Administrer merkevarekontoen din

Du kan konfigurere og administrere en konto spesifikt for merkevaren din. Du kan bruke visse tjenester med den, for eksempel YouTube, for å lage en profil på nettet.

Viktig: Hvis du sletter en Google Min bedrift-oppføring, sletter du også eventuelle merkevarekontoer som er knyttet til den.

Sånn fungerer merkevarekontoer

Hva skiller merkevarekontoer fra vanlige kontoer?

Du kan administrere merkevarekontoer sammen med andre via deres egne Google-kontoer. Du trenger ikke noe eget brukernavn eller passord. Kontoen din kan ha flere eiere og administratorer.

Google-tjenester som støtter merkevarekontoer

Du kan bruke visse tjenester med kontoen din, for eksempel Google Foto eller YouTube. Med merkevarekontoen kan du kommunisere, komme i kontakt og dele informasjon med kunder og tilhengere.

For å administrere hvem som kan se og samhandle med innholdet ditt, kan du justere innstillingene for hver tjeneste.

Opprett en merkevarekonto

Du kan opprette en konto for bedriften eller merkevaren din i visse Google-tjenester. Du kan for eksempel opprette en merkevarekonto når du oppretter en YouTube-kanal.

Se merkevarekontoene dine

Du kan se alle merkevarekontoene dine og bytte mellom dem.

Se kontoene dine

1. Åpne en nettleser, for eksempel Chrome eller Safari, på datamaskinen din.
  2. Gå til Merkevarekontoer-delen av Google-kontoen din.
  3. Velg en konto under «Dine merkevarekontoer».

Bytt mellom kontoer

1. Åpne en nettleser, for eksempel Chrome eller Safari, på datamaskinen din.
  2. Gå til Google-tjenesten du vil bruke.
  3. Øverst til høyre klikker du på kontobildet ditt og så Alle merkevarekontoene dine.
  4. Velg kontoen du vil bruke.
    • Hvis kontoen din ikke vises, kan det hende tjenesten ikke støtter merkevarekontoer.

Gjør endringer i kontoen din

Endre grunnleggende informasjon

Du kan legge til, endre eller fjerne grunnleggende informasjon om bedriften eller merkevaren din. Endringer du gjør, gjelder for alle Google-tjenester.

1. Åpne en nettleser, for eksempel Chrome eller Safari, på datamaskinen din.
  2. Gå til Merkevarekontoer-delen av Google-kontoen din.
  3. Velg kontoen du vil endre.
  4. Klikk på Endre kontoinformasjon.
  5. Klikk på Endre Endre i delen du vil endre.
    • Valgfritt: Det kan hende du ser Legg til info Legg til informasjon nederst til høyre. Du kan klikke på det for å legge til mer informasjon i kontoen din.
  6. Legg til, endre eller fjern informasjon.

Finn ut hvordan du kontrollerer hvilken informasjon som deles.

Endre hvem som administrerer kontoer

Hvis du eier en merkevarekonto, kan du legge til folk for å få hjelp med å administrere den. Du kan velge hvor mye kontroll hver person har over kontoen.

Finn ut hvordan du legger til nye administratorer i en konto.

Velg når du mottar e-poster
  1. Åpne en nettleser, for eksempel Chrome eller Safari, på datamaskinen din.
  2. Gå til Merkevarekontoer-delen av Google-kontoen din.
  3. Klikk på E-postinnstillinger.
  4. Endre når du blir varslet om kontoene dine. Endringene lagres automatisk.

Slett eller gjenopprett en konto

Du kan bare slette merkevarekontoer du eier. Hvis du sletter kontoen, fjernes alt tilhørende innhold fra alle Google-tjenester.

Merk: Hvis siden din er knyttet til en Google Min bedrift-konto, kan du ikke slette den.

Slett en konto
  1. Åpne en nettleser, for eksempel Chrome eller Safari, på datamaskinen din.
  2. Gå til Merkevarekontoer-delen av Google-kontoen din.
  3. Velg kontoen du vil slette.
  4. Klikk på Slett kontoen.
  5. Skriv inn passordet.
  6. Les informasjonen nøye, og godta vilkårene.
  7. Klikk på Slett kontoen.
Gjenopprett en konto

Hvis du nylig har slettet kontoen din, kan du kanskje gjenopprette den.

1. Åpne en nettleser, for eksempel Chrome eller Safari, på datamaskinen din.
  2. Gå til Merkevarekontoer-delen av Google-kontoen din.
  3. Klikk på Slettede kontoer.
  4. Klikk på Gjenopprett denne merkevarekontoen Gjenopprett denne merkevarekontoen ved siden av kontoen du vil gjenopprette. Den gjenopprettede kontoen vises i listen over merkevarekontoer.