Slik laster du ned Google-dataene dine

Viktig: Google-dataene dine slettes ikke fra Google-tjenerne, selv om du laster dem ned. Finn ut hvordan du sletter kontoen din, eller hvordan du sletter aktiviteten din

Du kan eksportere og laste ned data fra Google-produktene du bruker, for eksempel

• e-poster
  • dokumenter
  • kalender
  • bilder
  • YouTube-videoer

Du kan opprette et arkiv der du kan oppbevare data til eget bruk eller bruke dem i andre tjenester.

Viktig: For å beskytte kontoen din kan handlinger som anses som risikable, bli forsinket eller utilgjengelige.
Tips: Hvis du ikke finner noen av videoene dine, kan du sjekke om du har en merkevarekonto. I så fall må du kanskje bytte konto.

Trinn 1: Velg dataene som skal inkluderes i nedlastingsarkivet ditt

1. Gå til Last ned dataene dine-siden. Google-produkter som har dataene dine, velges automatisk.
    • Hvis du ikke vil laste ned data fra et produkt, fjerner du avmerkingen i boksen ved siden av det.
    • Hvis du bare vil laste ned noen av dataene fra et produkt, kan du ha muligheten til å velge en knapp som Liste Alle data inkludert. Deretter kan du fjerne avmerkingen ved siden av dataene du ikke vil inkludere.
  2. Velg Neste trinn.
Viktig: Filen inneholder kanskje ikke endringer som er gjort i dataene dine i perioden fra du ber om en nedlasting, til arkivet opprettes. Finn ut mer om hva som kanskje ikke er inkludert.

Trinn 2: Tilpass arkivformatet ditt

Leveringsmåte**

Send nedlastingslinken via e-post

Vi sender deg en e-post med en link for å laste ned Google-dataene dine.

1. Velg Send nedlastingslinken via e-post som «Leveringsmåte».
  2. Velg Opprett eksport.
  3. Velg Last ned arkivet i e-posten du mottar.
  4. Følg trinnene på skjermen for å laste ned Google-dataene dine.
Legg til i Disk

Vi legger til arkivet ditt i Google Disk og sender deg en e-post med en link til plasseringen. Dataene dine tar opp deler av lagringsplassen din.

1. Velg Legg til i Disk som «Leveringsmåte».
  2. Velg Opprett eksport.
  3. Velg Se i Disk i e-posten du mottar. Du ser en mappe der dataene dine er organisert etter produkt.
  4. Velg Last ned Last ned øverst på skjermen for å laste ned dataene dine.
Legg til i Dropbox

Vi laster opp arkivet ditt til Dropbox og sender deg en e-post med en link til plasseringen.

1. Velg Legg til i Dropbox som «Leveringsmåte».
  2. Velg Tilknytt kontoer og opprett eksport.
  3. Du blir sendt til Dropbox. Logg på Dropbox-kontoen din hvis du blir bedt om det.
  4. Velg Tillat i Dropbox-vinduet når du blir spurt om «Last ned Google-dataene dine» kan få tilgang til sin egen «Apps»-mappe i Dropbox.
  5. For å holde dataene dine private, sørg for at du ikke deler denne Dropbox-mappen med noen andre.
  6. Velg Se i Dropbox i e-posten du mottar. Du blir sendt til Dropbox-mappen med arkivet ditt.
  7. For å laste ned dataene dine, følg Dropbox-fremgangsmåten for å laste ned filer.

Merknader

• Etter at du har fulgt disse trinnene, vises «Last ned Google-dataene dine» som en tilknyttet app i sikkerhetsinnstillingene for Dropbox. Du kan når som helst fjerne Google som en tilknyttet app. (Hvis du eksporterer data til Dropbox senere, må du gi Google tilgang på nytt.)
  • Når arkivet ditt er lastet opp til Dropbox, er ikke Google lenger ansvarlig for det. Arkivet ditt dekkes av vilkårene for bruk av Dropbox.
Legg til i Microsoft OneDrive

Vi laster opp arkivet ditt til Microsoft OneDrive og sender deg en e-post med en link til plasseringen.

1. Velg Legg til i OneDrive som «Leveringsmåte».
  2. Velg Tilknytt kontoer og opprett eksport.
  3. Du blir sendt til Microsoft. Logg på Microsoft-kontoen din hvis du blir bedt om det.
  4. Velg Ja i Microsoft-vinduet når du blir spurt om «Last ned Google-dataene dine» kan få tilgang til informasjonen din.
  5. For å holde dataene dine private, sørg for at du ikke deler denne OneDrive-mappen med noen andre.
  6. Velg Se i OneDrive i e-posten du mottar. Du blir sendt til OneDrive-mappen med arkivet ditt.
  7. For å laste ned dataene dine, følg OneDrive-fremgangsmåten for å laste ned filer.

Merknader

• Etter at du har fulgt disse trinnene, vises «Last ned Google-dataene dine» som en app med tilgang til deler av informasjonen din, i sikkerhets- og personverninnstillingene for Microsoft OneDrive. Du kan når som helst fjerne Googles tilgang. (Hvis du eksporterer data til OneDrive senere, må du gi Google tilgang på nytt.)
  • Når arkivet er lagt til i Microsoft OneDrive, er ikke Google lenger ansvarlig for det. Arkivet ditt dekkes av Microsofts tjenesteavtale.
Legg til i Box

Vi laster opp arkivet ditt til Box og sender deg en e-post med en link til plasseringen.

1. Velg Legg til i Box som «Leveringsmåte».
  2. Velg Tilknytt kontoer og opprett eksport.
  3. Du blir sendt til Box. Logg på Box-kontoen din hvis du blir bedt om det.
  4. Velg Gi tilgang til Box i Box-vinduet når du blir spurt om «Last ned Google-dataene dine» kan få tilgang til informasjonen din.
  5. For å holde dataene dine private, sørg for at du ikke deler denne Box-mappen med noen andre. Hvis du eksporterer til en bedriftskonto, kan administratoren se dataene dine, selv om du ikke oppretter noen delingslink.
  6. Velg Se i Box i e-posten du mottar. Du blir sendt til Box-mappen med arkivet ditt.
  7. For å laste ned dataene dine, følg Box-fremgangsmåten for å laste ned filer.

Merknader

• Etter at du har fulgt disse trinnene, vises «Last ned Google-dataene dine» som en app som har tilgang til deler av informasjonen din, i de tilknyttede appene dine. Du kan når som helst fjerne Googles tilgang. (Hvis du eksporterer data til Box senere, må du gi Google tilgang på nytt.)
  • Den valgte maksimale arkivstørrelsen senkes hvis Box-kontoens maksimale størrelse for filopplasting er lavere. Filer i arkivene dine som er større enn Box-kontoens maksimale størrelse for filopplasting, blir ikke eksportert til Box.
  • Når arkivet ditt er lastet opp til Box, er ikke Google lenger ansvarlig for det. Arkivet dekkes av personvernreglene for Box.

Eksporttype

Éngangsarkiv

Opprett ett enkelt arkiv med de valgte dataene dine.

Merk: Hvis du er registrert i Avansert beskyttelse-programmet, blir arkivet ditt planlagt for to dager frem i tid.

Planlagte eksporter

Opprett automatisk et arkiv med de valgte dataene dine annenhver måned i ett år. Det første arkivet blir opprettet umiddelbart.

Merk: Hvis du er registrert i Avansert beskyttelse-programmet, er ikke planlagte eksporter tilgjengelige.

Filtype

ZIP-filer

Disse filene kan åpnes på nesten alle datamaskiner.

TGZ-filer

Ytterligere programvare kan være nødvendig for å åpne disse filene i Windows.

Arkivstørrelse

Velg maksimal størrelse for arkivet du vil opprette. Hvis dataene du laster ned, er over denne størrelsen, blir flere arkiver opprettet.

Trinn 3: Hent Google-arkivet ditt

Når arkivet er opprettet med et av disse alternativene, sender vi deg en e-post med en link til plasseringen. Avhengig av hvor mye informasjon du har i kontoen din, kan denne prosessen ta alt fra noen minutter til noen dager. De fleste får imidlertid linken samme dag som de ber om den.

Merk: Hvis du er registrert i Avansert beskyttelse-programmet, blir arkivet ditt planlagt for to dager frem i tid.

Data du har slettet

Når du sletter data, følger vi en prosess som beskrives i Googles personvernregler, for trygg og fullstendig sletting fra kontoen din. Først blir slettet aktivitet umiddelbart skjult og brukes ikke lenger til å tilpasse Google-opplevelsen din. Deretter starter vi en prosess som er utarbeidet for å fullstendig slette dataene fra lagringssystemene våre på en trygg måte.

Data som elementer fra Min aktivitet, bilder eller dokumenter som fremdeles er i sletteprosessen, blir ikke inkludert i arkivet ditt.

Viktig: Hvis informasjonen du er ute etter, ikke er tilgjengelig med disse verktøyene, kan du bruke informasjonen under «Vanlige spørsmål» for å sende inn en forespørsel om datatilgang. Hvis informasjonen er slettet fra lagringssystemene våre, kan den ikke gjenopprettes lenger.

Vanlige spørsmål

Hvis informasjonen du er ute etter, ikke er tilgjengelig via verktøyene nevnt ovenfor, kan du sende inn en forespørsel om datatilgang og spesifisere

• kategoriene av den personlige informasjonen du er ute etter
  • produktene eller tjenestene dataene er relatert til
  • eventuelle omtrentlige datoer for når du tror at dataene kan ha blitt samlet inn av Google

Du må logge på Google-kontoen din for å fylle ut skjemaet.

Viktig: Du kan også ringe gratisnummeret vårt, 855-548-2777. Representantene våre kan svare på mange av spørsmålene dine og hjelpe deg med å fylle ut skjemaet for å sikre at vi gir informasjon til kontoeieren.

Hvordan finner jeg de eksporterte Takeout-dataene mine?

Når forespørselen om dataeksport er fullført, får du et e-postvarsel med en link til mappen der dataene dine er lagret.

Hvis du valgte «Send nedlastingslinken via e-post», blir du viderekoblet til mappen som inneholder dataene dine i Google Takeout, der du kan laste ned dataene dine.

Ellers kommer du til plasseringen til mappen som inneholder dataene dine i nettskytjenesten (Disk, Dropbox, Box eller OneDrive) som du har valgt.

Hvilket format bør jeg velge for dataene mine?
Hvilket format du bør velge, avhenger av tjenesten, datatypen og hva dataene skal brukes til. Vi har valgt typene vi mener er mest nyttige og lettest å flytte. Vi eksporterer for eksempel kontakter som vCard, som er et veldig vanlig format hos e-postleverandører. Ofte tilbyr vi også flere alternativer, så du kan velge det som passer deg best.
Hvor bør jeg lagre dataene mine?

Du kan lagre dataene dine på et hvilket som helst trygt sted med nok plass. I de fleste tilfeller er det lettest å laste dem ned direkte til datamaskinen.

Hvis du bruker en offentlig datamaskin, bør du lagre dem i Google Disk eller på en annen lagringsplass som bare du bruker.

Merk: Hvis du bruker Google Disk og har tenkt å slette Google-kontoen din, må du flytte arkivet ditt til en annen lagringsplass før du sletter kontoen.

Hvordan deler jeg de eksporterte Takeout-dataene mine med tredjepartsapper eller -nettsteder?

Hvis du har lastet ned dataene til enheten din, kan du dele dem direkte med tredjepartsapper eller -nettsteder via tredjepartens tilgangspunkt. Dette tilgangspunktet kan for eksempel være en e-postadresse eller innebygd opplastingsfunksjonalitet i apper eller på nettsteder fra tredjeparter, der du kan laste opp dataene direkte.

Hvis du har lagt til dataene dine i en tjeneste for lagring i nettskyen, for eksempel Disk, Box, OneDrive eller Dropbox, kan du dele dataene dine med tredjepartsapper eller -nettsteder direkte fra nettskyleverandøren. I mange tilfeller innebærer dette å dele dataene dine direkte fra nettskyleverandøren med tredjeparten via e-post med støtte fra nettskyleverandøren.

I enkelte tilfeller kan tredjepartsapper eller -nettsteder integreres direkte med tjenester for lagring i nettskyen og gi deg muligheten til å gi tredjeparten tilgang til å lese dataene dine direkte fra nettskytjenesten.

Hvorfor ble arkivet mitt delt opp i flere filer?

Arkiver som er større enn størrelsesgrensen du har valgt, blir delt inn i flere filer.

Du kan velge grensen på 50 GB for å redusere sannsynligheten for at arkivet ditt blir delt opp.

Merk: Spesiell programvare kan være nødvendig for å pakke ut TGZ-arkiver. Husk at disse filtypene ikke kan ha Unicode-tegn i filnavnet.
Hvorfor utløper arkivene mine?

Arkivet utløper etter omtrent sju dager. Etter det må du opprette et nytt arkiv med den nyeste informasjonen din.

Selv om arkivet ditt utløper, betyr ikke dette at dataene dine har utløpt, og det skjer ingen endringer i Google-tjenestene du bruker.

Merk: Vi tillater bare at hvert arkiv lastes ned fem ganger. Etter dette må du be om et nytt arkiv.

Hvorfor må jeg oppgi passordet mitt på nytt når jeg prøver å laste ned arkivet mitt?

Sikkerheten til dataene dine er veldig viktig, så når du oppretter et arkiv, ønsker vi å være helt sikre på at du er den eneste som laster ned dataene dine.

Dette gjør vi ved å be deg om å skrive inn passordet til Google-kontoen din på nytt hvis du ikke nylig har gjort det. Vi forstår at dette kan være upraktisk, men det er viktig å ta ekstra forholdsregler for å holde dataene dine trygge.

Merk: Hvis totrinnsbekreftelse er slått på for kontoen din, kan du også bli bedt om å fullføre et ekstra bekreftelsestrinn.

Hvorfor fungerer ikke arkivet mitt?

Hvis noe går galt med arkivet eller du ikke klarer å lage noe arkiv, kan du prøve å opprette et nytt. Denne fremgangsmåten løser ofte problemet.

Hvorfor er noen nylige endringer ikke inkludert i arkivet mitt?

Filen inneholder kanskje ikke endringer som er gjort i dataene dine i perioden fra du ber om en nedlasting, til arkivet opprettes. Her er noen eksempler:

• Endringer i delingstype eller tillatelser for en Disk-fil
  • Oppklarte kommentarer i en Disk-fil
  • Bilder eller album som er lagt til eller slettet
Hvordan bevarer jeg Gmail-etikettene mine hvis jeg eksporterer e-posten min?

Når du eksporterer e-post fra Gmail, bevares hver e-postetikett i en spesiell X-Gmail-Labels-topptekst i den nedlastede filen. Selv om ingen e-postklienter foreløpig gjenkjenner denne toppteksten, tillater de fleste e-postklienter å lage utvidelser som kan bruke etikettene.

Hvorfor finner jeg ikke enkelte av YouTube-videoene mine?

Hvis du ikke kan laste ned noen av YouTube-videoene dine, kan du sjekke om YouTube-kanalen din er knyttet til en merkevarekonto. Hvis den er det, må du gjøre følgende:

• Sørg for at du er logget på Google-kontoen som er knyttet til merkevarekontoen.
  • Bytt til merkevarekontoen du brukte til å laste opp videoene til YouTube.

Tips: Hvis du har mer enn én merkevarekonto, kan du gjenta disse trinnene for å laste ned videoer fra de andre merkevarekontoene dine.

Hvorfor kan jeg ikke laste ned data fra skole- eller jobbkontoen min?

Google Workspace-administratorer kan administrere hvorvidt brukere kan laste ned data fra forskjellige produkter. Finn ut hvem administratoren din er.

Kan appen min tilpasse brukergrensesnittet for Takeout?

Brukergrensesnittet for Takeout støtter parametere, slik at apper kan tilpasse det. Apper kan for eksempel velge bestemte produkter, destinasjonen for eksporter til nettskyen og frekvensen for planlagte uthentinger.

Her er et eksempel på formatet for nettadresser med alle de tre parameterne:

https://takeout.google.com/settings/takeout/custom/google_account,my_activity,fit,youtube?dest=drive&frequency=2_months

Tips: Dette eksempelet er ikke ferdigstilt, og det kan oppdateres fra tid til annen. Du finner de mulige verdiene som kan inkluderes for apper og andre produkter, i kilden til den gjengitte HTML-koden i CSS-attributtene med navnet «data-id». Mulige verdier for parameteren «dest» kan for eksempel være «box», «dropbox», «drive» og «onedrive». De mulige verdiene for parameteren «frequency» er «2_months»

Vanlige spørsmål om nedlasting av Google-data

Hvilket format brukes når jeg laster ned YouTube-videoene mine?

Videoer lastes ned i opprinnelig format eller som MP4-filer med H264-video og AAC-lyd.

Jeg er medlem av en Google-gruppe. Hvordan kan jeg laste ned meldinger og medlemskapsinformasjon fra gruppen?

Bare eiere kan laste ned meldingene og medlemskapene i en gruppe.

Hvis du er medlem eller administrator, kan du be eieren om å laste ned informasjonen du vil ha, og dele den med deg. Hvis du får meldinger levert til e-postadressen din, kan du eventuelt laste ned meldingsloggen din fra e-postarkivet.

Jeg er Google Workspace-administrator. Hvordan eksporterer jeg dataene for organisasjonen min?

Du kan laste ned eller overføre organisasjonens data, inkludert e-poster, kalendere, dokumenter og nettsteder. Finn ut hvordan du eksporterer organisasjonens Google Workspace-data.

** Denne listen inneholder andre tjenesteleverandører enn Google. Når du velger en annen tjenesteleverandør enn Google:

1. Du tillater at Google overfører filene på dine vegne til denne tjenesteleverandøren.

2. Når filene er lastet opp til denne tjenesteleverandøren, er ikke Google ansvarlig for filene lenger. Innholdet i eksporten dekkes av tjenesteleverandørens vilkår.

Tips: Du kan finne ut hva som deles, ved å gjennomgå dataene selv.

Send oss tilbakemelding

Fortell oss hva du synes om nedlastingen av Google-dataene dine. Når du deler tilbakemeldinger, hjelper du Google med å gjøre dette produktet bedre for både deg selv og andre.

true
Velkommen til Google-kontoen!

Vi ser at du har fått en ny Google-konto! Finn ut hvordan du kan få en bedre opplevelse med sjekklisten for Google-kontoen din.