Audio beheren

Aan de slag met audioadvertenties

Video-uitgevers kunnen ook in-stream audioadvertenties distribueren in Ad Manager. De workflow voor het maken van regelitems en advertentiemateriaaltoewijzingen sluit over het algemeen aan bij videotrafficking. #audioads

Ga naar: Voorraad en tags | Trafficking van regelitems en advertentiemateriaal | Rapportage | Problemen oplossen

Voorraad en tags

Stel uw audiovoorraad in op dezelfde manier als andere voorraad. Als u een advertentieblok maakt, selecteert u Audio als VAST-hoofdindeling om in uw regelitems te targeten en voegt u audioadvertentiemateriaal toe.

Audiospelers gebruiken een VAST-advertentietag om audioadvertenties op te halen. Bekijk een gedetailleerde lijst met parameters voor VAST-advertentietag-URL's.

Advertentietag-URL's voor audioadvertenties moeten de parameter ad_type bevatten die moet zijn ingesteld op audio of audio_video om audioadvertenties weer te geven. Ook moet de parameter env zijn ingesteld op instream.

Beheer de geschiktheid voor specifieke audiotypen met profielen voor advertentiemateriaal en stel de parameter pp in.

Als u een uitgever bent die heeft deelgenomen aan de alfatest voor de eerdere workflow voor audioadvertenties, mag u ad_type=audio niet gebruiken in uw campagnes totdat ze zijn gemigreerd.

Bekijk meer informatie over hoe u video- en audioadvertentietags genereert.

Trafficking van regelitems en advertentiemateriaal

Stel uw regelitems in op dezelfde manier als andere regelitems, specificeer het advertentietype 'Video en audio' en geef 'Audio' op als instelling voor de verwachte indeling van het advertentiemateriaal. Net als display- en videoadvertentiemateriaal moet audioadvertentiemateriaal worden toegevoegd aan een regelitem voordat het kan worden weergegeven.

Bekijk meer informatie over hoe u video- of audioadvertentiemateriaal distribueert vanuit een regelitem of hoe u nieuw advertentiemateriaal kunt vinden in of toevoegen aan de advertentiebibliotheek, waaronder de advertentiemateriaaltypen 'Audio' en 'Audio-omleiding'.

Bekijk meer informatie over hoe u AdSense- en Ad Exchange-video en -audio instelt in Ad Manager.*

Het Centrum voor advertentiebeoordeling biedt verschillende functies waarmee u specifieke Ad Exchange-advertenties (waaronder audioadvertenties) kunt vinden om te beoordelen en mogelijk te blokkeren.

* Hiervoor moet u een account koppelen aan Ad Manager.

Programmatic direct

De Programmatic direct-functies zijn beschikbaar voor alle Ad Manager-uitgevers met een toegewezen Ad Exchange-account.

Bekijk de lijst met ondersteunde functies voor Programmatic direct. Deze bevat de regelitems voor 'Video en audio' en de advertentiemateriaaltypen 'Video' en 'Video-omleiding'. Voor advertentiemateriaal voor Programmatic direct gelden specifieke vereisten en opties, waaronder die voor in-stream video en audio.

Bekijk meer informatie over programmatic voorgestelde regelitems en hoe u programmatic voorgestelde regelitems toevoegt in Ad Manager, waaronder informatie over de specifieke instellingen die beschikbaar zijn voor video- en audioadvertenties.

Rapportage

Historische rapporten

Als u de rapportdimensie Type advertentiemateriaal gebruikt, zijn er veel typen die audioadvertenties omvatten, zoals Advertentiemateriaalsets voor video, Programmatic (Programmatic Guaranteed en Programmatic direct), Derden, Aangepaste template en andere. Als u een uitsplitsing van audioadvertenties wilt bekijken, kunt u ook een dimensie voor de indeling toevoegen. De dimensie Aangevraagde advertentieformaten geeft '1x1v' weer voor audioadvertenties en Formaat van advertentiemateriaal (weergegeven) geeft Audio weer.

Historische Ad Exchange-rapporten

Als u de rapportdimensies Formaten van advertentiemateriaal en Voorraadgrootten gebruikt, omvat het formaat Audio alle advertenties die zijn weergegeven voor audioverzoeken. Gebruik de dimensie Advertentietypen om onderscheid te maken tussen advertentietypen voor audio- en videoadvertenties die aan deze verzoeken worden geleverd.

Vertoningen voor audioadvertenties worden geteld zodra de via de IMA-SDK geïntegreerde speler begint met afspelen.

Problemen oplossen

U kunt problemen met de weergave van Ad Manager-regelitems oplossen of de weergave van in-stream audioadvertenties controleren om na te gaan welke advertenties in aanmerking komen voor weergave bij uw audiocontent en of er problemen met de advertentieweergave zijn.