Audio beheren

Aan de slag met audioadvertenties

Video-uitgevers kunnen ook in-stream audioadvertenties distribueren in Ad Manager. De workflow voor het maken van regelitems en advertentiemateriaaltoewijzingen sluit over het algemeen aan bij videotrafficking. #audioads

bookmarkGa naar: Voorraad en tags | Audio in video | Trafficking | Rapportage | Problemen oplossen

Voorraad en tags

Stel uw audiovoorraad in op dezelfde manier als andere voorraad. Als u een advertentieblok maakt, selecteert u Audio als VAST-hoofdindeling om in uw regelitems te targeten en voegt u audioadvertentiemateriaal toe.

Audiospelers gebruiken een VAST-advertentietag om audioadvertenties op te halen. Bekijk een gedetailleerde lijst met parameters voor VAST-advertentietag-URL's.

Advertentietag-URL's voor audioadvertenties moeten de parameter ad_type bevatten die moet zijn ingesteld op audio of audio_video om audioadvertenties weer te geven. Ook moet de parameter env zijn ingesteld op instream en moet vpmute zijn ingesteld op 0 (geluid aan).

Beheer de geschiktheid voor specifieke audiotypen met profielen voor advertentiemateriaal en stel de parameter pp in.

Vind meer informatie over hoe u video- en audioadvertentietags genereert.

Audio in videocontent

Uitgevers met beluisterbare videocontent kunnen baat hebben bij de levering van audiovraag in hun beluisterbare videovoorraad. Beluisterbare content omvat lange videocontent waarvoor het geluid aanstaat, zoals nieuws, sport, vodcast, muziek en concerten.

Als u audiovraag wilt toevoegen aan beluisterbare videocontent waarvoor het geluid aanstaat, moet u vpmute=0 (geluid aan) versturen en implementaties in aanmerking laten komen voor audiovraag door een van de volgende acties uit te voeren:

Ook wordt sterk aanbevolen dat videospelers die in aanmerking komen voor audiovraag begeleidende banners implementeren, waarmee een bijbehorende display-advertentie kan worden weergegeven. Zo worden gevallen beperkt waarin een lege videospeler een audioadvertentie weergeeft. Uitgevers moeten de begeleidende banner bovenaan de videospeler renderen als er audioadvertentiemateriaal wordt weergegeven.

Trafficking van regelitems en advertentiemateriaal

Stel uw regelitems in op dezelfde manier als andere regelitems, specificeer het advertentietype 'Video en audio' en geef 'Audio' op als instelling voor de verwachte indeling van het advertentiemateriaal. Net als display- en videoadvertentiemateriaal moet audioadvertentiemateriaal worden toegevoegd aan een regelitem voordat het kan worden weergegeven.

Bekijk meer informatie over hoe u video- of audioadvertentiemateriaal distribueert vanuit een regelitem of hoe u nieuw advertentiemateriaal kunt vinden in of toevoegen aan de advertentiebibliotheek, waaronder de advertentiemateriaaltypen 'Audio' en 'Audio-omleiding'.

Vind meer informatie over hoe u AdSense- en Ad Exchange-video en -audio instelt in Ad Manager.*

Het Centrum voor advertentiebeoordeling biedt verschillende functies waarmee u specifieke Ad Exchange-advertenties (waaronder audioadvertenties) kunt vinden om te beoordelen en mogelijk te blokkeren.

* Hiervoor moet u een account koppelen aan Ad Manager.

Programmatic direct

De Programmatic direct-functies zijn beschikbaar voor alle Ad Manager-uitgevers met een toegewezen Ad Exchange-account.

Bekijk de lijst met ondersteunde functies voor Programmatic direct. Deze bevat de regelitems voor 'Video en audio' en de advertentiemateriaaltypen 'Video' en 'Video-omleiding'. Voor advertentiemateriaal voor Programmatic direct gelden specifieke vereisten en opties, waaronder die voor in-stream video en audio.

Bekijk meer informatie over programmatic voorgestelde regelitems en hoe u programmatic voorgestelde regelitems toevoegt in Ad Manager, waaronder informatie over de specifieke instellingen die beschikbaar zijn voor video- en audioadvertenties.

Rapportage

Sommige videovoorraad kan advertentiemateriaal weergeven dat is geclassificeerd als Audio onder de rapportagedimensie Formaat van advertentiemateriaal (weergegeven). Dit vertegenwoordigt YouTube-audiovraag die een statische afbeelding en audioadvertentiemateriaal toont. Dit advertentiemateriaal wordt geclassificeerd als Audio op basis van hun meetmethodologie.

Rapporten van het type Historisch

Als u de rapportdimensie Type advertentiemateriaal gebruikt, zijn er veel typen die audioadvertenties omvatten, zoals Advertentiemateriaalsets voor video, Programmatic (Programmatic Guaranteed en Programmatic direct), Derden, Aangepaste template en andere. Als u een uitsplitsing van audioadvertenties wilt bekijken, kunt u ook een dimensie voor de indeling toevoegen. De dimensie Aangevraagde advertentieformaten toont '1x1v' voor audioadvertenties en Formaat van advertentiemateriaal (weergegeven) toont Audio.

Vertoningen voor audioadvertenties worden geteld zodra de via de IMA-SDK geïntegreerde speler begint met afspelen.

Problemen oplossen

U kunt problemen met de weergave van Ad Manager-regelitems oplossen of de weergave van in-stream audioadvertenties controleren om na te gaan welke advertenties in aanmerking komen voor weergave bij uw audiocontent en of er problemen met de advertentieweergave zijn.