Vertraging voor blijven aanraken

Met deze instelling kunt u aanpassen hoe lang het duurt voordat uw tik op het scherm wordt beschouwd als blijven aanraken.

Een langere vertraging voor blijven aanraken betekent dat u uw vinger langer op dezelfde plaats moet houden voordat uw tik wordt beschouwd als blijven aanraken. Als u merkt dat uw tik per ongeluk wordt beschouwd als blijven aanraken, kunt u overwegen een langere vertraging te kiezen.

Volg deze stappen om de vertraging voor blijven aanraken te wijzigen:

1. Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Vertraging voor blijven aanraken.
  2. Selecteer Kort, Gemiddeld of Lang.

Meer informatie over het gebaar 'blijven aanraken'

'Blijven aanraken' is een veelvoorkomend gebaar op Android-apparaten. Dit betekent dat u een item op het scherm aanraakt en uw vinger pas van het scherm haalt wanneer het item reageert. Vaak kunt u met blijven aanraken een actie uitvoeren voor een item op uw scherm. Als u bijvoorbeeld een app-pictogram op uw startscherm wilt verplaatsen, blijft u het pictogram aanraken en sleept u het naar de nieuwe locatie. Soms wordt blijven aanraken 'lang indrukken' genoemd.