Redaktionella krav

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Display & Video 360-användare måste följa denna Google Ads-policy. Fler begränsningar finns i hjälpcentret för Display & Video 360.

För att användarupplevelsen ska hålla hög kvalitet kräver Google att alla annonser, tillgångar och måladresser håller en hög professionell och redaktionell standard. Vi tillåter endast annonser som är tydliga och professionella samt leder användarna till innehåll som är relevant, användbart och enkelt att interagera med.

Nedan följer exempel på vad du bör undvika i dina annonser.

Läs om vad som händer om du bryter mot våra policyer.
Överträdelser av policyerna nedan resulterar i att kontot stängs av omedelbart utan föregående varning. En varning utfärdas minst sju dagar innan kontot stängs av. Läs mer om avstängda konton.

Krav på företagsnamn

Denna policy gäller de annonsformat som kräver ett företagsnamnfält.

Följande är inte tillåtet:

rött kryss Företagsnamn som skiljer sig från domänen, annonsörens officiella namn eller den nedladdningsbara app som marknadsförs

rött kryss Reklambetonade formuleringar i fältet för företagsnamn

Överträdelser av denna policy leder inte till att kontot stängs av omedelbart utan föregående varning. En varning utfärdas minst sju dagar innan kontot stängs av. Läs mer om avstängda konton.

Läs mer om policyn för krav på företagsnamn.

Användning av stora bokstäver

Följande är inte tillåtet:

rött kryss Stora bokstäver som inte används på rätt sätt eller för avsett syfte

Överträdelser av denna policy leder inte till att kontot stängs av omedelbart utan föregående varning. En varning utfärdas minst sju dagar innan kontot stängs av. Läs mer om avstängda konton.

Läs mer om policyn för användning av stora bokstäver.

Bildkvalitet

Följande är inte tillåtet:

rött kryss Bilder som är felvända, upp och ned eller inte upptar hela utrymmet i den valda bildstorleken

rött kryss Bilder som är suddiga, otydliga, obegripliga eller innehåller oläslig text

rött kryss Bilder som blinkar, blixtrar eller är distraherande på andra sätt

rött kryss Annonser som är större än ramen eller på annat sätt gör intrång på webbplatsen eller i appen

Överträdelser av denna policy leder inte till att kontot stängs av omedelbart utan föregående varning. En varning utfärdas minst sju dagar innan kontot stängs av. Läs mer om avstängda konton.

Learn more about the Image quality policy.

Missbruk av annonsfunktioner

Följande är inte tillåtet:

rött kryss Annonser och tillgångar som inte använder annonsenhetens egenskaper i avsett syfte

Överträdelser av denna policy leder inte till att kontot stängs av omedelbart utan föregående varning. En varning utfärdas minst sju dagar innan kontot stängs av. Läs mer om avstängda konton.

Läs mer om policyn för missbruk av annonsfunktioner.

Telefonnummer i annonstext

Följande är inte tillåtet:

rött kryss Lägga till ett telefonnummer i annonstext

Överträdelser av denna policy leder inte till att kontot stängs av omedelbart utan föregående varning. En varning utfärdas minst sju dagar innan kontot stängs av. Läs mer om avstängda konton.

Läs mer om policyn för telefonnummer i annonstext.

Skiljetecken och symboler

Följande är inte tillåtet:

rött kryss Skiljetecken och symboler som inte används på rätt sätt eller för avsett syfte

rött kryss Ogiltiga eller otillåtna tecken

Överträdelser av denna policy leder inte till att kontot stängs av omedelbart utan föregående varning. En varning utfärdas minst sju dagar innan kontot stängs av. Läs mer om avstängda konton.

Läs mer om policyn för skiljetecken och symboler.

Upprepning

Följande är inte tillåtet:

rött kryss Icke-standardiserad, gimmickartad eller onödig upprepning av namn, ord eller fraser

rött kryss Text i tillgångar som upprepar ord eller fraser i samma tillgång eller i en annan tillgång i samma annonsgrupp, kampanj eller konto

Överträdelser av denna policy leder inte till att kontot stängs av omedelbart utan föregående varning. En varning utfärdas minst sju dagar innan kontot stängs av. Läs mer om avstängda konton.

Läs mer om policyn för upprepning

Stil och stavning

Följande är inte tillåtet:

rött kryss Annonser och tillgångar som inte använder allmänt vedertagen stavning eller grammatik

rött kryss Annonser och tillgångar som är obegripliga eller nonsensartade

rött kryss Annonser och tillgångar som överskrider teckenbegränsningar för språk med dubbelbytetecken

rött kryss Annonser och tillgångar som inte följer det tydliga och informationsfokuserade formatet i Googles sökresultat

Överträdelser av denna policy leder inte till att kontot stängs av omedelbart utan föregående varning. En varning utfärdas minst sju dagar innan kontot stängs av. Läs mer om avstängda konton.

Läs mer om policyn för stil och stavning.

Oacceptabla mellanrum

Följande är inte tillåtet:

rött kryss Utelämna mellanrum eller lägga till extra mellanrum

rött kryss Överdriven eller gimmickartad användning av mellanrum

Överträdelser av denna policy leder inte till att kontot stängs av omedelbart utan föregående varning. En varning utfärdas minst sju dagar innan kontot stängs av. Läs mer om avstängda konton.

Läs mer om policyn för oacceptabla mellanrum.

Oidentifierad verksamhet

Följande är inte tillåtet:

rött kryss Annonser och destinationer som inte innehåller namnet på den produkt, tjänst eller verksamhet som marknadsförs

Överträdelser av denna policy leder inte till att kontot stängs av omedelbart utan föregående varning. En varning utfärdas minst sju dagar innan kontot stängs av. Läs mer om avstängda konton.

Läs mer om policyn för oidentifierad verksamhet.

Videokvalitet

Följande är inte tillåtet:

rött kryss Videor med oläslig text, dålig ljudkvalitet eller suddiga, otydliga eller oigenkännliga bilder

Om du inte kan redigera videon så att den uppfyller kraven bör du ladda upp en annan video som följer policyn.

Överträdelser av denna policy leder inte till att kontot stängs av omedelbart utan föregående varning. En varning utfärdas minst sju dagar innan kontot stängs av. Läs mer om avstängda konton.

Läs mer om policyn för videokvalitet.