Uniforme prijsregels

Beheer minimumprijzen voor de veiling voor niet-gegarandeerde vraag.#unifiedpricingrules #targetcpm

U kunt het beheer van minimumprijzen voor de veiling voor uw niet-gegarandeerde vraag centraal beheren met uniforme prijsregels. U kunt uniforme prijsregels vinden via Voorraad en dan Prijsregels. Dit artikel bevat de volgende gedeelten:

In dit artikel verwijst 'prijs' of 'prijzen' naar doel-CPM of minimumprijzen.

Praktische tips voor uniforme prijsregels

Deze pdf bevat veel van dezelfde informatie als dit Helpcentrum en bevat screenshots (alleen in het Engels):

Praktische tips voor uniforme prijsregels

Zorg dat u de nieuwste pdf-versie bekijkt.

Hoe uniforme prijsregels werken

Waar uniforme prijsregels van toepassing zijn

Prijzen in uniforme prijsregels zijn in de volgende situaties van toepassing:

De prijzen zijn niet van toepassing op campagnes die via Programmatic direct zijn onderhandeld.

Uniforme prijsregels bevatten ook Trafficking voor bieden via koptekst, waarmee uitgevers hun vraag voor bieden via koptekst kunnen integreren in Ad Manager.

Hoe uniforme prijsregels worden toegepast

• Als 2 uniforme prijsregels overlappende voorraad targeten, wordt de regel met de hogere prijs toegepast.
  • Als een prijsregel van eerste overzicht en een uniforme prijsregel overlappende voorraad targeten, wordt de regel met de hogere prijs toegepast op vraag via Ad Exchange.

Prijs voor alles

Een prijsregel is standaard van toepassing op iedereen en alle formaten en typen advertentiemateriaal (met de optie De prijs instellen voor alles). U kunt eventueel prijzen opgeven voor afzonderlijke adverteerders, merken, formaten en meer (met de optie De prijs instellen voor specifieke items). Als u dit doet, kunt u nog de optionele instelling Prijs voor alles opgeven.

De prijs onder De prijs instellen voor alles is van toepassing op alle adverteerders, merken, formaten, enzovoort waarvoor u andere prijzen heeft ingesteld. Binnen een regel is de prijsinstelling met de hoogste prijs van toepassing.

Stel dat u de specifieke minimumprijs van € 3,00 instelt voor de reisadverteerder YourAdventure en voor het formaat 728x90. In dezelfde regel stelt u onder De prijs instellen voor alles een minimumprijs in van € 4,00. Aangezien de minimumprijs onder Prijs voor alles hoger is (€ 4,00), wordt deze toegepast op de reisadverteerder YourAdventure en het formaat 728x90.

Het is raadzaam de prijs onder De prijs instellen voor alles in te stellen op een waarde die lager is dan de waarden die zijn opgenomen voor afzonderlijke adverteerders, merken, formaten, enzovoort of om de optie De prijs instellen voor alles uit te laten.

Hoe minimumprijzen worden gedeeld met kopers

Ad Manager deelt een minimumprijs in biedingsverzoeken zodat kopers effectiever op uw voorraad kunnen bieden. Deze minimumprijs vertegenwoordigt een waarde waaronder Ad Manager kan garanderen dat het bod van een koper wordt gefilterd.

Daarom worden minimumprijzen voor specifieke items (zoals adverteerders, merken en formaten) niet opgenomen in de minimumprijs die naar kopers wordt gestuurd. Dit heeft de volgende reden:

• We weten niet met welk specifiek advertentiemateriaal de koper gaat bieden.
  • We kunnen niet garanderen dat de minimumprijs voor dat specifieke item op de betreffende koper van toepassing is.

Voor een verzoek voor meerdere formaten is de minimumprijs die naar een koper wordt gestuurd, de laagste minimumprijs voor een in aanmerking komend formaat.

Houd er rekening mee dat de minimumprijs voor het specifieke item nog steeds van toepassing is in de veiling als het advertentiemateriaal van de koper overeenkomt met de targeting, zelfs als dit niet wordt gedeeld in het biedingsverzoek.

Typen resterende regelitems en prijzen

Regelitems van het type 'Prijsprioriteit', 'Netwerk' en 'Bulk' kunnen concurreren in de veiling. Uniforme prijsregels zijn van toepassing op de regelitemtypen Prijsprioriteit, Netwerk en Bulk. Regelitems van dit type moeten een CPM bevatten die voldoet aan of hoger is dan de prijs die is ingesteld in uniforme prijsregels om te kunnen concurreren in de veiling.

Uniforme prijsregels zijn niet van toepassing op:

• Regelitems voor eigen advertenties
  • Regelitems met een nul-tarief (0) en geen ingestelde CPM-waarde
  • Regelitems met een CPD- of CPA-tarief die worden behandeld alsof ze een nul-tarief hebben
  • Prijsregels zijn misschien niet van toepassing op CPC-regelitems voor alle verzoeken. Bekijk CPC-regelitemweergave voor meer informatie.

Regelitems voor eigen advertenties en de veiling

Minimumprijzen en doel-CPM's zijn niet van toepassing op regelitems voor eigen advertenties en regelitems met een CPM-waarde van $ 0.

Regelitems voor eigen advertenties worden uitsluitend weergegeven als er geen resterende regelitems ('Netwerk', 'Bulk', 'Prijsprioriteit') of vraag via Ad Exchange of Open bieden beschikbaar zijn voor weergave. Met andere woorden: regelitems voor eigen advertenties worden beschouwd alsof ze een tarief van $ 0 hebben en niet op prijs concurreren via dynamische toewijzing.

De CPM van regelitems voor eigen advertenties bepaalt de positie van geschikte eigen advertenties. Eigen advertenties hoeven echter niet te voldoen aan de minimumprijs of doel-CPM die is ingesteld in uniforme prijsregels om in aanmerking te komen voor weergave en fungeren derhalve als reserveadvertenties.

Blokkeren

Uniforme prijsregels bieden geen blokkeringsfunctionaliteit. Blokkeringen kunnen worden beheerd via Beveiligingen. Blokkeringen worden niet ondersteund voor verkeer voor 'Open bieden'.

Prijzen voor verschillende formaten

Prijzen voor meerdere formaten zijn nu beschikbaar in uniforme prijsregels Als prijzen voor meerdere formaten zijn ingesteld, staat standaard een optionele instelling aan die Prijs voor alles specificeert. Deze optie is van toepassing op alle formaten en niet alleen op de formaten waarvoor u geen prijs heeft ingesteld. Meer informatie over prijzen voor alles

Prijzen voor verschillende gevoelige categorieën

U kunt prijsregels instellen die alleen van toepassing zijn op advertentiemateriaal in geselecteerde gevoelige categorieën. Sommige advertenties worden beschouwd als gevoelig vanwege de aard van het bedrijf of de advertentie, zoals Sensatiegerichtheid of Aanzienlijke hoeveelheid blote huid. Ons systeem deelt advertenties automatisch in categorieën in. We letten hierbij niet op de categorisatie die adverteerders meeleveren.

Deze regels zijn niet van toepassing op resterende regelitems.

Zo voegt u prijsregels toe voor verschillende gevoelige categorieën:

1. In stap 5 van de onderstaande procedures selecteert u De prijs instellen voor specifieke items.
  2. Klik op Bewerken naast Gevoelige categorieën, selecteer de gewenste categorieën en klik op Klaar.

Prijzen voor verschillende typen advertentiemateriaal

U kunt prijsregels instellen die alleen van toepassing zijn op display- of videoadvertentiemateriaal (in-stream en outstream). Houd er rekening mee dat de minimumprijzen en/of doel-CPM's nog steeds van toepassing zijn op alle voorraadindelingen (inclusief met beloning, banner, in-stream, native, interstitial en 'app openen'). Het type advertentiemateriaal van de vraag bepaalt welke minimumprijs/doel-CPM wordt toegepast.

Als Ad Manager het type advertentiemateriaal niet kan bepalen (bijvoorbeeld in bieden via koptekst), wordt de minimumprijs/doel-CPM voor het type advertentiemateriaal Display toegepast.

Zo voegt u prijsregels toe voor display- of videoadvertentiemateriaal:

1. In stap 5 van de onderstaande procedures selecteert u De prijs instellen voor specifieke items.
  2. Klik op Bewerken naast Typen advertentiemateriaal, selecteer Video of Display en klik op Klaar.

Prijzen voor verschillende video-opties

U kunt minimumprijzen of doel-CPM's instellen die alleen van toepassing zijn op videoadvertentiemateriaal.

Zo voegt u prijsregels toe voor videoadvertentiemateriaal:

1. In stap 5 van de onderstaande procedures selecteert u De prijs instellen voor specifieke items.
  2. Klik op Bewerken naast Video-opties en kies een van de volgende opties:
    1. Minimumduur van video: Stel een minimum videoduur in om de prijsregel toe te passen of laat dit leeg om de regel niet te beperken op basis van de duur.
    2. Optie voor video overslaan: Kies of de prijsregel alleen moet worden toegepast op videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen, alleen op videoadvertenties die niet kunnen worden overgeslagen, of dat u de prijs niet wilt beperken op basis van de mogelijkheid om over te slaan.

Programmatic direct

Uniforme prijsregels zijn niet van toepassing op Programmatic direct-campagnes. Hieronder vallen Programmatic Guaranteed (Standaard en Sponsoring) en voorkeursdealregelitems die zijn gemaakt onder Programmatic direct.

Prijzen voor adverteerders, kopers en bieders

Adverteerder- en merkspecifieke prijzen kunnen worden ingesteld in uniforme prijsregels. Ze zijn niet van toepassing op resterende regelitems. Prijzen per koper en per bieder zijn niet beschikbaar.

Hoe krijgen Open bieden-kopers de informatie over de prijs in het biedingsverzoek?

• De minimum prijs bevindt zich nog steeds in het veld bidfloor voor OpenRTB.
  • Voor de Ad Exchange-proto staat deze in het veld minimum_cpm_micros.

In de RTB-uitsplitsing worden biedingen lager dan de minimumprijs nog steeds aangeduid met Bod ligt lager dan de minimum drempelwaarde.

Meer informatie vindt u in het artikel over Authorized buyers met de titel Authorized Buyers Real-Time Bidding Proto in de documentatie voor ontwikkelaars.

Uniforme prijsregels maken

U kunt maximaal 200 uniforme prijsregels toepassen per Ad Manager-netwerk.

1. Ga naar Voorraad en dan naar Prijsregels.
  2. Klik op Nieuwe uniforme prijsregel.
  3. Geef een naam voor de prijsregel op.
  4. Selecteer naast 'Targeting' de voorraad waarop u deze regel wilt toepassen.
  5. Stel naast 'Prijzen' de prijsopties in.
    1. Een prijsregel is standaard van toepassing op iedereen en alle formaten en typen advertentiemateriaal (met de optie De prijs instellen voor alles). U kunt eventueel De prijs instellen voor specifieke items selecteren en een unieke minimumprijs of doel-CPM opgeven voor de items die u specificeert.

Als u De prijs instellen voor specifieke items selecteert, verschijnt daaronder het selectievakje Prijs voor alles als extra optie. U kunt het selectievakje aanvinken en een minimumprijs of doel-CPM instellen voor deze optie. Indien aangezet, is de prijs die is ingesteld onder Prijs voor alles inclusief alle adverteerders, merken, formaten, advertentiemateriaaltypen, enzovoort, zelfs die die u boven deze optie heeft geselecteerd. Lees meer informatie over prijzen voor alles.

Mobiele interstitials targeten: Selecteer onder Formaten de volgende 2 opties:
      • Buiten pagina, wat overeenkomt met het advertentiemateriaal dat wordt geleverd, en
      • De formaten voor mobiele interstitials (1024x768, 768x1024, 320x480, 480x320), wat overeenkomt met het verzoekformaat.
      Stel geen prijsregels in die specifieke formaten voor videoadvertentiemateriaal targeten

Omdat het formaat van videoadvertentiemateriaal geen goede indicatie is voor het formaat van de videospeler, worden uniforme prijsregels die het formaat van advertentiemateriaal targeten niet gematcht met advertentieverzoeken.

Als u wilt distribueren naar in-stream video, moet het veld Formaten de waarde Elk formaat hebben. Als uw uniforme prijsregels afhankelijk zijn van op formaat gebaseerde targeting voor in-stream videovoorraad, moet u een andere targetingmethode gebruiken. Bijvoorbeeld advertentieblokken en sleutel/waarden.

2. Selecteer hoe u minimumprijzen wilt instellen:
      • Minimumprijzen instellen: Het laagste winnende bod mag niet lager zijn dan de minimumprijs.
      • Doel-CPM's instellen (standaard): Dit is een alternatieve manier om een minimumprijs in te stellen die een hoger opvullingspercentage en rendement mogelijk maakt, terwijl er een gemiddelde minimumprijs voor uw voorraad wordt gehanteerd. Door de expertise van Google op het gebied van machine learning in te zetten, past doel-CPM de minimumprijs op dynamische wijze aan voor overeenkomende voorraad om zo het rendement te maximaliseren.
      • Google minimumprijzen laten optimaliseren (Bèta) : Als u De prijs instellen voor alles hierboven heeft geselecteerd, kunt u de expertise van Google op het gebied van machine learning inzetten om automatisch minimumprijzen per query in te stellen om het rendement te maximaliseren en de voorraadwaarde op de lange termijn te beschermen.
  6. Klik op Opslaan.

Uniforme prijsregels beheren en problemen oplossen

Ad Manager biedt een aantal tools en een rapportagedimensie waarmee u uw voorraad in de veiling en prijzen kunt beheren.

Betrokken regelitems van elke regel

Voor elke uniforme prijsregel die u maakt, kunt u het aantal resterende regelitems controleren die een lagere prijs hebben dan de prijs die in de regel is ingesteld. In het totaal wordt de prijs in een regel vergeleken met de CPM van resterende regelitems. Hierbij wordt geen rekening gehouden met targeting.

Geef een minimumprijs of doel-CPM op om de betrokken regelitems te bekijken. In het gedeelte 'Betreffende resterende regelitems' worden de regelitems van het type 'Prijsprioriteit', 'Netwerk' en 'Bulk' weergegeven die een prijs onder de door u opgegeven minimumprijs hanteren. Het is mogelijk dat u het volgende ziet:

Er zijn 29 regelitems onder de minimumprijs ingesteld voor deze regel.

Klik op het aantal regelitems (in dit geval '29 regelitems') dat u wilt bekijken in de tabel met betrokken regelitems.

Problemen oplossen

Regelitems die onder de prijs van uniforme prijsregels vallen, worden weergegeven in een gedeelte voor probleemoplossing. Bij 'Oorzaken voor geen weergave' wordt de reden 'Lager dan minimumprijs van prijsregel' vermeld. Hier kunt u doorklikken naar de prijsregels die invloed hebben op de betreffende regelitems. Lees meer informatie over hoe u problemen oplost bij het gebruik van Lager dan minimumprijs van prijsregel.

Rapporteren over uniforme prijsregels

Als u wilt rapporteren over de activiteit van uniforme prijsregels, selecteert u de dimensie Uniforme prijsregel onder het rapporttype 'Historisch'.

Rapporteren over prijzen voor meerdere formaten

U kunt rapporteren over verzoeken voor meerdere formaten met de dimensie Aangevraagde advertentieformaten en biedingsstatistieken.

Geen prijsregel toegepast

(Geen prijsregel toegepast) wordt gebruikt in de volgende gevallen:

• De vertoning is niet gevuld.
  • Er is geen uniforme prijsregel die overeenkomt met het verzoek.
  • De veilingkandidaat komt niet in aanmerking voor uniforme prijzen (bijvoorbeeld als een standaard- of sponsoringsregelitem of een regelitem voor eigen advertenties de vertoning heeft gewonnen.)