Toegankelijkheidsservices zoeken in Snelle instellingen

Voeg toegankelijkheidsservices die je vaak gebruikt toe aan Snelle instellingen, zodat je ze makkelijk kunt vinden door omlaag te swipen.

Dit kun je allemaal toevoegen:

• Kleurcorrectie: Hiermee ondersteunt je apparaat mensen met kleurenblindheid.
  • Kleurinversie: Wijzigt de kleuren van het scherm.
  • Extra dimmen: Dimt je scherm zodat je de tekst erop prettiger kunt lezen.
  • Bediening met 1 hand: Gebruik je telefoon makkelijker met één hand.
  • Live transcriptie: Hiermee worden spraak en geluid omgezet in tekst die je op het scherm kunt lezen.
  • Geluidsversterker: Versterkt geluid in een rumoerige omgeving.
  • Geluidsmeldingen: Checkt op geluiden in je omgeving, bijvoorbeeld als een rookmelder afgaat of de deurbel gaat.
  • Live ondertiteling: Automatische ondertiteling van spraak in media zoals video's, podcasts, telefoongesprekken en audioberichten.

'Snelle instellingen' openen

1. Als je de eerste paar instellingen wilt bekijken, swipe je omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Als je alle snelle instellingen wilt zien, swipe je nogmaals omlaag.

Instellingen in- of uitschakelen

• Tik op een instelling om deze aan of uit te zetten. Gedimde instellingen staan uit.
  • Tik op een instelling en houd deze vast als je meer opties voor de instelling wilt bekijken.

Een instelling toevoegen, verwijderen of verplaatsen

1. Swipe 2 keer omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Tik linksonder op Bewerken Bewerken.
  3. Houd je vinger op de instelling.
  4. Sleep de instelling naar de gewenste plek.
    • Als je een instelling wilt toevoegen, sleep je deze omhoog vanuit Houd vast en sleep om tegels toe te voegen.
    • Als je een instelling wilt verwijderen, sleep je deze omlaag naar Sleep hier naartoe om te verwijderen.
Tip: Van sommige apps kun je het icoon als tegel toevoegen aan het menu Snelle instellingen. Je kunt deze tegels altijd verwijderen of opnieuw toevoegen.