Vertraging voor tikken en vasthouden

Met deze instelling kunt u aanpassen hoelang het duurt voordat uw tik op het scherm wordt beschouwd als tikken en vasthouden.

Een langere vertraging voor tikken en vasthouden betekent dat u uw vinger langer op dezelfde plaats moet houden voordat uw tik wordt beschouwd als tikken en vasthouden. Als u merkt dat uw tik per ongeluk wordt beschouwd als tikken en vasthouden, kunt u overwegen een langere vertraging te kiezen.

De vertraging voor tikken en vasthouden aanpassen:

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw apparaat.
  2. Tik op Toegankelijkheid en dan Vertraging voor blijven aanraken.
  3. Selecteer Kort, Gemiddeld of Lang.

Meer informatie over het gebaar 'tikken en vasthouden'

'Tikken en vasthouden' is een veelvoorkomend gebaar op Android-apparaten. Dit betekent dat u op een item op het scherm tikt en uw vinger pas van het scherm haalt wanneer het item reageert.

Vaak kunt u met tikken en vasthouden een actie uitvoeren voor een item op uw scherm. Als u bijvoorbeeld een app-pictogram op uw startscherm wilt verplaatsen, tikt u op het pictogram en houdt u dit vast. Sleep het vervolgens naar de nieuwe locatie. Soms wordt tikken en vasthouden 'lang indrukken' genoemd.