Vi anbefaler, at du går til Din AdSense-side, hvor du kan finde tilpassede oplysninger om din konto som en hjælp til at sikre, at du opnår de ønskede resultater med AdSense.

Annoncemålretning

Sådan bruger AdSense cookies

Hvad er cookies?

Cookies er små tekstfiler, der gemmes i en brugers browser. De fleste cookies indeholder et entydigt id, som betegnes et cookie-id: En række tegn, som websites og servere sammenkæder med den browser, cookien er gemt på. Det giver websites og servere mulighed for at skelne browseren fra andre browsere, der gemmer andre cookies, og genkende hver browser ved hjælp af dens entydige cookie-id.

Cookies benyttes i vid udstrækning af websites og servere for at gøre det muligt at tilbyde mange af de basistjenester, der findes online. Hvis du handler på et website, gør en cookie websitet i stand til at "huske", hvilke varer du har lagt i din virtuelle kurv. Hvis du angiver præferencer på et website, gør en cookie det muligt for websitet at huske dine præferencer, næste gang du besøger det pågældende website. Og hvis du logger ind på et website, bruger websitet muligvis en cookie til at genkende din browser efterfølgende, så du ikke behøver at logge ind igen. Cookies gør det også muligt for websites at indsamle data vedrørende brugeraktivitet, f.eks. hvor mange unikke besøgende der er på en bestemt side hver måned. Alle disse apps er afhængige af de oplysninger, der gemmes i cookies.

Hvordan bruger AdSense cookies?

AdSense bruger cookies med det formål at gøre annonceringen bedre. Nogle af de typiske anvendelser er til at målrette annonceringen ud fra, hvad der er relevant for den enkelte bruger, at forbedre rapporteringen vedrørende kampagneeffektivitet og at undgå at vise annoncer, som brugeren allerede har set.

Cookies indeholder ingen personhenførbare oplysninger. Afhængigt af udgiverens og brugerens indstillinger kan oplysninger, der er knyttet til cookies, som bruges i forbindelse med annoncering, blive føjet til brugerens Google-konto.

Fravalg af annoncetilpasning

Hvis en bruger fravælger annoncetilpasning via Annonceindstillinger på Google, får den pågældende bruger ikke længere vist tilpassede annoncer fra Google.

Hvornår sender AdSense cookies til en browser?

AdSense sender en cookie til brugerens browser efter en eksponering, et klik eller en anden aktivitet, der resulterer i et kald til vores servere. Hvis browseren accepterer cookien, gemmes cookien på browseren.

Det mest almindelige er, at AdSense sender en cookie til browseren, når en bruger besøger en side, hvor der vises Google-annoncer. Sider med Google-annoncer indeholder annoncetags, der får browsere til at anmode om annonceindhold fra vores servere. Når serveren leverer annonceindholdet, sender den også en cookie. Det er dog ikke nødvendigt, at der vises Google-annoncer på en side, før dette sker. Siden skal bare indeholde vores annoncetags, som eventuelt i stedet udløser en kliksporings- eller eksponeringspixel.

Underret brugere om cookies

Alle udgivere skal tydeligt vise deres privatlivspolitik, hvor de adviserer besøgende om websitets brug af cookies. Derudover skal alle udgivere overholde de gældende love vedrørende indsamling af oplysninger fra besøgende på websitet.

Tredjeparts- og førstepartscookies

Cookies kategoriseres som tredjeparts- eller førstepartscookies, alt efter om de er sammenkædet med domænet for det website, en bruger besøger. Tredjepartscookies er knyttet til et domæne, der adskiller sig fra domænet for det website, en bruger besøger. De tredjepartscookies, som AdSense bruger til annonceringsformål, kan være knyttet til domænet doubleclick.net eller landespecifikke Google-domæner, f.eks. google.dk. Bemærk! Dette medfører ingen ændring af den faktiske cookies navn eller indhold. Forskellen på en tredjepartscookie og en førstepartscookie er udelukkende et spørgsmål om, hvilket domæne en browser peger mod. Den samme slags cookie kan blive sendt, uanset hvilket scenarie der er tale om.

Til løsningen Tilpassede søgeannoncer (herunder AdSense til søgning, AdSense for Shopping og Integrerbar søgemaskine) bruges der også en kombination af førsteparts- og tredjepartscookies. Førstepartscookies anvendes primært, når der er begrænset adgang til tredjepartscookies, og de er nødvendige for at sikre fortsat annoncevisning.