arbeid som er merket med Ingen karakter, får elevene en hake i stedet for en poengsum.
  7. (Valgfritt) for å angi en frist, gå til vinduet med oppgavedetaljer, gå til menyelementet Ingen frist og trykk på Enter. Da åpnes Leveringsfrist-vinduet.
    1. I Leveringsfrist-vinduet skriver du inn en frist. Hvis du i stedet vil velge en dato fra en kalender, gå til Ingen frist-knappen og trykk på Enter
    2. For å angi et klokkeslett, gå til Leveringsfrist-vinduet, gå til knappen Legg til et leveringsklokkeslett og trykk på Enter. Skriv inn et klokkeslett og trykk på Enter
  8. (Valgfritt) For å legge til innlegget i et emne, gå til vinduet med oppgavedetaljer og deretter til Emne-menyen. Som standard velges Mangler emne. Velg et emne i menyen, eller velg Opprett emne og skriv inn et nytt emnenavn.
    Tips: Med emner er det enklere for deg og elevene å holde orden på kursarbeidet. Du kan for eksempel gruppere innlegg etter læringsmål, enhet eller uke. Innlegg vises under emnene de tilhører, og du kan filtrere etter emne.
  9. (Valgfritt) For å legge til en rubrikk, gå til vinduet med oppgavedetaljer, gå til menyelementet Legg ved en rubrikk og trykk på Enter. Du kan velge mellom disse menyalternativene: Opprett en rubrikk, Gjenbruk rubrikken eller Importér fra Regneark
    Finn ut mer om rubrikker ved å gå til Opprett eller gjenbruk rubrikker for oppgaver
  10. (Valgfritt) For å slå på plagiatrapporter for oppgaven, gå til vinduet med oppgavedetaljer, gå til avmerkingsboksen Plagiatrapporter og trykk på Enter for å merke av i boksen. Et vindu åpnes for å bekrefte at du vil slå på plagiatrapporter for oppgaven. I vinduet går du til Fortsett-knappen og trykker på Enter. Finn ut mer om plagiatrapporter ved å gå til Slå på plagiatrapporter.
  11. For å fullføre og legge ut oppgaven, fortsett til Trinn 3: Legg ut eller planlegg oppgaver

Trinn 3 av 3: Legg ut eller planlegg oppgaver

Elevene kan se oppgaver etter at du har lagt dem ut. Elevene kan ikke se planlagte oppgaver før de legges ut.

1. Velg et alternativ:
    • For å legge ut oppgaven med en gang, gå til vinduet med oppgavedetaljer, gå til Tildel-knappen og trykk på Enter. Oppgaven legges ut, og du kommer tilbake til Kursarbeid-siden.
      Merk: Når en oppgave er lagt ut, kan du ikke senere endre den til et planlagt innlegg.
    • For å planlegge at oppgaven skal legges ut senere, gå til menyelementet Alternativer for lagring og trykk på Enter. En meny åpnes med tre alternativer: Tildel, Planlegg og Lagre utkast. Velg Planlegg. Vinduet Planlegg en oppgave åpnes. I vinduet går du til Planlegg dato og angir en dato. Deretter går du til Planlegg tidspunkt og angir et klokkeslett. Til slutt går du til Planlegg-knappen i vinduet og trykker på Enter. Oppgaven blir lagt ut som planlagt. Du kommer tilbake til Kursarbeid-siden.

Merk: Før en planlagt oppgave blir lagt ut, kan du endre den planlagte datoen. På Kursarbeid-siden går du til oppgaven og velger Rediger-knappen. I oppgavedetaljene går du til Planlegg utlegging og endrer datoen eller velger Fjern planlagt dato-knappen for å se flere alternativer.

Finn ut mer ved å gå til Opprett oppgaver.

Opprett spørsmål

Hvis du vil sjekke elevenes forståelse eller sette i gang diskusjoner, kan du stille spørsmål til klassen. Du kan opprette kortsvarspørsmål eller flervalgsspørsmål. Som standard er Kortsvarspørsmål valgt som spørsmålstype. Hvis du vil vite hvordan du retter spørsmål, kan du gå til Sett karakter på og returner svar på spørsmål.

Trinn 1 av 4: Opprett spørsmålet

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Sørg for at du logger på med kontoen du bruker på skolen.
  3. Kurs-siden går du til kursnavnet og trykker på Enter.
    Nå er du i kurset, på Strøm-sidefanen.
  4. Gå til Kursarbeid-sidefanen og trykk på Enter
  5.  På Kursarbeid-siden går du til Opprett-knappen og trykker på Enter
    En meny åpnes med de ulike typene Kursarbeid-innlegg du kan opprette.
  6. I menyen under Opprett-knappen velger du Spørsmål.
    Nå er du i vinduet med spørsmålsdetaljer, i Spørsmål-tekstfeltet.
  7. Skriv inn spørsmålet i Spørsmål-tekstfeltet.
  8. Velg et alternativ:

Trinn 2 av 4: (Valgfritt) Lag et flervalgsspørsmål

1. For å lage et flervalgsspørsmål, gå til Spørsmålstype-menyen og velg Flervalgsspørsmål. To tomme alternativer vises under Instruksjoner -tekstfeltet.
  2. Gå til Alternativ 1 og skriv inn et alternativ.
  3. Gå til Legg til et alternativ, og skriv inn det neste alternativet. Gjenta dette trinnet for å legge til flere alternativer.
  4. (Valgfritt) For å fjerne et alternativ, gå til Fjern alternativ-knappen og trykk på Enter.
    Tips: Fjern alternativ-knappen kommer etter alternativet.
  5. (Valgfritt) Når elevene har valgt et svar, kan du la dem se et sammendrag av alle svarene for kurset. Som standard kan elevene se kurssammendraget. For å slå av kurssammendraget, fjern avmerkingen for Elevene kan se kurssammendraget.
  6. For å legge til spørsmåldetaljer, for eksempel instruksjoner eller en frist, fortsett til Trinn 3: Legg til spørsmåldetaljer.

Trinn 3 av 4: Legg til spørsmåldetaljer

Du kan legge til andre detaljer i spørsmålet ditt. Velg et alternativ for å hoppe til en veiledning nedenfor: Legg til instruksjoner, legg til vedlegg, legg ut innlegg i flere kurs, legg ut innlegg til bestemte elever, legg til karakterkategorier, endre poengverdier, angi frister, legg til emner, angi elevtillatelser

1. (Valgfritt) For å legge til instruksjoner for spørsmålet, gå til Instruksjoner-tekstfeltet og skriv inn instruksjoner.
  2. (Valgfritt) For å legge til vedlegg, gå til spørsmålsdetaljene, gå til menyelementet Legg til eller Opprett, og velg en filtype. Finn ut mer ved å gå til Legg til vedlegg i innlegg nedenfor.
  3. (Valgfritt) For å legge ut spørsmålet i flere kurs, gå til Legg ut i-menyen og trykk på Enter. En avmerkingsliste med alle kursene dine åpnes. Som standard er kun det gjeldende kurset merket av. For å legge ut innlegg i andre kurs, merk av for disse kursene i listen.
    Merk: Hvis du legger ut innlegg i flere kurs, må du legge dem ut til alle elevene i disse kursene.
  4. (Valgfritt) For å legge ut spørsmålet til bestemte elever, gå til menyelementet For alle elevene og trykk på Enter. En avmerkingsliste med elevene på kurset åpnes. Som standard er det merket av for Alle elevene. Fjern merket for Alle elevene, og merk deretter av for elevene du vil legge ut spørsmålet til.
  5. (Valgfritt) For å legge til en karakterkategori, gå til menyelementet Karakterkategori og velg en kategori. Som standard er Ingen kategori valgt.
    Merk: For å opprette karakterkategorier må du konfigurere karaktersettingen. Gå til Konfigurer karaktersettingen for å finne ut mer.
  6. (Valgfritt) For å endre poengverdien, gå til tekstfeltet Poengverdi. Standardverdien er 100. Skriv inn en annen verdi, eller velg Ingen karakter.
  7. (Valgfritt) For å angi en frist, gå til menyelementet Ingen frist og trykk på Enter. Et Leveringsfrist-vindu åpnes.
    1. I vinduet velger du Legg til en frist-knappen og velger en dato i kalenderen som åpnes. Datoen legges til, og kalenderen lukkes.
    2. For å legge til et klokkeslett, velg knappen Leveringklokkeslett i vinduet. Skriv inn et klokkeslett og trykk på Enter. Leveringsdatoen og -klokkeslettet er angitt. Du kan lukke Leveringsfrist-vinduet.
  8. (Valgfritt) For å legge til spørsmålet i et emne, gå til Emne-menyen. Som standard velges Mangler emne. Velg et alternativ i Emne-menyen:
    1. Velg et emne fra menyen.
    2. Velg Opprett emne, og skriv inn et nytt emnenavn i tekstfeltet som vises.
      Tips: Med emner er det enklere for deg og elevene å holde orden på kursarbeidet. Du kan for eksempel gruppere innlegg etter læringsmål, enhet eller uke. Innlegg vises under emnene de tilhører, og du kan filtrere etter emne.
  9. (Valgfritt) Angi elevtillatelser (kun for kortsvarspørsmål):
    1. For å la elevene svare på svarene til klassekameratene sine, gå til Elevene kan svare hverandre og se til at boksen er avmerket.
      Merk: Boksen er avmerket som standard.
    2. For å la elevene endre svarene sine, gå til Elevene kan endre svarene sine og merk av i boksen.
      Merk: Som standard er boksen ikke avmerket.

Trinn 4 av 4: Legg ut eller planlegg spørsmålet

Du kan legge ut spørsmålet umiddelbart eller planlegge at det skal legges ut senere.

1. Velg et alternativ:
    • For å legge ut spørsmålet med en gang, gå til Spør-knappen i spørsmåldetaljene og trykk på Enter.
      Spørsmålet blir lagt ut, og du kommer tilbake til Kursarbeid-siden.
    • For å planlegge at spørsmålet skal legges ut senere, gå til menyelementet Alternativer for lagring og trykk på Enter. Da åpnes en meny med tre alternativer: Spør, Lagre utkast og Planlegg. Velg Planlegg. Vinduet Planlegg et spørsmål åpnes. I vinduet går du til tekstfeltet Planlegg dato og skriver inn en dato. Deretter går du til tekstfeltet Planlegg tidspunkt og angir et klokkeslett. Til slutt går du til Planlegg-knappen i vinduet og trykker på Enter.
      Spørsmålet blir lagt ut som planlagt. Du kommer tilbake til Kursarbeid-siden.

Finn ut mer ved å gå til Opprett spørsmål.

Opprett quizoppgaver

Når du oppretter en quizoppgave, oppretter Classroom en tom quiz ved hjelp av et Google-skjema og legger det til i oppgaven. Deretter kan du redigere quizen og legge til spørsmål.

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Sørg for at du logger på med kontoen du bruker på skolen.
  3. Kurs-siden går du til kursnavnet og trykker på Enter.
    Nå er du i kurset, på Strøm-sidefanen.
  4. Gå til Kursarbeid-sidefanen og trykk på Enter.
    Nå er du på Kursarbeid -siden.
  5. Kursarbeid-siden går du til Opprett-knappen og trykker på Enter
    En meny åpnes med de ulike typene Kursarbeid-innlegg du kan opprette.
  6. I menyen under Opprett-knappen velger du menyelementet Quizoppgave og trykker på Enter.
    Nå er du i vinduet med detaljer for quizoppgaven. En tom Google Skjemaer-quiz blir automatisk lagt til i quizoppgaven din.
  7. I vinduet med detaljer for quizoppgaven skriver du inn en tittel og andre detaljer, for eksempel instruksjoner eller et emne. Finn ut mer ved å gå til Legg til oppgavedetaljer eller Legg til vedlegg i innlegg.
  8. (Valgfritt) For å hindre at elever åpner andre nettleserfaner i løpet av quizen, gå til Låst modus på Chromebook og merk av i boksen.
    Merk: Dette alternativet er tilgjengelig for skoler som bruker administrerte Chromebook-enheter. Finn ut mer
  9. For å begynne å opprette Skjemaer-quizen, gå til detaljene for quizoppgaven, gå til Google Skjemaer-quizvedlegget og trykk på Enter. En tom Skjemaer-quiz åpnes i en ny nettleserfane.
  10. Gå til nettleserfanen for Skjemaer-quizen, og gjør deretter følgende:
    1. I Skjemaer-quizen går du til Skjematittel og skriver inn en tittel for quizen.
    2. Fyll ut resten av quizen.
      Når du oppdaterer Skjemaer-quizen, lagres endringene automatisk i quizvedlegget i quizoppgaven.
  11. For å tildele eller planlegge quizen, gå tilbake til nettleserfanen for Classroom-quizoppgaven og velg et alternativ:
    1. For å tildele quizen umiddelbart, gå til Tildel-knappen i detaljene for quizoppgaven, og trykk på Enter.
    2. For å planlegge at quizen skal legges ut senere, gå til Lagre alternativer-knappen i detaljene for quizoppgaven og trykk på Enter. Velg deretter Planlegg, og angi dato og klokkeslett.

Finn ut mer ved å gå til Opprett quizoppgaver eller Lag og rett quizer med Google Skjemaer.

Legg til vedlegg i innlegg

For å distribuere ressurser eller materiell til elevene dine kan du legge til vedlegg som arbeidsark, videoer eller nettlinker i innleggene du oppretter.

Med Kursarbeid-innlegg, for eksempel oppgaver eller spørsmål, kan du også opprette nye filer som legges ved automatisk. Du kan angi elevtillatelser for vedlegget, for eksempel Elevene kan se på filen, Elevene kan endre filen eller Lag en kopi til hver elev

Velg et alternativ for å hoppe til en veiledning nedenfor: Legg til et vedlegg eller Opprett et vedlegg.

Slik legger du til vedlegg

Merk: Du kan bruke dette alternativet for kunngjøringer eller kursarbeid.

1. I detaljene for innlegget du oppretter, går du til Legg til-knappen og trykker på Enter. En meny med vedleggsalternativer åpnes. Velg et alternativ for å hoppe til en veiledning nedenfor: Legg ved filer fra Google Disk, legg ved linker, legg ved filer fra enheten din eller legg ved YouTube-videoer.
  2. (Valgfritt) For å legge ved en fil fra Google Disk, gå til Legg til-menyen og velg Google Disk. Vinduet Sett inn filer ved hjelp av Google Disk åpnes. I vinduet er Nylige-fanen valgt.
    1. Velg eller søk etter filen i Disk.
      Merk: Hvis du velger et foreslått søkeresultat, legges filen ved, og vinduet lukkes.
    2. I vinduet Sett inn filer ved hjelp av Google Disk går du til Legg til-knappen og trykker på Enter. Filen legges ved innlegget ditt.
  3. (Valgfritt) For å legge ved en link, gå til Legg til-menyen og velg Link. Et Legg til link-vindu åpnes.
    1. I Link-tekstfeltet skriver du inn linken.
    2. Gå til Legg til link-knappen og trykk på Enter. Linken legges ved innlegget ditt.
  4. (Valgfritt) For å legge ved en fil fra enheten din, gå til Legg til-menyen og velg Fil. Vinduet Sett inn filer ved hjelp av Google Disk åpnes. I vinduet velges et menyelement i fanen Last opp. Du kan gjøre følgende:
    1. (Valgfritt) Dra filer inn i vinduet.
    2. (Valgfritt) Naviger til knappen Velg filer fra enheten din og trykk på Enter.
    3. Når du er ferdig med å legge til filer, går du til vinduet Sett inn filer ved hjelp av Google Disk, går til Last opp-knappen og trykker på Enter. Filen legges ved innlegget ditt.
  5. (Valgfritt) For å legge til en YouTube-video, gå til Legg til-menyen og velg YouTube. Vinduet Sett inn video åpnes med faner for å søke etter videoer eller angi nettadressen til en video.
    1. Velg videoen din, eller skriv inn en videonettadresse.
    2. I Sett inn video-vinduet går du til Legg til-knappen og trykker på Enter. Videoen legges ved innlegget ditt.

Slik oppretter du og legger ved nye filer

Merk: Du kan bruke dette alternativet for Kursarbeid-innlegg. For kunngjøringer kan du gå til Legg til vedlegg ovenfor.

1. I detaljene for Kursarbeid-innlegget du oppretter, går du til Opprett-knappen og trykker på Enter. En meny åpnes med alternativer for å opprette filer i Dokumenter, Presentasjoner, Regneark, Tegninger og Skjemaer.
  2. Velg ett av alternativene.
    En tom fil blir lagt ved innlegget ditt, og du kommer til en ny nettleserfane der du kan opprette innhold.
  3. Legg til ønsket innhold via den nye nettleserfanen.
    Eventuelle endringer du gjør i filen, lagres automatisk i vedlegget i Kursarbeid-innlegget.
  4. Gå tilbake til nettleserfanen for Kursarbeid-innlegget, og fullfør opprettingen av innlegget.

Se Opprett oppgaver for å finne ut mer om hvordan du legger ved filer.

Kommuniser med elever eller medlærere

Du kan legge ut kunngjøringer for kurset ditt, sende private kommentarer til elever om arbeidet deres og sende e-post til elever og medlærere.

Velg et alternativ for å hoppe til en veiledning nedenfor:

Legg ut kunngjøringer til kurset ditt

Når du legger ut en kunngjøring, kan du legge den ut til alle elevene i flere kurs, eller til bestemte elever i ett kurs.

Trinn 1 av 3: Opprett kunngjøringen

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Sørg for at du logger på med kontoen du bruker på skolen.
  3. Kurs-siden går du til kursnavnet og trykker på Enter.
    Nå er du i kurset, på Strøm-sidefanen.
  4. Gå til Del noe med kurset ditt-knappen, og trykk på Enter
    Et vindu åpnes der du kan legge inn kunngjøringsdetaljer.
  5. I vinduet går du til tekstfeltet Del noe med kurset ditt og skriver inn kunngjøringen din.

Trinn 2 av 3: (Valgfritt) Legg til andre kunngjøringsdetaljer

Velg et alternativ for å hoppe til en veiledning nedenfor: Legg til vedlegg, legg ut i flere kurs, legg ut innlegg til bestemte elever.

1. (Valgfritt) For å legge til et vedlegg i kunngjøringen, gå til menyelementet Legg til og trykk på Enter
    En liste åpnes med disse vedleggsalternativene: Google Disk, Link, Fil og YouTube. Finn ut mer ved å gå til Legg til vedlegg ovenfor.
  2. (Valgfritt) For å legge ut kunngjøringen til alle elevene i flere kurs, gå til vinduet med kunngjøringsdetaljer, gå til Legg ut i-menyen og trykk på Enter. En liste over kursene dine åpnes. Merk av i boksen for hvert kurs der du vil legge ut kunngjøringen.
    Merk: Hvis du legger ut innlegg i flere kurs, må du legge dem ut til alle elevene i disse kursene.
  3. (Valgfritt) For å legge ut kunngjøringen til bestemte elever i kurset, gå til vinduet med kunngjøringsdetaljer, gå til menyen For alle elevene og trykk på Enter. En avmerkingsliste med elevene dine åpnes. Som standard er alle elevene valgt for å motta kunngjøringen. For å utelate en elev fra kunngjøringen, fjern avmerkingen for eleven.

Trinn 3 av 3: Legg ut eller planlegg kunngjøringen

1. Velg et alternativ:
    • For å legge ut kunngjøringen umiddelbart går du til Legg ut-knappen i vinduet med kunngjøringsdetaljer og trykker på Enter. Kunngjøringen blir lagt ut.
    • Hvis du vil planlegge at kunngjøringen skal legges ut senere, går du til Lagre alternativer-menyen i vinduet med kunngjøringsdetaljer og trykker på Enter. En liste åpnes der du kan velge Legg ut, Planlegg eller Lagre utkast. Velg Planlegg og trykk på Enter. Vinduet Planlegg en kunngjøring åpnes. I vinduet Planlegg en kunngjøring går du til Planlegg dato og angir en dato. Gå deretter til Planlegg tidspunkt og angi et klokkeslett. Til slutt går du til Planlegg-knappen i vinduet og trykker på Enter. Kunngjøringen din blir lagt ut som planlagt.

Finn ut mer ved å gå til Legg ut kunngjøringer til elever.

Send private kommentarer til elever

Du kan sende elevene private kommentarer om arbeidet deres. Når du har lagt ut en kommentar, får eleven et varsel og kan se kommentaren.

Merk: Du kan ikke endre eller slette private kommentarer til elever.

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Sørg for at du logger på med kontoen du bruker på skolen.
  3. Kurs-siden går du til kursnavnet og trykker på Enter.
    Nå er du i kurset, på Strøm-sidefanen.
  4. Gå til Kursarbeid-sidefanen og trykk på Enter
    Nå er du på Kursarbeid -siden.
  5. Gå til oppgaven eller spørsmålet, og åpne elementet. Hvis du åpner en oppgave, kommer du til Elevarbeid-siden. Hvis du åpner et spørsmål, kommer du til Svar fra elevene-siden.
  6. Gå til Alle elevene-tabellen. Når du kommer til linken til eleven du vil kommunisere med, trykker du på Enter. Tekstfeltet Legg til en privat kommentar åpnes i et hovedområde.
    Tips:
    • Hvis en elev har lagt inn en privat kommentar til oppgaven eller spørsmålet, hører du den ved å velge linken til elevens navn i tabellen.
    • Når du har valgt en elevs navn i tabellen, åpnes et hovedområde med elevens arbeid, alternativet for private kommentarer og en annen link med navnet som fører til elevens Elevprofil-side.
  7. I tekstfeltet Legg til en privat kommentar skriver du inn den private kommentaren til eleven og velger Legg ut-knappen.
Finn ut mer ved å gå til Gi tilbakemeldinger på oppgaver.

Send e-post til elever eller medlærere

Hvis skolen din tillater det, kan du sende e-post til elever eller medlærere fra Personer-siden. Hvis du ikke ser e-postalternativet på Personer-siden, har ikke skolen din slått på e-post for Classroom.

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Sørg for at du logger på med kontoen du bruker på skolen.
  3. Kurs-siden går du til kursnavnet og trykker på Enter.
    Nå er du i kurset, på Strøm-sidefanen.
  4. Gå til Personer-sidefanen og trykk på Enter
    Nå er du på Personer-siden. Elever og medlærere står oppført.
  5. Gå til Alternativer for-menyen for læreren eller eleven du vil sende e-post til, og velg menyelementet Send e-post.
    En ny nettleserfane åpnes for e-postmeldingen din der mottakerens e-postadresse er lagt til.
  6. Følg denne fremgangsmåten i nettleserfanen for e-postmeldingen:
    1. Skriv inn et emne for e-posten i Emne-feltet.
    2. Skriv inn en melding i Meldingstekst-feltet.
  7. For å sende eller planlegge e-posten, velg et alternativ:
    • For å sende e-posten umiddelbart, gå til Send-knappen og trykk på Enter
      E-posten sendes, og nettleserfanen for e-post lukkes.
    • For å planlegge når e-posten skal sendes, gå til menyen Flere alternativer for sending og velg menyelementet Planlegg sending. Vinduet Planlegg sending åpnes med alternativer for å velge et foreslått tidspunkt eller Velg dato og tid. Hvis du velger Velg dato og tid, åpnes et annet vindu der du kan velge dato og klokkeslett. Til slutt velger du Planlegg sending-knappen i vinduet.
      E-posten sendes som planlagt, og nettleserfanen for e-post lukkes.

Merk: Du kan ikke motta e-poster i Classroom. For å lese e-post, gå til Classroom-banneret og velg Google-apper-knappen og deretter Gmail.

Finn ut mer ved å gå til Send e-post til elevene dine eller Send e-post til elever med lik arbeidsstatus.

Åpne elevarbeid

Når du har lagt ut kursarbeid, kan du åpne oppgaven eller spørsmålet for å sjekke arbeidsstatusen eller begynne å rette arbeidet. Når du åpner en oppgave, kommer du til Elevarbeid-siden. Når du åpner et spørsmål, kommer du til Svar fra elevene-siden.

På begge sidene grupperes elevene etter arbeidsstatus på denne måten:

• Tildelt: arbeid du har tildelt
  • Levert: arbeid elevene har levert
  • Karaktersatt: arbeid du har satt karakter på og returnert
  • Returnert: arbeid du har returnert uten karakter
    Merk: Dette alternativet vises kun hvis du har satt poengverdien til «Ingen karakter».

Du kan åpne en elevs arbeid på flere måter. Velg et alternativ for å hoppe til en veiledning nedenfor:

Åpne elevarbeid fra Strøm-siden

For å se etter arbeid du må gjennomgå, kan du åpne Gjøremål-siden, der kursarbeid grupperes som Gjennomgått eller Til gjennomgang. På Gjøremål-siden kan du åpne elevarbeidet du vil gjennomgå.

1. I et kurs velger du Strøm-sidefanen, går til knappen Se alle oppgavene og trykker på Enter.
    Da kommer du til Gjøremål-siden. På Gjøremål-siden står kursarbeid oppført som Gjennomgått eller Til gjennomgang slik at læreren enkelt kan holde oversikt over arbeidet.
  2. Gjøremål-siden går du til en oppgave eller et spørsmål og trykker på Enter.
    Hvis elementet er en oppgave, kommer du til Elevarbeid-siden. Hvis elementet er et spørsmål, kommer du til Svar fra elevene-siden. Du hører oppgaven eller spørsmålet.
  3. (Valgfritt) For å finne ut hvordan du angir karakterer på Elevarbeid-siden, gå til Karaktersetting på Elevarbeid-siden nedenfor.

Åpne elevarbeid fra Kursarbeid-siden

På Kursarbeid-siden vises kursarbeid under emner du oppretter. For lærere har hvert Kursarbeid-element en meny med alternativer samt tall som viser elevenes arbeidsstatus. Elementene på Kursarbeid-siden er skjult frem til du viser dem eller filtrerer etter emne.

Tips: Når du har filtrert etter emne, kan du velge en tittel for å åpne elevarbeid.

1. I et kurs velger du Kursarbeid-sidefanen, går til en oppgave eller et spørsmål og trykker på Enter for å utvide det.
  2. Velg tallet ved siden av «Levert» eller «Tildelt» og så Enter. Elevarbeid-siden vises.
    • Et tall kan bare klikkes på når det er større enn null.

Finn ut hvordan du retter oppgaver på Elevarbeid-siden.

Åpne elevarbeid fra Karakterer-siden

Karakterer-siden, også kalt karakterboken, består av en tabell der du kan angi og returnere karakterer. I den øverste raden finner du lister og linker til Kursarbeid-elementer. I kolonnen til venstre vises elever samt linker til profilsidene deres. Når en elev har levert inn arbeid, kan du åpne innleveringen fra Karakterer-siden.

1. Velg Karakterer-fanen i et kurs.
    Du hører navnet på kurset fulgt av karakterbok.
  2. Gå til en link for en oppgave eller et spørsmål, og trykk på Enter.
    Hvis elementet er en oppgave, kommer du til Elevarbeid-siden. Hvis elementet er et spørsmål, kommer du til Svar fra elevene-siden.
  3. (Valgfritt) For å finne ut hvordan du angir karakterer på Elevarbeid-siden, gå til Karaktersetting på Elevarbeid-siden nedenfor.

Rett og returner oppgaver

Måten du setter karakter på, avhenger av kravene du angir for oppgaven.

Hvis en elev for eksempel leverer inn en fil med oppgaven sin, kan du rette filen i retteverktøyet i Classroom. Når du skriver inn en karakter i retteverktøyet, oppdateres karakteren på de andre Classroom-sidene dine, for eksempel Karakterer-siden og Elevarbeid-siden. Dermed trenger du bare å skrive inn en karakter én gang.

Når du skriver inn en karakter, lagres den som et utkast frem til du returnerer den til eleven. Når du har returnert karakteren, kan eleven se den samt eventuelle tilbakemeldinger du har gitt om arbeidet. Du kan returnere karakterer til én eller flere elever om gangen.

Du kan angi og returnere karakterer fra flere sider i Classroom. Velg et alternativ for å hoppe til en veiledning nedenfor:

Hvis du vil vite hvordan du retter spørsmål, kan du gå til artikkelen Sett karakter på og returner svar på spørsmål.

Angi og returner karakterer på Karakterer-siden

Karakterer-siden består av en tabell. I den øverste raden finner du linker til Kursarbeid-elementer. I kolonnen lengst til venstre finner du elevnavn som er knyttet til elevens profil. Cellen der du skriver inn karakteren til en elev, er en handlingsmeny. Når du går til en celle med handlingsmeny, hører du elevens arbeidsstatus, for eksempel Tildelt eller Mangler, eller en tidligere angitt karakter. I hver celle med handlingsmeny finner du alternativer for å åpne elevens arbeid eller returnere karakteren.

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Sørg for at du logger på med kontoen du bruker på skolen.
  3. Kurs-siden går du til et kurskort, går til Åpne karakterboken-linken for kurset og trykker på Enter.
    Nå er du på Karakterer-siden for kurset.
    Tips: I et kurs kan du gå til Karakterer-siden ved å velge Karakterer-sidefanen. Elevene har ikke Karakterer-siden i sin versjon av Classroom.
  4. I raden til en elev går du til cellen med handlingsmeny for oppgaven. Deretter velger du et alternativ:
    1. For å åpne elevens innlevering, velg linken Se innleveringen i handlingsmenyen for eleven. Du kommer til elevens arbeid i retteverktøyet, i en ny nettleserfane.
    2. For å angi en karakter skriver du inn en karakter i cellen når du hører elevenes navn og deretter Handlingsmeny. Karakteren lagres som et utkast frem til du har returnert den.
    3. For å returnere karakteren til én elev, velg Returner i handlingsmenyen for eleven.
      Elevarbeidet blir returnert, og eleven kan se karakteren sin.
    4. For å returnere karakterer til alle elevene for oppgaven, gå til Handlingsmeny for overskrift for en oppgave og velg menyelementet Returner alle.

Tips: Du kan bruke hurtigtaster til å navigere i og oppdatere karakterboken din:

Handling Hurtigtast for Mac Hurtigtast for PC/Chrome
Lagre som utkast og gå til Mer-menyen, eller gå til neste celle fra Mer-menyen. Tab Tab
Lagre som utkast og gå til forrige kolonne, samme rad Shift + Tab Shift + Tab
Lagre som utkast og gå til neste rad, samme kolonne Retur Enter
Lagre som utkast og gå til forrige rad, samme kolonne Shift + Retur Shift + Enter
(Visningsmodus) Gå fra én celle til en annen (den valgte cellen vises) Piltaster Piltaster
(Redigeringsmodus) Gå fra ett tegn til et annet i en valgt celle Piltaster Piltaster
Gå tilbake til visningsmodus Esc Esc
Åpne menyalternativer i en celle ⌘ + Shift + \ Ctrl + Shift + \
Returnér en oppgave + Tilvalg + r Ctrl + Alt + r
Se på en innlevering + Tilvalg + v Ctrl + Alt + v

Finn ut mer om Karakterer-siden ved å gå til Se eller oppdater karakterboken din

Angi og returner karakterer på Elevarbeid-siden

På Elevarbeid-siden står elevene oppført i rader, gruppert etter arbeidsstatus. For hver elev ser du en kolonne med en avmerkingsboks, en kolonne med elevens navn og en karakterkolonne. Det finnes også et hovedområde der du kan filtrere etter arbeidsstatus eller gjennomgå arbeidet til en valgt elev. Når du velger navnet til en elev, vises kun arbeidet til denne eleven i hovedområdet.

1. Åpne en oppgave i et kurs. Du kommer til Elevarbeid-siden.
    Finn ut mer om å åpne elevarbeid ved å gå til Åpne elevarbeid ovenfor.
  2. Velg et alternativ på Elevarbeid-siden.
  3. (Valgfritt) For å gjennomgå en elevs arbeid, gå til Levert, gå til elevens navn og trykk på Enter. Elevenes arbeid vises ved siden av tabellen, i hovedområdet. Hvis eleven har lagt ved en fil, går du til vedlegget og trykker på Enter. Filen åpnes i en ny nettleserfane i Classroom-retteverktøyet. For å finne ut mer om hvordan du bruker retteverktøyet, gå til Angi og returner karakterer fra retteverktøyet nedenfor.
  4. (Valgfritt) For å skrive inn en karakter for en elev, gå til elevens karakterkolonne, angi en karakter og trykk på Enter.
    Tips: I raden til en elev hører du kolonnen med avmerkingsboks, kolonnen med elevens navn og deretter kolonnen med karakteren, som er en handlingsmeny. Handlingsmenyen inneholder celle der du kan angi poeng, og du kan velge andre menyelementer.
  5. (Valgfritt) For å returnere karakterer, velg et alternativ:
    • For å returnere karakterer til enkeltelever, merk av i boksene ved siden av elevenes navn, og gå deretter til Returner-knappen og trykk på Enter. Karakterene returneres til de valgte elevene.
    • Hvis du vil returnere karakterer til alle elevene, merker du av for Alle elevene. Deretter går du til Returner-knappen og trykker på Enter. Det kan hende at et vindu åpnes for å bekrefte at karakterene er returnert. Karakterene returneres til alle elevene.

Finn ut mer ved å gå til Rett og returner oppgaver.

Angi og returner karakterer fra retteverktøyet i Classroom

Når en elev leverer inn en fil med en oppgave, kan du gjennomgå og rette arbeidet i Classroom-retteverktøyet.

Retteverktøyet inneholder tre hovedområder:

• Et bannerområde med knapper for å returnere elevarbeid og gå til neste elev.
  • Et hovedområde for elevens arbeid der du kan foreslå endringer eller legge inn kommentarer.
  • Et sidepanel der du kan skrive inn karakterer, åpne plagiatrapporter og få tilgang til kommentarbanken. Du styrer alternativene for sidepanelet ved å velge Karaktersetting-fanen eller Kommentarbank-fanen i sidepanelet. Karaktersetting-fanen er valgt som standard.

Du kan rette arbeid til enkeltelever etter hvert som du retter det, eller returnere arbeid til flere elever samlet senere. Når du returnerer arbeid, kan elevene se karakterene sine.

1. I et kurs velger du vedlegget en elev har levert inn for arbeidet sitt. Filen åpnes i retteverktøyet, i en ny nettleserfane.
    Finn ut mer om å åpne elevarbeid ved å gå til Åpne elevarbeid ovenfor.
  2. For å skrive inn en karakter i retteverktøyet, gå til Endre karakteren i sidepanelet, og skriv inn en karakter i tekstfeltet. Karakteren lagres som et utkast.
  3. For å returnere arbeid, velg et alternativ:
    • For å returnere arbeid til én elev, gå til banneret i retteverktøyet, gå til Returner-knappen og trykk på Enter. Et vindu åpnes for å bekrefte returneringen. I vinduet navigerer du til Returner-knappen og trykker på Enter.
    •  For å returnere arbeid til flere elever, gå til banneret i retteverktøyet, gå til Alternativer for returnering-knappen og trykk på Enter for å åpne en meny. I menyen velger du Returner flere innleveringer. Vinduet Returner flere innleveringer åpnes. I vinduet merker du av for elevene du vil returnere arbeid til. Deretter går du til Returner-knappen og trykker på Enter.

Arbeidet returneres, og elevene kan se karakterene sine.

Tips: I retteverktøyet kan du også bruke disse alternativene:

• For å kjøre en plagiatrapport på elevens arbeid, gå til Se etter plagiering i sidepanelet og trykk på Enter. Når rapporten er klar, endres Se etter plagiering til antall merkede tekststykker. For å åpne rapporten, velg antall merkede tekststykker.
    Finn ut mer ved å gå til Se på plagiatrapporter.
  • For å sette karakterer ved hjelp av rubrikker, gå til sidepanelet, gå til et rubrikkriterium og skriv inn en poengsum. Finn ut mer ved å gå til Rett oppgaver ved hjelp av rubrikker.
  • For å legge til en kommentar fra kommentarbanken, velg Kommentarbank-fanen i sidepanelet. Deretter søker du etter eller kopierer kommentaren du vil bruke. Finn ut mer ved å gå til Gi tilbakemeldinger på oppgaver.
  • For å gå til neste elevs arbeid, gå til banneret i retteverktøyet, gå til knappen Velg den forrige eleven eller Velg den neste eleven og trykk på Enter. Arbeidet til en annen elev lastes inn i retteverktøyet.

For å finne ut mer om hvordan du bruker retteverktøyet, gå til Gi tilbakemelding på oppgaver.

Beslektede ressurser

Chrome-utvidelser

Ta en titt på disse anbefalte Chrome-utvidelsene fra partnerne våre:

• Snap&Read: En tekstleser som forenkler ordvalg, oversetter tekst, leser utilgjengelig tekst (OCR) og registrerer og siterer kilder.
  • Co:Writer: Et diktatverktøy med ordforslag som er grammatisk smart og kan håndtere uvanlige stavemåter.
  • EquatIO: Et verktøy for å lage matematiske uttrykk ved å taste, skrive eller snakke.
  • Read&Write for Google Chrome: Et personlig tilpasset støtteverktøy som gjør dokumenter, nettsider og vanlige filtyper i Google Disk (blant annet Google Dokumenter, PDF og ePub) mer tilgjengelige.

Videoer og artikler

Hvis du vil sende oss en tilbakemelding om denne artikkelen, går du til knappen Send tilbakemelding om brukerstøtten vår på denne siden og velger Dette hjelpeinnholdet og denne informasjonen i menyen.