Annoncemålretning

Sådan bruger AdSense cookies

Hvad er cookies?

Cookies er små tekstfiler, der gemmes i en brugers browser. De fleste cookies indeholder et entydigt id, som betegnes et cookie-id: En række tegn, som websites og servere sammenkæder med den browser, cookien er gemt på. Det giver websites og servere mulighed for at skelne browseren fra andre browsere, der gemmer andre cookies, og genkende hver browser ved hjælp af dens entydige cookie-id.

Cookies benyttes i vid udstrækning af websites og servere for at gøre det muligt at tilbyde mange af de basistjenester, der findes online. Hvis du handler på et website, gør en cookie det muligt for websitet at huske, hvad du har lagt i din virtuelle indkøbsvogn. Hvis du angiver præferencer på et website, gør en cookie det muligt for websitet at huske dine præferencer, næste gang du besøger det pågældende website. Og hvis du logger ind på et website, bruger websitet muligvis en cookie til at genkende din browser efterfølgende, så du ikke behøver at logge ind igen. Cookies gør det også muligt for websites at indsamle data vedrørende brugeraktivitet, f.eks. hvor mange unikke besøgende der er på en bestemt side hver måned. Alle disse applikationer er afhængige af de oplysninger, der gemmes i cookies.

Hvordan bruger AdSense cookies?

AdSense bruger cookies med det formål at gøre annonceringen bedre. Nogle af de typiske anvendelser er til at målrette annonceringen ud fra, hvad der er relevant for den enkelte bruger, at forbedre rapporteringen vedrørende kampagneeffektivitet og at undgå at vise annoncer, som brugeren allerede har set.

Cookies indeholder ingen personidentificerbare oplysninger. Afhængigt af udgiverens og brugerens indstillinger kan oplysninger, der er knyttet til cookies, som bruges i annoncering, blive føjet til brugerens Google-konto.

Fravalg af annoncetilpasning

Hvis en bruger fravælger annoncetilpasning via Googles Annonceindstillinger, vil denne bruger ikke længere modtage tilpassede annoncer fra Google.

Hvornår sender AdSense cookies til en browser?

AdSense sender en cookie til brugerens browser efter en eksponering, et klik eller en anden aktivitet, der resulterer i et kald til vores servere. Hvis browseren accepterer cookien, gemmes cookien på browseren.

Det mest almindelige er, at AdSense sender en cookie til browseren, når en bruger besøger en side, hvor der vises Google-annoncer. Sider med Google-annoncer indeholder annoncetags, der får browsere til at anmode om annonceindhold fra vores servere. Når serveren leverer annonceindholdet, sender den også en cookie. Det er dog ikke nødvendigt, at der vises Google-annoncer på en side, før dette sker. Siden skal bare indeholde vores annoncetags, som eventuelt i stedet udløser en kliksporings- eller eksponeringspixel.

Underret brugere om cookies

Alle udgivere skal tydeligt vise en privatlivspolitik, der informerer besøgende om websitets brug af cookies. Derudover skal alle udgivere overholde de gældende love vedrørende indsamling af oplysninger fra besøgende på websitet.

Tredjeparts- og førstepartscookies

Cookies kategoriseres som tredjeparts- eller førstepartscookies, alt efter om de er sammenkædet med domænet for det website, en bruger besøger. Tredjepartscookies er knyttet til et domæne, der adskiller sig fra domænet for det website, en bruger besøger. De tredjepartscookies, som AdSense bruger til annonceringsformål, kan være knyttet til domænet doubleclick.net eller landespecifikke Google-domæner, f.eks. google.dk. Bemærk, at dette ikke ændrer den faktiske cookies navn eller indhold. Forskellen mellem en tredjepartscookie og en førstepartscookie er udelukkende et spørgsmål om, hvilket domæne en browser peger mod. Den samme slags cookie kan blive sendt, uanset hvilket scenarie der er tale om.